Solenza - caseta de directie asistata, Dezasamblarea casetei de directie.
![]() ![]() ![]() |
Solenza - caseta de directie asistata, Dezasamblarea casetei de directie.
piese_logan |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 23 February 11 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
dacia
1300
|
|||
B08STX |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 5 October 09 From: bucuresti ![]() |
28.5x43x6.5 M NBR si 19x30x6 M NBR
|
--------------------
dacia
solenza
2003
- B888STX
|
|
tony82adrian |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 23 August 11 ![]() |
buna,si eu am problema cu semeringurile,sunt greu de gasit dar pana la urma am gasit.am vrut sa iau doar axul cu totul dar nu se vinde separat si o caseta de directie costa 1300 ron,sper ca daca pun semeringurile sa nu curga ca si arborele e un pic uzat.apropo semeringuri sunt la electro daniela din cluj.sunt greu de gasit.eu am fost pe la vreo 20 de magazine pana am gasit.
|
--------------------
dacia solenza
solenza clima
2004
- cj 62 cia
|
|
B08STX |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 5 October 09 From: bucuresti ![]() |
dar sunt speciale pt asa ceva?
|
--------------------
dacia
solenza
2003
- B888STX
|
|
ovidiu87 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 18 March 08 From: Resita ![]() |
recomand sa folositit simeringul mic cu marime 18x30x6 mai ales cei ce aveti uzura pe ax. Eu am folosit simeringul asta si nu sunt probleme. A intrat chiar usor pe ax
|
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
2003
- Numar de Caras "In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
|
|
tony82adrian |
![]()
|
si eu recomand acelasi semering de 18x30x6 pt ca 18 e dimensiunea in diametru care strange pe ax si face sa nu curga,daca e mai larg nu etanseaza bine.30 e diametrul total al semeringului iar daca intra in carcasa e bn, 7 e latimea semeringului
|
--------------------
dacia solenza
solenza clima
2004
- cj 62 cia
|
|
gabi_g |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 21 November 05 From: Targoviste ![]() |
Am gasit aici kit-ul de repatie a casetei ( cu toate simeringurile). http://www.onurhirdavatgebze.com/eurotexo-...enza-p-725.html
This post has been edited by gabi_g: 28 Aug 2011, 08:17 |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
2003
- B-20-PFU
|
|
besche |
![]()
|
![]() Besche Group: Members Posts: 227 Joined: 14 March 10 From: Constanta ![]() |
Salut !
Ieri am demolat si eu caseta de directie,am scos simeringurile si m-am dus cu ele la magazin specializat in vanzarea numai de sisteme de etansare si rulmenti . Mi-au zis ca nu au acele dimensiuni pt ca sunt facute casetele ca sa le cumperi,nu sa le repari. Daca-mi dadea prin capul asta sec al meu,ma uitam pe forum inainte si gaseam dimensiunile vestitelor simeringuri,le luam si le montam ieri si azi mergeam cu masina. Intamplator am ajuns la magazin la 12.45 si ei inchideau la 13.00. La magazinul de piese Dacia m-au incurajat,dupa ce le-am povestit cum sta treaba cu caseta si mi-au zis ca nu se repara ci doar se schimba !! Dacia nu livreaza nici un fel de piese de schimb pt. casetele de directie,ca de altfel nici un alt producator auto , cica ! Este important sa se verifice axul (sa se masoare grosimea) pt ca daca uzura este mare,dupa un timp iar va curge. In alta ordine de idei,am gasit inelul acela de plastic de pe ax,cam stricat,cred ca va trebui sa-l fac la un strungar,ori de plastic ori de teflon. De cautat la magazin,nici nu ma gandesc sa-l caut pt ca nu-l voi gasi. Cu ocazia asta am gasit si joc la un cap de bara si voi schimba si bucsile de la bara stabilizatoare,cele din fata. Sa aveti spor in ceea ce faceti ! |
--------------------
Renault
Clio
2005 Authentique
- CT - 31-AIS Tunez tunuri
|
|
bogdanel88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 17 October 09 ![]() |
am schimbat si eu semeringul cu unul 18*30*6 si pe el scria NBR....l-am schimbat in primavara.pana acum nu sunt probleme...ovidiu a pus acelasi semering la a lui de vreo 2 ani cred si tot nu curge...semeringul costa 3 lei
This post has been edited by bogdanel88: 28 Aug 2011, 13:58 |
--------------------
dacia
solenza/scala
2003 noiembrie
|
|
ovidiu87 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 18 March 08 From: Resita ![]() |
confirm, NICI o problema , Nu mai curge si sper sa nu mai curga vreodata.
|
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
2003
- Numar de Caras "In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
|
|
tony82adrian |
![]()
|
si eu am schimbat semeringul si nu curge/am folosit 18x30x6 costa 4 lei si gasiti la firme care fabrica semerinuri.rulmentul de langa semeringul mare e 43ron cel nemtesc,si 7 ron cel romanesc.are cod 16005,semeringul mare e 28x43x6 si costa 5 lei.la mag auto sunt scumpe si nu se gasesc asa ca nu va pierdeti vremea.pt cei din cluj sunt semeringuri si rulmenti pe strada fabricii langa upc pe baza de comanda.
|
--------------------
dacia solenza
solenza clima
2004
- cj 62 cia
|
|
alex_DNK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.795 Joined: 9 May 08 From: Slobozia ![]() |
am schimbat si eu caseta de directie, intrucat pcea veche pierdea ulei pe la bielete si pe la simeringul de sus. am luat o caseta de la dezmembrari, 400 ron, clio symbol. a mers fara probleme.
|
--------------------
skoda
octavia
2009
- 87 dnk
|
|
Ivdanyel |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 199 Joined: 13 July 09 From: Bucuresti ![]() |
acestea sunt caracteristicile casetei de directie?
Diametrul arborelui de intrare [mm]: 18,5 ▪ Echipament vehicul: pentru vehicule fara servodirectie Spațiu ▪ dintre găurile de montare [mm]: 276 Înălțimea ▪ a arborelui de intrare [mm]: 54 ▪ mingea Lungime [mm]: 165 ▪ Lungime totală: 1059 Măsurarea ▪ fir de bile: M14x1, 5 ▪ tip de conexiune, arborele de intrare: pătrat ▪ Tipul de operare: manuală |
--------------------
Dacia
SuperNova
Rapsodie 2001
|
|
B08STX |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2003
- B888STX
|
|
alinbum |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 9 February 08 ![]() |
NU. casete este reconditionata si probata pe stand. nu pierde ulei.
This post has been edited by alinbum: 26 Feb 2012, 23:07 Attached thumbnail(s) DSC00096.jpg ( Size: 427.57k ) Number of downloads: 1763 DSC00097.jpg ( Size: 661.29k ) Number of downloads: 1893 |
--------------------
dacia
solenza 1.4
2003
|
|
B08STX |
![]()
|
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2003
- B888STX
|
|
AleXuTzU_Tau |
![]()
|
![]() ReCharGe Group: Members Posts: 321 Joined: 18 January 08 From: HoNoLuLu ![]() |
B08STX vezi ca ti-am dat un pm.....am eu caseta defecta....daca te int...
|
--------------------
Monster TrucK
Solenza Clima
2222
- B-03-FGO Ma Dau In Barci Si Tu Nu Vezi Asta
|
|
bakucsp |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 30 December 06 From: Turda ![]() |
Buna ziua, am gasit la service Dacia oficial Simering de caseta de directie asistata pentru Solenza, cod 6001542543 la 7 RON. Pe net nu am gasit informatii daca acesta e sau nu simeringul de sus de la axul volan. Stie cineva?
Peter |
--------------------
Renault
Megane III
2010 1.5dCi Dynamique
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
http://www.elda.ro/index.php?page=product_...%2FSO&type=auto
era cineva pe aria solenza repara casete de directie... http://www.kitdirectie.aaz.ro/detalii/4146...CASETE-DIRECTIE This post has been edited by george_scala_2004: 23 Mar 2012, 07:56 |
--------------------
...
...
...
|
|
B08STX |
![]()
|
QUOTE(bakucsp @ 22 Mar 2012, 10:02) Buna ziua, am gasit la service Dacia oficial Simering de caseta de directie asistata pentru Solenza, cod 6001542543 la 7 RON. Pe net nu am gasit informatii daca acesta e sau nu simeringul de sus de la axul volan. Stie cineva? Peter Mai mult ca sigur nu este cel care iti trebuie tie, Dacia nu a facut si nici o sa faca kit de reparatie caseta servo. |
--------------------
dacia
solenza
2003
- B888STX
|
|
october |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 26 April 12 ![]() |
Salutare, in urma constatarii unei pete de ulei de ~0.5m sub masina, am dat caseta de directie jos si am schimbat cele 2 simeringuri dinspre axul volanului.
Dupa ~1 saptamana de la interventie pot spune ca operatia a fost reusita. Am avut ceva emotii primele 2 zile cat am mai gasit cate o mica pata sub masina, dar uleiul scurs era cel depus pe scut si pe unde a mai curs inainte de interventie. Cost simeringuri: cel mic de langa axul volanului 5 RON, cel mare 7 Ron. Dimensiuni simeringuri folsite (cumparate de la magazinul mentionat de mai multe persoane, cel de pe sos. Giurgiului 55, sector 4): 18x30x6; 28x43x7 Probleme intampinate: una din conductele mai groasa (cea care vine de la pompa de servo) nu a vrut sa se desurubeze, fiind intepenita pe piulita insurubata pe caseta- se invartea piulita cu tot cu conducta. A trebuit sa desfac caseta de directie sub masina si sa scot caseta de directie separat si ansamblul valva rotativa pe sub masina sa pot desface aceea conducta. Operatia a fost extrem de complicata si laborioasa. In orice caz pentru interventia asta ai nevoie de o multime de scule, printre care as mentiona: cheie fixa, inelara si chiar si o tubulara de 16, pentru cele 4 suruburi cu care e fixata caseta de directie. Cheie de 17, 22, 13 pentru conductele de joasa si inalta presiune. Presa ( sau mengina) pt. scos amsamblul valva rotativa sa ajungi la simeringul mic si presa de scos rulmentul de langa simeringul mare. Nu recomand surubelnitele, ciocanul si alte scule improvizate pt. aceste operatii. A trebuit de asemenea sa suspend masina de niste butuci pentru a nu risca "bucuria" de a ma trezi strivit in urma cedarii cricului. Dupa interventie volanul sta ~30-40 grade intors spre stanga, dar nu am umblat la bielete si capete de bara, asa ca il mai las asa. Dupa ce voi schimba si pe acestea o sa ii fac geometria. Timp total demontare de pe masina + schimbare simeringuri + montare la loc: ~8 ore de chin. E nevoie neaparat de 2 persoane (o rampa ar simplifica considerabil operatia) si ceva bere. Km realizati cu caseta originala, pana la aceasta interventie: 100 000. Bafta PS: Ans. valva rotativa = ans. supape rotative This post has been edited by october: 27 Apr 2012, 06:50 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B30TDC
|
|
totaldeacord |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 30 December 10 ![]() |
salut. Daca cineva din Pitesti a schimbat semeringurile sa-mi spuna si mie unde le-a schimbat si pretul pt ca pierd mereu ulei servo...saptamanal completez borcanul
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 1.4 mpi rapsodie cu imbunatatiri
- AG-18-LEV
|
|
gabi_g |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 21 November 05 From: Targoviste ![]() |
Am gasit un site care ar avea kit-uri complete de reparatie caseta directie, cam pentru toate masinile. http://eurotexso.eu
|
--------------------
Dacia
Solenza Scala
2003
- B-20-PFU
|
|
garlic_dog |
![]()
|
![]() Membru eutectic Group: Members Posts: 243 Joined: 10 December 04 From: Clipperton Island ![]() |
Un rulment gasesc si eu?
Ca acesta: Attached thumbnail(s) poza28.JPG ( Size: 279.7k ) Number of downloads: 1340 |
--------------------
Tesla
electrică
2015
- B05NWV Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut.
|
|
mchey |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 10 March 08 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005
|
|
mchey |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 10 March 08 ![]() |
Am eu o caseta de directie stricata, cine vrea.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005
|
|
B08STX |
![]()
|
de unde esti si cat vrei pe ea?
|
--------------------
dacia
solenza
2003
- B888STX
|
|
sub75 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 31 October 06 ![]() |
si totusi cum se scoate acel simering mic din spatele rulmentului din cochilie (poza din Post #83). nimeni nu a specificat exact in afara de "cu grija" Multumesc !
|
--------------------
dacia
solenza
2003, scala
|
|
B08STX |
![]()
|
QUOTE(sub75 @ 16 Sep 2012, 09:59) si totusi cum se scoate acel simering mic din spatele rulmentului din cochilie (poza din Post #83). nimeni nu a specificat exact in afara de "cu grija" Multumesc ! in afara de instrumentul "grija" iti mai trebuie o tubulara, nu mai tin minte care dar este una care se potriveste ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2003
- B888STX
|
|
sub75 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 31 October 06 ![]() |
si cu tubulara ce fac? imping in simering pe unde iese axul volanului, iar acesta impinge rulmentul si ies amandoua odata sau cum? explica-mi mai exact te rog! multumesc!
|
--------------------
dacia
solenza
2003, scala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 05:59 |