Logan sau Clio Symbol ?, Care isi merita mai mult banii ?
![]() ![]() ![]() |
Logan sau Clio Symbol ?, Care isi merita mai mult banii ?
Cr3ativ3 |
![]()
|
||
![]() Ma-nvart pe-aici...fac cercuri Group: Members Posts: 264 Joined: 19 December 04 From: PITESTI ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2004 Nu stiu sa ma semnez :P !
|
|||
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
LOGAN !
Ce sa-ti mai spun...sau cam spus toate pe aici...Plus si minus, pentru si contra. |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
daaaa skoda rulez parca , nu ?
![]() |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Peste Logan, Clio, da. Skoda Rulez. Daca te uiti si la costuri de intretinere nu mai e asa de vesel, dar te consolezi ca ai o masina care nu e gandita catre "ieftin" din start.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
laur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 8 July 02 From: Iasi ![]() |
Uite, exact problema initiatorului topicului ma framinta si pe mine...daca eram 90 % pt. un Logan, acu mai sint 10 %. Vreau neaparat o masina dotata cu ABS, AC, macar 2 airbaguri, geamuri electrice, si daca mai are ceva e si mai ok. Loganul cu de astea (si metalizata) e 8400 Euroi (cu tot cu scumpirea aia idioata), ceea ce mi se pare enorm pt. ce ofera. Si in plus consuma si cu cca 2 l/100 km mai mult decit actuala (DSN), ceea ce la cit merg eu e multisor (cca 12 mil in plus pe an).
De ce nu as da eu 6-7000 Euroi de ex. pe un Clio dCi SH de vre-o 2 ani, care consuma 6-7 l de motorina la 100 km??? Fac economie de 1500 Euroi, apoi economia de carburant...si cu astea 2 economii adunate pot acoperi eventualele costuri ulterioare. Sau un Clio 1,4, 8V cu ABS pe care il gasesti si la 6000 Euro....economia e de 2400 Euro !!! Si sa va mai zic ceva, la o masina noua e fain, ii simti mirosul intepator de plastice, e grozav (am avut 2), dar e si stresul cu orice zgirietura, cu iesitul pe balcon de fiecare data cind piuie senzorul de perimetru, nu iti vine sa intri cu ea peste tot (si atunci de ce mai e masina), etc.... Iar Manuel, casco e cca 5-6 % din valoarea asigurata, indiferent ca e Clio sau Logan, nu are cum sa fie diferenta de 500 Euro/an....Nu mai sint procentele la Casco ca la berlina/DSN/DS de 2,5-3 %... |
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ba, pardon, la logan e undeva pe la 3-4% casco Eu personal am dat vreo 200 si ceva de euroi...
Pentru cei care cred ca la Skoda costurile de intretinere sunt impovaratoare, eu nu le impartasesc ideea. Poate un pic mai mari, dar nu cu mult, fata de cele de la logan. Cunosc personal o skoda octavia de 3 ani, 65 k km, care in acest interval a schimbat releul de semnalizare/avarii si bucsele bara stabilizatoare. ATAT. Doar ca te cam indoaie CASCO. Asta e adevarat... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
laur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 8 July 02 From: Iasi ![]() |
E bun Klaus ca dai 200 si cela de euro la Casco la Logan, eu dau 200 si ceva la DSN (la Alianz ) !!!!
Hai sa comparam asa: aceeasi societate de asigurari, aceeasi valoare asigurata. OK? Si diferenta va fi de max 2 %, care aplicata la suma de care se vorbea (7000 euro), e 140 Euro pe an, si nu de 45 Euro pe luna, asa cum zicea Manuel. |
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
klaus,la cheltuieli de intretinere ma refer la altele: Filtru polen (daca ai, filtre motorina/benzina, curele, filtre aer, distributia (la 90.000 prima oara, din 50.000 in 50.000 km dupa - vreo 300 euro min.), rulmenti (e vreo 100 euro bucata) ca doar circulam prin gropile mioritice, etc. Nu sunt exorbitante, dar daca mai ai si o rata pe langa si mai bagi si bani in benzina/motorina (ca doar de aia ai masina ca sa circuli) atunci se cam aduna.
edit: Preturile sunt pur orientative pt Skoda. This post has been edited by litza: 4 Jan 2005, 14:53 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
mariachi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 238 Joined: 8 November 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
frate, nu stiu ce cheltuieli ai cu clio (casco, intretinere, etc.) dar o comparatie pot sa spun ca am facut eu. am condus un clio din bucuresti pana in cluj, deci cam 500 si ceva de km. cu loganul am 9.800. nu vreau sa fiu partinitor, dar as alege la orice ora LOGAN. pana in cluj, recunosc ca am avut morcov la volanul clio-ului, mi s-a parut FOARTE instabil. a, am uitat sa-ti spun ca clio era cam de 1 an vechime si a si consumat peste asteptari.
alegerea o faci tu, in functie de pareri, gusturi, preturi, intretinere, cascaval.... masina noua, ramane NOUA! bafta in alegere |
--------------------
Dacia Logan
1,5 dCI
2006
- nr de CJ
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu ma bag aiurea in vorba. Toata luna decembrie am batut drumul pe la diversi dealeri si am intors pe toate fetele cateva optiuni. E drept nu multe, dar decizia a fost destul de grea . Postez doar ca sa ii impartasesc initiatorului topicului unele din concluziile pe care le-am tras in urma alergaturii pe la mai multi dealeri.
OPTIUNI: (imi cer scuze, dar am pierdut tabelul cu preturile exacte- oricum, multe erau oferte speciale in decembrie si nu mai sunt valabile) Logan: de la Laureate 1,4 in sus Renault: Clio Symbol benzina Expression Renault: Megane Sedan Pack Authentique Skoda Fabia Skoda Octavia Chevrolet Kalos Opel Astra Classic Fiat Albea Star Suzuki Ignis Am eliminat din start Hyundai Accent si Daewoo Cielo sa spunem din motive "estetice" ca sa nu supar pe nimeni. Concluzii: Am eliminat pe rand: Skoda Octavia - mult prea scumpa pentru buzunarul meu- si ma refer aici in special la cheltuielile post-livrare. Skoda Fabia cu oferta 1 an leasing gratis- n-am inteles cum, dar ajungea in final la peste 17.000 euro, asa ca am taiat-o de pe lista. Cu banii jos, nu avea pret special si mi s-a parut (parere personala) mult prea scumpa pentru asteptarile mele. Fiat Albea : Avea niste conditii de leasing super, pret bun, dar dupa ce am analizat mai atent una in showroom am inceput sa ma razgandesc- pentru o masina vest, chiar turceasca, avea mult prea multe balbe la vedere (chedere dezlipite sau incretite, tapiterie descusuta, aspect general de lucru neglijent facut) plus ca pentru cat de putine s-au vandut mi s-a parut ca erau mult prea multe in service. Chevrolet Kalos - Durata mult prea mare de livrare, durata mare pentru venirea pieselor de schimb in caz de ...Doamne fereste! Suzuki Ignis - Marea oferta speciala era de fapt o mare teapa speciala. Punct Am ramas cu optiunea in familie... Dacia / Renault Cu Clio m-am lamurit repede... Am citit probleme tehnice pe forum si mi s-a facut pielea gaina, mai ales cand citeam posturi cu pretul diferitelor piese... paranteza offtopic ![]() ... pana la urma am ramas sa aleg intre Megane (optiunea mea) si Logan (optiunea sotiei - motiv evident :"nu ne-ar strica si o mobila noua de bucatarie") Au mai inclinat in alegerea Loganului si parerile unor prieteni :" Esti nebun sa bagi banii in fiare!" dar in mod special si faptul ca majoritatea posesorilor de Logan de pe forum spun ca sunt multumiti de masina Cam asta e, sper sa-ti fie de folos, daca nu, roaga un moderator sa stearga topicul ca e cam lung. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
klaus, am 2,6% CASCO la ASIBAN pentru Logan
![]() PS: btw, am vrut sa-ti spun de multe ori, esti o binecuvantare pe site-ul asta... |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
BogdanBMB |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 19 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca toti posesorii de logan s-au gandit mai intai si la un SH din strainatate. Oricum cel mai bun e lucrul nou, nimeni nu poate sa nege ce bine miroase masina noua si faptul ca tu esti "it s first"
Deci LOGAN NOU E ALEGEREA (cel putin a mea a fost) ![]() |
--------------------
Dacia logan
preference 1.6
- B- 82 -BMB
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(dj_ovi @ 4 Jan 2005, 00:57) Principalele motive care m-au facut sa ezit un pic au fost cele legate de directie si de securitatea masinii la impact - erau pe undeva postate niste probleme cu airbagurile. Pe langa astea inca nu s-a dovedit pe deplin fiabilitatea masinii (nici nu cred ca sunt inca Loganuri care sa fi facut mai mult de 20.000 km) si nu au fost facute inca testele de crash ca sa afli "pe bune" cam pe unde te situezi daca iti arde de "intrat in decor" ![]() Nu m-au impresionat in schimb parerile celor care plang ca masina nu are consum mai mic, ca se aude motoru prea tare, ca pedala nu stiu care nu e tare, etc. Astea chiar sunt lucruri care pt. mine cel putin nu conteaza aproape deloc in alegerea unei masini. In fine, sa speram ca problemele de directie sunt doar cazuri singulare si ca eu nu o sa am ghinionul sa mai nimeresc unu din asta si sa mai speram ca pana apuca sa imi vina mie masina nea Vasile sa se lase de bautura sau aia de la Reno' sa il aduca pe R2D2 ori 3PIO sa le faca in locul lui ![]() Pentru ca ti-am promis, iata punctual: 1. termen de livrare - in mod normal minim 3 luni 2. is satul de cati prieteni ma intreaba daca Loganul nu consuma 15-16 l/100 pentru ca asa au auzit ei; cand ii intreb de unde ... de la altii... altii care nu vor avea niciodata un Logan si probabil nici vreo alta masina 3. eu inca nu am auzit de probleme cu airbagul, dar nu cred ca s-au declansat mai mult de 50 in toata tara ![]() 4. despre crash a scris ceva klaus pe undeva, mi s-a parut "pretty ok" 5. consum masina cu 50 km la bord Timisoara - Iasi (800 km) (pana in 3000 rpm) 6,2 6. motorul, desi nu am condus vreun lexus sau rolls (am cumparat totusi o masina de 7.000 €) mi se pare ca e decent ca zgomot 7. pedalele nu au nici pe naibe 8. punctul forte: confort la drum excelent!; chiar pentru 5 persoane si pentru drum lung 9. nu-s dealer si nici agent Dacia, ba mai mult tocmai ma lupt cu sistemul lor de service care sper sa se occidentalizeze... ![]() Mie persoanal, i nu-s asa de usor de multumit, mi se pare o masina la volanul caruia nu te faci de ras, ba chiar dimpotriva! Alegerea e a fiecaruia dintre noi. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
emanoel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 25 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Si a mea la fel !! De cate ori nu am tras cu ochiul pe la mobile.de,eheheee...
dar toate au 100 sau mai mult de mii de km. si cine stie ce istorii zbuciumate !! SA LE STAPANIM SANATOSI !! vorba noastra.... ![]() |
--------------------
Opel Vectra
Opel Vectra
- B -xx- xxx
|
|
maxx |
![]()
|
![]() Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s Group: Members Posts: 401 Joined: 26 September 04 From: Bucuresti - Tei ![]() |
am un tovar cu un OPEL VECTRA din '96 si da la asigurare 500E la valoare asigurata de 7000 euro...
![]() ![]() ![]() yo dau 200E la valoare asigurata 8500E ![]() |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
- B 62 DRB ---- RENAULT -- NISSAN -- DACIA ----
|
|
ICET |
![]()
|
![]() O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine?? Group: Members Posts: 750 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Deci pina la urma concluzia e urmatoarea........
1.ai bani,cumpara octavia noua.......daca esti linistit si nu conduci agresiv,3-4 ani nu prea ai nevoie de service decit la reviziile normale! 2.nu ai bani,cumpara logan ca merita si asta fata de un sh care nu se stie citi bani bagi dupa achizitionare! |
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
- B 07 CHE StarGuide Sg-43-ds
Marbella M-5010 defect Membru Frigotehnist.STELIST pe viata. |
|
dj_ovi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 13 December 04 ![]() |
Mersi inca odata tuturor pt. sfaturi.
Oricum, dupa ce am vazut toate alternativele acum sunt convins ca Loganul e cea mai buna alegere in momentul de fata si de abia astept sa ma intorc in tara sa imi comand si eu unul (Laureate 1.4, verde cameleon ca arata bestial mai ales daca ii mai pui si niste folii pe geamuri ![]() |
-------------------- |
|
kat_bg |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 6 January 05 ![]() |
QUOTE(TheSaiLor @ 3 Jan 2005, 21:54) Tata are clio, am condus si clio si logan si sunt pentru LOGAN. SI nu e totul chiar asa de roz nici la clio. E din aprilie 2004 si are 30.000 km dar deja motorul face ca toti dracii. Ma gandesc cu groza la 50.000 ce o sa fie. Mai sunt destule bube da alea sunt mici. LOGAN are in plus spatiu destul in spate si GARANTIE. + cheltuieli mai mici la intretinere. Din pacate garantia nu te va ajuta cu nimic, daca va trebui sa astepti 3 luni pentru un nenorocit de claxon ca mine. Si pentru asta tin sa le multumesc celor de la TI Suerom, dealer-ul Dacia din Cluj care au facut asta posibil. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 2
- cj 08 pst
|
|
kat_bg |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 6 January 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 2
- cj 08 pst
|
|
zvic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 6 January 05 ![]() |
Salutari la toata lumea !
Si eu inclin inspre Logan. Nu stiu voi dar eu consider ca e foarte importanta garda la sol, mai ales daca stai intr-un oras unde nu sunt suficiente parcari si trebuie sa mai parchezi si pe trotuare. Clio Symbol hai ca e cat de cat acceptabil din punctul asta de vedere dar Octavia cu spoilerul fata nu prea. |
--------------------
Logan
Ambition
DCI 2006
|
|
milgn |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 24 November 04 From: Bucuresti ![]() |
merita un clio simbol pe motorina.doar e cea mai buna oferta diesel din romania,nu?
dar asta pana la toamna,sunt sigur! trageti singuri concluzia! |
--------------------
ex Dacia
Logan
2004 Laureate 1.4 MPI
- Verde Cam drum bun!!!
|
|
laur |
![]()
|
QUOTE(milgn @ 14 Feb 2005, 15:34) merita un clio simbol pe motorina.doar e cea mai buna oferta diesel din romania,nu? dar asta pana la toamna,sunt sigur! trageti singuri concluzia! Mi se pare o oferta fff buna....cam 10.000 cu ABS cel de 65 Cp si inca vre-o 300 pt 80 Cp. La cit consuma, pt unul care face macar 20.000 km/an, oferta mi se pare mult mai buna decit Logan. Ma refer numai la Loganul cu ABS !!! Daca e Logan fara ABS, cel de 7150 e o varianta f buna. This post has been edited by laur: 14 Feb 2005, 16:06 |
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
13-UNV |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 23 June 04 ![]() |
![]() ![]() La aia 1000-2000 km pe an in oras care ii face ea Masinuta aia poate sa fie pt muuuuuulti ani. ![]() |
-------------------- Ce mishto e sa conduci masina altcuiva..
|
|
xhermesx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Diferenta de 3000 Euro fata de Clio Bicorp sau??
![]() Dacia Logan Laureate 1,4 cu garantie extinsa: 7325 Euro; Dacia Logan Ambition cu garantie extinsa: 8375 Euro; Clio Symbol Expression fara ABS: 8473 Euro Clio Symbol Expression 1,5 DCI Expression 80CP fara ABS: 9784 Euro. Toate cu vopsea nemetalizata avand aer conditionat. Deci nu inteleg la care dintre ele te referi cand spui diferenta de 3000 Euro? Pentru ca ar fi absurd sa comparam cai cu boi, de ex un Clio Bicorp 16V facut in Franta cu un Logan Ambition! Singurele comparatii care ar fi mai aproape de adevar ar fi intre Laureate 1,4 sau 1,6 cu garantie extinsa si Clio Simbol Expression sau dintre acesta din urma si Ambition, caz in care diferentele valorice sunt de 1098, 698 respectiv 98 Euro! Si btw, garantia la Renault Romania este de 2 ani incepand cu 2004, nu de 18 luni. Personal consider un echilibru de talere intre Logan Ambition si Clio Symbol Expression. Fiecare insa stie ce asteapta mai mult de la masina si ce va face cu aceasta, ca sa nu mai vorbim de gusturi. Alegerea personala a fost Clio Symbol Expression. Si ca sa nu mai repet argumentatiile mai mult sau mai putin tehnice de pe alte topicuri as "descrie" in felul urmator argumentul meu hotarator: intre 2 femei potentiale neveste, una cu trecut serios dovedit in timpt, cu incercari de compromitere nereusite si fidela si una fosta prostituata care a renuntat de curand la meserie si s-a hotarat sa devina femeie serioasa dar careia nu i s-a probat buna credinta, am ales sa o iau de nevasta pe prima... ![]() This post has been edited by xhermesx: 14 Feb 2005, 20:56 |
--------------------
Nissan
Qashqai
2009 2.0 dci
|
|
13-UNV |
![]()
|
Cred ca n-are rost sa comentez..
|
|
|
13-UNV |
![]()
|
http://www.renault.ro/ro/autovehicule/car_....php?v=12&mot=8
Atit ca Renault nu are airbag pasager.. Nu mai repar Tico da' tot il cumpar... This post has been edited by 13-UNV: 14 Feb 2005, 21:42 |
|
|
xhermesx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti ![]() |
13 UNV, tu chiar esti fan Tico, pacatele mele!
Oferta data in linkul tau nu contine discountul! Pretul cu reducere valabil in luna februarie 2004 la toti reprezentantii Renault pentru Renault Clio Symbol Expression este 8473 Euro. Intreaba orice dealer. Este pretul de altfel de pe factura mea. ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Nissan
Qashqai
2009 2.0 dci
|
|
13-UNV |
![]()
|
am avut Tico nou si am fost foarte multumit. Citeste cu atentie cind vrei sa-ti dai cu parerea: am spus 1000-2000 km pe an. La asta rezista pina si Clio al tau. Rog moderatorii sa-i explice la baiatul asta ca aici vorbim de masini si nu de sotii. La subiectul sotii mai ales cind e vorba de sotiile altora cel mai indicat e sa-ti tii gura.
Apropo, eu sigur nu o iubesc asa de mult ca tine, incit sa fac "incercari de compromitere" indiferent daca sunt reusite sau nu. Numai ca iubirea asta seamana a altceva. Cred ca ai observat ca in primul moment am spus ca nu are rost sa comentez tocmai pentru ca nu-mi place sa ma bag in treburile nimanui, iar cind am comentat, m-am referit strict la masini. Incearca te rog si tu, sa te incadrezi in subiectele forumului. Pentru alte subiecte sunt convins ca poti gasi alte forumuri si acolo poti impartasi si altora din vasta ta experienta. |
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
CLIO > LOGAN
![]() Doar pentru ca Logan este mai "accesibil buzunarului" nu inseamna ca este mai bun! Nici macar Logan full options nu merita comparat cu un Clio "chel" .. chiar daca Ambiance-ul are de toate si Clio-ul nu , nu inseamna ca masina este in sine mai buna! CLIO > LOGAN ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
maxx |
![]()
|
![]() Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s Group: Members Posts: 401 Joined: 26 September 04 From: Bucuresti - Tei ![]() |
bah asta cu TRS varianta de top a Logan-ului se numeste AMBITION...
Logan este peste clio... are o platforma mult mai noua... echipari mult mai ieftine... design mult mai atractiv (asta e putin relativ ![]() service si piese mult mai ieftine... asigurare casco mult mai ieftina (marca romaneasca) Si hai sa fiu putin socialist (nu comunist ![]() hai sa-i ajutam pe cei de la MIOVENI sa manance si ei o paine cinstita.... nu vedeti ce-i la ARO, au iesit in strada ca nu si-au primit salariile de cateva luni... P.S. Daca esti membru pe forum-u oltcit ne spui si noua cum radeti voi de LOGAN si ziceti ca-i mai bun oltena ala... va dau un citat "daca vrei sa te sinucizi iti iei LOGAN" DOAMNE... mare ti-e gradina... ![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
- B 62 DRB ---- RENAULT -- NISSAN -- DACIA ----
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 06:45 |