Despre comunism, si impactul acestuia asupra noastra
![]() ![]() ![]() |
Despre comunism, si impactul acestuia asupra noastra
MiticaLGN |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 29 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Logan Prestige
KIA CEED SW BEST
2007
|
|||
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
cutzu - sigur ca solutia este sa privim inainte, sa ne dezbaram de obiceiurile proaste si asa mai departe.
Despre uitare insa, nu-ti pot da dreptate. Nu-i voie sa se uite nimic, fiindca sa nu uitam ca cine nu invata din istorie e condamnat s-o reia. (asta nu e vorba mea, imi scapa acum a cui este). De aceea, ce s-a intimplat trebuieste analizat in amanuntime ca sa tragem cit mai multe invataminte. Despre iertare - ma rog. Eu unul pot sa iert unele, dar pe altele nu pot. Nu pot ierta distrugerea intelectualitatii, mai intii fizica si apoi mai subtila, prin deteriorarea calitatii. Nu pot ierta distrugerea valorilor sociale - care-i si ea raspunzatoare de starea de acum. As putea ierta lipsurile materiale - foamea si frigul (care pentru mine n-au fost vorbe goale), daca acestea n-ar fi fost organizate deliberat. ASA insa nu le pot ierta. Nu, cutzu: eu cred ca oamenii trebuie sa-si asume raspunderea pentru faptele lor, respectiv trebuie sa fie pedepsiti. De ce ne scandalizam cind un teribilist comite un accident de circulatie (din inconstienta), dar trebuie sa-i iertam pe cei care au organizat/avut grija sa se intimple spre exemplu moartea acelor femei care nu mai voiau un copil (pe care, ca veni vorba, n-aveau cu ce sa-l creasca)? In timpul celui de al doilea razboi - citi evrei a ucis Eichmann personal? Nici unul, el a organizat insa masinaria aia inspaimintatoare. Ar fi trebuit iertat/uitat? Nu, cutzu - ASA CEVA nu se uita. Si pentru mine - crestineste sau nu - nu se iarta. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Corect.
Se poate inchide ![]() ![]() |
--------------------
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
indiferent ce regim ar fi se mizeaza pe o insusire omeneasca, FRICA.
Daca nu am fi fost fricosi, am fi dus-o bine si pe vremea comunismului si acum . Cind vin boii si zic ca maresc pretul energiei ca (diverse motive) in realitate ca vrea muschiul lor si nu le mai ajunge, daca s-ar misca tara, cind vine nu stiu ce prim ministru si ne spune, unei tari intregi, sa strangem cureaua si apoi ne-o da in buza, nu trebuia inecat in scuipat? La propriu. De asta ne-o trag zi de zi, ca nu le e frica . E asta e ...e multi da prosti. This post has been edited by logan1.5dci: 2 Jul 2008, 15:21 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
@CutzU - Asta e si o teorie a mea. Oamenii mereu au cautat sa faca o asezare pe o scara sociala. Daca toti munceau, aveau 2000 de lei salariu, stateau in apartament de bloc si strangeau bani de Dacie, care era diferenta ? Diferenta era data de cel care avea o meserie mai bine vazuta intelectual (profesor, doctor, etc), cel cu o functie mai buna (director sau tot felul de sefi) sau altii care aveau pozitii in sistem care nu erau bine vazuti dar inspirau teama si din acest motiv un fel de respect (militie, securitate, etc). Si daca te uiti multi s-au ajuns si dupa revolutie din aceste 3 categorii. Pe langa faptul ca ei cunosteau sistemul si aveau deschidere la el, prieteni si fonduri acumulate, ei de fapt reprezentau prototipul oamenilor descurcareti si buni sau rai cum erau reprezentau patura de sus din societatea care era atunci. Tot ei au ramas la butoane si dupa aceea iar cei care vin din urma tot pozitionare sociala fac dar nu mai aspira functii de partid ci averi sau influenta politica.
|
--------------------
------
------
------
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Am zis ca unii nu pot uita, ok, sa nu uitam sa nu iertam , dar sa trecem peste putem?
Ok, si ce judecam? Masinaria sau capii masinariei? Aici masinaria ii partidul comunist. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
MiticaLGN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 29 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Apropo de asta.. nu vi se pare comunista reclama noua de la Petrom? Asta cu Petrom-ul care isi plateste datoriile la buget si aduce bani la educatie
Concluzia e uimitoare: Sa tot avem Petrom-uri deastea ![]() Pana si in publicitate s-au infiltrat comunistii. De Petrom stiam ca plin de pilosi ![]() |
--------------------
Logan Prestige
KIA CEED SW BEST
2007
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
In cazul in care nu glumesti, te sfatuiesc sa iti deschizi o afacere in SUA si sa tratezi la misto problema platii impozitelor. Apoi sa ne povestesti cum arata penitenciarele americane. Pe dinauntru
![]() This post has been edited by vijelie: 2 Jul 2008, 15:30 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.725 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@vijelie: ce sa spun, in Romania toate societatile se inghesuie sa-si plateasca darile catre stat. Niciuna nu trateaza la misto problema platii impozitelor. A, ca Petrom se doreste un exemplu pozitiv e altceva. Dar reclama aia mi se pare trasa de par si mesajul perceput e "petrom, binefacatorul poporului roman"
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
minny |
![]()
|
@logan1.5dCi - frica ar trebui sa fie in ambele sensuri ,sa le fie si lor frica de noi. Noi suntem insa sclavii parlamentului acum. Bine sau rau trebuie insa mers inainte. In democratie (mai ales in cele mai noi) nu ai timp zilnic de revolutie, iti trebuie bani sa iti platesti rata, sa mananci. Deci iata de ce de multe ori ce nu reuseste sistemul politic reuseste sistemul bancar. Caz concret Serbia. Au luat Kosovo cu japca si ce ? Ai vazut vreun razboi ?
This post has been edited by minny: 2 Jul 2008, 15:33 |
--------------------
------
------
------
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu vreau sa ramanem la subiectul Petrom, dar din cate stiu, in 2 ani, de la pierderi, austriecii au adus-o la profit. Asta inseamna venituri la buget. Sub conducerea romanilor era un jaf si stiu ce spun. Si sa nu pierdem din vedere ca acel spot este o reclama comerciala si nu un raport de audit contabil.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
MiticaLGN |
![]()
|
@vijelie: Nu prea am inteles ce vrei sa spui..
Vroiam doar sa subliniez ca e jenant sa faci o reclama in care sa te lauzi ca iti platesti impozitele. Nu e normal? Si ca din impozitul tau statul poate sa dea si bani la educatie. Dar la fel de bine cred ca poate sa ii dea spaga la borduri nu? Sau salariu pentru Elena Udrea nu? |
--------------------
Logan Prestige
KIA CEED SW BEST
2007
|
|
minny |
![]()
|
Aveti boala pe borduri ? relaxati-va .. a plecat videanu
|
--------------------
------
------
------
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Asa asa...mama lor ca isi platesc impozitele...io zic sa il ascultati un pic pe vijelie ca stie ce spune un pic mai sus...
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
vijelie |
![]()
|
Nu e deloc jenant, intr-o lume plina de exemple negative si de indemnuri la atitudini negative, apare interesant un exemplu pozitiv, fie el si usor laudaros.
Vi se pare normal ca spotul cu Dorel & restul de labagii sa fie cel mai adulat? This post has been edited by vijelie: 2 Jul 2008, 15:41 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
QUOTE(vijelie @ 2 Jul 2008, 16:35) Nu vreau sa ramanem la subiectul Petrom, dar din cate stiu, in 2 ani, de la pierderi, austriecii au adus-o la profit. Esti bagat? Pierderi? Nu zic nu, unele erau si pe pierderi, da unele(multe) erau parazitate ca sa fie pe pierderi, lasate in paragina pentru a fi privatizate apoi, renascand ca Phoenix. Lasati-o asa, daca nu vedeti. This post has been edited by logan1.5dci: 2 Jul 2008, 15:45 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Ia Ia ...am auzit si eu subiectul asta la o bere...mama ce informati mai sunt unii...
LE ![]() This post has been edited by OAP: 2 Jul 2008, 15:46 |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
vijelie |
![]()
|
Da, teoria conspiratiei iudeo-masonice loveste din nou in romanii greu incercati de istorie...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Am lucrat cu Sergiu la regie.
![]() OAP agitator amestecator sef ![]() This post has been edited by logan1.5dci: 2 Jul 2008, 15:52 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Joci si tu in film? sau doar sergiu?
![]() |
--------------------
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(logan1.5dci @ 2 Jul 2008, 16:41) lasate in paragina pentru a fi privatizate apoi, renascand ca Phoenix. Pai doar cladirile le lasi in paragina ca daca lasi o instalatie de foraj cucu mai renaste ca pasarea aia Phenix....iar "core activity" intr-o firma de petrol e cu totul alta,,..care daca o lasi in paragina ...pa si pusi |
--------------------
.
.
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Daca asa zici stii tu ce zici, eu nu sunt petrolist, da si petrolul lasat in paragina(ala din subsol) se strica si ala?
Si chiar am vazut cum s-a dus naibi combinatul de la Galati, ce indianul avea piata, de aia merge? Da am plecat prea departe, propun sa ne oprim, sa revenim ontopic. This post has been edited by logan1.5dci: 2 Jul 2008, 17:23 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(logan1.5dci @ 2 Jul 2008, 16:58) Daca asa zici sti tu ce zici, eu nu sunt petrolist, da si petrolul lasat in paragina(ala din subsol) se strica si ala? Asa e , mai stiu cate ceva ![]() ![]() |
--------------------
.
.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.725 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(logan1.5dci @ 2 Jul 2008, 16:58) Ala avea piata. Dar "managerilor" romani le e greu sa gaseasca o piata de desfacere. Plus ca statului roman ii e mai usor sa incaseze comisioane de privatizare si ulterior impozite. "Timpu trece, leafa (comisionu + impozitele) merge, noi cu drag muncim (dormim)" |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Eu, in mare parte il cred pe arhitectul ala a lu' Ceausescu, cind zice ca odiosul a fost dezinformat, asta cumulat cu batranetea si cu nevasta-sa, a dat ce a fost .
Daca dupa 80' nu o lua razna tovarasu, cred ca ramaneam comunisti,....bine sunt multe de zis ....comunismul incet , incet imbratisa din capitalism unele, altele .... cam cum se intampla in China. Cit nu am vrut sa postez si tot m-a mancat, gata tac. This post has been edited by logan1.5dci: 2 Jul 2008, 17:24 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
OAP |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Dragii mosului ce va mai sfaramati unii dintre voi capsoarele cu ce si cum a fost comunismu`.A fost o belea mare pen`ca a venit intr-o tara aflata la iesirea din evul mediu fara structuri socioeconomice consolidate cu o infrastructura subtire.In 80 de ani Monarhia nemteasca a facut multe dar nu a putut face minuni transformand o tara si un popor cu trai si mentalitati de secol XVIII in o tara demna de sec. XX. Abia se incropea ceva si au venit bolsevicii si-au spart aproape tot. Fata de nemuricii de acum bolsevicii au avut un plan in capatinile celor cativa ideologi sovietici. Agricultura extensiv-intensiva(un cenzurat) industrializare fortata si convertirea "paturii" intelectuale. Ce a iesit se vede inclusiv in materialul uman de azi. Au vrut sa transforme niste tarani din sec. XVII in proletariat industrial. Astia saracii populeaza larvar si acum orasele dezradacinati si debusolati nereusind sa inteleaga ce li s-a intamplat si multi dintre ei nereusind sa tina pasul cu schimbarile mult mai dramatice si mai rapide de acum. Poate copii capsunarilor( cei care stau cu parintii prin vest) vor transforma boborul roman in o natie moderna.
Pentru o tara ca Romania comunismul a fost bomboana de pe coliva. Celor care il regreta le umplu frigideru` cu carne ![]() Pentru unii care se agita p`aici ca un sifon: Capitalismul este o oranduire cu greseli sociale iar comunismul este o oranduire cu greseli capitale. This post has been edited by bion: 2 Jul 2008, 16:43 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
marksman |
![]()
|
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
@ bion
"Celor care il regreta le umplu frigideru` cu carne" bioane, ai ma si niste peste ca parca ma saturai de atita salam. ![]() Mentiune, nu regret pe odiosul, atunci eram un amarat de primitor-distribiutor.... ![]() This post has been edited by logan1.5dci: 2 Jul 2008, 16:54 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 00:27 |