DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 10 11 12 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ABS pe solenza, Probleme de implementare, idei, pareri..

romanvs
post 25 Oct 2009, 19:35
Post #331

membru autentic

Group: Members
From: CRAIOVA

Deci e cam clar,...NU putem sa punem ABS pe Solenza... dry.gif

--------------------
Hyundai Elantra 2021
D A C I A S O L E N Z A
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 25 Oct 2009, 21:17
Post #332

Membru

From: Timisoara

ba se poate, dar nu prea merita din cauza dificultatilor de adaptare si a costului ridicat.

--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013
You deserve what you tolerate!
+
nh1980ro
post 27 Oct 2009, 10:38
Post #333

Membru

From: Togo-Togo.

QUOTE(romanvs @ 25 Oct 2009, 20:35)
Deci e cam clar,...NU putem sa punem ABS pe Solenza... dry.gif

Putem, dar nu gasim pe nimeni ca sa-l testeze... laugh.gif

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
psychoo
post 27 Oct 2009, 11:33
Post #334

Membru

il testez eu daca imi dati toate componentele necesare si sustineti financiar proiectul biggrin.gif

--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013
You deserve what you tolerate!
+
pskint25
post 5 Nov 2009, 01:44
Post #335

Membru de ieri pe maine

From: Aproape

da mi-am schimbat placutele la timp de 2 ori de cand am incetat sa mai fiu interesat de abs biggrin.gif

--------------------
Dacia Solenza 2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS - B81PSK
Always ahead!
+
dachriss
post 12 Apr 2010, 15:44
Post #336

Membru incepator

ma bag si eu pe aici.
Azi am fost cu cineva la un centru de dezmembrari si a luat un sistem complet de abs (computer abs, pompa abs, pompa de frana cu tot cu pedala si senzorii) pentru un proiect didactic.
Omu` le monteaza pe o platforma (evident totul este functional) pentru a intelege studentii cam ce se intampla cu abs-ul.
Am sa fac poze in urmatoarele saptamani cand totul este gata, pentru a se lamuri cativa de pe aici.

In legatura cu abs-ul pe solenza, puteti sa ma criticati, ma bag la un asemenea proiect.
Maine merg sa demontez un alt sistem abs. Voi pune poze dupa ce este gata.
Stiu, sunt visator si toate cele insa multe proiecte mi-au reusit, inclusiv "imposibil ac pe solenza!"

Bafta!

--------------------
dacia Solenza 2004
+
einstein1984
post 12 Apr 2010, 15:50
Post #337

fan Dacia

From: Bucuresti

Solenza a avut AC din fabrica, deci asta era simpla.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
GeorgeSlz
post 12 Apr 2010, 16:05
Post #338

Membru incepator

Nu e deloc usor sa montezi AC daca nu a avut din fabrica pentru ca nu are nimic:fire,buton,sigurante,etc.Vreau sa imi dai detalii de unde ai luat AC,cat a costat si cum l-ai montat. icon_mrgreen.gif

--------------------
Dacia Solenza 1.4 MPI 2004 - BB-00-ZZZ
+
dachriss
post 12 Apr 2010, 16:21
Post #339

Membru incepator

ac am luat din dezmembrari de la un unchi care a gasit un logan lovit ... si am mai cumparat nou condensorul si rola intinzatoare (o gramada de bani)...

--------------------
dacia Solenza 2004
+
cristianrobert
post 3 Oct 2010, 17:56
Post #340

Membru autentic

From: bucuresti-berceni

am si eu o nedumerire am gasit un anunt de vanzare solenza scala zice ca are si abs,exista asa ceva din fabrica?

--------------------
dacia solenza scala 2004 - b
+
Vladd
post 3 Oct 2010, 18:28
Post #341

Membru Banatean

From: Resita, Caras-Severin

nici o solenza nu a fost echipata cu abs.

--------------------
Dacia/Bmw Solenza/320 Europa cu A/C si DA/ E90
+
cristianrobert
post 3 Oct 2010, 19:05
Post #342

Membru autentic

From: bucuresti-berceni

ok multumesc.

--------------------
dacia solenza scala 2004 - b
+
djasu82
post 4 Oct 2010, 19:54
Post #343

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

faci din magar tantar plus omologare care nu o sa-ti aprobe nimeni mai ales acuma ca i-a schimbat pe sefi de la rar ministur buangiu biggrin.gif
Eu zic ca franeaza destul de bine asa cum a fost proiectata daca sunt piese de origine si schimbate la timp.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
dj_sweat
post 15 Nov 2010, 17:09
Post #344

DJ

From: Bucuresti (Militari)

O perioada am cautat si eu date pe net ca sa vad cum se poate construi si apoi sa fac un sistem abs, dar sunt mult prea multe probleme mai ales ca nu a fost gandita cu asa ceva din fabrica, sa zicem ca poti cumpara un calculator abs sh de la dezmembrari, ce mi se pare dificil este ca trebuie pusa roata cu zimti si senzorul cel putin la rotile fata si apoi motorasul la pompa de frana.
Cu modificarile astea la sistemul de frana oricum nu mai treci ITP-ul si evident nici RAR-ul.
Mai jos se pot vedea pozele de pe net cu senzorul abs la motoreta si auto si motorasul de la pompa de frana. Chiar daca se pot monta nu se pot omologa.
Am o banuiala ca se poate imbunatatii distanta de franare cu cauciucuri mai late, gen 185 sau 195 latime, dar nu am gasit teste pe net in acest sens.

This post has been edited by dj_sweat: 15 Nov 2010, 17:15

Attached thumbnail(s)
800px_ABS_Sensor.jpg ( Size: 88.48k ) Number of downloads: 474
IMGP0864.JPG ( Size: 49.08k ) Number of downloads: 511
anti_lock_brake2.jpg ( Size: 106.92k ) Number of downloads: 505

--------------------
Dacia Solenza 2004 - Clima
+
ramsen
post 15 Nov 2010, 18:06
Post #345

My Solenza

From: Pitesti - ARGES

era foarte bine daca cei din uzina gindeau sa puna ABS in loc de AIRBAG...eu la solenza mea cu airbag din uzina am renuntat la el si am pus volan solenza simplu...un ABS daca s-ar putea pune si omologa usor as pune primul asa ceva...ma interesez pe la cineva de pe la RAR sa vedem ce spun aia...sper sa mearga pus ABS pe solenza

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
+
bucatzel
post 15 Nov 2010, 18:23
Post #346

Membru plictisit

Group: Moderatori

Da, chiar, la ce naiba mai e util eerbegu'... Cand te dai cu troscoleta in pom, mai vine si ala sa-ti dea una peste ochi. Eu zic sa le scoata in afara legii. Pai nu se mai poate asa dom'le!

Ramsen, iti urez succes in initiativele tale, mai ales, daca se poate, sa pui doua abs-uri (si pe fata si pe spate).

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
ramsen
post 15 Nov 2010, 18:44
Post #347

My Solenza

eu zic ca nu au vrut cei in uzina sa puna asa ceva pe solenza...crezi ca este mare scofala sa pui un ABS pe o solenza???gindestete la cum este pus ABS pe logan...am vazut ABS cum este pus pe logan si mi se pare ca este usor de pus si pe o solenza...greul vine dupa aceia pe la RAR,asta este...
problema la solenza mea ca am dat jos volanul cu airbag in el este ca am patit la masina de serviciu la un accident ...cind a bubuit airbagul nu am avut lovituri de la accident cit am fost ars pe fata de la punga airbag-ului...de atunci am renuntat si la cel de pe solenza...poate de frica sa nu ma mai arda pe fata ca tare rau este pina se vindeca arsura pe fata...asta este frate fiecare face ce vrea la masina lui...

--------------------
+
Maskatu
post 15 Nov 2010, 19:16
Post #348

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Eu as zice ca e mai bine sa "te arzi pe fata" putin decat sa iti faci o urma de volan pe creier, dar ma rog... fiecare cu ale lui. Altii nu stiu cum sa faca sa isi cumpere o masina cat mai dotata, pe cand unii au masini cu airbag in volan, si il scot.

This post has been edited by Maskatu: 15 Nov 2010, 19:59

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
ramsen
post 15 Nov 2010, 20:07
Post #349

My Solenza

daca nu au trait pe viu arsura de la airbag cauta cu airbag...eu sint patit si nu mai vreau altul...

--------------------
+
einstein1984
post 15 Nov 2010, 20:53
Post #350

fan Dacia

Mai bine pui direct ESP.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Maskatu
post 15 Nov 2010, 22:00
Post #351

Logan 0.9 TCE

Bun deci preferi sa suferi leziuni grave la cap/torace etc, eventual sechele pe viata, decat sa ai o arsura de gradul 1, care trece intr-o saptamana. Buna filozofie.

--------------------
+
marius80_eugen
post 16 Nov 2010, 00:49
Post #352

Membru autentic

QUOTE(ramsen @ 15 Nov 2010, 20:07)
daca nu au trait pe viu arsura de la airbag cauta cu airbag...eu sint patit si nu mai vreau altul...
*

Maskatu-le zi tu ca nu l-a afectat airbag-ul ala ! radmasa.gif Daca i-a salvat viata o data CE ? Ce el vrea sa aiba 9 vieti ca pisica ? radmasa.gif Vrei sa moara preotii de foame ? biggrin.gif

1. Costurile de montaj al unui sistem ABS pe SLZ in acei ani era o mare inconstienta ! Sa nu uitam ca SLZ a fsot ptima masina cu servo-directie , DECI toate pe RAND s-au efectuat . Nici Loganul nu a avut ABS de la inceput si sincer sa fiu cea mai mare RUSINE este faza cu Loganurile fara servo-directie . Faci doua economii : si la optiune de servo , dar si la sala de forta !
2. ESP nu este instalat nici pe toate masinile cu pretentii , asa ca ce va mai mirati ?
- Airbag-urile au aparut din 2004 parca din obligatie fata de legile EU , nu ca romanii nu aveau ce face cu banii !
- ABS-urile pe masini care nu au sistemul de franare bine intretinut si anvelopele proaste este un mare belea ! Eu vb de ABS-ul gen Logan , nu Volvo sau alte masini straineze .
La ce bun sa puna ESP daca noi nu ne permitem nici sa schimbam caseta de directie si planetarele la timp ? Va dati seama ca , daca aveati ABS si ESP si TC ( traction control ) si LC ( launch control ) si multe altele ne plangeam ca nu putem sa le dezactivam mai repede cand mergem pana la piata si avem nevoie de toata PUTEREAAAAAA ! radmasa.gif
Vreti franare buna ? Schimbati jantele cu unele de aliaj si anvelopele cu unele de calitate si putin mai late . Puneti placute si saboti de frana de calitate , discuri la fel , curatati periodic sistemul de franare , aerisiri si inlocuire lichid la maxim 2 ani si totul merge ok .
Ceva UTIL ar fi fost :
- suspensie independenta pe spate ;
- discuri si placute si pe spate ;
- sistem de directie de generatie noua , cu modificarea unghiului de cadere odata cu bracarea volanului ;
- parbriz si luneta LIPITE , fara chederele din 1900 toamna ;
- filtru de benzina extern ;
- eu daca aveam astea eram mult mai fericit si NU ma deranja lipsa ABS-ului si a restului .
Oare cat mai dadeam in plus pe ABS la Solenza ? 400-500 euro ? Dar pe piesele implicate in acest ABS cand trebuiau inlocuite ? Cate erori si cati bani dati in service-uri dadeam in plus ? Oare e mai bine cu ABS si fara cauciucuri de iarna sau invers ?
Un sofer care stie sa mearga fara ESP si ABS merge si cu , dar invers ... uitati-va la stirile de la ora 5 .
Vai de generatiile urmatoare care habar nu au cum sa mearga cu o masina fara electronica pe ea ! Daca nu au trecut prin alte masini vechi , NU RESPECTA tehnologia si capabilitatile masinii care o au de generatie noua pe care au dat o galagie de bani ( altii ) si o trateaza cu fundul si asa ii trateaza si masina cu prima ocazie .
Inainte sa propuneti astfel de modificari cred ca era util sa cititi mai intai problemele colegilor cu LGN sau Sandero si apoi sa va doriti si voi . Partea cea mai proasta este ca un Clio din 2003 full options 1.4 16V este mai MASINA decat orice Dacia din 2010 !
Trebuie sa ne obisnuim ca noi dam banii pentru o masina din 2010 si primim una din 2003 , cu lipsurile , problemele si lipsa fiabilitatii din cauza costurilor de productie .

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
Ionel 1966
post 25 Nov 2010, 09:10
Post #353

ionel 1966

From: Margineni-Bacau

Am intalnit pe net rersoane care aveau la vanzare Solenta cu ABS. E posibil asa ceva?

--------------------
Dacia Solenza Scala 2003 - BC 96 XXX
+
Maskatu
post 25 Nov 2010, 09:21
Post #354

Logan 0.9 TCE

Si eu am vazut pe net super nove cu airbag si servo, dar na... multi care posteaza anunturi bifeaza aiurea casutele alea pe acolo. smile.gif

--------------------
+
marius80_eugen
post 25 Nov 2010, 20:18
Post #355

Membru autentic

QUOTE(Ionel 1966 @ 25 Nov 2010, 09:10)
Am intalnit pe net rersoane care aveau la vanzare Solenta cu ABS. E posibil asa ceva?
*

Nu !
Acele persoane probabil ca nu stiu care sunt optionalele masinii , pentru ca nu o au decat ca obiect de schimb . Nu mai asculta tot ce spun bisnitarii ! Tot ei pe vremuri puneau A/C si jante la SLZ Europa si o vindeau ca fiind Clima / Scala .

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
12 Pages « < 10 11 12
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 00:05
Forum Renault