ABS pe solenza, Probleme de implementare, idei, pareri..
![]() ![]() ![]() |
ABS pe solenza, Probleme de implementare, idei, pareri..
bucatzel |
![]()
|
||
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.465 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|||
solenzaxjg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 21 August 09 ![]() |
Klaus ma mai uit si maine dar nu am vast nimic suspect sau in plus poate sa ai dreptate nu zic ca nu are 100% poate dar ceea ce nu cred ca nu are cum sa aiba asa ceva ca ziceau ceva prin cartea tehnica ceva apropouri.Oricum maine ma mai uit dar nu cred ca nu am vast nimic in plus.Da-mi tu ceva poza sa vad klaus unde ii chestia aia ce zici tu.
This post has been edited by solenzaxjg: 20 Oct 2009, 18:46 |
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
- CJ 07 JBY EU SI VISINIA MEA
|
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
Io azi am descoperit ca am si pilot automat la solenza ... era o maneta undeva sub bord si eu n-am stiut de ea ... klaus ia da un search la uzina si intreaba daca au experimentat astia si cu asa ceva ...
|
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
Bullix |
![]()
|
![]() Solnitzar fidel Group: Members Posts: 655 Joined: 21 June 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(C a t a l i n @ 20 Oct 2009, 18:07) Vorbim de orice fel de masina cu ABS. Te rog nu ma baga in oala cu toti meseriasii ![]() Mersi, Klaus. A, si nu mai suna la uzina pentru pilot automat. Am sunat eu si n-are. Au vrut sa-l preia de pe Clio dar cica era prea scump ![]() |
--------------------
Dacia / Dacia
1310 TLX 1.4 / Solenza Rapsodie 1.4MPI
1989 / 2004 Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nu te confund cu niciun meseriaș
![]() Mai ușor de implementat cruise controlul decât ABS-ul... ![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
QUOTE(klaus @ 20 Oct 2009, 16:29) Mai, daca tot esti din Pitesti, ia intreaba tu daca loganul are ABS pe spate sau doar pe fata. Sau si asta ti-ar fi rusine sa intrebi? Daca da, de ce? Loganul are ABS si pe fatza si pe spate...ok...acum sa nu ne asteptam sa fie asa de performant ca cel de pe masinile straine... |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Din ce motiv?
|
--------------------
-
-
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Doh, ce intrebari pui si tu. Pentru ca e Dacie ma....D'AIA....Normal ca nu poate sa fie asa de performant.
This post has been edited by driverx: 20 Oct 2009, 19:48 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
mai oameni buni hai sa mai incheiem capitolul asta cu ABS pe solenza...NU ARE SOLENZA ABS sa va fie clar...chiar acum am vorbit cu un maistru din uzina, de la motoare, si s-a inchinat cind a auzit...OK
si inca un lucru...unele logan-uri au ABS pe toate rotile...nu este de generatia celor de pe masinile straine dar totusi este ...nu au senzor la roata...nu au roti dintate pentru senzori la roti...ok... |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() Maistrul ala ti-a spus ca loganul are senzor cu coroana dintata? ![]() Si ai dreptate, nu e de generatia cu cele de pe masinile straine, e de generatie ... MAI NOUA. Loganul are ultima generatie de abs de la Bosch, in timp ce multe masini straine o ard cu abs-uri cu o generatie mai veche. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
![]() |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Mai sună odată la uzină, poate aflii că pe Logan e cel mai nou sistem ABS din gama BOSCH.
Mai zii odată cu senzorii și roțile... |
--------------------
-
-
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Si aia cu rotile dintate....
This post has been edited by driverx: 20 Oct 2009, 20:10 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
ramsen |
![]()
|
la cit de incuiati sinteti voi nu am cu cine vorbi...adio si sanatosi sa fiti
dragi moderatori va rog sa imi stergeti contul ca pe aici a inceput lumea sa o ia pe aratura...ma duc pe celalalt site care a aparut ...numai bine va urez ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
@solenzaxjg: inteleg ca te pricepi bine la mecanica si ca loganul e cea mai naspa masina ca are abs doar pe rotile din fata, dar la scris se pare ca scrii exact cum vorbesti. Exista in Cluj scoli care te invata sa scrii asa?
This post has been edited by bogdan_dsn: 20 Oct 2009, 21:09 |
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
solenzaxjg |
![]()
|
RAMSEN lasai sa posteze ce vreau si ce cred ca tot nu ii poti schimba.Oricum lasai sa vorbeasca sa mai vedem ce mai scot ca solenza cu abs mo dat pe spate
![]() BOGDAN cand ii aud cum vorbesc si ce zic despre logan deja ma apuca toate nici sa scriu nu mai stiu bine.Apai tu crezi ce vrei pana ca solenza are abs si altele te las sa mai urmaresti niste postari in viitorul apropiat sa vezi ce PERLE mai scot de solenza.Si dupaia vorbim si cu scrisul meu de ce si cum. |
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
|
|
Bullix |
![]()
|
![]() Solnitzar fidel Group: Members Posts: 655 Joined: 21 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Dupa ce-a parasit Boc primaria in favoarea locului de prim ministru, cine stie ce s-o fi intamplat. Acuma ca tot a zburat, poate se intoarce in Cluj sa culeaga dezastrele
![]() |
--------------------
Dacia / Dacia
1310 TLX 1.4 / Solenza Rapsodie 1.4MPI
1989 / 2004 Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
|
|
solenzaxjg |
![]()
|
Apai daca tu asa zici ma BULLIX asa sa fie.Numa mi mila de voi ca o trebuit sa vina un clujean de la mine sa va conduca ma chiar acolo ati ajuns ma voi aia din capitala puternici
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
sunt unii cu creier de maimuta pe aici de pun botul la tot ce citesc(asta daca nu cumva le citeste si le scrie altcineva ca de clasa a2a nu au trecut) , unii fac misto de ei ca au solenzele tot felul de sisteme si ei sunt atat de redusi incat au impresia ca acei oameni vorbesc serios. va rog inchideti-l.
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ramsen @ 20 Oct 2009, 21:55) la cit de incuiati sinteti voi nu am cu cine vorbi...adio si sanatosi sa fiti dragi moderatori va rog sa imi stergeti contul ca pe aici a inceput lumea sa o ia pe aratura...ma duc pe celalalt site care a aparut ...numai bine va urez ![]() ![]() ![]() ![]() Parerea mea e ca te-ai suparat ca vacaru' pe sat. Ai luat de bune si nu ai inteles nimic din acest topic care e in balarii din moment ce a aparut domnul atat de informat, de fapt cel mai informat domn din Dej, in persoana lui nenea de-si spune pe acilisea solenzaxjg. Bullix a explicat suficient de rezonabil ce e necesar pentru un ABS, nu merita pus pe Solenza din motive financiare. Revenind. Legat de ABS-ul de logan, este un abs Bosch 8.0 pe ph1 si 8.1 pe ph2 (8.1 e ultima versiune de ABS de la Bosch, deci e chiar modern) de tipul cu 4 canale si 4 senzori. Pompa actioneaza individual fiecare roata (4 canale) - sunt si cu 3 canale in care pompa actioneaza individual rotile din fata si impreuna rotile din spate cum e la nubira, sau cu 4 canale si 5 senzori, al cincilea fiind de acceleratie - pentru ESP in general) Senzorii de ABS de pe logan se gasesc pe rulmentii rotilor, fiind de tip activ, nicidecum de tip pasiv cum sunt cei cu coroana dintata. Asta e starea de fapt. Faptul ca userul solenzaxjg habar nu are ce vorbeste dar se da mare ca stie (pe principiu cu fudulia ca sa intregeasca... tabloul) e atat de evident, mai ales ca atunci cand am zis niste aberatii in mod credibil el le-a si luat de bune, pentru ca nu intelege si nu cunoaste sistemele, motiv pentru care era incapabil de argumentatie contra. Si exact cum s-a repezit ca puiul la muci de a luat-o in brate pe aia cu "abs doar pe rotile din fata", la fel a inghitit-o si pe aia cu abs in uce injectie cu pompa pe cea de servodirectie. Pana sa ajunga sa inteleaga complexitatea unei solutii de legare a unor conducte in care fluidul se deplaseaza cu mare presiune si cu variatie rapida la un obiect vibrant (motorul), eheee, drumul era lung. Pun pariu ca nici nu stie ce e aia pompa de servo, dar se da, vorba unui coforumist de pe aici, balena in chiuveta. Insa de la un forumist cu sute de postari la activ pe sectiunea Solenza sa inghita o prostie evidenta si sa si considere ca ar fi adevarata, ce sa zic, n-am cuvinte. La cei cu grad redus de intelegere dar orgoliu cat casa, asta nu ar fi o surpriza, dar la tine, mai ramsen, mai, ce naiba... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu am avut solenza si oricat de laudata ar fi ea, loganul e un pas inainte. Treaba cu abs-ul pe solenza e banc si da, loganul chiar are abs. Pacat ca pe unii ii duce greu capu si nu se prind ca is in centrul atentiei.
|
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Ar mai fi de spus un lucru, cred...
Au existat mașini cu ABS doar pe puntea spate (mai mult un fel de EBD), dar niciodată nu s-au construit mașini de serie cu ABS doar pe față. Și nu mă refer la Dacia, ca să nu se mai interpreteze aiurea. This post has been edited by C a t a l i n: 20 Oct 2009, 21:59 |
--------------------
-
-
|
|
solenzaxjg |
![]()
|
Klaus lasama cu aberatiile tale ca deja mai plictisit tu ala care toate le stii ma.Mai bine veziti de masina ta si lasa forumul dacia in pace daca nu detii asa ceva.Nu mai are rost sa vorbesc cu asemenea oameni deja si RAMSEN sio dat seama ca sunteti destul de incuiati mai ales tu KLAUS care toate le stii ma.Ai fost vreo data in dacia service sa vezi ce zic aia de logan comparat cu solenza si dupaia vorbim de altceva abs si alte chestii aberante.
|
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
oricum solenzaxjg s-a facut de cacao rau de tot si cand a incercat sa o scoata la capat mai rau s-a inecat.
|
--------------------
ford
focus
2007
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
ABS aveau berlinele. Dadeai la pedale pana se opreau unele....era un ABS mai rudimentar asa.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
solenzaxjg |
![]()
|
BOGDAN tu mai bine veziti de cotet ma sa nu te inburzi cu el intr-o curba sa mori dracului cu un cotec sau cutie de chibrituri pe roti.Pana atunci taci.
|
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(solenzaxjg @ 20 Oct 2009, 22:59) Ai fost vreo data in dacia service sa vezi ce zic aia de logan comparat cu solenza si dupaia vorbim de altceva abs si alte chestii aberante. E, dar cum mi-as fi permis eu, un muritor de rand sa intru intr-un serivce? Aceasta cinste si onoare e rezervata doar persoanelor competente,, cunoscatoare, vorba aia, "din domeniu". Asa ca tine. Acuma, la drept vorbind, stau si ma gandesc, la cine se refera forumistii cand spun de "maimutele din service". O fi vorba de mecanici, o fi vorba de specimenele venite pe acolo sa stranga un surub de la stergatoare?... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
QUOTE(solenzaxjg @ 20 Oct 2009, 21:59) Klaus lasama cu aberatiile tale ca deja mai plictisit tu ala care toate le stii ma.Mai bine veziti de masina ta si lasa forumul dacia in pace daca nu detii asa ceva.Nu mai are rost sa vorbesc cu asemenea oameni deja si RAMSEN sio dat seama ca sunteti destul de incuiati mai ales tu KLAUS care toate le stii ma.Ai fost vreo data in dacia service sa vezi ce zic aia de logan comparat cu solenza si dupaia vorbim de altceva abs si alte chestii aberante. cand avea klaus logan tu inca nu stiai alfabetul. ce beneficii ati adus tu si prietenul tau acestui forum? va spun eu numai baliverne despre metabond si dracii din astea pe cand domnul klaus ca nu stiu daca e frumos sa vb altfel cu dansul , ne-a impartasit o sumedenie de informatii.asa ca stai in banca ta si raspunde doar cand esti intrebat. This post has been edited by bogdan_90: 20 Oct 2009, 22:14 |
--------------------
ford
focus
2007
|
|
solenzaxjg |
![]()
|
BOGDAN auzi in primul rand tu ai logan corect iara klaus acuma are peugeot daca nu ma insel aici ii vorba de abs montat pe solenza nu pe LOGAN asa ca tu de ce te bagi ca musca in lapte pe tine teo intrebat cineva???.Cu klaus am alte treburi de lamurit inca nu mio raspuns la intrebarea aia cu service dacia pe care iam puso logan vs solenza ce zici cei din dacia.Atat astept sa-mi raspunda klaus s-o mai certat cu unul aici ca solenza nu ii buna de nimic si o luat penalizare amandoi.Klaus nu raspunde asa zimi concret care ii mai buna sa vedem in final care ii mai buna.Asta raspunde nu ca maimutele din service raspunde ce te-am intrebat
This post has been edited by solenzaxjg: 20 Oct 2009, 22:21 |
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
QUOTE(bogdan_90 @ 20 Oct 2009, 23:12) cand avea klaus logan tu inca nu stiai alfabetul. ce beneficii ati adus tu si prietenul tau acestui forum? va spun eu numai baliverne despre metabond si dracii din astea pe cand domnul klaus ca nu stiu daca e frumos sa vb altfel cu dansul , ne-a impartasit o sumedenie de informatii.asa ca stai in banca ta si raspunde doar cand esti intrebat. + la reputatie pt asta. Parerea mea: se poate inchide... deja incepe sa se incinga atmosfera pe aici. |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 22:40 |