Taxa auto
![]() ![]() ![]() |
Taxa auto
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(andu911 @ 28 Jan 2009, 00:16) vorbeam de anul de fabricatie si nu de kilometri... si chiar daca are 300.000 km in plus care e problema ? E stric problema mea si numai a mea. Atat timp cat masina are inspectia tehnica la zi si nu constituie un pericol pentru nimeni si corespunde normei de poluare, care e problema ? Poate eu tin mai mult la siguranta mea si imi cumpar Passat cu 400.000km si care are 5 stele Ncap, decat Logan nou care are doar 3 stele. Atat timp cat masina indeplineste normele tehnice de verificare RAR, inseamna ca are dreptul de a fi pusa in circulatie pe teritoriul Romaniei. Ca pe tine te irita cand vezi Passat la semafor, cu un cocalar la volan care scuipa seminte pe geam, este alta problema. Putem vorbi despre asta intr-un topic dedicat ghertoilor si cocalarilor din Romania. Eu chiar nu inteleg de ce toti compara orice masina second-hand cu Loganul. De exemplu in acest post se compara un Passat care nou costa peste 20.000 de euro asta la cea mai ieftina varianta cu Loganul care nou costa 6400 de euro (cea mai ieftina varianta). Sunt foarte multi care compara merele cu perele. Normal ca daca iti iei un Passat de 6-7 ani o sa dai pe el cam cat ai da pe un Logan nou cu toate dotarile, dar asta nu inseamna ca putem compara cele 2 masini. Daca iti pica ceva pe Passat cum este foarte probabil o sa dai pe piese o gramada de bani. Pana la urma e alegerea fiecaruia, dar haideti sa nu mai comparam toate masinile cu Loganul. Dupa parerea mea la Logan ai un raport calitate-pret foarte bun. |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
- CharlesioNig https://vgruk.com/ - visit vgruk
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Am zis eu ca Loganul nu e bun ? Eu sunt convins ca un Logan nou se strica mai greu decat un Passat de 6-7 ani.
Dar asta este alegerea fiecaruia si fiecare face ce crede ca este mai bine pentru el, unii poate prefera confortul in detrimentul fiabilitatii . De aceea am spus ca intotdeauna vor fi pareri impotriva unui sh si pareri pro sh. Am incercat sa conving ca nu are rost sa discutam asa ceva. |
--------------------
-
-
-
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Exact asta ziceam si eu ca e alegerea fiecaruia. Insa as vrea sa nu se mai compare orice masina second-hand cu Loganul. Am un coleg care compara Loganul cu un Mercedes E Class din 2002. Asta chiar mi se pare o mare aberatie. Haideti sa nu mai comparam masini de zeci si sute de mii de euro cu Loganul. Dealtfel mi se pare deplasat sa comparam si masini SH din clase diferite (spre exemplu un Mercedes E Class cu un Ford Fiesta sau ceva de genul asta pentru ca am vazut ca se fac si comparatii de genul asta).
|
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
- CharlesioNig https://vgruk.com/ - visit vgruk
|
|
akileon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 903 Joined: 6 March 06 From: Finland ![]() |
pai daca e sa comparam , putem compara si cu logan second care este 3000 euro cu aer , geamuri , airbaguri
|
--------------------
Honda
Accord
2009 2.0 i-vtec 156 cai
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
cumva am uitat? sau passat cel mult iubit este de fapt o masina plecata din standard E2 si cu vreo 3 stelutze la EuroNCAP? asta mai nou, dar suuuuump (de la 19999 E in sus) e altceva (dar stiu un amic care se plange de el de cate ori are ocazia!)
Din perspectiva strict personala e bine sa poti sa iti cumperi un obiect (fie acesta masina) cat mai aproape de momentul scoaterii sale de pe banda de fabricatie si nu dupa un numar oarecare de ore de utilizare sau (de obicei foarte mare) de km. |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
5 stele are doar daca e fabricat dupa 2005.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Tot nu s-au terminat parerile personale despre masinile sh ?
![]() Nu cred ca exista leac. |
--------------------
-
-
-
|
|
Master01 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 13 January 09 From: Suceava ![]() |
Taxa e nasoala rau, dar unii s-au specializat in adus masini SH si au cate 10 pe stoc. Intermediarii castiga cam mult din aceasta afacere si nu platesc nimic la stat. Daca era sa isi ia fiecare masina SH mai mergea, unii chiar nu au bani de mai mult. Pana la urma guvernul va gasi o jmecherie sa inlocuiasca taxa. Desi a promis ca o scoate, va introduce taxa de poluare la care tot cei care au cumparat SH vor avea de suferit.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SCENIC
2005/1598 cmc 1,6 16 V
- Nr. de SV Il cheama bizon / Are-un neuron / Si tot claxoneaza / Cand altii sofeaza
Grupul soferilor blocati in trafic saluta bizonul din intersectie. |
|
andu911 |
![]()
|
Ar trebui sa faca ceva sa impoziteze samsarii, nu sa dea taxe peste taxe.
Ca taxele le plateste tot cumparatorul, nu samsarul. Samsarul ia masina, isi pune comisionul si o vinde cu taxa sau fara taxa. Dar e greu sa impozitezi samsarii, iti trebuie legi puternice... Asa ca... Guvernul mai da o taxa pentru fraieri, ca e mai simplu asa. This post has been edited by andu911: 30 Jan 2009, 02:41 |
--------------------
-
-
-
|
|
Master01 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 13 January 09 From: Suceava ![]() |
Tot timpul fraierii vor plati taxe iar samsarii vor profita. Insa daca s-ar face niste legi clare care sa nu mai fie schimbate asa des(de la o luna la alta-asta este bataie de joc) oamenii ar sti bine ce sa faca in viitor. Daca va fi taxa de poluare acceptabila si clara, se vor feri sa cumpere toate vechiturile pt ca isi dau sema ca vor plati in viitor cat nu merita. Iar pt baietzii cu lantzuge de aur si multe masini SH pe stoc le urez concediu placut.!
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SCENIC
2005/1598 cmc 1,6 16 V
- Nr. de SV Il cheama bizon / Are-un neuron / Si tot claxoneaza / Cand altii sofeaza
Grupul soferilor blocati in trafic saluta bizonul din intersectie. |
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
![]() This post has been edited by daciafan: 31 Jan 2009, 14:01 |
--------------------
/
/
/
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
A crescut Euro-ul de aia...
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
god |
![]()
|
![]() wizard Group: Members Posts: 328 Joined: 15 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai se plang astia ca au scazut vanzarile la masini noi ca e criza...nu zice nimeni ca nu e si porcaria asta de criza dar pe langa mai avem si euro care s-a umflat in pene in ultima perioada asa ca normal...creste pretul masinii in RON iar cum multi au salariile in RON, iata si problema pe care tocmai a prezentat-o 2 posturi mai sus daciafan.
|
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci 4X4
Iunie 2010 / Prestige It's time to burn™
|
|
andu911 |
![]()
|
euro s-a umflat din cauza crizei... Romania si-asa fiind la pamant in materie de exporturi, iar daca au mai si scazut, imediat s-a depreciat leul...
|
--------------------
-
-
-
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
o tara de kkt,totu in euro da salarii in roni,si noi vrem sa fim ca europeni .
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
daciafan |
![]()
|
QUOTE(god @ 30 Jan 2009, 23:42) Pai se plang astia ca au scazut vanzarile la masini noi ca e criza...nu zice nimeni ca nu e si porcaria asta de criza dar pe langa mai avem si euro care s-a umflat in pene in ultima perioada asa ca normal...creste pretul masinii in RON iar cum multi au salariile in RON, iata si problema pe care tocmai a prezentat-o 2 posturi mai sus daciafan. multumesc |
--------------------
/
/
/
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
in februarie 2008 sau 2006 daciafan?
This post has been edited by aphophis: 31 Jan 2009, 13:48 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
daciafan |
![]()
|
2006
![]() |
--------------------
/
/
/
|
|
dragos c |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 23 November 07 ![]() |
Spuneti de comparat mere cu pere dar nu ziceti ca o masina ca laguna,pasat si altele de 10 ani vechime au mai multe dotari decat vestitul logan si mai mult confort si are un interior rezonabil comparandul cu interiorul de 2 bani al loganului.
Daca vrei comparatie interiorul la logan e la fel de urat ca interiorul de la spark si alte masini ieftine.Loganul a introdus daca nu ma insel ABS-ul in 2007,vi se pare normal asta. Cand a fost greva la Dacia toti aveau pancarde cu ''SALVATI LOGANUL'',daca cumpara jumatate din muncitorii de la Dacia un Logan este mai mult decat salvat si nu sa oblige pe cineva care e interesat de siguranta si/sau confort sa fie''patriot" si sa cumpere un logan in schimbul unei masini mai ieftine,mai buna,mai sigura si chiar mai putin poluanta. Sper sa nu imi sariti acum in cap dar eu sunt satul de problema cu Taxa Auto care este o taxa care ne intoarce la comunism. |
--------------------
Peugeot
307
2005/1.6 16v HDI/110 CP
|
|
BAD_MF |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 9 May 05 From: Iasi ![]() |
Tot vorbim de samsari, dar cine te obliga sa cumperi de la ei ? Iti iei frumos bilet de avion pana in Germania si cauti si alegi ce iti place si ce iti permiti. Lucru facut aproape imposibil de aceasta taxa tampita. Ar trebui gandite legile, ceva de genul cine are mai mult de 3 masini la vanzare sa fie obligat sa o faca intr-un cadru organizat si sa plateasca taxele aferente.
|
--------------------
Seat leon FR
1.8 TURBO
2003
- IS-xx-COD 9.5j 255/35R18>>8.5J 225/40R18 PORSCHE CHROME WHEELS
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(dragos c @ 31 Jan 2009, 23:45) Loganul a introdus daca nu ma insel ABS-ul in 2007,vi se pare normal asta. Evident ca te inseli, dar mi se pare normal |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
aphophis |
![]()
|
@dragos c
pai si un seria 7 din 1997 are mai multe dotari ca mondeo-ul tau. ![]() ![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
dragos c |
![]()
|
Am un prieten care a luat un Logan de la Meridian si e obligat sa plateasca RCA-ul la ei pe toata perioada garantiei.Ghici cat este pe an!In jur de 500 RON.E ok pentru un motor de 1.5 sa platesti atata?Pe cand la Peugeot momentan eu am platit 260 RON pentru ca masina e sh si il fac unde vreau eu fara sa ma oblige nimeni sa platesc niste taxe pentru a nu pierde garantia.
|
--------------------
Peugeot
307
2005/1.6 16v HDI/110 CP
|
|
aphophis |
![]()
|
de cand garantia e conditionata de rca? cel mai probabil masina e luata pe leasing, de unde necesitatea rca-ului pe firma, care e mai mare. Insa asta nu e specifica loganului ci oricarei masini luate in leasing. deci?
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
dragos c |
![]()
|
[quote=aphophis,31 Jan 2009, 15:52]
pai si un seria 7 din 1997 are mai multe dotari ca mondeo-ul tau. ![]() Legatura este ca la Mondeo daca vreau sa pun acele dotari eu pot pe cand la logan nu exista o lista de optionale mai bogata decat:geamuri,oglinzi,ABS(mai nou)aer conditionat(sub nici o forma clima),calculator de bord(fara termometru),proiectoare si cam atat,poate ma insel,mai adaugati si voi. <span class='edit'>31 Jan 2009, 20:09:</span> Comparatiile pe care le fac arata ca la 10000 euro cat e un logan full cumperi o masina din 2006-2007 mai full si mai sigura second hand cu kilometrii rezonabili.Toata problema si discutia de altfel este taxa auto care te impinge spre a cumpara masina noua. Sa nu intelegeti ca sunt impotriva masinilor noi,deopotriva dar daca nu iti permiti o masina noua alegi varianta second. Stiti expresia:"Suntem prea saraci ca sa ne permitem un lucru ieftin." This post has been edited by dragos c: 31 Jan 2009, 20:12 |
--------------------
Peugeot
307
2005/1.6 16v HDI/110 CP
|
|
aphophis |
![]()
|
QUOTE(dragos c @ 31 Jan 2009, 19:59) pai si un seria 7 din 1997 are mai multe dotari ca mondeo-ul tau. ![]() Legatura este ca la Mondeo daca eu vreau nu sa pun acele dotari eu pot pe cand la logan nu exista o lista de optionale mai bogata decat:geamuri,oglinzi,ABS(mai nou)aer conditionat(sub nici o forma clima),calculator de bord(fara termometru),proiectoare si cam atat,poate ma insel,mai adaugati si voi. pai daca vreau un mondeo de 5.1m nu pot sa il cumpar. Daca vreau un mondeo cu motor v12 benzina nu pot sa il cumpar. Daca vreau un v8 diesel nu pot sa il cumpar..si o gramada.. sa le fie rusine celor de la ford ca nu ma lasa sa cumpar asa ceva de la ei, mondeo e kko ca nu are ce avea seria 7.. ![]() <span class='edit'>31 Jan 2009, 20:09:</span> Comparatiile pe care le fac arata ca la 10000 euro cat e un logan full cumperi o masina din 2006-2007 mai full si mai sigura second hand cu kilometrii rezonabili.Toata problema si discutia de altfel este taxa auto care te impinge spre a cumpara masina noua. pai poate eu vreau un e38 nu.. amaratul ala de mondeo.. Sa nu intelegeti ca sunt impotriva masinilor noi,deopotriva dar daca nu iti permiti o masina noua alegi varianta second. Stiti expresia:"Suntem prea saraci ca sa ne permitem un lucru ieftin." This post has been edited by aphophis: 31 Jan 2009, 20:22 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
dragos c |
![]()
|
Nu stiu de ce ma tot bati la cap cu Mondeo,nu am zis niciodata ca e cea mai buna masina si nici nu am ridicat-o in slavi,nu am zis nici ca Loganul e cea mai proasta masina si ca nu merita cumparata,am zis decat ca la aceeasi bani iti poti lua ceva mai bun si mai sigur daca te intereseaza binenteles.
Daca vrei un E38 cumpara-l ca nu ti-am zis sa-ti iei Mondeo dar fi sigur ca daca mergi cu un E38 sau Mondeo sau Golf s.a nu mai vrei sa te urci in Logan pe urma garantat. Lasa prosteala cu "amaratul de Mondeo" ca fara nici o suparare si cred ca toata lumea o sa ma aprobe este net superior Loganului si la mai putini bani(second evident). This post has been edited by dragos c: 31 Jan 2009, 21:05 |
--------------------
Peugeot
307
2005/1.6 16v HDI/110 CP
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th June 2025 - 06:59 |