Taxa auto
![]() ![]() ![]() |
Taxa auto
OAP |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|||
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Nu cred ca suspendarea taxei va "redresa" vanzarile Dacia (si altele noi)!
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
Se suspenda , deci nu se aplica , deci nu voi mai plati taxa , nu?
|
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
- PH-72-BVR PH-77-MMR
2007/2008 body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
OUG in cauza, va cuprinde si normele cu specificarea detaliilor de aplicare.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Funny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.272 Joined: 7 October 04 ![]() |
Oricum marea majoritate a dealerilor au in oferta si gratuitate la plata acestei taxe(pe langa celelate reduceri) de asa-zisa poluare,asa ca asta nu cred ca este altceva decat o frectie la un picior de lemn!Sau poate ca va fi un motiv ca Dacia sa scumpeasca dragul Loganel odata cu obligativitatea dotarii cu ABS in standard!
![]() |
--------------------
Dividae
et
impera! Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
|
|
Bunicul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 23 June 08 ![]() |
TPI-ul asta atit de controversat zic io ca-i doar o forma de japca
![]() Acuma vad ca Moliceanu se da rotund, pretinzind ca "a zis el ca taxa asta o sa afecteze vanzarile de masini noi"... hmmm, atita parshivenie (de fapt prosteala pe fatza) rar se poate vedea !!! ![]() This post has been edited by Bunicul: 18 Nov 2008, 13:23 |
--------------------
Citroen
Saxo 1.1 i
2001
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
bunicule, te cam contrazici singur. daca nu erau presiunile de la indivizi din-astia care habar n-au ce rost au taxele intr-o societate si care vad in taxa de poluare o forma de japca la adresa amaratilor care vor si ei sa isi plimbe golful 2 adus din germania, nu am fi ajuns in situatia asta.
|
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
dispeceru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
mie-mi expira nr. provizorii pe 28 luna asta si eram programat maine la ora 11 sa platesc taxa de poluare. o sa ma mai duc din parti maine. astept sa vad ce se intampla, o suspenda sau nu. mai am o masina deci nu-mi fac griji daca nu se decid astia chiar si pana in ianuarie. nu le dau nici de nebun in situatia actuala 900 lei!!!!
hai baietii, suspendati taxa aia odata sa pot inmatricula si eu masina:D ziceti ca cel tarziu sapt. viitoare se aplica suspendarea? |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|
AdrianMC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 29 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Taxa va fi suspendata doar la aparitia unei hotarari de Guvern in Monitorul Oficial.
Chiar daca se adopta in 1-2 saptamani tu trebuie sa astepti sa apara in MO. |
--------------------
- -
--
-
-
|
|
nr1_gogon_1979 |
![]()
|
![]() MEMBRUL Group: Members Posts: 729 Joined: 22 August 08 From: Bucuresti: Floreasca & Muncii ![]() |
stimati colegi forumisti.pentru un chevrolet suburban achizitionat de curand nou cum se procedeaza?am numere rosii deocamdata dar masina nu este fabricata in europa ci in state.mai platesc taxa,astept?rog un raspuns,masina sta pe dreapta si ma mananca sa o inmatriculez mai repede dar daca tot scot astia taxa nu ma duc sa le dau bani lor.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2007 Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994 Chrysler 300c /2010 Mercedes E280 CDI 4Matic /2009 Mercedes C200 diesel /1994 |
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
taxa deja platita se poate recupera?
![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
AdrianMC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 29 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu cred. Taxa nu va disparea ci doar se "suspenda". Daca ziceau ca o scot atunci puteam discuta de o eventuala recuperare.
|
--------------------
- -
--
-
-
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
QUOTE(nr1_gogon_1979 @ 18 Nov 2008, 16:02) stimati colegi forumisti.pentru un chevrolet suburban achizitionat de curand nou cum se procedeaza?am numere rosii deocamdata dar masina nu este fabricata in europa ci in state.mai platesc taxa,astept?rog un raspuns,masina sta pe dreapta si ma mananca sa o inmatriculez mai repede dar daca tot scot astia taxa nu ma duc sa le dau bani lor. taxa se plateste pt. orice masina, iar daca este din afara UE se plateste si vama. Acum daca dealerul de unde ai cumparat tu masina ti-o vinde cu toate taxele vamale incluse in pret nu mai platesti vama. This post has been edited by Ryk: 18 Nov 2008, 16:55 |
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Partea cea mai sinistra este ca daca se mocaie mult, Guvernul ii va afecta chiar mai abitir pe importatori si pe Dacia la vanzarile de luna asta si din decembrie. Pentru ca daca nu adopta hotararea aia imediat, in perioada asta nu-si va mai cumpara nimeni masina noua, va astepta toata lumea sa se scoata taxa. Imbecili. Mai intai s-o scoata, si abia atunci sa anunte, nu asa.
Apropo de o taxa mai normala: ar fi intr-adevar mai bine ca taxa de poluare sa fie platita anual de TOTI posesorii de masini, dar nu la nivelul a 12 milioane. Daca va incepe de la un 150 de euro pe an calculat la nivelul de poluare a unei Dacii 1310, regresand in functie strict de emisiile de noxe si CO2 (deci tinzand la zero pentru Euro IV si fiind neglijabila pentru Euro III), atunci s-ar intampla intr-adevar doua lucruri: 1. Posesorii de rable infipte in pamant vor fi nevoiti sa le caseze in sfarsit, eliberand zeci de mii de locuri de parcare (caci majoritatea le au, culmea, in parcarile rezidentiale, si platesc un rahat de 35 de roni pe an ca sa si le tina acolo legal). Ma indoiesc ca un pensionar posesor de monument istoric in valoare de 450 de roni va da alti 450 de roni pe an ca sa si-o tina acolo si s-o vada infrunzind. 2. Posesorii de rable non-euro (de orice fel, inclusiv Daciile vechi) vor fi stimulati sa ia macar masini Euro2 care au si sisteme de siguranta mult mai evoluate decat ce se producea in '69. Mai mult decat atat, rablele non-euro nu s-ar mai 'recicla' de la un proprietar la altul cum se intampla acuma, ci s-ar duce direct la casat. Din taxa asta luata de la TOTI s-ar strange suficienti bani pentru a oferi 1500 de euro stimul pentru cumpararea unei masini noi la cel putin 60.000 de oameni. Asa ar stimula si vanzarile de masini noi, ar proteja si productia de la Dacia, ar da libertate de alegere si celor care vor un sh nemtesc in buna stare, ar elibera zeci de mii de locuri de parcare si ar stimula cumpararea de masini (noi sau sh) cat mai putin poluante. Stiu, unii zic ca platim deja un fel de taxa de poluare cand platim benzina. Da, dar asta nu e de ajuns pentru a scoate de pe strazi zecile de mii de masini cu care se circula de 20-30 de ori pe an sau deloc. Si care ne costa pe toti timp, nervi si bani. Asa, doar prin scoaterea taxei la masinile noi, Guvernul o sa rezolve fix pix. This post has been edited by maddan: 18 Nov 2008, 18:25 |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
- Bsiceva...
2006/7 Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cand cumparam benzina, platim accize si taxa de drum, nu vreun impozit care are ca motivatie ecologia.
![]() In alta ordine de idei, nici un guvern nu se va atinge de rablele saracilor fiindca tocmai aia formeaza masa de votanti creduli si entuziasti. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dispeceru @ 18 Nov 2008, 16:35) mie-mi expira nr. provizorii pe 28 luna asta si eram programat maine la ora 11 sa platesc taxa de poluare. o sa ma mai duc din parti maine. astept sa vad ce se intampla, o suspenda sau nu. mai am o masina deci nu-mi fac griji daca nu se decid astia chiar si pana in ianuarie. nu le dau nici de nebun in situatia actuala 900 lei!!!! hai baietii, suspendati taxa aia odata sa pot inmatricula si eu masina:D ziceti ca cel tarziu sapt. viitoare se aplica suspendarea? Exact in aceiasi situatie sunt si eu. Mie mi-au expirat numerele rosii de 10 zile. Luni am facut si scandal ca nu imi iau astia banii in aceiasi zi ![]() ![]() ![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Merced |
![]()
|
![]() om al munților Group: Members Posts: 8.307 Joined: 24 June 07 ![]() |
Totul e bine si frumos, ma bucur pentru voi ca va scuteste de plata unei sume de cele mai multe ori absurd de mari, dar ce fac eu ca nu mi-am adus rabla din .de?
![]() Sigur masura asta e mai mult electorala, dar tot sigur n-o sa redreseze vanzarile. Problema nu cred ca era pana la urma taxa, vanzarile n-au scazut neaparat pentru ca se aduc rable, sincer sa fiu daca as fi avut bani de Sandero nu m-as fi gandit la nimic din afara, si multi romani prefera lucru' nou(desi sigur sunt si d-aia care isi cumpara BMW la 10.000 de euro ca sa il spele cu pet-ul de 2 l in spatele blocului) decat SH. SH-uri au adus cei ce doreau masina dar nu isi permiteau/nu se riscau sa-si faca un credit la banca. Si cu ocazia marii crize mondiale numarul speriatilor de credite pe la noi a crescut bine de tot. D-aia nu mai ia lumea masini noi in acelasi ritm, nu ca era taxa asta vreo problema. Cu masura asta de suspendare a taxei macar o sa se opreasca aducerea de masini sh, adica daca nu revigoreaza vanzarile la masini noi, macar face un lucru sa-i zicem bun. Dar nu e taman un lucru moral... |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(maddan @ 18 Nov 2008, 18:24) Apropo de o taxa mai normala: ar fi intr-adevar mai bine ca taxa de poluare sa fie platita anual de TOTI posesorii de masini, dar nu la nivelul a 12 milioane. Daca va incepe de la un 150 de euro pe an calculat la nivelul de poluare a unei Dacii 1310, [...] Mai, tu ii injuri de mama pe politicieni sau mi se pare mie? Pai cum sa bage ei taxa de poluare anuala pentru toti (cum e si prin alte tari europene de altfel) cand in circulatie sunt vreo 2 milioane de dacii 1300 si derivate? Pai tu stii ce inseamna 2 milioane de masini d-alea? Inseamna 2 milioane de alegatori. Care numai multumiti nu ar fi de o astfel de taxa. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
dadoshel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.016 Joined: 11 January 05 From: cluj-napoca ![]() |
Hai sa dau si eu cu bota-n balta.Eu am masina luata in leasing,acum o luna.Acum 3 zile s-a emis prima factura, care include si taxa de mediu(vreo 1300 ron,ca e harb rau euro 4 asta).Oare sa platesc factura integral ,sau sa nu ma grabesc cu taxa de mediu?Cred ca o sa fie mai distractiv sa incerc apoi sa recuperez banii de la Porsche Leasing.Am mai auzit de cazuri care au masina pe leasing de ceva luni bune si inca nu au platit taxe de mediu.
|
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
- CJ37CUC/CJ10YET
Zen 2022/TLX 1989
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.297 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
eu nu am platit...se plateste la sfarsit cred/
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
Bhal |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 30 April 07 ![]() |
http://www.frontnews.ro/evenimente/criza-c...-fourmont-17275
taxa auto a avut fix zero efecte pentru consumatori sau pentru vanzarile dacia. dar ne ascundem dupa deget, nu care cumva sa spunem ca vanzarile auto scad in romania exact din acele cauze pentru care scad si in restul lumii: nimeni nu mai ia credit!!!! |
--------------------
Renault
Megane 2.2
Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Au anuntat la stiri ca taxa s-a suspendat timp de un an, incepind cu 1 dec 2008.Uraaaaaaa.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
- CT _ _ _ _
2008 ph 2 Multa lume,putini oameni...
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
Corect. Nu cei 300 de euro taxa sunt problema ci cei 8-9-10.000 masina ...
|
--------------------
------
------
------
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
doar pentru masinile noi vrei sa spui
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(nr1_gogon_1979 @ 18 Nov 2008, 18:02) stimati colegi forumisti.pentru un chevrolet suburban achizitionat de curand nou cum se procedeaza?am numere rosii deocamdata dar masina nu este fabricata in europa ci in state.mai platesc taxa,astept?rog un raspuns,masina sta pe dreapta si ma mananca sa o inmatriculez mai repede dar daca tot scot astia taxa nu ma duc sa le dau bani lor. Daca Suburban-ul are motor mai mare de 2000 cmc n-ai scapat de taxa chiar daca masina e noua. This post has been edited by Zippy: 19 Nov 2008, 19:28 |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
- B 97 Z I P ]
2014 Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
In mod cert are motor mai mare de 2 l....
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
- B-00-xxx
2006 Laureate/1973/2008
|
|
mikeb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 24 September 05 ![]() |
QUOTE(klaus @ 19 Nov 2008, 11:17) Mai, tu ii injuri de mama pe politicieni sau mi se pare mie? Pai cum sa bage ei taxa de poluare anuala pentru toti (cum e si prin alte tari europene de altfel) cand in circulatie sunt vreo 2 milioane de dacii 1300 si derivate? Pai tu stii ce inseamna 2 milioane de masini d-alea? Inseamna 2 milioane de alegatori. Care numai multumiti nu ar fi de o astfel de taxa. Asa cum zici, masa de votanti trebuie protejata... ar trebui sa nu mai mearga nimeni la vot, sa vedem ce-or face; am observat ca cei cu afaceri gen IMM si alte marunte, care incearca sa traiasca cat de cat legal, din munca cinstita si care din cauza asta s-au lovit de toate mizeriile pe care le-au scuipat diversele guverne postdecembriste nu mai merg demult la vreo votare; sunt satui. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
- HRxx---
Ambiance-2006 Romania e o tara minunata! Pacat ca e locuita...
|
|
dispeceru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
acum stau si ma gandesc ce sa fac cu cei 900 lei pe care trebuia sa-i dau pe taxa
![]() bine basesculeeeeeeeeeeeeeeee! m-am scos la faza asta ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 16:47 |