DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

39 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Taxa auto

argon
post 14 Nov 2008, 19:57
Post #151

Mesaj semiautomat

Group: Members

nu vad intr-o suma de 12 milioane pe an nici un impediment...asta daca ipotetic s-ar instituii, dar tu probabil daca vezi pe cineva cu Dacie automat nu are bani...

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andu911
post 14 Nov 2008, 20:14
Post #152

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

aaaa daaa

Platesti impozit o dacie pe an si te simti bine. laugh.gif

Nici Becali, nu cred, ca si-ar permite o asemenea ironie. icon_mrgreen.gif

This post has been edited by andu911: 14 Nov 2008, 20:16

--------------------
- - -
+
argon
post 14 Nov 2008, 20:20
Post #153

Mesaj semiautomat

In momentul de fata platesc multi 3000 ron anual la cate o masina de 20 de ani si motor de 3000 cc si nu se plang atat, nu vad unde bati...ti se pare mult 1 milion pe luna la o Dacie(daca ar fi atat)? personal de atat bag benzina saptamanal... mai schimba-ti si tu jobul huh.gif

--------------------
+
ionut.tanase
post 14 Nov 2008, 20:36
Post #154

Can't Stop Me!

From: PITESTI

Argon, tu in ce realitate traiesti? Cumva virtuala? Daca ai ajuns sa crezi ca ar fi normal sa platesti 1 milion pe luna pentru o Dacie si ca cei care nu au un job bine platit ca al tau nu au dreptul sa mearga cu masina ... pai nene, e grav!! Pai spune-mi si mie cati romani ar fi capabili sa plateasca atat pe luna? Si apropo ... in tara asta e greu sa gasesti un servici daramite unul platit bine. Mai uita-te si tu la televizor, mai citeste statisticile cu rata somajului etc

--------------------
FORD FOCUS 2003
DACIA 1310 .... first LOVE :-)
+
Smiley
post 14 Nov 2008, 22:57
Post #155

Membru autentic

From: Bucuresti

minim 100 ron/luna impozit ar fi ok, zic eu. indiferent de masina.

le: am mai scapa astfel de rablele de prin parcari.

This post has been edited by Smiley: 14 Nov 2008, 22:58

--------------------
+
ionut.tanase
post 15 Nov 2008, 08:39
Post #156

Can't Stop Me!

Cand ai postat "last edit" trebuia sa completezi ca "astfel am scapa de masini si ne-am transforma intr-o tara de biciclisti" pentru ca la un astfel de impozit platit lunar nu siu daca ar mai circula mai mult de 5% din masini, indiferent de marca si an de fabricatie. Oricum, vorbiti de parca am fii poporul cel mai bogat cu salarii nesimtit de mari si asta ar mai fii ramas singura grija a romanului ... sa plateasca impozit 100 lei minim pe luna la masina wacko.gif .... Sunt cnsternat de ce pot sa citesc.

PS: Ma bucur ca nu se regasec in Parlament idealisti ca voi ca m-as muta in Congo/Burundi/Togo etc

--------------------
FORD FOCUS 2003
+
Smiley
post 15 Nov 2008, 08:47
Post #157

Membru autentic

nu suntem "poporul cel mai bogat", dar suntem un popor cu parcarile pline de masini dintre care mai bine de jumatate sunt folosite de 10-20 de ori pe an. iar unele nu mai sunt folosite deloc, dar proprietarii nu le duc la Remat "ca poate mai e buna de ceva vreodata".

probabil ca impozitul ar trebui sa fie diferentiat pe localitate/zona. in bucuresti nu e aceeasi situatie ca intr-un sat.

cat despre acel 5%, de unde ai scos procentul asta?

--------------------
+
borkanel
post 15 Nov 2008, 09:30
Post #158

XXX

smiley tata....acum inteleg de ce au politicienii nostrii gandirea aia de kko....pentru ca iti seamana biggrin.gif. Ai rude ceva in parlamanet ?

--------------------
BMW E36 compact 1995 - in use
BMW E30 316 1987 - sold
Mercedes W123 300D 1979 - sold
Mercedes W123 200D 1978 - sold
Mercedes W115 200D 1971 - sold
Lada 1200 & 1500 1980 - sold
+
Smiley
post 15 Nov 2008, 09:50
Post #159

Membru autentic

borkanel fiule, nu am rude prin parlament. in schimb, am seara probleme in a-mi gasi loc de parcare pe langa bloc, in conditiile in care prin zona zac vreo 4-5 rable (cand zic rabla ma refer la masini vechi de cand lumea, cu rotile desumflate si incastrate in asfalt, unele cu geamuri sparte, cu strat de 5 cm de praf pe ele) iar din restul masinilor sunt vreo 4-5 care sunt miscate de acolo mai rar de o data pe luna.

--------------------
+
ionut.tanase
post 15 Nov 2008, 10:25
Post #160

Can't Stop Me!

Smiley ... in mintea ta e o mare confuzie din pacate. Se pare ca pentru tine masinile care zac pe trotuar nemiscate de ani de zile sunt in aceeasi categorie cu ele care se deplaseaza zilnic. Pentru tine este mai important locul de parcare decat orice altceva ...
Ei bine ... hai sa iti zic un secret: masinile care circula zilnic consuma benzina; daca in afara de benzina, omul mai trebuie sa plateasca si 100 de lei lunar asa cum sustii, mai trebuie sa aiba si asigurarea obligatorie + rovigneta ... pai nene inseamna ca bietul roman de rand consuma 1/2 din salariu doar sa mearga cu masina (la servici, la piata, la parintii/rudele de la tara etc.) Chiar nu ti se pare ca esti putin cam radical/extremist??

Si ca tot am amintit de statistica in postul anterior hai sa iti mai zic o chesti: Romania este tara cu cele mai multe impozite colectate anual sub diverse forme din Europa si printre primele in lume. Nu ti se pare ca umerii romanului sunt destul de cocosati de atata povara?

Masinile care nu si-au platit impozitul de multa vremesunt radiate automat de care Primarie si sunt ridicate/duse la fiare vechi. Cel putin asa se intampla in Pitesti. Ca nu se petrece la fel si la voi asta nu e vina nimanui decat a primarilor vostri.

Nu mai emiteti "judecati de valoare" cum ca impozitul de 100 de lei lunar pentru masina este o masura justa pentru ca riscati sa deveniti penibili!

--------------------
FORD FOCUS 2003
+
borkanel
post 15 Nov 2008, 10:28
Post #161

XXX

Faptul ca zac multe masini abandonate prin oras e treaba primariei si nu de asta trebuie sa-mi mareasca mie impozitul. Iar daca eu am chef sa tin o masina pe un loc parcare fara sa o folosesc si platesc tot ce trebuie la ea este treaba mea...

--------------------
BMW E36 compact 1995 - in use
BMW E30 316 1987 - sold
Mercedes W123 300D 1979 - sold
Mercedes W123 200D 1978 - sold
Mercedes W115 200D 1971 - sold
Lada 1200 & 1500 1980 - sold
+
ady85btz
post 15 Nov 2008, 10:57
Post #162

Membru onorific

putin off
@Smiley: fa o sesizare la ADP,masinile vor primi somatia 10 zile(vine un agent si le lipeste somatia pe geam) si daca nu vor fi ridicate de proprietari in termenul indicat vor fi ridicate de adp+ amenda mare pentru propietar; aceeasi problema era si la mine in cartier cu 2 oltcituri si acum avem doua noi locuri de parcare

--------------------
Kia Cee'd ~the BEST~ 1.4T 16V
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi
Ex- Dacia 1310 Sport
+
adi_ar
post 15 Nov 2008, 15:18
Post #163

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

O taxa de acest gen (un impozit aberant de ordinul 100 RON/lina) mi se pare aberant, cu atat mai mult in scopul de a scapa de "rable". Parca nu ar exista destule taxe si asa!
Toate autoturismele care indeplinesc normele tehnice si indeplinesc restul conditiilor legale, au dreptul sa circule.
Stationarea pe domeniul public, insa, peste un anumit termen, mi se pare un abuz, care ar trebui sa fie justificat.
Trebuie sa ne obisnuim odata cu ideea ca plata unor taxe ne da dreptul de utilizare a domeniului public in conditii egale cu ceilalti, nu exclusiv.
In situatia unei stationari de lunga durata (adica abandonurile de autoturisme cu anii) cred ar trebui ca legea sa impuna proprietarului o verificare ITP imediata si obligativitatea de a o readuce autoturisnmul "in parametri". In caz contrar sa se procedeze la radiere (din circulatie si fiscal) iar proprietarul sa fie obligat sa elibereze domeniul public (prin casare, dezmenmbrare sau gasirea unei locatii nepublice pentru depozitare) intr-un termen rezonabil (sa zicem 3 luni).

Ideea ar fi ca nu este admis ca pe toate stradutele sa vezi coji de cazane in care se adapostesc cainii sau boschetarii, pe butuci, lipite sau scufundate in asfalt, numai pentru ca niscai batranica nu vrea sa se desparta de masina pe care sotul decedat o iubea atat de mult. biggrin.gif

Oricum, topicul facea referire la excluderea/ulterior modificarea taxei auto si eventual efectele si justetea masurii. Ramaneti ontopic!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
paulica
post 15 Nov 2008, 15:20
Post #164

Membru autentic

Group: Validating

Desi sunt total off-topic hai sa va zic una despre subventii. Asta asa, ca exemplu, sa vedeti cum "ii merge statului român bila".
1. Subventiile SAPARD care sunt clar pt. mijloace fixe, alea sunt clare se stie cum se inregistreaza in contabilitate, nu poarta nici impozit, nici TVA.
2. Subventiile date de stat. Cum ti-a intrat in banca si le-ai inregistrat in contabilitate, se constituie in venit si platesti 16% impozit pe ei. ohmy.gif !!!!
3. Subventii date de UE. Ei aici nimeni nu are habar cum se inregistreaza in contabilitate, nici macar onor MF, nici macar nu exista cont definit in Planul de Conturi pentru asa ceva. Ar trebui sa le bagi in contul cu subventiile date de statul român. Dar de ce sa le bag acolo sa platesc 16% impozit pe ele??! Ca daca s-ar intoarce la UE ar fi cum ar fi, desi nu e OK, dar sigur ajung in "alte buzunare".
Sa......traim bine.

--------------------
Pegas 22 2006 - TL 11 PAA
+
adi_ar
post 15 Nov 2008, 15:23
Post #165

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Nu ma pricep prea bine la astea dar subventia nu este venit? Si nu crezi ca si Romania contribuie suficient la fondurile UE pentru a "recupera" 16% in contul Statului Roman pentru subventii care vin dinspre UE?
Mie mi se pare logic! Sau nu? intrebare.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
andu911
post 16 Nov 2008, 01:41
Post #166

Membru autentic

QUOTE(argon @ 14 Nov 2008, 20:20)
In momentul de fata platesc multi 3000 ron anual la cate o masina de 20 de ani si motor de 3000 cc si nu se plang atat, nu vad unde bati...ti se pare mult 1 milion pe luna la o Dacie(daca ar fi atat)? personal de atat bag benzina saptamanal... mai schimba-ti si tu jobul huh.gif
*

Eu sunt pensionar si am reducere la impozit. laugh.gif

Iar n-ai inteles nimic din ce spun... si o iei personal... boxing.gif

Cum sa arunci 13 milioane, doar ca sa te plimbi cu o Dacie. Daca tot o tii atat cu salariul bun si ai de aruncat 12-13 milioane, iti iei o masina de Doamne' ajuta, care sa ofere un minim de confort si care sa nu te puna la impozite de 13 milioane.

Sau esti nostalgic ? Cauti senzatii tari romanesti, de vrei sa mergi cu Dacia ?

Una e cand ai BMW de 3000cmc... fie el si din 90 si una e cand ai o Dacie 1310.

Tu asta nu intelegi.... ca nu merita sa platesti 13 milioane pe an pentru o DACIE ! Fiindca e DACIE.
Mai bine iti iei moped sau te plimbi cu taxiul.

Vrei sa-ti desenez ? bash.gif

This post has been edited by andu911: 16 Nov 2008, 12:18

--------------------
- - -
+
GBi
post 17 Nov 2008, 14:43
Post #167

Membru autentic

Aflat în vizită la uzina Dacia, Președintele propune Guvernului 4 măsuri anti-criză: suspendarea temporară a taxei auto pentru mașinile noi, continuarea Programului Rabla, supravegherea înmatriculării ilegale și creditarea furnizorilor auto.

http://www.informatiiauto.ro/traian-basesc...to-sid3617.html

--------------------
Daciaaa Golan :)) KissFM 1.6 08 / ex. Laureate 1.4 04
Tot ce e bun tre' sa dispara !
+
vijelie
post 17 Nov 2008, 15:04
Post #168

membru violet

Ce a vrut sa spuna cu "supravegherea înmatriculării ilegale" ???

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
argon
post 17 Nov 2008, 15:12
Post #169

Mesaj semiautomat

QUOTE(andu911 @ 16 Nov 2008, 02:41)
, doar ca sa te plimbi cu o Dacie.
*

Intai scapa de ideile preconcepute, si poate voi mai discuta in continuare, pana atunci vad ca nu am cu cine. Poate ti se pare mult 12 milioane, probabil nu realizezi ca sunt pe an.

--------------------
+
Ryk
post 17 Nov 2008, 15:39
Post #170

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

sa platesc 1200ron/an impozit nu m-ar deranja daca atunci cand vin acasa indiferent de ora gasesc un loc de parcare nu la 500 de metrii distanta de scara si daca pot merge si eu ca tot omul european cu masina fara sa fac slalom printre gropi.
Din punctul meu de vedere scoaterea taxei de prima inmatriculare este o greseala, pt. ca acum au intrat si or sa mai intre in continuare masini de-o seama cu proprietarul (nu am nimic cu acest aspect), dar cel mai rau ca nu sunt in conditii de functionare corespunzatoare sigurantie publice. Ar fi fost ok daca s-ar fi cerut o taxa pt. masinile sa zicem mai vechi de 7ani, cu toate ca nu sunt multe cele care la 7ani sa-i sara rotile.

--------------------
Renault Megane III 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC - N-am...
+
smailmiami
post 17 Nov 2008, 18:55
Post #171

Membru autentic

Se propune scoaterea taxei doar pentru masini noi. Domnu' cu 12 milioane, fa-ti domnule parcare daca esti asa avut.

--------------------
Daewoo Leganza 2004 - DJ-10-DKL
+
mikeb
post 17 Nov 2008, 19:48
Post #172

Membru

Varianta scurta: nu platim taxe, saraci cum suntem, mai rau decat aproape toate tarile din lume? BA DA! Avem drumuri bune? NU! Avem legislatie ok? NU! Avem aer curat? NU! Avem medicina, invatamant, protectie legislativa, protectie personala si a avutului, conditii de a lua o slujba in regula? NU! Atunci ce taxe mai vreti unii, pe capul nostru??? In tara asta statul fura ENORM si din banii aia ce vedem facut? MAI NIMIC!

--------------------
Dacia Logan 1.4MPI Ambiance-2006 - HRxx---
Romania e o tara minunata! Pacat ca e locuita...
+
andu911
post 18 Nov 2008, 01:52
Post #173

Membru autentic

QUOTE(argon @ 17 Nov 2008, 15:12)
Intai scapa de ideile preconcepute, si poate voi mai discuta in continuare, pana atunci vad ca nu am cu cine.   Poate ti se pare mult 12 milioane, probabil nu realizezi ca sunt pe an.
*

Pentru Dumnezeu, eu dau 12 milioane pe un set de cauciucuri. Numai ca nu suport sa stiu ca dau statului roman de pomana cele 12 milioane.

Cu 12 milioane alea, ti-ai plati ratele la un Logan pe 4 luni.

Si n-am eu idei preconcepute, ai tu o idee fixa. Dar in fine... pana la urma trebuie sa existe si platitori de asemenea taxe mari. Asa mai schimba si ei o bordura.

This post has been edited by andu911: 18 Nov 2008, 01:55

--------------------
- - -
+
OAP
post 18 Nov 2008, 11:32
Post #174

Membru autentic

Ieri am fost sa platesc nenorocirea de taxa de poluare. Am vazut negru cand papagalii aia au zis ca nu pot primii chitanta pe loc si ca sa vin peste trei zile. Am injurat de totii dumnezeii jurandu-ma sa nu mai votez liberali veci. Azi i-am sunat sa le spun ca nu mai merg sa platesc taxa, asta apropo de ce declara tariceanu aseara biggrin.gif ...da tot nu mai votez liberali veci

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
ydaniel
post 18 Nov 2008, 11:42
Post #175

Adrenaline junkie!

From: black sea

nono.gif la un ARO cu motor de 3119cmc(utb) va fi impozitul pe la 1900lei... gun3.gif

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
vijelie
post 18 Nov 2008, 11:44
Post #176

membru violet

Impozit sau taxa auto?

--------------------
+
body
post 18 Nov 2008, 11:48
Post #177

Membru autentic

Group: Banned
From: Ploiesti

Cand se scoate taxa pt masinile noi pt ca eu mai am de circulat inca 2 sapt cu nr provizorii! Chiar daca nu o scot pana atunci mai stau o perioada daca tot e vorba sa o desfiinteze !

--------------------
Mitsubishi/Suzuki Lancer/SX4 2007/2008 - PH-72-BVR PH-77-MMR
body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
+
AdrianMC
post 18 Nov 2008, 11:58
Post #178

Membru

Taxa nu se scoate ci doar se suspenda.
Taxa va fi suspendata doar la aparitia unei hotarari de Guvern in Monitorul Oficial.

--------------------
- - -- - -
+
OAP
post 18 Nov 2008, 11:58
Post #179

Membru autentic

Pai au zis ca maine sau cel tarziu saptamana viitoare. Mie mi-au expirat numerele de 10 zile da mai pot merge cu Loganu" pana scot astia taxa biggrin.gif ...Tampenia e ca iti cer plata tuturor taxelor pentru o alta autorizatie provizorie... mad.gif

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
vijelie
post 18 Nov 2008, 11:59
Post #180

membru violet

Nu uitati ca suntem in plina campanie electorala.

--------------------
+
39 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 00:46
Forum Renault