Taxa auto
![]() ![]() ![]() |
Taxa auto
ionut.tanase |
![]()
|
||
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
|
||
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|||
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Nu mai pot eu de hotii aia de guvernanti, banu' inapoi !
![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
Ar trebui sa-ti pese, tot din buzunarul tau o sa fie banii aia.
|
--------------------
-
-
-
|
|
hornedfiend |
![]()
|
nimeni Group: Members Posts: 249 Joined: 26 May 07 ![]() |
Este pacat ca avem numai oameni care in loc de o skoda sa zicem sau un vectra de prin 2002-2003 prefera un cazan de bmw din 90 care "e mai masina decat orice alta masina care se fabrica si in zilele noastre". Nu zic ca nu ar fi frumos sa avem posibilitatea sa ne luam altceva decat Dacia dar este o diferenta intre o masina buna de acum 5-6 ani si una din 90 cum mai mult ca sigur o sa vedem din ce in ce mai des. Oricum daca as avea cate un leu pentru fiecare expresie pe care am auzit-o de genul "lasa ca mi-a cazut mie turbina sau mi s-a ars instalatia electrica la BMW, dar e BMW ce palosul meu" - astia-s genul de oameni care profita de taxe infime de prima inmatriculare si care or sa-si cumpere mai mult ca sigur ce am scris mai sus.
Si ca o mica paranteza si mie mi se pare o prostie taxa asta dar nici sa o scoatem, pentru ca eu am platit taxa de prima inmatriculare de 2 ori, iar prima masina cred ca am avut-o 6 luni (banii oricum i-am dat si am poluat de nu am mai putut). This post has been edited by hornedfiend: 9 Sep 2008, 13:05 |
--------------------
Renault
Clio 3 1.6 16V
2007 Exception
|
|
nr1_gogon_1979 |
![]()
|
![]() MEMBRUL Group: Members Posts: 729 Joined: 22 August 08 From: Bucuresti: Floreasca & Muncii ![]() |
in sfarsit!de cand asteptam acest toppic.sunt pentru scoaterea taxei si returnarea banilor la valoarea lor de acum,eu am dat aproape 500 eur anul trecut pt ca meganu meu este eur3,l-am luat nou-nout,nu adus de afara...de ce am platit atatea sute de euro?unde si in ce se vad cele 400 mil de eur care s-au strans la stat din aceasta aberanta taxa de mediu?pe cine au incercat sa protejeze cu taxa asta aberanta?astept poate poate cineva sa-mi dea oarece raspunsuri,desi majoritatea cam stiu raspunsurile dar le cam ocolesc din cate vad.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2007 Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994 Chrysler 300c /2010 Mercedes E280 CDI 4Matic /2009 Mercedes C200 diesel /1994 |
|
LC_TM |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 27 September 06 ![]() |
QUOTE(Qubs @ 9 Sep 2008, 09:04) spun si eu ca ar fi o prostie eliminarea taxei auto dar nu pentru ca nu se vor mai cumpara masinile noi ci pentru ca or sa puna astia altceva in locul taxei ca sa mergi cu masina prin centrul capitalei trebuie sa ai masina euro 4 si daca ai mai veche platesti(exemplu germania) si atunci o sa platim toti nu doar cei care isi inmatriculeaza masinile Taxa de care vorbesti tu se refera doar la masinile Diesel si benzinarele non-euro. ![]() |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
2004/2005 Ambition 1.6MPI
- TM-XX-XXX
|
|
1.6 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 2 May 05 ![]() |
Banuiesc ca si celor care au achizitional masina in leasing li se restiruie aceasta taxa...
|
--------------------
Dacia Seat
Logan Preferance 1.6 - Leon 2.0 TDI
2004 - 2007
- PH 08- GPK
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
Mai , sa fiu sincer de 2-3 saptamani am inceput sa vad la cazane cu numere de rodaj sau tot felul de numere ciudate, ceva de speriat .
Si eu sper sa nu se elimine taxa pentru sub euro 4. In schimb pentru a se inmatricula masini noi as scoate taxa la euro 4. Parerea mea |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
nr1_gogon_1979 |
![]()
|
![]() MEMBRUL Group: Members Posts: 729 Joined: 22 August 08 From: Bucuresti: Floreasca & Muncii ![]() |
cazanele pe care le-ai vazut poate aveau numere provizorii(rosii),oricum taxa inca se plateste.de ce doar la euro 4 sa nu platesti taxa?sunt o multime de masini excelente cu euro 3 care sunt la preturi bune afara si pot fi aduse si inmatriculate.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2007 Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994 Chrysler 300c /2010 Mercedes E280 CDI 4Matic /2009 Mercedes C200 diesel /1994 |
|
hornedfiend |
![]()
|
nimeni Group: Members Posts: 249 Joined: 26 May 07 ![]() |
Eu zic sa tina si la Euro 4 dar sa nu fie mai mare decat era inainte ca e penibil pentru o masina care polueaza mai putin sa fie taxa mai mare decat pe un cazan care scoate funingine ca o soba.
|
--------------------
Renault
Clio 3 1.6 16V
2007 Exception
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
mai oameni buni de unde pana unde toata chestia asta sa se returneze banii? :|
Ai platit o taxa si punct :|. Cum ar fi cei care nu au platit taxa ca si-au luat masina inainte de introducerea taxei sa plateasca. Daca peste noapte se scoate o taxa imediat trebuie sa imi primesc banii inapoi pe care i-am dat de-a lungul timpului? Se scoate taxa ceea ce inseamna ca de acum incolo nu vei mai plati nimic, nu ca iti vor da banii inapoi. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
misto, imi iau urs !!!!
![]() |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
nr1_gogon_1979 |
![]()
|
si de ce ma rog sa nu se dea banii inapoi?atunci justifica-mi te rog unde s-au dus cei aproape 500 mil euro incasati cu aberatia asta de taxa.
9 Sep 2008, 14:15: QUOTE(ArtVandelay @ 9 Sep 2008, 14:13) exact asta o sa fac si eu.o sa iau 2 buc.unul de burn si celalalt pt piese si cand le distrug pe amandoua le dau la fier vechi. This post has been edited by nr1_gogon_1979: 9 Sep 2008, 14:15 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2007 Dacia 1310 TX/1989
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Ti-as da explicatia pe care mi-a dat-o tata, dar mai departe chiar nu pot sa te luminez: "Nu scrie nicaieri ca taxa lucreaza retroactiv, taxa a avut diferite valori in perioada asta de 2 ani si ar fi insemnat ca in momentul in care se scumpea cei care au platit taxa cu valoarea mai mica trebuia sa vina sa completeze, dar nu s-a intamplat asta. Atunci de ce s-ar intampla si invers?"
Si cam are logica ![]() This post has been edited by blak2oo8: 9 Sep 2008, 14:20 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.047 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
am auzit di la gura sobei: un obor un matiz cu 1500 de euroi, adus din Germania. Numere de Germania. Cica acolo daduse 1000 pe el.
Ei si ce...sa vedeti panica acu pe posesorii de Matiz. Ca sunt la vanzare cu 3500 pe la noi... This post has been edited by axabrt: 9 Sep 2008, 14:25 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
nr1_gogon_1979 |
![]()
|
dansul are perfecta dreptate:"taxa a avut diferite valori in perioada asta de 2 ani si ar fi insemnat ca in momentul in care se scumpea cei care au platit taxa cu valoarea mai mica trebuia sa vina sa completeze"
normal mi se pare ca fiecare sa-si primeasca banii pe care i-a platit la acea data cand si-au inscris masina. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2007 Dacia 1310 TX/1989
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.047 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
cu 15000 de euro imi fac firma de taxi...iau 15 matizuri, laser frate.
Astea nu prea poluante sunt, ca au motor mic. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
rtBK |
![]()
|
Asta iti explicam... sunt chestii gandite de ei si o sa sune ceva de genul " Noi nu v-am cerut bani in plus cand am RECALCULAT valoarea taxei care sa fie conform 'vremurilor prin care trecem' ".
E ca si cum te-ai duce la o casa de schimb valutar si dai pe 1 euro 3,5 lei ( chiar nu stiu care sunt cotatiile e doar un exemplu ), dar a 2-a zi printr-un miracol 1 euro ajunge 4 lei. Pai nu are nici o vina casa aceea de schimb ca s-au schimbat cotatiile si in mod direct tie nu o sa iti dea cei 0,5 lei in plus sau chiar invers sa ajunga la 3 lei si tu sa fi obligat sa dai 0,5 lei inapoi. Astea sunt cotatiile la momentul respectiv. De aici ajungem si la ideea de scoatem taxa, dar banii raman. Ai platit o taxa pe care nimeni nu te-a obligat sa o platesti decat indirect daca vroiai sa beneficiezi de o masina secondhand, dar din moment ce ai platit acea taxa inseamna ca esti de acord cu ceea ce se intampla. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
axabrt |
![]()
|
masuri cu iz electoral maica,,, nu mai merge sa ne prosteasca altfel sa mergem la vot. aia e ! Astept cu nerabdare momentul in care guvernul se va apuca de construit case !!! Ca altfel nu mergem la vot. Cei care au luat credite ce or sa faca atunci ?
Nicaieri in lume nu e o situatie absurda ca in Romania, In alte tari statul chiar construieste, nu "cutare" investitor ? E corect ? Doar ca marea majoritate nu zice nimic....inca |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
EdyB |
![]()
|
![]() Reno-watt! Group: Members Posts: 462 Joined: 21 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Un lucru este clar: taxa TREBUIE scoasa! Din motivele enumerate si de noi aici. Eu unul n-am acceptat-o de la inceput, pentru ca stiam c-a fost ceruta de Renault-Dacia...magarie mai mare nu se putea.
Banii nu trebuie dati inapoi...blak2008 are foarte mare dreptate. Acei bani s-au dus in programul Rabla (majoritatea) si in programe de reimpaduriri (n-am habar cat s-a facut in aceasta privinta)...dar macar ca un nene si-a schimbat ligheanul si nu-mi pare rau c-am dat cei 720 de lei...nu-i vreau inapoi. Trebuie sa fie o modalitate de a stopa invazia harburilor interbelice...si zicea cineva mai devreme ca vrea pere in loc de mere...tovarase, e o vorba: libertatea ta se termina unde incepe a mea...nu este etic sa vii cu o fumigena pe 4 roti sa ne trimiti pe toti la sanatoriul de tebecisti...asta e singura problema. In rest sunt perfect de acord cu adusul masinilor din restul Europei...sunt masini bune, mai ieftine si in stare mai buna deocamdata decat se poate gasi la noi. DAR sa fie masini! |
--------------------
Renault
Clio Symbol 2
2000 Expression 1.4 8V 75CP - 50 000 km
|
|
Dorucb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 29 July 08 ![]() |
o intrebare....
daca mi-am luat anul trecut un clio nou de la dealer, am platit taxa de prima inmatriculare, pot solicita returnarea ei? |
--------------------
Renault
Symbol/Megan Sedan
2007Dci70cpFidji/2018 Dci110cp Intens
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Tu ai platit taxa de prima inmatriculare. Astia intre timp au bagat taxa de poluare si acum doresc sa o scoata si pe asta. Spera si ei ca lumea o sa abureasca bine stampila si o sa apese mai cu putere pe hartie.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
nr1_gogon_1979 |
![]()
|
QUOTE(EdyB @ 9 Sep 2008, 14:47) Un lucru este clar: taxa TREBUIE scoasa! Din motivele enumerate si de noi aici. Eu unul n-am acceptat-o de la inceput, pentru ca stiam c-a fost ceruta de Renault-Dacia...magarie mai mare nu se putea. ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2007 Dacia 1310 TX/1989
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Si eu sunt impotriva taxei.
Daca se doreste selectia cazanelor, ei bine asta se poate face la R.A.R. Cand nu o sa poata face RAR-ul pana nu mai baga 2000 euro in ea o sa se lamureasca omu cum sta treaba cu rablele. Dar daca o masina este capabila sa treaca testul, nici o problema, mergi dom'le cu ea pe strada. Si poate cu ocazia asta chiar scapam de tigaile de pe drumuri. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
EdyB |
![]()
|
![]() Reno-watt! Group: Members Posts: 462 Joined: 21 February 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Dorucb @ 9 Sep 2008, 15:50) o intrebare.... daca mi-am luat anul trecut un clio nou de la dealer, am platit taxa de prima inmatriculare, pot solicita returnarea ei? Din pacate nu-s clare lucrurile. Tu poti sa-ti ceri banii inapoi pe taxa de prima inmatriculare, dar atunci esti pus s-o platesti pe cea de mediu/poluare...sau cel putin asa au zis autoritatile. Mai este si chestia ca poti da statul in judecata pentru ca ai platit o taxa neconstitutionala si, cum exista precedent, este foarte probabil sa-ti iei banii in acest fel, dar este ceva mai mult de ambitie, ca trebuie luat in considerare si tot timpul pierdut. Cel mai sigur o sa afli dupa ce se voteaza/respinge eliminarea taxei in plen in Camera Deputatilor. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 2
2000 Expression 1.4 8V 75CP - 50 000 km
|
|
GeoSoft |
![]()
|
![]() Nepotu` Group: Members Posts: 130 Joined: 15 August 08 From: Bucuresti\Buzau ![]() |
QUOTE(EdyB @ 9 Sep 2008, 15:47) ...dar macar ca un nene si-a schimbat ligheanul si nu-mi pare rau c-am dat cei 720 de lei...nu-i vreau inapoi... Si-o fi schimbat si cativa "nenici" masina pe banii nostrii (altii isi cumpara vile si alte chestii, tot pe banii nostrii, ca deh doar traim in Romania), insa nu vad de ce sa lasam de la noi in conditiile in care mare parte din banii aia au intrat in buzunarele unor mafioti si in fond e vorba de banii nostri. Pana la urma e vorba de bani munciti de noi, luati "cu japca". Ma indoiesc ca vor returna banii sau ca nu vor introduce alte noi taxe. Macar la capitolu` taxe suntem fruntasi. ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 Hatchback
2005
|
|
boris_74 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 10 January 08 ![]() |
Taxa, (propunerea), nu va trece de CAMERA DEPUTATIOR e doar praf in ochi .
|
--------------------
renault clio
symbol fidji 1,5 dci 85 cp
2008
- BR-01-KHV
|
|
steph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 775 Joined: 18 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu ma intreb de ce a trebuit sa platesc 1900 ron la un Yaris nou Euro 4 in timp ce toate troacele intra in tara cu 200 euro taxa...
|
--------------------
Toyota
Yaris
TS
- Bucuresti
|
|
D-FENS |
![]()
|
![]() ___________________ Group: Members Posts: 403 Joined: 18 February 07 ![]() |
Eu cred ca cel mai corect era ca pentru masinile noi sa nu se plateasca taxa,asa e logic.
|
--------------------
Prestige
16v Ph
2+GPL
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
se apropie alegerile. se aduna voturi. atat.
asta e logica, nu ca unele masini sunt mai masini, sau mai poluante decat altele de fapt nu stiu daca cineva poate sa spuna sincer ca a crezut vreodata ca taxele astea doua - de prima inmatriculare si poluare au avut alt scop decat acoperirea gaurilor negre din buget si favorizarea unor anumiti producatori/importatori... deh, cu PSA prim-ministru era de asteptat... ![]() |
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 16:05 |