Pentru cei mai "bătrâiori", Cum am supravietuit ???
![]() ![]() ![]() |
Pentru cei mai "bătrâiori", Cum am supravietuit ???
Watchful snake |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 4 June 03 From: București ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003 Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
|
|||
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Rahan. Un vecin de-al meu avea un unchi in RFG. si de acolo ii aducea Pif-uri si Rahan-e. De cate ori ma duceam la el i le ceream si le aratam si celorlalti copii.
Ne facuseram cutite din lemn de brad, ca sa fim ca Rahan... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Apropo de brazi, noi cautam toti brazii care-i gaseam aruncati dupa sarbatori, ii "cheleam" si ne faceam lancii. Ne bateam cu alea mai ceva ca Ivan Hoe si Stefan cel Mare.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
thea |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 21 April 04 From: Brasov ![]() |
Am vazut la chiosuri Rahan in limba romana,dar nu cred ca mai starneste acelasi interes ca "pe vremea noastra"..............
|
--------------------
Dacia
1300 Dacia 1300 fabr.1974
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Ne faceam sabii din brazi. Si sa vezi cei X muschetari (unde X > 5) varianta romaneasca!!! Si chiote, si strigate. Si urletele vecinilor ca nu-i lasam sa doarma.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
Watchful snake |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 4 June 03 From: București ![]() |
Chiote... Acum îmi vine să strig la puștime să stea mai potoliți
![]() Am și făcut-o de vreo două ori (shame on me) ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Unele "intamplari" enumerate pana acum imi sunt cunoscute, altele nu.
Ce n-am vazut mentionat de nimeni este activitatea numita "facut pionier". La mine s-a intamplat in Parcul Libertatii (Carol - acum). Si culmea, nu-mi aduc aminte cand am fost facut pionier, ci cand am facut pionier pe cineva. Si acum urasc snurul ala tampit ce-l purtam agatat de umar. ![]() Din ciclul "fapte marete si de nerepetat" mai consemnati doua: - spartul geamurilor de la apartamentele situate la parter sau primul etaj in blocurile din apropirea scolii. Metoda folosita: prastia + bile de rulment. - trasul cu cornete. Tinta: soferii ce circulau cu geamul deschis pe strada apropiata locului nostru de joaca. Alergatul era la ordinea zile. This post has been edited by Marius_MCA: 25 Jan 2005, 13:29 |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
Acier |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 6 August 04 From: Bucuresti ![]() |
... placinte de noroi aruncate pe geamurile vecinilor (bataie acasa), facut avioane de hartie din toate caietele la sfarsitul anului scolar (bataie acasa), bagat cartofi pe teava de esapament la toti vecinii (in ziua aia nu mai pleca nimeni cu masina), incercat adancimea baltilor cu pantofii dupa orele de scoala, apeluri telefonice la intamplare de jdemii de ori "george e acasa?" si ultimul apel "sunt george, m'a cautat cineva?", periplu pe la toate magazinele cu aruncat moneda sub tejghea, motiv de cautat alte monede, bataie cu piulite de roata de autobuz = arcade sparte (stateam la cap de linie), sarituri cu bicicleta in lac (bataie acasa), concurs la ora de desen "cine bea apa de la acuarele" (gust de tabla), bâza cu papucul (doare rau), sarituri prin foc de frunze toamna, petarde cu minium de plumb si pulbere de aluminiu (Hiroshima), sarituri in apa la strand pana iti dadea sangele pe nas, seminte de floarea soarelui date cu pudra de creion chimic (zambet mov), mersul la paine cu prietenii care haleau toata coaja si duceai acasa un cocolos de miez, trocuri cu masinute de fier vs. rahane si viceversa, plimbarile cu autobuzul fara nici o tinta (ba, ieri am ajuns undeva in pantelimon!), pastilele de iod dupa cernobil, fetele cu care nu ne jucam niciodata dar pentru care ne bateam (de ce te iei ba de nevasta'mea?), datul "pentru serva si teren", eu cu Mihai si restu' lumii, mancatul florilor de salcam, mana Maicii Domnului si trifoi, carcei de vita de vie si clei de visin, pepeni facuti felinar, afta, raie si bube dulci (albastru de metil; na', sa va mai jucati cu cornete!), si cate si mai cate ca daca ar lua un scenarist tot ce s'a scris pe subiectul asta ar scoate un scenariu pentru ursul de aur la berlin, cel mai bun film strain la hollywood si tot tacamul de'ar plange Kusturiça...
|
--------------------
Dacia
1100
1969
- B-11-ZNZ
|
|
Mache |
![]()
|
Eu mai vreau o data filmul asta!!!
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
|
|
BOGDAN DSN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 18 October 04 From: Bucuresti ![]() |
acier da' ce periculos erai
![]() cine isi mai aduce aminte de lapte-gros?leapsa pe ouate ,cocotate,nemiscate si altele? |
--------------------
Toyota
Aygo
2006 - masina de servici
- fost posesor de DSN
|
|
romulus |
![]()
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
Era foarte frumos. Dar nu uitati ca atunci nu aveam " dupa blocuri suntem noi care te facem pe tine", si multe altele de genul asta (nu-mi vin in minte si altele
![]() |
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Tin minte, prin clasele 6-7-8, iarna jucam fotbal cu moneda pe zapada. Deseori se infunda. Nu existau faulturi. Primeai si dadeai picioare.
Apropo de PIF, inca mai am ceva ramasite din revista. Acum citesc la fiul-meu al mare cu Pif si Hercule din ea. Faceam colectii din pachete de tigari(goale evident) si pachete de guma. Pentru vremea aceea era ceva sa ai Pall Mall, Marlboro, Sopiane, Kim, Moore sau gume Baltasar, Moam etc. Va mai aduceti aminte de desenele cu Mihaela si Lolec si Bolec? Nu am mai vazut de mult desene cu Woody si Pantera Roz. Daca are cineva pe CD asa ceva cumpar negresit. |
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
beey, da' cartoane jucati? sau tablite?
ce mai cautam pietre plate, eram in stare sa dau orice pentru una calumea... te pufneste si rasul... |
-------------------- |
|
svio |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 5 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Tin minte, pe langa multe din cele ce s-au apus pe aici, savuram cu o deosebita placere cartile cu indieni si cowboy. Citeam cate o carte intr-o zi.
Aveam in clasa colegi de la casa de copii (astia erau mai golani), fugeam de la ore, ne duceam pe camp si faceam pe indienii, cautam urme de caini sau mama lor de ce-or mai fi fost, faceam bordeie, cutite din lemn, arcuri si sageti. Cateodata faceam doua echipe si ne vanam unii pe altii cu arcurile. Santierul era al nostru. Acolo era sa am un ochi lipsa, dar ce conta, eram fericiti. Apropo, dupa tot ce am citit se pare ca toata tara era un santier. Se muncea atunci, mai in acord global, mai cu norma, dar se muncea. Sau alfabetul facut de noi din linii de ziceai ca-s hierogllife si inteles tot numai de noi, de turbau profesorii la ore ca ne trimiteam biletele in ora si nu intelegeau nimic. Si imi aduc aminte cu cata ardoare strangeam cutii de chibrit sa le luam desenele, mama ce bataie era pe alea straine, cu flori, animale. Sau capacele de bere pe care le turteam si jucam la perete. Ehehee, amintiri taica, da ce amintiri! N-as da copilaria mea de atunci pe confortul de acum. Numai bine. This post has been edited by svio: 26 Jan 2005, 09:31 |
--------------------
Dacia
Sandero 1.0 SCE SL plus
2019
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Aoleoooooo.... am uitat de gluma mea preferata!!!!!! Scriam cite un biletel cu unul din urmatoarele mesaje :"A cui e talpa de pe tavan ?" sau "Cine-i ala din ultima banca ?". Bineinteles ca urmaream cu atentie cine primeste biletul si , dupa ce ne stricam de ris vazindu-l pe respectivul cum isi suceste gitu' sau casca gura cercetind atent tavanu', il rugam sa dea mai departe biletu'.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
BOGDAN DSN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 18 October 04 From: Bucuresti ![]() |
jocul cu pietre plate era "9 pietre".
strangeam capace de bere si jucam "berese"(imi aduc aminte o marca de bere - OKOCIM).Mai era "ratele si vanatorii" si noi mai jucam dea v-ati ascunselea la boxe(in subsolul blocului erau pivnite). |
--------------------
Toyota
Aygo
2006 - masina de servici
- fost posesor de DSN
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Noi la 9 pietre ii ziceam "Castel".
Fetele il jucau aruncand mingea cu mana. Noi jucam Castel cu piciorul. Cel mai misto era sa il prinzi pe ala care facea Castelul, el sa nu te vada, si sa ii tragi un sut cu mingea direct in cap de la mai putin de 1 metru. Ii zburau si creierii, si castelul.... ![]() ...as adauga si rolele alea romanesti, de treceau toti prietenii tai pe langa tine in fuga cu rolele nemtesti (tot cu patru rotite), si turbai de ciuda, dand din greu la picioare.... ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Fotbal in mocirla de dupa ploaie, pe maidan. Apoi spalat cu furtunul omului de serviciu, sau daca era seara si plecase acasa, in baltoacele de pe marginea drumului. Acum ocolesc fiecare balta cu cea mai mare grija. Am devenit respectabil.
Wakie-talkie din noroi, cerneala simpatica din zeama de lamaie, luneta din lentile de diaproiector si spionaj pe la ferestrele vecinilor. Acum XP, IRDA, GPRS, HDD, SWAP, SWIFT,P&L,etc. Am senzatia ca traiesc intr-o lume a initialelor. Parca am un concentrat de viata in care totul se reduce la prescurtari. Viata prescurtata. Nu mai am timp sa ma bucur de nimic. Datul cu leaganul in parc peste cap, ca la antrenamentele de parasutisti. Saritul din leagan si de pe tobogane sau de la etajul 2. Acum calcat usurel pe scari, ca am avut glezna dreapta luxata de trei ori la rand, si oricum nu e frumos sa iti dai in petic. |
-------------------- |
|
johnsws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 31 March 04 From: Bucuresti ![]() |
mai eu de rachetele alea din tub de vitamina C nu stiam
![]() |
--------------------
opel
astra
2006 classic
|
|
tase |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 23 August 04 From: Timisoara ![]() |
crtani film, busalna za klaviru frede!, noc i dan (am vazut star trek: tng in '88
si das boot in 6 episoate, partea adulta a familionului se uita la familia guldenburg), transformers si gi joe pe treci kanal dar cred ca era deja '90. tot dupa '90, turmele de romani care dirdiau de frig in piata la pancevo, vinzind nuci ca mai apoi sa cumpere oua kinder si coca cola. "bananele" invelite in ciocolata, nu mai stiu cum le zice, cipiripi, asta era o tabla de ciocolata, pez-ul bisnitaresc tot de la sirbi, praful de limonada care iarasi am uitat cum il chema. lego cumparat ilegal de la shop sau adus de rude stewardese. matchboxurile si trocul cu ele, aveam o gramada la un moment dat dar le-am dat pe colectia 1-50 de gume turbo (exista si asa ceva dar foarte rara in romania. am fost cel mai invidiat si urit junior din cartier cind am pus gheara pe ele. parintii in schimb m-au rupt in batai ca am dat masinutele pe niste hirtii). tenisii chinezesti, aveam vreo cinci perechi, aia albastri cu talpa verde. patinoarul de linga sala olimpia. praful s-a ales de el, au ridicat o monstruozitate in loc si ca lumea s-o vada mai bine au taiat plopii. USODA vara, ILSA iarna. mersul cu bicicleta la urseni si la sag si baia in timis. schiatul la semenic. idiotii si goznuta. nenea cornel. muntele mic si iepurasul si luigi care a plecat dupa teava la caransebes cind s-au dus naibii closetele. tot hotelul era pe balcoane si se uita sub telescaun sa vada cind apare luigi cu teava si se rezolva cacastoarele, dar asta a fost dupa 90. hotel dorna din mamaia, shop-urile, festivalul din mamaia, hidrobicicletele, lacul de la neptun, 2 mai dar din nou dupa 90. personalul timisoara-resita si cursa resita-tirnova, singurul mod in care poti face 100 de kilometri in sase ore. autogara din resita de sub cimitirul din deal. trenuletele piko. scoala generala 22, corpul de linga parcul doja, scoala veche. am mai prins stejarul cel mare din curte, cind am terminat clasa I l-au taiat. "tovarasa", elena bitoianu, acum cred ca e pe la inspectorat. "la lemne" cu tanti ponea, femeia de serviciu. inelul de plastic de la cravata de pionier, am pierdut sute, se gaseau greu si daca-ti faceai nod era nasol. parcul pionierilor. e vai de capul lui acum si cred ca nici cind eram eu mic nu era cine stie ce dar mie imi parea ceva extraordinar. pegasul cu sit lung si roata de mobra in spate. ce wheelie-uri faceai cu ala, aualeu! da' si ce trinte luai cu el! bicicleta ukraina si semicursa diamant. ukraineana si redegista? respectiv. basculantele de plastic trase cu sfoara. pistoalele cu capse. antena de sirbi. |
--------------------
dacia
1310 tx Cisco IOS uses BGP to find out how much it sucks.
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
"1-50 de gume turbo (exista si asa ceva dar foarte rara in romania. am fost cel mai invidiat
si urit junior din cartier cind am pus gheara pe ele. parintii in schimb m-au rupt in batai ca am dat masinutele pe niste hirtii)." Erau campionate mari pe la scoala cu ele. Jucam ca si cu cartile: pariai pe caiputere, cilindree, viteza, greutate, si care avea mai mare, lua cartea!! "patinoarul de linga sala olimpia. praful s-a ales de el, au ridicat o monstruozitate in loc si ca lumea s-o vada mai bine au taiat plopii. USODA vara, ILSA iarna." S-a dus draq orice posibilitate de sport in Tim "mersul cu bicicleta la urseni si la sag si baia in timis." Pe un coleg era sa-l inecam in Timis, cica-l invatam sa inoate!! Drumul inapoi dupa ploile de vara (apropo, nici alea nu mai sunt) prin noroaiele de la Parta sau Giroc cu bicicleta era extaz (cand cadea altul) si agonie (cand cadeai tu), de 15 ori pana acasa. Venea si tatal unui coleg cu noi cu masina. Ala nebun se baga in toate noroaiele cu dacia, dup-aia noi impingeam s-o scoatem. Doar ochii ni se mai vedeau de cum ne improsca cu noroi. " muntele mic si iepurasul " Si Iepurasul s-o dus naibii. Acuma nu mai vrea turisti, vrea doar tabere de ski. Pacat. "personalul timisoara-resita si cursa resita-tirnova, singurul mod in care poti face 100 de kilometri in sase ore. autogara din resita de sub cimitirul din deal." Am facut blatul o data 70 persoane impreuna, toti cu rucsaci mari. Pe nasu l-au apucat pandaliile cand a vazut intreg etajul de la vagon ocupat, si la capete mormanele de rucsaci claditi pana la tavan. "- Asa-i c-aveti bilete? - Asa-i ca nu!" " antena de sirbi." In clasele 2-4 invatasem sarbeste uitandu-ma la TVNoviSad. Vorbeam binisor. Azi nici numerele nu le mai stiu... Plus: Nectarul de mere/piersici si morcovi. Ieseam cu prietenii "la o bere" (era la sticle de bere la alimentare) cu bicicletele. Ne dadeam cu bicicleta pe santiere pana crapam de caldura, apoi hai la alimentara. Desi era cam scump (nu mai tin minte cat...) Statul cu picioarele atarnate afara pe geam la etajul 4 al scolii in timpul pauzelor. Ma vedea cate un profesor de jos si fugea ingrozit pana sus sa ma dea jos din geam, dar pana ajungea sus gafaia asa de rau ca nu mai putea nici vorbi, da mai sa ma certe!! |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Citind toate astea (hmm, interesant, azi-noapte rememoram cu nevasta-mea intamplarile din copilarie, profesorii, dracariile pentru care ne luam chelfaneala) imi dau seama ca probabil avem si noi traumele noastre pe care nu le va intelege nimeni din noua generatie. Peste ani probabil o sa povestim aiurea la copii sau nepoti toate intamplarile astea (ciudat, ma recunosc in 95% dintre cele povestite aici) si se vor uita la noi ca la niste extraterestri. Auzi tu, mancat clei de copac, flori de salcam sau "nectar" din niste floricele albe (cred ca inca imi mai aduc aminte gustul)! Exact asa noi nu-i putem intelege pe parintii sau bunicii care ne povestesc de foamete, de razboi, de teroarea fata de comunistii cu pistol la brau care bateau cu piciorul noaptea in usa, de puscaria politica sau Canal, de mancatoria de rahat din fabrica/birou.
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Ooofff, că v-am urmărit până aici, și acuma îmi aduc și eu aminte:
- momentele când se lua curentul (se auzea prin cartier "ooohhh") iar noi ne jucam de-a v-ați ascunselea (Electrica se juca de-a Wati ascunselea) prin scările blocurilor si după blocuri. Diversele mijloace de a face lumină, începând cu lumânarea, trecând prin lanterne și ajungând la adevărate circuite auxiliare alimentate la 12V. Unele intrau automat în funcțiune când cădea 220-ul. Tata avea colegi care făceau convertoare pentru alimentat neoane (12 V - 1000 V) și a achiziționat și el două. Le am și azi, le folosesc când merg vara la Surduc. - cozile care se formau când venea ceva la alimentara, "grămezile" care erau când se aduceau portocale și banane - ciocolata chinezească - soldățeii din plastic (am și azi vreo 50 - 60) - fotbalul din curtea blocului. Erau atunci vreo 10 mașini și ne plângeam că n-avem loc de ele - ei bine, azi sunt vreo 40-50 și ne plângem că n-avem unde parca. - bătaia dintre găștile de la blocuri. Foloseam de multe ori ca și muniție cartofii aduși la aprozar cu remorcile - dar ce cartofi erau ăia, nu știu, că miroseau parcă ar fi fost scoși din grajd. - mersul la furat de fructe, toată gașca - revista Tehnium - unde mai găseai lucruri interesante (dar și după 1990 a fost o sursă bună de informație tehnică) - cozile la benzină - alimentarea mașinii cu DCP, toluen, benzină de extracție, diluant - goana după recepționarea programelor sârbești - adunarea la câte un vecin norocos, care avea video, să vedem un film. "Cinema la tine acasă" s-a inventat în România anilor 80. Unul pusese odată nu știu ce distribuitor RF pe antena colectivă - dădea video la toată scara (cine știa). La un moment dat n-a mai venit nimic pe "conductă" - am auzit că au venit și l-au interogat milițienii și i-au confiscat dispozitivul. - radiocasetofonul "Stereo Spatial" - programul de apă caldă și căldură - telefoanele publice cu monedă de 1 leu și de 3 lei - faptul că atunci timpul nu era comprimat ca azi. This post has been edited by Illusi0n: 27 Jan 2005, 19:03 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
tzunoi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 19 November 04 ![]() |
Salut,
Hai sa va spun cu ce se distrau studentii la chimie (prin 77 - 78) prin camine. Faceau o substanta cu care impregnau hirtia igienica de pe la WC-uri. Substanta asta avea ceva misto..cind era frecata de anumite zone, lua foc. ![]() ![]() P.S. Mai are cineva reteta minunta..asa de dragul vremurilor de demult ? ![]() |
-------------------- |
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Bai , vad ca ati uitat de tras cu boabe de hartie naclaite cu saliva prin corpul pixurilor golite de mina in capul colegelor ...
Si de tras cu bulgarii de zapada in parbrizul masinilor de pe Kisellef ( ca mergeau mai tare ) . Castiga ala care proptea bulgarele fix in fata soferului . O faza hilara s-a intamplat pe vremea aia . Il fericim pe unul ( trageam toti odata , imaginati-va 5-6-7 bulgari , care in parbriz , care pe capota, care in geamul lateral ( aia care mergeau cu greamul deschis erau trufandale , va dati seama ) ) , si gagiul opreste masina si alearga spre noi . Noi nu ne daduseram seama ca stateam pe o balta inghetata . Cand sa o tulim , venim evident gramada . Apoi se starneste o viermuiala , caci cum se ridica unul se agatau toti de el sa se traga in sus , si rezultatul era ca veneam toti gramada jos si mai si . Eh , imaginati-va 6-7 copii facand traba asta si urland cu groaza " Fugi bahhh , ca ne omoara asta in bataie " . Cand ne-am mai calmat (tot pe balta in cenzurat eram) am observat ca ala care trebuia sa ne bata nu se mai putea misca de hohotele de ras ... Dar noi prevazatori fiind , tot am tulit-o ... Presupun ca nu mai e nevoie sa spun ca daca-mi face un drac de copchil asa ceva acuma il scot si din gaura de sarpe .... Cosmin |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Mi-ati adus aminte de cozi si de bonurile de mancare si benzina. Erau bonuri de oua, de carne de pui, de vita, de porc, eram arondati la o alimentara de unde se putea scoate cota lunara de faina, zahar, ulei si eram trecuti in registru. De benzina ce sa mai zic, cota lunara de 15-20l maxim 25. Din '87, de cand au luat ai mei masina, pana in '90 nu facusem nici 15000 de km. Magazinele alimentare nu aveau alceva in ele dacat conserve, cand aduceau mezeluri automat se face coada si se epuizau intr-o ora, doua. Cand se stia ca vine carnea mergeau de cu seara pensionarii si tinau rand peste noapte in fata la alimentara. Nu stiu in alte parti daca era chiar la fel dar in Cluj asa era. In '89, eram in armata in Tg Mures, luam salam de la chiscul din unitate si-l dadeam la ai mei. Dar totusi mai tin minte si viata de dinaite de '80, ma trimite mama sa cumpar o jumatate pachet de unt si un sfert de paine din aia mare, rotunda, cu 4,5 lei. Cumparam covrig cu 75 de bani si cornuri din alea mici cu 25 de bani. Pana in '80 se putea gasi de toate.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
Watchful snake |
![]()
|
Așa este. Lucrurile au început să meargă foarte rău după 1980.
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
|
|
Marty |
![]()
|
Luati de aici, sa va aduceti aminte de Metroul Usor si alte chestii!
P.S.: Imi cer scuze, nu cunosc sursa pozelor pentru a face referire la ea, asa le-am primit pe mail. Attached thumbnail(s) 82_trC.jpg ( Size: 51.39k ) Number of downloads: 159 pre_Pande830601.jpg ( Size: 46.88k ) Number of downloads: 153 pre_Pande850535.jpg ( Size: 36.23k ) Number of downloads: 153 pre_Pande865385.jpg ( Size: 33.78k ) Number of downloads: 145 pre_Pande866256.jpg ( Size: 41.41k ) Number of downloads: 152 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
de pe vreun site rusesc zic eu dupa amprenta pusa pe ultimele 4 poze.
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
beey dar va mai amintiti de calareti, cowboys, si alte d-alea?
aveam armate intregi... |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 21:32 |