DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages « < 3 4 5 6 7 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Din ciclul ctittoriile lui Ceausescu, Metroul Bucurestean

Stefan
post 4 Nov 2008, 08:21
Post #121

Quite opinionated

Group: Members
From: Cluj-Napoca

Mai am si eu o intrebare: de ce toti "copilotii" (nu stiu cum se numesc... co-mecanici??) de pe metrouri, atunci cand nu baga banda si vorbesc ei in statii, au voce de betivi? A fost unul vineri la Dristor 2, atat de haios ca incepuse sa rada toata lumea din vagoane. Incepuse sa se balbaie si s-a incurcat, nici el nu mai stia ce vrea sa zica.

--------------------
Volkswagen Golf 7 Variant 1,4 TSI 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ydaniel
post 4 Nov 2008, 09:24
Post #122

Adrenaline junkie!

From: black sea

din cauza sonorizarii smile.gif

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
bygy007
post 4 Nov 2008, 20:49
Post #123

Membru autentic

From: BUCURESTI

QUOTE(EinarN @ 4 Nov 2008, 07:22)
@ bygy007

Dupa atītia ani, nu s-a bagat si pe metroul asta sistemul LZB (tradus īn engleza ar fi LINEAR TRAYN INFLUENCE sau pe romāneste, TRACTIUNE cu INFLUENTA LINEARA) ?

Īntreb pt. ca "batrīnu" lucra din 1992 pe trancote din astea aici īn Duisburg. Uite AICI un video cu una dintr-e "jucarii" ce merge cu LZB.
Cīnd arata bordul, īn stīnga este display-ul de date, īn dreapta tastatura de traseu pt. LZB. Grupul de 6 butoane din stīnga display-ului sīnt comenzile pt. LZB.

La astea cīnd mergi pe manual, are īn stīnga separat, un fel de Joystick cu care conduci.
*

Acela este un sistem pentru tramvaie , exista si la metrou un astfel de sistem , (de fapt 2 tipuri) sistemul se numeste ATO automatic train operation , si face cam acelasi lucru
un tip este montat pe unde circula trenurile de tip nou BOMBARDIER iar alt tip (generatie mai veche) pe magistrala 4 Gara de Nord - 1 Mai cele 2 nu sint compatibile

4 Nov 2008, 20:56:
De obicei sistemul de anunt este complet automatizat dar sint situatii cind din anumite cauze nu mai functioneaza acel semnal dat de microfon este un pic diferit fata de ceea ce da sistemul automat acel sistem are semnalul prelucrat inainte de a fi inplementat in memoriile sistemului

This post has been edited by bygy007: 4 Nov 2008, 20:56

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
Stefan
post 7 Nov 2008, 12:02
Post #124

Quite opinionated

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol...-inchide-usile/

Prima femeie mecanic de metrou are 45 de ani, a lucrat toatć viaža īn subteran ŗi plimbć cćlćtorii īntre Dristor 2 ŗi Republica sau IMGB-Pipera.

--------------------
+
einstein1984
post 7 Nov 2008, 13:16
Post #125

fan Dacia

From: Bucuresti

bygy, e cam prost ATO-ul de pe bombardier. Cel putin odata pe un drum titan-eroilor pune niste frane de intinde pasagerii pe jos. Chiar era greu sa-l programeze sa nu depaseasca niste limite de deceleratie?

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Thor1983
post 7 Nov 2008, 13:32
Post #126

Membru autentic

From: In front of the computer

De ce la intrarea in statia Piata Victoriei, in sensul dinspre Aviatorilor, linia are o sicana ce se simte foarte nasol daca stai in picioare? Ocoleste o groapa, ceva? Sunt in subteran, nu trebuiau sa se chinuie prea mult sa faca liniile drepte.

--------------------
Mazda 6 2017
Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
+
bygy007
post 7 Nov 2008, 20:59
Post #127

Membru autentic

QUOTE(einstein1984 @ 7 Nov 2008, 13:16)
bygy, e cam prost ATO-ul de pe bombardier. Cel putin odata pe un drum titan-eroilor pune niste frane de intinde pasagerii pe jos. Chiar era greu sa-l programeze sa nu depaseasca niste limite de deceleratie?
*

asta depinde de softul care este implementat va mai dura ceva timp pina va fi pus la punct si va merge bine

7 Nov 2008, 21:02:
QUOTE(Thor1983 @ 7 Nov 2008, 13:32)
De ce la intrarea in statia Piata Victoriei, in sensul dinspre Aviatorilor, linia are o sicana ce se simte foarte nasol daca stai in picioare? Ocoleste o groapa, ceva? Sunt in subteran, nu trebuiau sa se chinuie prea mult sa faca liniile drepte.
*

si cind vii de la dristor spre nicolae grigorescu este asa ceva ,se simte daca trenul intra in statie cu o viteza mai lare de 40Km/h, si banuiesc ca este de la linie (o fi fost schimbata de curind)

This post has been edited by bygy007: 7 Nov 2008, 21:02

--------------------
+
bygy007
post 23 Nov 2008, 22:22
Post #128

Membru autentic

chiar nu mai este nimeni interesat blush.gif ??

--------------------
+
Alexu7
post 23 Nov 2008, 23:05
Post #129

zān

From: Europa

cat mai e abonamentu ? radmasa.gif

--------------------
DACIA POPnituita 1310 L 1998 - B6
incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
+
Asi
post 23 Nov 2008, 23:59
Post #130

Camaro SS

am si eu o intrebare.. sa inteleg si eu.

Orarul metrourilor, e bine determinat? sau pleaca fiecare cam cand vrea el (evident tinand cont de semafoare sau ce mai sunt pe linie.. banuiesc ca e un sitem cu blocuri de linie, ca la trenuri)

Intreb sa aflu si eu de ce miercuri la ora 7:30 a venit un metrou dupa ~15minute.. a fost macel! iar pe deasupra la Eroilor bombardierul a capitulat, si a venit un IVA care a continuat drumul..
Metroul care a facut 1ora de la dristor la grozavasti.. nebunie curata.. pacat ca eu chiar trebuia sa ajung la faculatate in prima ora, ca asteptam urmatorul (sau urmatoarele metrouri mai libere, sau poate chiar pe jos.. dar na!, n-a fost sa fie.

Mi s-a parut bataie de joc.. dar totusi cauza?
oare problema tehnica?.. posibil, nu cunosc, dar poate fi umana? (de genul mai sta omu un 5minute in plus sa mai traga o tigara si inca o cafea) - asa ceva ar fi inadmisibil

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI - B 79 ASI/Bxxx
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
Stefan
post 24 Nov 2008, 00:39
Post #131

Quite opinionated

eu sunt curios cum o sa arate eroilor, atunci cand se va face si legatura cu linia din drumul taberei.

--------------------
+
einstein1984
post 24 Nov 2008, 08:20
Post #132

fan Dacia

Bygy, ai idee cand vor mai cumpara trenuri noi? Macar cat sa asigure necesarul pe M1 si eventual pentru linia Sos de centura industriilor, ca se laudau ca vor sa bage un tren direct la anul pe acolo.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
bygy007
post 24 Nov 2008, 13:38
Post #133

Membru autentic

QUOTE(Asi @ 23 Nov 2008, 23:59)
am si eu o intrebare.. sa inteleg si eu.

Orarul metrourilor, e bine determinat? sau pleaca fiecare cam cand vrea el (evident tinand cont de semafoare sau ce mai sunt pe linie.. banuiesc ca e un sitem cu blocuri de linie, ca la trenuri)

Intreb sa aflu si eu de ce miercuri la ora 7:30 a venit un metrou dupa ~15minute.. a fost macel! iar pe deasupra la Eroilor bombardierul a capitulat, si a venit un IVA care a continuat drumul..
Metroul care a facut 1ora de la dristor la grozavasti.. nebunie curata.. pacat ca eu chiar trebuia sa ajung la faculatate in prima ora, ca asteptam urmatorul (sau urmatoarele metrouri mai libere, sau poate chiar pe jos.. dar na!, n-a fost sa fie.

Mi s-a parut bataie de joc.. dar totusi cauza?
oare problema tehnica?.. posibil, nu cunosc, dar poate fi umana? (de genul mai sta omu un 5minute in plus sa mai traga o tigara si inca o cafea) - asa ceva ar fi inadmisibil
*

orarul este strict si monitorizat se stie in orice moment unde se afla fiecare tren si se stie statia ,eventual locul unde se afla un anumit tren la un moment dat , sint dotate cu statii radio care comunica cu dispecerul si se stie situatia (ce se intimpla la un moment dat)
sigur s-a intimplat ceva atunci , cam asa arata un grafic de circulatie dsae.jpg ( Size: 124.95k ) Number of downloads: 463

24 Nov 2008, 13:40:
QUOTE(einstein1984 @ 24 Nov 2008, 08:20)
Bygy, ai idee cand vor mai cumpara trenuri noi? Macar cat sa asigure necesarul pe M1 si eventual pentru linia Sos de centura industriilor, ca se laudau ca vor sa bage un tren direct la anul pe acolo.
*

sint sigur si dupa cum se comporta cred ca tot BM si cred ca incepind de la anul (am auzit eu ceva pe la TV)

This post has been edited by bygy007: 24 Nov 2008, 13:40

--------------------
+
Cocojambo
post 24 Nov 2008, 14:23
Post #134

Membru autentic

Inca o intrebare, biggrin.gif

Scarile astea rulante, in general (pt Piata Victoriei in special), nu ar putea avea directia de rulare reversibila? Adica dimineata sa urce, iar seara sa coboare?

E inuman ce e la piata victoriei mai ales dimineata cand trebuie sa schimbi magistrala sau sa iesi de acolo. O banda rulanta e goala pe cealalta omor. Inainte urcau amandoua si era mult mai bine.

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.5dci 2006 - B-86-...
-
+
AIX
post 24 Nov 2008, 14:35
Post #135

quite a regular

Eu sunt curios daca directorii de la Metrorex isi smulg parul din cap (sau macar isi dau singuri pumni in cap) atunci cand vad cum au circulat, in mod real, trenurile in ziua respectiva (adica zilnic); de altfel, sunt curios daca directorii de la Metrorex folosesc metroul atunci cand vin sau pleaca de la munca.

--------------------
. . .
+
SSilent
post 24 Nov 2008, 17:17
Post #136

Membru Vitezoman

From: ...I'm everywhere... nowhere

QUOTE(ydaniel @ 29 Sep 2008, 08:03)
mie nu-mi plac deloc trenurile tip bombardier ,sunt intru-n scartait continuu,si sunt urate,anoste asa.cat cele facute la IVA sunt tare frumoase pacat ca nu se sterg desenele dupa ele.
*

desenele de pe alea vechi sunt misto... este si asta totusi un soi de arta tongue.gif
cat despre "scartaitu" bombardierelor, de fapt e mai mult un suierat de la ce provine?

--------------------
Dacia 1210 1986 - N/A
dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^

cu planuri de viitor (adica vise):
-Yamaha Fazer 600 cm3
-Ford Escord 2000RS
-Mercedes Benz W201
+
bygy007
post 24 Nov 2008, 21:22
Post #137

Membru autentic

difera otelul din care sint facute rotile la BM este mai tare

--------------------
+
ydaniel
post 24 Nov 2008, 21:37
Post #138

Adrenaline junkie!

From: black sea

la arad se mai pot fabrica ''metrouri'':)smile.gif?

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
DAVIDK
post 25 Nov 2008, 08:10
Post #139

Membru autentic

QUOTE(SSilent @ 24 Nov 2008, 18:17)
cat despre "scartaitu" bombardierelor, de fapt e mai mult un suierat de la ce provine?
*

Fiecare osie are un mototor de tractiune. Fiecare motor e comandat de un invertor (transforma tensiunea continua de 750V in tensiune alternativa variabila, si cu frecventa variabila). Pentru treaba asta, invertorul are 6 tranzistoare care comuta on/off foarte repede, de cateva mii de ori pe secunda. De aici apare acel tiuit.

--------------------
Renault Symbol Expression 2010, 1.4 16V
Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
+
bygy007
post 22 Dec 2008, 02:42
Post #140

Membru autentic

ca sa dezgrop acest topic , , O noua fata a vechilor trenuri

Attached File(s)
Attached File  poze.zip ( 2.25mb ) Number of downloads: 57

--------------------
+
Asi
post 22 Dec 2008, 03:27
Post #141

Camaro SS

sa inteleg ca ala e un metrou vechi IVA, sau un metrou vechi de un an, bombardier?

Presupun ca IVA. Si in ce consta reconditionarea? ca interiorul arata ok, banuiesc ca si diverse siteme electrice sunt schimbate.. dar intrebarea e: Se schimba osii/roti/suspensii/motoare? ca ultima oara cand am mers cu un IVA pe M1/M3 ziceai ca e avion in stare de decolare.. galagios cu vibratii multe, scartaieturi si troncanituri peste tot, daca ramane acelasi "sistem de rulare"(boghiu?) nu e nici o sfarleaza

--------------------
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
bygy007
post 23 Dec 2008, 02:36
Post #142

Membru autentic

din pacate se pare ca acest proiect nu a fost aprobat din cite stiu

--------------------
+
bz_26_zzz
post 12 Feb 2009, 23:22
Post #143

Membru autentic

From: Buzau / Bucuresti

Hai sa mai intreb si eu ceva. Merg in fiecare zi de la Unirii la Eroilor. Cum trece de Izvor, trenul accelereaza la viteza "maxima", merge asa cateva secunde, si apoi pune o frana asa de puternica, ultima persoana din tren ajunge in primul vagon. Am inteles ca se schimba macazul pentru linia Industriilor acolo, dar deasta au statiile alea in cabina, ca sa vorbeasca intre ei. Zici ca sunt beti, au un stil de a conduce big_wheel.gif Vreau sa stiu de ce procedeaza asa, si nu merg incet ca sa aibe timp sa schimbe macazul wacko.gif thks 166.gif

--------------------
Audi Q7 2014
+
Stefan
post 12 Feb 2009, 23:52
Post #144

Quite opinionated

QUOTE(bz_26_zzz @ 28 Sep 2008, 11:31)
Imi poti spune daca stii, de ce in statia Izvor, cand vii dinspre Unirii spre Eroilor trenul stationeaza de fiecare data 2-3-4 minute?? Cand ma intorc de la Eroilor spre Unirii, trenul nu mai stationeaza alea 2-3-4 minute.
*

QUOTE(bygy007 @ 28 Sep 2008, 11:40)
cred ca din cauza ca se face rebrusarea (trecerea de pe o linie pe alta) a trenurilor care merg spre Industriilor
*

ti-a mai raspuns odata... motivul cred ca e acelasi.

--------------------
+
bz_26_zzz
post 13 Feb 2009, 08:50
Post #145

Membru autentic

From: Buzau / Bucuresti

stiu.....nu am priceput de ce nu merge normal, sau sa puna frana mai din timp. e ca atunci cand mergi cu masina..... vezi ca ai semaforul rosu in fata, dar accelerazi ca tampitul si cu cativa metri inainte, pui o frana brusca. la asta ma refer. nu comunica cu persoana care schimba macazul, vrea sa ii verifice franele, care este motivul, pentru ca de fiecare data cand trec de Izvor, strang din de frica sa nu ma duc rostogol prin tren blush.gif

--------------------
Audi Q7 2014
+
Asi
post 13 Feb 2009, 09:50
Post #146

Camaro SS

Din cate am inteles sistemul ATO conduce trenul.. asadar poate fi si problema de programare. (probabil zareste un "rosu" si pune frana ceva mai brusca )

--------------------
+
Stefan
post 13 Feb 2009, 10:24
Post #147

Quite opinionated

Si eu cred ca e aceasi explicatie, Asi, pentru ca faza se intampla de fiecare data, cu orice garnitura. Daca ar fi fost din vina mecanicilor, nu puteau toti sa faca acelasi lucru tot timpul, in acelasi loc.
Eu m-am obisnuit deja, si cand trece de Izvor ma tin bine cu ambele maini de bara. biggrin.gif

--------------------
+
Giurisici Fabian
post 13 Feb 2009, 11:28
Post #148

Membru autentic

Bygy din dorinta ta de a brava dai cam multe secrete de serviciu si sincer nu te vad prea bine daca citeste cine nu trebuie ce ai postat tu in acest topic.Suntem colegi , ne luam peste picior la serviciu dar acum serios vorbind dai cam multe amanunte care nu isi au rostul si care sincer ar trebui sa ramana confidentiale.

This post has been edited by Giurisici Fabian: 13 Feb 2009, 11:29

--------------------
KIA PROCEED GT GT 2023
+
Cocojambo
post 13 Feb 2009, 11:38
Post #149

Membru autentic

Uite amenintari... poti sa dovedesti ca e angajat metrorex? poti sa il identifici cu vreo persoana? fizic vorbind?

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.5dci 2006 - B-86-...
-
+
Sony
post 13 Feb 2009, 11:47
Post #150

Membru autentic

From: Ban Land

Bre, sa schimbe cineva titlu' topicului ca mereu am impresia ca scrie "Din ciclul clitorisului lui Ceausescu"!

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
7 Pages « < 3 4 5 6 7 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 23:14
Forum Renault