Din ciclul ctittoriile lui Ceausescu, Metroul Bucurestean
![]() ![]() ![]() |
Din ciclul ctittoriile lui Ceausescu, Metroul Bucurestean
ydaniel |
![]()
|
||
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
|
||
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|||
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(verde57 @ 12 Oct 2008, 20:07) dar de asta ce zici , ce vrei sa te angajezi accolo? eu iti doresc succes dar nu ai nimerit ![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
DAVIDK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Symbol
Expression 2010, 1.4 16V Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
din astea top secret:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.391 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
La grozavesti se zvonea ca sunt niste tunele, ajung in fata palatului cotroceni si tine armata ceva scule interesante pe acolo.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Cei de la conducerea Metrorex nu pot sa fie decat incompetenti, prosti si/sau dezinteresati. Trenurile de pe M1 vin fara un program clar - 10 min., 4 min., 8 min., 6 min., 9 min. - si asta la ore de varf (probabil e mai eficient sa-i transporti ca pe sardele si nu in conditii decente), scarile rulante sunt de foarte multe ori oprite/in reparatii, din statii se iese de obicei printr-o "strunga" (parca am citit pe topicul asta ceva legat de ventilatie). Indicatoare de corespondenta in statii nu am vazut sa fie, noroc ca e simplu - iar orasul nu e turistic. Lifturi, acces persoane cu disabiliati? O gluma proasta. E drept, e ieftin, dar e prost.
|
--------------------
.
.
.
|
|
verde57 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 401 Joined: 30 March 08 From: 3 trancane ![]() |
Stai sa vezi salarii acolo!
|
--------------------
1300
dacia
1973 sa moara comunistii
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(verde57 @ 14 Oct 2008, 22:33) pai cam ce salarii crezi ca sint ? <span class='edit'>18 Oct 2008, 00:11:</span> QUOTE(AIX @ 14 Oct 2008, 10:31) Cei de la conducerea Metrorex nu pot sa fie decat incompetenti, prosti si/sau dezinteresati. Trenurile de pe M1 vin fara un program clar - 10 min., 4 min., 8 min., 6 min., 9 min. - si asta la ore de varf (probabil e mai eficient sa-i transporti ca pe sardele si nu in conditii decente), scarile rulante sunt de foarte multe ori oprite/in reparatii, din statii se iese de obicei printr-o "strunga" (parca am citit pe topicul asta ceva legat de ventilatie). Indicatoare de corespondenta in statii nu am vazut sa fie, noroc ca e simplu - iar orasul nu e turistic. Lifturi, acces persoane cu disabiliati? O gluma proasta. E drept, e ieftin, dar e prost. pe M2 vin mai repede , sint acelasi numar de trenuri dar magistrala mult mai scurta , sint in permanenta 2 trenuri rezerva pe cind M1 nu prea gasesti in cursul zilei vre-un tren care sta This post has been edited by bygy007: 17 Oct 2008, 23:12 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Cate LDH-uri functionale mai are Metrorex? Ultima in tunel am vazut-o acum vreo 3 ani la Unirii...se uita lumea la ea ca la urs.
Stii cumva cate IVA functionale mai are inca Metrorex? mai sunt rame in conservare (asteptare de taiere) sau le-au facut deja felul? aaa, si sa nu uit, rame albastre mai au pe acolo? n-am mai vazut de ani buni una pe traseu. This post has been edited by ATM: 21 Oct 2008, 01:55 |
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
bygy007 |
![]()
|
din ce stiu eu sint vre-o 4-5 LDH uri care mai functioneaza marea majoritate de 450 cai , deobicei seara sau noaptea mai circula dar in anumite situatii si ziua dar mai rar oricum cind circula prin tunel se aude de departe
![]() din ce stiu eu sint citeva trenuri IVA in conservare (in jur de 10-15) , si mai sint citeva de taiat , IVA albastre din ce stiu eu sint pe la IMGB nu circula si nu prea au circulat din cauza deselor defectari pe care le aveau si nu erau rentabile (imposibil la 1-3 curse industriilor eroilor sa nu apara ceva cind circulau)si ca suspansul sa fie mai mare ![]() This post has been edited by bygy007: 21 Oct 2008, 23:35 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
ydaniel |
![]()
|
pai care e diferenta intre IVA albastru/galben/rosu?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
bygy007 |
![]()
|
cele albastre sint total diferite de celelalte 2 prin faptul ca dispun de un sistem de calculator care comanda direct contactorii care asigura propulsia iar acei contactori nu sint rominesti problemele apareau pentru ca cele 2 nu erau copatibile (calculatorul cu contactorii si restul sistemelor si apareau erori)
rosu sau galben sint diferente la caroserie in functie de anul fabricatiei ( usile la galbene sin din AL iar la cele rosii din tabla de fier , mai difera si amplasarea unor componente pe sub tren , dar toate au aceleasi componente dar amplasate in mod diferit |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
ydaniel |
![]()
|
si in ce an s-au facut cele albastre?>
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.391 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ramele albastre parca erau modernizate la FAUR. Si aveau interfon pentru semnalul de alarma, exact ca BM-urile.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
einstein1984 |
![]()
|
In ultima saptamana numai gherle au dat mecanicii. Odata un IVA la industriilor cred ca a intrat prea tare in statie si s-au actionat franele, oprind inainte de capatul peronului (cu un mare fasait de aer comprimat ) si azi un BM la Dristor cu aceiaisi figura. Apoi, acelasi tren era sa arunce pasagerii pe jos cabnd a apasat cineva semnalul de alarma la izvor, insa atunci si-au cerut scuze.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Sunt la.. pamant - sau sub pamant; pe scurt - varza. Vorbesc de Metrorex. Probabil cauza determinanta este managementul defectuos. Calatorii ieftine, calitate scazuta.
|
--------------------
.
.
.
|
|
bygy007 |
![]()
|
QUOTE(liviu2004 @ 23 Oct 2008, 20:45) Nu m-am suparat o sa am in vedere sa scriu corect ![]() 24 Oct 2008, 11:19: QUOTE(einstein1984 @ 24 Oct 2008, 07:59) In ultima saptamana numai gherle au dat mecanicii. Odata un IVA la industriilor cred ca a intrat prea tare in statie si s-au actionat franele, oprind inainte de capatul peronului (cu un mare fasait de aer comprimat ) si azi un BM la Dristor cu aceiaisi figura. Apoi, acelasi tren era sa arunce pasagerii pe jos cabnd a apasat cineva semnalul de alarma la izvor, insa atunci si-au cerut scuze. Trenurile au diferite sisteme de siguranta la IVA daca se apasa semnalul de alarma (acel buton) nu se intimpla nimic doar suna claxonul si se aprind coltarele ca sa se stie de unde s-a actionat La BM daca se acrioneaza semnalul de alarma si trenul nu a iesit din statie (50M ) se frineaza de urgenta , daca trenul a iesit si a depasit cei 50 M este atentionat mecanicul dar trenul nu se mai frineaza QUOTE(einstein1984 @ 24 Oct 2008, 07:59) In ultima saptamana numai gherle au dat mecanicii. Odata un IVA la industriilor cred ca a intrat prea tare in statie si s-au actionat franele, oprind inainte de capatul peronului (cu un mare fasait de aer comprimat ) Datorita unei defectiuni (cel mai sigur) instalatia INDUSI similara CFR care urmareste semnalele si in functie de culoarea semnalului si viteza se poate comanda frinarea trenului pentru a se evita accidente , instalatie care este la nivelul anilor 60 This post has been edited by bygy007: 24 Oct 2008, 10:19 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Ma gandeam si eu ca a intrat prea repede si s-a ridicat sabotul care declanseaza franele.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bygy007 |
![]()
|
Nu are asa ceva (ca la americani sau cum ai vazut prin filme) acest sistem foloseste cimpul magnetic dintre 2 bobine una pe tren si una pe linie
Attached thumbnail(s) IMG_2521.jpg ( Size: 649.82k ) Number of downloads: 670 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Aha, eu cand vedeam piesa aia mai neagra de langa sina credeam ca e un sabot care se ridica si agata stiftul de pe tren (parca si la englezi e asa in met
rou). This post has been edited by einstein1984: 25 Oct 2008, 18:23 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
sa inteleg de aici ca piesa aia metalica dintre sine nu e o bobina de inductie? (care comunica cu bobina trenului? )
Alta intrebare e : ce sunt diversele chestii dintre sine in statii (cum ar fi "1" "2" "3" si alte marcaje pe niste tablite - presupun ca sunt diverse repere pt actionarea franelor | si mai sunt niste table de ceva aluminiu pare a fi de dimensiuni ~ 300x400mm vopsite in galben.. alea ce sunt? ) This post has been edited by Asi: 26 Oct 2008, 04:34 |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
ydaniel |
![]()
|
eu piesa aia neagra credeam ca ''simte'' cand trenu e in statie;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
einstein1984 |
![]()
|
Piesa aia dintre sine, rectangulara si galbena cred ca e un transponder pentru sistemul de control, ca au aparut dupa ce au inceput sa circule trenurile BM.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bygy007 |
![]()
|
QUOTE(Asi @ 25 Oct 2008, 19:35) sa inteleg de aici ca piesa aia metalica dintre sine nu e o bobina de inductie? (care comunica cu bobina trenului? ) Alta intrebare e : ce sunt diversele chestii dintre sine in statii (cum ar fi "1" "2" "3" si alte marcaje pe niste tablite - presupun ca sunt diverse repere pt actionarea franelor | si mai sunt niste table de ceva aluminiu pare a fi de dimensiuni ~ 300x400mm vopsite in galben.. alea ce sunt? ) pentru a intelege mai bine aceasta instalatie o explicatie este aici <span class='edit'>26 Oct 2008, 20:16:</span> QUOTE(Asi @ 25 Oct 2008, 19:35) Alta intrebare e : ce sunt diversele chestii dintre sine in statii (cum ar fi "1" "2" "3" si alte marcaje pe niste tablite - presupun ca sunt diverse repere pt actionarea franelor | acele semne erau pentru oprirea trenurilor vechi (IVA ) formate din 2 pentru tablita 1 , 4 pentru tablita 2 si 6 pentru tablta 3 vagoane in asa fel incit inte capete sa fie aceeasi distanta (sa fie la mijlocul peronului 26 Oct 2008, 20:20: QUOTE(Asi @ 25 Oct 2008, 19:35) | si mai sunt niste table de ceva aluminiu pare a fi de dimensiuni ~ 300x400mm vopsite in galben.. alea ce sunt? ) acelea sint balize pentru sistemul ATO ale trenurilor bombardier This post has been edited by bygy007: 26 Oct 2008, 19:20 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
un pic de offtopic , dar cu aproximativa legatura cu subiectul :
- acuma seara la un post local se prezenta un interviu ( luat pe strada ) avindu-l ca subiect pe ceausescu. o batrinica recunostea ca a avut necazuri cu sotul sau , ca a fost arestat politic , si familia ei a fost un timp persecutata , dar , dupe ce a divortat si a cerut partidului un loc de munca , acesta ia dat . a cerut un apartament ca sa isi creasca cei doi copii . partidul i-a dat . sa mearga in fiecare an in concediu putea , chiar daca era doar o vinzatoare . da " acu maica , ce face statul ? , ca ti-ar lua piinea de pe masa daca ar putea , si te-ar lasa sub cerul liber , daramite sa-ti dea . " |
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
Asta pentru ca am avut comunism salbatic si acum avem capitalism salbatic. Se putea mai rau (Rusia, Coorea de Nord) si se poate si mai rau (America). Exista si cai mai de mijloc cu orientare comunista (China) sau capitalista (Franta). Si totusi nici unul nu e perfect. Mereu exista dezavantaje si avantaje.
Pentru tanti aia poate capitalismul e rau acum dar ce nu pricepe e ca nici in comunism nu i-ar fi fost mai bine la varsta ei si cu dorinta de lupta 0 ce o afiseaza azi. Faptul ca o razbit e ca atunci s-o dat peste cap si si-o rezolvat problemele dar acum ... Multi uita cat se zbateau inainte pentru gasirea FIZICA a unui kil de carne si nu pot trage o paralela cu zbaterea de azi pentru gasirea de FONDURI pentru achizitia aceluiasi kil de carne. In principiu e acelasu lucru, cu mici diferente ... |
--------------------
------
------
------
|
|
ydaniel |
![]()
|
oricum atunci multa lume avea congelatoarele pline cu carne:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
bygy007 |
![]()
|
up
![]() |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
EinarN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 656 Joined: 17 October 08 ![]() |
@ bygy007
Dupa atītia ani, nu s-a bagat si pe metroul asta sistemul LZB (tradus īn engleza ar fi LINEAR TRAYN INFLUENCE sau pe romāneste, TRACTIUNE cu INFLUENTA LINEARA) ? Īntreb pt. ca "batrīnu" lucra din 1992 pe trancote din astea aici īn Duisburg. Uite AICI un video cu una dintr-e "jucarii" ce merge cu LZB. Cīnd arata bordul, īn stīnga este display-ul de date, īn dreapta tastatura de traseu pt. LZB. Grupul de 6 butoane din stīnga display-ului sīnt comenzile pt. LZB. La astea cīnd mergi pe manual, are īn stīnga separat, un fel de Joystick cu care conduci. This post has been edited by EinarN: 4 Nov 2008, 07:38 |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 22:46 |