DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Un motociclist, ...dezamagit

einstein1984
post 9 Oct 2008, 19:52
Post #31

fan Dacia

Group: Members
From: Bucuresti

Honda de 250 pe care am facut scoala a fost destul de usor de ridicat de jos. Dar era si mica si avea niste crah-baruri generoase, asa ca nu era chiar foarte jos. Insa cu o tehnica corecta un politist poate sa-si ridice singur bmw-ul de jos.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
testike
post 9 Oct 2008, 20:05
Post #32

Membru autentic

From: Cluj

Nici eu n-as fi crezut ca o motocicleta e asa grea, si un motociclist nu o poate ridica singur.. Cu toata tehnica asta, n-au putut sa puna un cric ceva care sa te ajute sa ridici singur motocicleta ?!
Mi se pare cam stupid, iti aluneca piciorul intr-o groapa sau ceva, si la revedere, acolo ramai ca nu poti ridica motocicleta..

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
Motociclist
post 9 Oct 2008, 20:07
Post #33

Exista intr-adevar diferite tehnici de ridicare a unei motociclete, dar nu asta am vrut eu sa subliniez. Eu vorbeam despre... omenie.

--------------------
motocicleta 1000cc 1900 - la vedere
+
dariusz
post 9 Oct 2008, 20:22
Post #34

Membru autentic

From: baia-mare

QUOTE(Cipiotul @ 9 Oct 2008, 20:45)
pai si ce voiai sa zic ? din moment ce-am spus ca n-am intalnit persoane cazute nu vad unde-i ciclul ala ... si daca te referi la ce-am spus despre kilogramele unei motociclete ... nu prea inteleg cand vad ca zice unu "nu stiam ca e asa grea" ... pai doar nu-i din carton presat ....  unsure.gif

nu ma refeream la partea cu kilogramele , ci la cea cu " nu pot zice ca n-as opri , sa vad ce e cu el "
<span class='edit'>9 Oct 2008, 19:46:</span>

da` n-am zis nimic de ridicat motocicleta sau ca ati sti sau nu sau nu v-ar fi interesat ...
*

" numai ca nu ai vrut/n-ai avut destul interes sa te gindesti ca e destul de grea " - sint cuvintele tale .
uite de ex . , si eu , stiam ca sint destul de grele , dar la 200 de kg nu credeam ca ajung.

--------------------
dacia supernova 2002 europa - mm 13 ral
membru cooperant
+
dizzy
post 9 Oct 2008, 20:25
Post #35

Work smart not hard!

Motociclistule, sa stii ca nu suntem toti nebuni si ucigasi astia pe 4 roti. Cand ai nevoie de ajutor e cel mai bine sa il ceri, probabil vei gasi pe cineva dornic sa te ajute. Sa stii ca si pe mine ma deranjeaza petele de ulei, mazga, nesimtirea, indolenta.
Imi permit sa-ti dau si eu cateva recomandari, bazate pe ce vad in trafic:
- Mergi mai incet cand treci printre masini la semafor. Nu am nimic cu voi ca treceti printre masini ba chiar va fac loc dar e periculos sa treceti foarte repede intrucat multi soferi sunt neatenti si nu se gandesc ca poate vine o moto printre randuri.
- Purtati casca
- Intotdeauna mergeti cu farul aprins. Mototcicleta e mult mai greu de observat de catre un ochi "invatat" cu masinile.
- Nu mai crosetati liniile si semnalizati intentiile.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
Cipiotul
post 9 Oct 2008, 20:28
Post #36

^RIP^ IS28AUG

From: Iasi

atunci ... tu de exemplu ... la cat te gandeai ca ar ajunge o MOTOCICLETA ? nu scuter ...
nici eu nu stiam greutatea motocicletelor ... de fapt nici a masinii n-o stiu ... dar am o idee icon_mrgreen.gif ... dar oricum stiu ca nu e cat un sac de cartofi sau 2 de ciment ...
din punctul meu de vedere nu exista "nu stiam ca e asa grea", mai ales din partea celor care zic ca au cazut sau au vazut persoane cazute de pe motor ...

--------------------
Dacia LOGAN 1.4 MPI 2006 - ISxxSEC
ex: Dacia 1310L - 1994 (RIP)
Dacia 1310L - 1995 (RIP 2018)
Opel Astra G-CC (Y20DTH)
Grabeste-te incet sa intarzii la timp !
+
bulan
post 9 Oct 2008, 20:35
Post #37

Membru autentic

Uitati ce ne pregatesc astia pe doua roti:
http://www.220.ro/Niciun_accident_Incredibil-71089.html

--------------------
a b c
+
einstein1984
post 9 Oct 2008, 20:35
Post #38

fan Dacia

O honda goldwing de 1500-1800 cmc ajunge si la 350 de kilograme fara bagaje in coburi si are si marsarier.

This post has been edited by einstein1984: 9 Oct 2008, 20:35

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
cosmin_2300
post 9 Oct 2008, 20:38
Post #39

Banned

From: București

QUOTE(dizzy @ 9 Oct 2008, 21:25)
Motociclistule, sa stii ca nu suntem toti nebuni si ucigasi astia pe 4 roti. Cand ai nevoie de ajutor e cel mai bine sa il ceri, probabil vei gasi pe cineva dornic sa te ajute. Sa stii ca si pe mine ma deranjeaza petele de ulei, mazga, nesimtirea, indolenta.
Imi permit sa-ti dau si eu cateva recomandari, bazate pe ce vad in trafic:
- Mergi mai incet cand treci printre masini la semafor. Nu am nimic cu voi ca treceti printre masini ba chiar va fac loc dar e periculos sa treceti foarte repede intrucat multi soferi sunt neatenti si nu se gandesc ca poate vine o moto printre randuri.
- Purtati casca
- Intotdeauna mergeti cu farul aprins. Mototcicleta e mult mai greu de observat de catre un ochi "invatat" cu masinile.
- Nu mai crosetati liniile si semnalizati intentiile.
*

La cele enumerate de tine , as scrie asa :
- NU mai mergeti intre masini si bordura ... mai ales cand in fata e masina parcata !!!
De ce ? Aseara l-am "scos" pe un tip de pe sosea din cauza unui dobitoc cu motorul ... daca nu trageam dreapta el intra in masina parcata ... m-a facait ca dobitocul , s-a bagat in stanga mea si abia apoi a observat ca e masina parcata . Credeam si eu ca o sa puna frana ... de unde ! El mergea in usa mea si se apropia de mine !
Noroc cu tipul din dreapta ( sa-i dea Dumnezeu sanatate ) ca a intrat pe banda unde parcheaza masini sa pot sa-l feresc pe dobitocul ala !

P.s.: sunt printre cei care fac loc la semator scuteristilor/motociclistilor . De ce sa nu treaca printre masini ? Daca eu "sufar" stand la coada , trebuie sa pateasca si ei la fel cand pot sa mearga mai repede ?

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
dariusz
post 9 Oct 2008, 20:45
Post #40

Membru autentic

QUOTE(Cipiotul @ 9 Oct 2008, 21:28)
atunci ... tu de exemplu ... la cat te gandeai ca ar ajunge o MOTOCICLETA ? nu scuter ...
nici eu nu stiam greutatea motocicletelor ... de fapt nici a masinii n-o stiu ... dar am o idee  icon_mrgreen.gif ... dar oricum stiu ca nu e cat un sac de cartofi sau 2 de ciment ...
din punctul meu de vedere nu exista "nu stiam ca e asa grea", mai ales din partea celor care zic ca au cazut sau au vazut persoane cazute de pe motor ...
*

maxim 150 . de kg , bineinteles biggrin.gif

--------------------
membru cooperant
+
Cipiotul
post 9 Oct 2008, 20:46
Post #41

^RIP^ IS28AUG

From: Iasi

QUOTE(dariusz @ 9 Oct 2008, 20:45)
maxim 150 . de kg , bineinteles  biggrin.gif
*

deci aproape 3 saci de ciment smile.gif) si tot iti poti da seama ca nu-i usor sa ridici 150kg... cel putin nu singur ... nu ?

This post has been edited by Cipiotul: 9 Oct 2008, 20:46

--------------------
Dacia LOGAN 1.4 MPI 2006 - ISxxSEC
ex: Dacia 1310L - 1994 (RIP)
Dacia 1310L - 1995 (RIP 2018)
Opel Astra G-CC (Y20DTH)
Grabeste-te incet sa intarzii la timp !
+
dariusz
post 9 Oct 2008, 20:50
Post #42

Membru autentic

QUOTE(Cipiotul @ 9 Oct 2008, 21:46)
deci aproape 3 saci de ciment smile.gif) si tot iti poti da seama ca nu-i usor sa ridici 150kg... cel putin nu singur ... nu ?
*

pai stai oleaca , ca nu trebuie sa ridici motocicleta deasupra capului biggrin.gif . nu vreau sa par superman , dar la servici ridic relativ usor utilaje de timplarie , care cintaresc 3-400 de kg . ( a se intelege ca le ridic dintr-o parte )

--------------------
membru cooperant
+
Motociclist
post 9 Oct 2008, 20:52
Post #43

Domnule "bulan",
Astia pe doua roti nu va pregatesc nimic. Ceea ce s-a intamplat acolo este urmatorul lucru:
Din punctul de vedere al mersului cu masina, traficul s-a blocat total. Imagineaza-ti toti oamenii aceia, fiecare cu masina lui, cam cum se obisnuieste pe la noi (omul si masina, foarte rar doi in masina)... Acolo traficul s-a blocat si au trecut la doua roti, iar acum, desi merg cu niste motorete foarte subtirele, sunt din nou la un pas de blocaj.
Probabil ca urmatorul pas va fi sa ajunga toti pietoni.

...Urmam si noi, dar nu din vina celor pe doua roti.

--------------------
+
Jack Daniel's
post 9 Oct 2008, 21:17
Post #44

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE(dizzy @ 9 Oct 2008, 21:55)
- Mergi mai incet cand treci printre masini la semafor. Nu am nimic cu voi ca treceti printre masini ba chiar va fac loc dar e periculos sa treceti foarte repede intrucat multi soferi sunt neatenti si nu se gandesc ca poate vine o moto printre randuri.- Nu mai crosetati liniile si semnalizati intentiile.
*

Nu are ce veni o moto printre randuri! mad.gif

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
Tossi
post 9 Oct 2008, 21:22
Post #45

Membru autentic

Cu mana pe inima pot sa spun ca nu am inghesuit motociclisit/scuteristi dar am avut o seara asta vara in care m-am plimbat cu 3 veri cu scuterele pana pe la 3 dimineata si majoritatea masinilor pur si simplu imi "luau fatza" cu toate ca aveam ~60 km/h...singurele solutii fiind sa merg pe prima banga, pe langa trotuar....sad.gif sau sa ocupam "cu japca" o banda si sa mergem in paralel cate 2...stiu ca este putin off dar citind mai multi aici poate ajuta cu ceva.

--------------------
Renault Megane 1.5 dci 2004 - B6SSSS
+
Motociclist
post 9 Oct 2008, 21:24
Post #46

Va zic eu ca nu va convine deloc daca stau pe mijlocul benzii (am testat lucrul asta). Regulamentar cica ar cam fi cat mai aproape de marginea drumului, dar era cineva chiar aici, care spunea ca nici acolo nu e bine.
Si domnule Jack, daca tot vrei sa stau in rand cu masinile, o sa-ti ocup si locul de parcare... wink.gif

--------------------
+
Victoras2001
post 9 Oct 2008, 21:33
Post #47

Membru autentic

M-ai facut curios. Poti sa-mi spui cateva cuvinte despre tehnica ridicarii motocicletei?

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
Tossi
post 9 Oct 2008, 21:45
Post #48

Membru autentic

Nu am avut niciodata ocazia dar stiu ca trebuie ridicata de pe partea cealalta decat cea pe care e cazuta.. adica daca este cazuta pe partea stanga, oridici de pe partea dreapta, pentru a te ajuta de greutatea corpului tau.

--------------------
Renault Megane 1.5 dci 2004 - B6SSSS
+
Bulldog
post 9 Oct 2008, 21:54
Post #49

"Nembru"

From: Cluj-Napoca

Uite aici cum zic americanii. Nu ca ar zice corect, dar mie mi se pare ok:

http://www.dps.state.mn.us/mmsc/latest/MMS...&mid=32&scat=27

--------------------
Bicicleta, RATUC, Taxi
Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
+
Jack Daniel's
post 9 Oct 2008, 22:29
Post #50

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE(Motociclist @ 9 Oct 2008, 22:54)
Si domnule Jack, daca tot vrei sa stau in rand cu masinile, o sa-ti ocup si locul de parcare...  wink.gif
*

tongue.gif

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
bossake
post 10 Oct 2008, 03:36
Post #51

Membru autentic

@Motociclistul:

Atitudinea asta e ceva normal in Romania, incearca sa accepti asta. Nu crede ca ti s-a intamplat asta doar pentru ca esti motociclist. Din pacate de multe ori motociclistii fac pe victimele si considera ca sunt discriminati doar pentru ca sunt pe 2 roti. Nu e deloc asa.
Un om saritor si de caracter va opri si va ajuta indiferent daca ai masina,motor tractor sau bicicleta. Ca nu mai sunt oameni saritori printre noi, asta e altceva dar nu o mai pune pe seama faptului ca esti motociclist.

--------------------
Dacia Logan 2007 Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
+
ydaniel
post 10 Oct 2008, 07:04
Post #52

Adrenaline junkie!

From: black sea

ce nu inteleg eu este ca de ce unii motociclisti care depasesc printre masini dau ''flash-uri'' si mai si tureaza motoru sa-i auzim toba.asta nu e asa sa se dea mare??majoritatea sunt ''basinosi'' care cum scapa de la un semafor se ridica pe o roata ,talente din astea.dupa aia cand se lovesc de vreun Dorel cu AB, incep sa zic ca ala e vinovat,ca nu s-a asigurat.

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Motociclist
post 10 Oct 2008, 07:38
Post #53

Dam flash-uri (mai rar) si turam motoarele pentru a ne face auziti, pentru a va da seama ca suntem acolo. Asta ne fereste pe noi sa intram in vreo usa deschisa. Stim bine ca atunci cand se formeaza coloana la semafor, mai sunt unii pasageri ce coboara sau unii soferi ce deschid usa pentru a arunca diferite obiecte. Mai sunt si unii care intind foarte mult mana pe geam atunci cand fumeaza... Pentru toate acestea si multe altele turam motoarele cand trecem printre masini.
Cu datul pe-o roata pe drumurile publice nu-s nici eu de acord, dar aici intram in cu totul alt subiect. Cei care fac lucrurile astea sunt copiii teribilisti ai caror parinti le-au dat banii necesari achizitionarii unor motoare mult prea puternice pentru mintea lor. Ei cred ca daca se ridica pe-o roata (lucru care la motoarele puternice se intampla si fara sa vrei, doar accelerand ceva mai tare) inseamna ca si stiu sa piloteze si astfel se trezesc pe jos, unii mai si mor in prima curba ce le iese in cale.

--------------------
+
ydaniel
post 10 Oct 2008, 07:41
Post #54

Adrenaline junkie!

From: black sea

e...sa sti ca treaba asta cu turatu motoarelor-(mai mult la talente obosite) printre masini,chiar nu imi place...si multi trec cu viteza.sa sti ca mai au si altii A-u,da nu fac asa.

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Motociclist
post 10 Oct 2008, 08:07
Post #55

Turatul motoarelor in limite normale (fara plafonari sau alte figuri) este un lucru bun atat pentru soferi cat si pentru motociclisti. Astfel se evita situatiile in care se fac accidente, iar raspunsul soferului este: N-am vazut, n-am auzit, n-am stiut ca vine ceva din directia aceea.

This post has been edited by Motociclist: 10 Oct 2008, 08:13

--------------------
+
dizzy
post 10 Oct 2008, 09:16
Post #56

Work smart not hard!

Dpdv al gabaritului o moto e mult mai mica si mai ingusta.
Ochiul soferului e "obisnuit" cu ceva de genul macar 1,5m x 1,5 m cu doua faruri si masca intre ele. Se poate ca foarte multi chiar sa nu "cranieze" ca ceva mic cu un singur far poate veni foarte repede.
Multi soferi nu realizeaza ca daca intre doua randuri de masini nu incape o masina atunci nu inseamna ca nu incape o moto.
De aia militez pt viteze normale, mai ales ca si viteza maxima admisa pt moto in oras e tot 50km/h, sau e 40km/h? Cand mergi cu 150km/h in oras, orice vehicul ai avea ai multe sanse sa te ia cineva in plin.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
IsNa
post 10 Oct 2008, 09:36
Post #57

Membru autentic

From: Timisoara

Nu-i vorba doar de motociclisti.

In general oamenii s-au obisnuit sa priveasca la TV si nu mai realizeaza cand situatia e reala.

Va dau un exemplu: stateam acum vreo 10 ani la un suc (ssa zicem) pe fosta terasa de la Jazz Club cine cunoaste langa podul '16' din Timisoara. Se aude o bubuitura, si vad o masina plonjand in Bega de pe pod, in partea opusa a podului, langa terasa aia cu imitatie de vapor. A cazut cu botul inainte in malul de la marginea raului la nici 1m de malul de beton, si s-a culcat pe capota in apa putin adanca.
Vreo 30 secunde toti ne-am uitat ca la film, nimeni n-a miscat nimic. A durat cel putin 30sec pana am realizat si eu ca e real ceea ce se intampla, si sunt oameni reali prinsi sub masina in apa.
Am alergat cum am putut peste pod, si pana ama ajuns jos soferul deja iesise din masina si isi scotea blonda din dotare zbierand si zbatandu-se. Din fericire n-a trebuit decat sa dau o mana de ajutor la "debarcare" de pe masina rasturnata, si sa asteptam ambulanta.

Jos la masina am coborat vre 3-4 oameni sa ajutam, sus pe pd erau cel putin 50 care priveau ca la TV.

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
hash
post 10 Oct 2008, 09:39
Post #58

calculatorist

Mi-ar place sa cred ca toti soferii, nu numai motociclistii, merg asa:

This post has been edited by hash: 10 Oct 2008, 09:42

--------------------
- - -
+
vis-a-vis
post 10 Oct 2008, 16:50
Post #59

DaciaClubber

Cat de adevarat e clipul asta...

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
cosmin_2300
post 10 Oct 2008, 18:29
Post #60

Banned

From: București

QUOTE(Motociclist @ 9 Oct 2008, 22:24)
Va zic eu ca nu va convine deloc daca stau pe mijlocul benzii (am testat lucrul asta). Regulamentar cica ar cam fi cat mai aproape de marginea drumului, dar era cineva chiar aici, care spunea ca nici acolo nu e bine.
Si domnule Jack, daca tot vrei sa stau in rand cu masinile, o sa-ti ocup si locul de parcare...  wink.gif
*

Stai ca ne-am inteles gresit ... eu eram pe banda 2 ( asta daca nu punem la socoteala masinile parcate pe banda 1 ... daca le punem , atunci eram pe banda 3 ) si tipul cu motorul mergea IN STANGA mea ...

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
8 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th July 2025 - 06:35
Forum Renault