Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
dacis |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|||
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Cica la Bacau s-au dat 26 de milioane de lei pentru "realizarea rezervei de apa a municipiului Bacau". Iar la detaliile tehnice singura informatie concreta este ca "Proiectul include realizarea de statii de epurare si tratare si inlocuirea unor conducte de alimentare cu apa". Sa inteleg ca astia vor sa purifice apele uzate si sa le reintroduca in reteaua de apa potabila?
![]() This post has been edited by dacis: 3 Apr 2018, 06:16 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Tov. consultant acest procedeu se practica de muuuult timp. Intai a fost mai mult mecanica de fluide acu e si chimie.
Si mai inainte era regula celor 7 cascade expuse la soare. La magazia din incinta nu prea le aveti cu carte deca ta aia de septica. Barfa rulz. ![]() This post has been edited by bion: 3 Apr 2018, 08:53 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.471 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Vezi ca domnu' consultant zice de reintroducerea in reteaua de apa potabila...
Eu l-as intreba mai degraba ce crede ca se intampla cu apa dupa ce apasa bumbul de la WC. Nu stiu, s-ar putea sa creada ca sub oras e o teava care duce spre centrul pamantului, si acolo se arunca tot, ca sa le arda in lava. S-ar explica si incalzirea globala asa... |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(bucatzel @ 3 Apr 2018, 10:27) Este preluata printr-o conducta si varsata inapoi in rezervorul toaletei. Un fel de perpetum mobile domestic. ![]() 3 Apr 2018, 11:25: Am o intrebare de 10 puncte. In poza atasata este procedura standard de deschidere a unui document nou. Imagine realizata pe calc. meu. Mosu-meu, la calc. lui nu stiu ce si cum a facut dar din meniul care se deschide la apasarea pe new lipseste optiunea Microsoft Office Word Document. Si de aici o intreaga tragedie, orice alta metoda de a-si crea un document nou nu e in stare s-o memoreze si sa o urmeze singur cinci minute mai tarziu. De o ora se crizeaza ca el nu poate sa lucreze singur, ca nu vreau sa-i arat sa invete si el, etc. si evident toti nervii lui se sparg in capul meu. Cum PLM pot sa-i bag inapoi in meniu optiunea doc word? This post has been edited by radian: 3 Apr 2018, 10:25 Attached thumbnail(s) Untitled.png ( Size: 40.59k ) Number of downloads: 477 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.471 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Daca reusesti cu ce scrie aici, daca nu, reinstaleaza office-ul.
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Multumesc. Ramane varianta cu reinstalarea ...
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
De ce nu-i faci un shortcut la word sa il deschida pe ala cand vrea si sa salveze dupa?
|
--------------------
|
radian |
![]()
|
Buna idee, si este destul de simplu sa tina minte.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(bucatzel @ 3 Apr 2018, 10:27) Vezi ca domnu' consultant zice de reintroducerea in reteaua de apa potabila... Eu l-as intreba mai degraba ce crede ca se intampla cu apa dupa ce apasa bumbul de la WC. Nu stiu, s-ar putea sa creada ca sub oras e o teava care duce spre centrul pamantului, si acolo se arunca tot, ca sa le arda in lava. S-ar explica si incalzirea globala asa... In cazul civilizat ajunge in statii de epurare si in garla de unde se traje apa la uzinele de preparare a apei potabile in satul aflat cu x km ( cel putin dupa lege) in aval. In multe triburi din Ro direct in garla .INncazul elevat apa reziduala menjera e asa de bibilita ca poate fi reintrodusa dirept la robinet. This post has been edited by bion: 3 Apr 2018, 11:18 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
Daca ar fi dupa capul meu as pune statia de tratare apa potabila in aval de localitati, si cea de epurare apa uzata in amonte, adica exact invers cum e acum. S-ar reduce considerabil poluarea si irosirea apei ca resursa naturala. In unele locuri din lumea asta asa se face.
|
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.424 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
si pompezi si raha tul si apa potabila la deal? Ca sa ce?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bion |
![]()
|
Pe riurile mari always exista o cenzuratore in aval de priza de apa numai ca beneficiarul nu bea kktul lui epurat ci al vecinilor din deal.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.011 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Un coleg de muncă vinde masina personala si m am gândit să o iau eu.
Este 1.5 dci 75 cp, cumparata de nouă în 2015 rulata timp de 3 ani pe autostrada buc pl. Deci în stare f buna zic eu. Acum întrebarea Se merita sa o iau eu pentru o navetă de 14 km pe zi în total, dintre care 10 km extraurban? Se încălzește motorul iarna si dpf are timp să se regenereze? Daca o fi nevoie mai dau o tura cu ea pe la munte la sfârșit de săptămână...Dar nu s genul să ard motorina doar ca să desfund filtrele. În cazul ăsta mai bine să rămân la 'rabla' din dotare, care este ca bateria duracell, dar m am saturat de ea ca de mere pădurețe în anii ăștia. Mă enervează consumul mai mare de 10 iarna sau vara cu AC... In rest este o mașină onestă, ca altfel nu o țineam atât. Am avut în viața mea 5 mașini , dar numai benzina. Desi am condus si diesel ocazional nu au fost mașinile mele (2.5 dci pe pathfinder, 2.0 tdi pe seat , 1.6 pe skoda.) . Masina noua n as mai lua, ca toate încep de pe la 15000 si casco si dobanzi leasing ajungi cu ea la 20000 si pentru 12000 km pe an cât merg eu, chiar mi se pare cam mult. Aha...si o completare...după 12 ani si masina asta din semnătura da semne ca ar vrea să ceară bani. Ca să o aduc din nou în parametri trebuie băgată într un fel de reparație mai mare, ca să vă faceți idee de exemplu spuma din scaune a început să se macine si curge pe mocheta, chederele sunt coapte si crapate, furtunele pe la motor la fel, consuma si ceva ulei , cam 3 litri la 10000, amortizoare varza, puntea de diode e pe duca , climatronicul e blocat pe 20 de grade, chestii d astea. This post has been edited by axabrt: 6 Apr 2018, 10:36 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.348 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
Cat te-ar costa nouă mașină și cât ai putea lua pe cea existentă (valori realiste)?
Deasemenea ai făcut un calcul despre costul reparației tigăii actuale? Poate e mai rentabil sa o repari. Oricum la rulajul pe care îl ai, e posibil sa nu ajungi la temperatura necesara pt a lansa regenerarea sau sa incepi regenerarea prea târziu (adică atunci când trebuie să oprești motorul). |
--------------------
Dacia
Duster
2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.011 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Pai asta diesel ar fi 6000, pe a mea cred că iau 2700 sau pe acolo.
Habar nu am cât ar costa reparațiile. Destul de mult cred că vreo 1000. Ar mai fi varianta cu gpl pe mașina de acum. Cred că se rentează si asta. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
Varianta cu GPL e mai rentabila decat dieselul...in 13k km mi-am scos investitia(opel astra G 2004) Sa o faci pe a ta probabil e mai ieftin, diferenta dintre ele ar face-o varsta si uzura
|
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.348 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
Dacă încă nu te-ai plictisit de mașină actuala, mai bine o repari (vezi ce presupune sa elimini consumul de ulei) și îi montezi gpl. Scaune găsești la dezmembrări, iar chedere și furtune poți cumpăra noi. Nu cunosc preturile la Opel, dar cu tot cu gpl nu ar trebui sa depășești 2000 de iepuri.
|
--------------------
Dacia
Duster
2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
|
|
radian |
![]()
|
Masina colegului ce marca / model e? Fara suparare, ma indoiesc ca pe masina ta actuala, Opel Astra de 12 ani iti da cineva 2700 Euro, mai ales daca zici ca are bube la vedere de genul ca-i curg fulgii din scaune.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.695 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Mai sunt si indoituri si zgarieturi care le.a facut lovind masinile altora prin parcari. E un fier si nu conteaza, parca asa zicea.
|
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
axabrt |
![]()
|
A colegului este Clio.
Am zis și eu 2700,...Am primit oferta e drept anul trecut 2900 si n am vrut sa o dau ca era crăciunul și rămâneam fără mașină de sărbători. Deci pe acolo mă învârt....2700 poate 2500. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
1000 lei m-a costat revizia + oglinda + reconditionare AC. Cand ma gandesc si la vopsire deja ma apuca damblaua. Dar o fac si pe aia. Bosorogul m-a servit cu credinta 14 ani jumate si nu-l dau pe 2000 euro.
Tractor nu mi-as lua nici mort. Vibratia aia infrasonica ma scoate din sarite, iar duhoarea de motorina de pe maini nu iese nici cu otet. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.185 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
axabrt |
![]()
|
Acuma, oti fi voi mai tineri și mai neliniștiți, dar turațiile alea mari la 100 si ceva kmh la benzină, care se știe că i mai slab antifonat ca dieselul mă cam enervează de câțiva ani.
E drept actuală mașina, nu are treapta 6, si după un drum lung din cauza zgomotului ajung cam varza la destinație..ceea ce nu pot să zic despre diesel. E drept drumuri intr atat de lungi încât să facă o diferență am cam de 5 sau 6 ori pe an, deci n ar fi un factor chiar esențial, desi mi ar face călătoria mai plăcută. Iar vibrații la diesel urile astea noi eu unul nu prea am sesizat. Oi fi eu mai nesimitit, dar chiar nu am sesizat vibrații. Vorbesc de motoare dupa 2015, ca alea vechi de 15 ani intr adevăr vibrau sesizabil. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
radian |
![]()
|
Azi am vrut sa cumpar de la un magazin de cartier niste tigari si sa le platesc cu cardul. Vanzatoarea mi-a zis natzzzzz, alte produse da, dar tigarile nu pot fi platite cu cardul. Acum, macar sa nu mor prost si sa nu repet greseala. Exista vreo restrictie in acest sens? Adica tigarile nu se pot plati cu card bancar? Sau doar vanzatoarea e tacnita sau patronul magazinului ca a impus astfel de reguli?
This post has been edited by radian: 11 Apr 2018, 13:48 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Sigur fac un fel de evaziune fiscala
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.185 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
La tigari pretul de vanzare maxim e stabilit prin lege. La un pachet de tigari se castiga sub 5%. Daca adaugi si comisionul comerciantului (ca el plateste comisionul, nu clientul) aia 5% devin 2 sau 3. Practic nimic, fata de celelalte produse, unde adaosul e intre 15 si 50% , poate mai mult.
La asta se adauga termenul de plata strict catre distribuitorii de tigari (cash sau maxim 7 zile banii in cont). A real pain in the ass. Stiu cazuri de magazine, mai mari sau mai mici, care n-au stiut sa controleze flow-ul asta de bani si au dat faliment.. |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
ady77 |
![]()
|
Tigarile nici pe caiet nu se dau tot din motivele enumerate de d-nul Bicicleta Rosie.
|
--------------------
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 00:03 |