Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
maho |
![]()
|
||
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.220 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|||
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Bateriile au gauri pe lateralele capacului pe unde iese gazul.
La masinile care au bateria in portbagaj trebuie montat un dop la o borna si furtunas de aerisire care da in exterior la cealalta borna ca sa nu ai vapori de acid in habitaclu This post has been edited by psychoo: 22 Mar 2020, 18:27 Attached thumbnail(s) 20200322_182719.jpg ( Size: 458.69k ) Number of downloads: 503 |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.398 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
si la masinile cu bateria in fata ai furtun de degazare, la unele. Da mai jos sub masina ca pe gaura aia pot iesi sis tropid e acid cu gazele
This post has been edited by einstein1984: 23 Mar 2020, 08:05 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
O fi, tocmai mi.ai bagat un cui, va trebui sa adaptez si la mone o solutie de genul.
Referitor la dopurile celulelor, eu stiu ca se scot doar pentru completare cu apa sau schimbare electrolit, iar specific pt incarcare se facea ca sa vezi cand fierbe fiecare element ca sa ai o impresie despre starea incarcarii si capacitatea elementilor |
--------------------
Ford
Focus
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.220 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Uite, aici zic astia si de gazele degajate la incarcarea pe redresor.
Ar trebui sa fie la fel la toate. |
--------------------
Dacia
1310
|
psychoo |
![]()
|
Poate se refera la dopurile incercuite de mine in poza, nu la dopurile de sub eticheta. Nu vad mentionat clar
|
--------------------
Ford
Focus
|
|
maho |
![]()
|
Se refera la dopurile de deasupra, din dreptul celulelor (parca erau 6 la rombat de le-am avut, daca tin bine minte). Fantele de aerisire sunt pe lateral, nu stiu cum sunt facute ca sa nu sara si stropi pe-acolo la zgaltaieli.
Se vad bule degajandu-se. |
--------------------
Dacia
1310
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
multe din cele noi au capacul de sus capsulat si nu mai au dopurile de deasupra elementilor. daca din intamplare face explozie cand te apropii de ea nu te vad bine plin de acid sulfuric...
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.398 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
of pana mea, sunt baterii ieftine, cu dopuri demontabile si adaugare de apa (am avut eu motrio by rombat) si batrii cu capac cu recombinare de gaze, care NU dau gaze afara decat in cazuri exceptionale si deci consum redus de apa si dopuri "kamina" parca care sunt one way, nu se scot. Daca nu incarci cu vreun redresor barbar nu sare in aer ca nu da gaze atata de rau
This post has been edited by einstein1984: 23 Mar 2020, 13:02 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
Trebuie sa schimb amortizoarele la corsa si am de ales intre kyb si monroe.
Pe forum am vazut ca lumea e multumita de kyb pt reno, nu stiu cum or fi pr opel, ma astept sa fie la fel. Monroe stiu ca acum 20 de ani erau foarte laudati, mai multe nu. Ce sa aleg? |
--------------------
Ford
Focus
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Oricare ar fi, vei fi multumit. Pentru cat timp cu fiecare - habar n-am.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Trebuie sa le schimbi peste câteva luni, nu mai sunt vremurile pentru mărunțișuri din astea.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
ambii sunt furnizori tier 1, cred ca teneco care detine montoe sunt mai mari decat kyb
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Sunt deja multe service uri care nu mai funcționează sau nu se mai urca in mașina clienților. Oare de ce?
Și nu e vorba de pazit de virus, este vorba de cheltuieli care nu sunt urgente și mai bine sunt amânate. This post has been edited by Merced: 24 Mar 2020, 09:27 |
--------------------
Ford
Ka
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Păi de ce să fie amânate dacă nu din cauză de virus? Că-mi scapă logica... Știi, sunt mai prostuț, așa...
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
psychoo |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 24 Mar 2020, 08:50) Service? Nu merci, regie proprie. Nu cred ca voi mai vizita prea curand un service, inafara de dat uleiul la colectat nu am ce sa caut pe la ei. Sa imi salvez banii si sa fac treaba ca la carte. |
--------------------
Ford
Focus
|
|
DragosP |
![]()
|
Aia-i altă mâncare de pește!
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.549 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
din ce am vazut eu tine de noroc la piese. am impresia ca la noi ori se schimba piesele prin cutii ori vin multe rebuturi.
oricum trebuie sa verifici flansele si rulmentii ca sa nu dai comanda de 2 ori dar vorba lui Merced nu cred ca e cazul acum ![]() This post has been edited by sorin1983: 24 Mar 2020, 10:13 |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Merced |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 24 Mar 2020, 09:33) Păi de ce să fie amânate dacă nu din cauză de virus? Că-mi scapă logica... Știi, sunt mai prostuț, așa... Pai ca poate maine te trezesti ca nu-ti mai da salariu, sau nu iti da cat trebuia. Indirect din cauza unui virus. Pe noi ne-a anuntat ca e totul ok acum o saptamana jumate, acum trimite mail-uri CEO-ul multinationalei ca din aprilie incolo nu mai plateste bonusurile(nu ca sunt previziuni ca am atinge cifrele pentru cele de performanta, dar era acolo si o componenta de bonus personal care o sa dispara) si ca daca se impute treaba sunt si sanse sa ne bage in somaj tehnic. Eu unul in afara de cheltuieli pe lucruri de stricta necesitate nu mai fac altele o perioada. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 24 Mar 2020, 10:48) mai greu sa fie tier 1 daca nu produci calitate. Sau sa vinzi 4 milioane de masini pe an. In fine, si caliatea se coreleaza cu pretul, ca unii cumpara logan si asteapta calitate honda e altceva. This post has been edited by einstein1984: 24 Mar 2020, 11:54 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
QUOTE(sorin1983 @ 24 Mar 2020, 10:12) din ce am vazut eu tine de noroc la piese. am impresia ca la noi ori se schimba piesele prin cutii ori vin multe rebuturi. oricum trebuie sa verifici flansele si rulmentii ca sa nu dai comanda de 2 ori dar vorba lui Merced nu cred ca e cazul acum ![]() Evident ca pentru 84 lei (2 flanse ruville + 2 rulmenti swag) le schimb si pe alea indiferent in ce stare sunt actualele. Astept pana luna viitoare (cel putin) sa vad trendul, doar ca imi place sa ma pregatesc din timp, iar cand vine de pus in practica sa nu mai pierd vremea cautand cum se face sau care piesa e mai buna. Acum este timp de documentat ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
|
einstein1984 |
![]()
|
fa si o geometrie dupa.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.549 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 24 Mar 2020, 11:52) mai greu sa fie tier 1 daca nu produci calitate. Sau sa vinzi 4 milioane de masini pe an. In fine, si caliatea se coreleaza cu pretul, ca unii cumpara logan si asteapta calitate honda e altceva. Nu discutam de finisaje. Si nici nu am vazut pe cineva sa astepte asa ceva. Calitatea fabricatiei se pastreaza indiferent de categoria masinii.Cu 1.2tce cum a ramas? Cine si-a luat teapa, asta este? This post has been edited by IRONICK: 24 Mar 2020, 15:44 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.068 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Aia cu N47!
![]() |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
einstein1984 |
![]()
|
ala e Nissan, nu renault.
Si oricum confunzi calitatea cu fiabilitatea si durabilitatea This post has been edited by einstein1984: 25 Mar 2020, 11:13 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
|
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
psychoo |
![]()
|
Cum pot sa gasesc ce inseamna (la ce criterii se incadreaza, ce restrictii trebuie sa respecte) normele pentru ulei de la producatori?
De ex pentru Ford WSS-M2C913-C detaliat tehnic gen vascozitatea intre X si Y pentru conditiile X, continutul sa fie din x% substanta1, y% substanta2, particule de dimensiune X. Ma intereseaza sa compar niste cerinte ale producatorului Ford cu normele PSA sau VW(de ce nu) ca sa pot alege in cunostinta de cauza ceva mai bun sau nu. Uleiul ce l-as lua se incadreaza la PSA dar nu si la Ford, iar cum producatorul de ulei alege sa nu certifice produsul (poate nu renteaza economic si are alt produs mai slab pentru acea certificare deja) sau poate produsul nu se incadreaza din cauza de cerinte prea stricte |
--------------------
Ford
Focus
|
|
maho |
![]()
|
Nu stiu daca vei gasi prea multe date comparative intre producatori, pt. ca aia mari isi cam fac propriile norme. Detaliile (destul de multe, nu stiu cate folosesc utilizatorului mediu) se pot gasi in fisa tehnica a fiecarui produs. Fisele astea tehnice nu sunt standardizate pt. toti.
|
--------------------
Dacia
1310
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st May 2025 - 04:48 |