Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
dizzy |
![]()
|
||
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.086 Joined: 11 February 04 ![]() |
|
||
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.448 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(axabrt @ 17 Jan 2023, 15:33) Na și cu restul scaunelor din mașina ce ne facem. ? Ahh stai dar am uitat mașina se tine cat tine leasing adică 5 ani? apoi o aruncam că a bătut soarele in ea. Și luam alta noua. Tot în leasing. Și tot așa... restul masinii are scaune cu armatura de otel, care nu pateste nimic de la soare. Scaunele de copii au o scoica din plastic pe care mai bate soarele si imbatraneste.... Scaunele si centurile din masinile de curse au durata de viata limitata, vreo 5 ani daca tin bine minte. Te las sa te intrebi de ce. Si cum a zis dizzy, plus nu ii da centurile jos pana nu ai ajuns la destinatie daca nu e in epricol (gen se inneaca sau vomita) This post has been edited by einstein1984: 17 Jan 2023, 15:50 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.227 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 17 Jan 2023, 15:10) Ce ma infurie astia de radeti ca broasca la inundatie... De aia avem cea mai mare mortalitate rutiera, de la astia ca tine care credeti ca o centura de siguranta e degeaba! Data viitoare ar trebui sa bage 3 emoticoane (asa ca tine), ca sa se incadreze. QUOTE(einstein1984 @ 17 Jan 2023, 15:10) De aia avem cea mai mare mortalitate rutiera, de la astia ca tine care credeti ca o centura de siguranta e degeaba! Ihi, probabil Gil face parte din statistici, acum posteaza spritul lui aici. Nici o treaba cu calitatea skilurilor celor care fac scolile de soferi si iau permis. ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.448 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ai mai facut un post
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.023 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(dizzy @ 17 Jan 2023, 15:43) bre Axo, pune mana pe telefon si suna-ti toti prietenii care au boraci mai maricei si intreaba-i daca-ti dau vreun scaun; Il montezi o data bine in masina si aia e; Ca nu stai sa footi scaunaul zilnic; Intotdeauna, chiar si pentru 500 m de drum , pune bebe-ul in scaun si centuri; Am. luat nou că m a speriat Einstein sa nu fie mai vechi de 5 ani O fi și scaunele astea cum sunt cauciucurile de iarna... Pe de altă parte e pentru până la 12 ani scaunul. Sa înțeleg că nu durează atât? Se fărâmițează de la soare? Când termin de scos copilul, iau și scaunul și îl bag in casa? Sunt de a dreptul confuz , ce mă fac. Am zic sa cer acilea un sfat și uite ce a ieșit |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Pune un prosop peste el. Daca sta masina in soare il gaseste juniroul rece si il fereste si de UV.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.838 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Are focus nu duster cu sticla chioara
|
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.699 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
einstein, exagerezi!
Ce scaun de masina pentru copil ai vazut ca are plasticul expus ca sa fie atacat de UV? Maxim masca pentru baza aia ca sa poti rabata, dar aia nu face parte din mecanismul de retinere care este metalic si face click in isofix. Acelasi lucru si pentru punctele de prindere a centurii la cele fara isofix Cele care le-am avut eu erau acoperite de panza/vinilin si burete. Primul scaun are deja aproape 7 ani si inafara de niste vinilin exfoliat pe unde l-a frecat juniorul meu si altul (l-am donat) e inca in stare perfecta, inclusiv plasticul (ABS?) de la baza aia cu rabatare. |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.838 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Ce dolofan/ă
Attached thumbnail(s) 160f1ed645ba32b48423eed54bdc33b7.jpg ( Size: 13.14k ) Number of downloads: 214 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.023 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Nu e frumos să vorbești urat despre persoanele in vârstă.
Cam câți ani să aibă astăzi? 70? |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
wolfin |
![]()
|
Eu nuantam altceva.
Ceva legat de duster si ncap Asa si cosul ala pt copkii This post has been edited by wolfin: 17 Jan 2023, 19:27 |
--------------------
pegas
3120
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.086 Joined: 11 February 04 ![]() |
După vreo 8 ani de folosit, scaunele de copil au fost vândute pe olx.
Nu erau sparte, coapte, fisurate. Sper ca înțelegi ca dinamica accidentelor poate răni sau ucide un copil , chiar si in scaun. Prudenta și viteza scăzută sunt prietenele tale. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
einstein1984 |
![]()
|
bai ce de priceputi...
Capture.JPG ( Size: 103.8k ) Number of downloads: 198 cappture.jpg ( Size: 132.09k ) Number of downloads: 194 https://www.pampers.com/en-us/baby/care/art...seat-expiration psychoo, imbatranirea nu se vede neaparat cu ochiul liber, dar s-ar putea sa se simta la 20g deceleratie. Fiind donat, nu o sa suferi tu, sufera altu. Dar hai cu planned obsoclensce, niste hoti, vor sa ne faca sa luam altele etc. Daca se rupe, cu frza aia de pe site producatorul s-a sters pe maini de raspundere. <span class='edit'>18 Jan 2023, 08:25:</span> QUOTE(wolfin @ 17 Jan 2023, 16:18) dusteru, inca de la nr 1, are sticla cu tenta pe spate. This post has been edited by einstein1984: 18 Jan 2023, 08:45 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
wolfin |
![]()
|
Cu tenta. Deci doar au mimat ca sunt uv free si privacy.
Einstain si la auto parca zic producatorii ca dupa 7-10 ani e pa pa masina. This post has been edited by wolfin: 18 Jan 2023, 08:40 |
--------------------
pegas
3120
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Unde zic ca expira masina in 7-10 ani? fa un efort si da u citata cum ti-am dat si eu.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
wolfin |
![]()
|
Caut. Citisem un comunicat de la wv parca.
|
--------------------
pegas
3120
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(dizzy @ 17 Jan 2023, 22:03) Sper ca înțelegi ca dinamica accidentelor poate răni sau ucide un copil , chiar si in scaun. Prudenta și viteza scăzută sunt prietenele tale. Crede-ma ca sunt ultima pesoana de pe forumul asta careia sa ii dai lectii in domeniul asta. In suedia copii sub 5 ani nu mor in accidente de masina. Pentru simplul motiv ca folosesc scaune de masina noi si montate cu spatele la directia de mers. La noi, merge si asa, ca merg aproape. Sau luam unu SH de 8 ani ca sa nu luam amenda, nu de altceva. This post has been edited by einstein1984: 18 Jan 2023, 08:55 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
wolfin |
![]()
|
https://adevarul.ro/stiri-interne/societate...12-2224445.html
https://cascadecollision.com/blog/what-is-t...-life-of-a-car/ al 2 lea titlu This post has been edited by wolfin: 18 Jan 2023, 09:00 |
--------------------
pegas
3120
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Eu ti-am dat citat de la producator, nu de la unul care isi da cu parerea si zice ca SOFTUL masiii e problema, nu fierul.... Asa si wondows XP a expirat dupa o vreme, dar nu te impeidica nimeni sa-l folosesti daca ai licenta.
apoi al doilea site chiar te contrazice: QUOTE n the past, the average lifespan of a car was significantly lower than it is today. Now, you can expect a standard car to last around 12 years or about 200,000 miles. More advanced vehicles like electric cars can go even longer, up to 300,000 miles. Not too long ago, you could expect a car’s lifespan to be around eight years and 150,000 miles. In fact, getting to that 100,000-mile mark used to be a pretty big deal. Now, it’s really just a stepping stone or halfway point to what you can expect from today’s vehicles. This post has been edited by einstein1984: 18 Jan 2023, 09:01 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
wolfin |
![]()
|
Consumer Reports (www.consumerreports.org)
nu tilica zice. 8 pana la 12. nu ma contrazice. repet era ceva de la wv parca. nu mi tin minte exact. dar caut nu e bai. This post has been edited by wolfin: 18 Jan 2023, 09:04 |
--------------------
pegas
3120
|
|
einstein1984 |
![]()
|
tu zici 7-10.. aia zic 12 ca durata medie... Nu ca toate sunt coapte la 12 ani. Uite aci pe forum cate masini peste 12 ani sunt.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(miezu' din dodoașcă @ 18 Jan 2023, 10:00) n the past, the average lifespan of a car was significantly lower than it is today. Now, you can expect a standard car to last around 12 years or about 200,000 miles. More advanced vehicles like electric cars can go even longer, up to 300,000 miles. In Aprilie arunc masina ca expira, sa dea dracu'!Not too long ago, you could expect a car’s lifespan to be around eight years and 150,000 miles. In fact, getting to that 100,000-mile mark used to be a pretty big deal. Now, it’s really just a stepping stone or halfway point to what you can expect from today’s vehicles. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
dizzy |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 18 Jan 2023, 09:47) Crede-ma ca sunt ultima pesoana de pe forumul asta careia sa ii dai lectii in domeniul asta. In suedia copii sub 5 ani nu mor in accidente de masina. Pentru simplul motiv ca folosesc scaune de masina noi si montate cu spatele la directia de mers. La noi, merge si asa, ca merg aproape. Sau luam unu SH de 8 ani ca sa nu luam amenda, nu de altceva. 1, nu era pt tine. 2, cam la ce ne comparam noi cu suedejii? Infrastructura, starea masinilor, varsta masinilor, clasa masinilor, educatia soferilor? Noi, cu bulgarii, sarbii, albanezii, preputul ieropei. Sau crezi cumva ca un XC90 de 8 Ani e mai prost ca un Duster de 5 la impact? Chiar si un scaun sehaj de 8 Ani, daca nu e defect, e mai bun decat nici in scaun. This post has been edited by dizzy: 18 Jan 2023, 09:15 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
wolfin |
![]()
|
|
--------------------
pegas
3120
|
|
axabrt |
![]()
|
Din articol foarte interesant unul zice că....
O mașină de 12 ani vechime probabil nu se va mai putea vinde. Aceleași concepte se aplică astăzi la electronice, telefoane, etc Omul are probabil dreptate. Ia de vinde azi un calculator care rulează XP sau un telefon cu android 5. Vezi de îți cumpăra cineva. Mașinile nu se vor mai vinde din cauza că vor avea atât de mult soft încât vor rămâne fără suport software. Nu te obliga nimimeni sa o vinzi, așa e. Poți folosi în continuare dar ... |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(dizzy @ 18 Jan 2023, 09:14) de acord cu tine, dar daca ala de la volan isi permite un scaun nou de 300 de euro nu e si mai bine asa? Axa nu pare genul care sa mearga fara scaun si cred ca isi permite unul nou (nu e frumos sa zic asta stiu, dar poate necesar). De aia cu opel astra din 2003 si 3 copii nu discut ca nu a intrebat nici unul aici ce sa-si ia. @axa, ok, masina nu va avea android auto compatibil cu Android 19 sau 22. Te va impiedica faptul ca nu ai youtube sa o conduci? Sau ii va impiedica asta in 2029 airbagurile sa iasa? This post has been edited by einstein1984: 18 Jan 2023, 09:27 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
wolfin |
![]()
|
uleiul din CV este lifetime
care este termenul lifetime pentru auto? 7 ani + desi i am auzit pe unii ca se refera la viata proprietarului ![]() |
--------------------
pegas
3120
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.700 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Lifetime în automotive înseamnă durata de viață estimată a mașinii, actualmente în jur de 7 ani.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
axabrt |
![]()
|
Bre am luat scaunul nu va mai certați.
Prețul fu spre doua sute de euro , este model testat de adac. L am luat cu fixare isofix ridiga doar că e cu instalare in sensul direcției de mers. Asta e, conduc și eu mai cu maxim 80 kmh și belesc ochii pe contrasens mai cu atentie |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st June 2025 - 06:58 |