Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
maho |
![]()
|
||
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Zicea unul al Agro tv ca legumicultura in camp deschis nu mai e profitabila; musai sera sau solar daca vrei sa faci bani.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.516 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Am mai auzit una, varza de sera
hai ma.......... Varza rezista in hambare, hale, daca e aerata si e racoare, varza se culege de pe camp tarziu, daca nu ingheata, etc, etc Cine cheltuie acum atatia bani sa puna varza in sera, varza i ieftina, creste greu, etc, etc https://retete-usoare.info/cum-puteti-pastr...con-sau-in-pod/ https://farm-ro.desigusxpro.com/posadka/ogo...huyu-zimoj.html This post has been edited by bgdrenault: 23 Jan 2023, 13:06 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Asta zicea in general , nu de varza; Rosii, ardei, ceapa etc....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(bgdrenault @ 23 Jan 2023, 12:56) Am mai auzit una, varza de sera hai ma.......... Varza rezista in hambare, hale, daca e aerata si e racoare, varza se culege de pe camp tarziu, daca nu ingheata, etc, etc Cum ziceai ca stai cu auzul? Daca tu ai manca acum varza "prooaspata", culeasa in noiembrie '22, n-ai decat. ![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.516 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
In Romanica nu stiu unde se pune varza de sera
Stiu articolul Mergeti la Radauti, si toate satele din jur. Va astepta varzza de sera, in faetoane , la 50-70 de bani kg. Proaspata, verde, culeasa in noiembrie Mananca tu varza de sera de la duba din angroul din Petrosani |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
maho |
![]()
|
Merci, eu mananc de la butoi, acra (pusa de mine la vremea ei, cand era proaspata). Ideea e alta.
|
--------------------
Dacia
1310
|
bgdrenault |
![]()
|
Ideea e ca nu cred ca isi cheltuie cineva banii sa intretina varza in sera, o planta care creste relativ greu, care da un singur rod. NU i ca rosia, care odata ajunsa la maturitate, face mai multe kg de fruct, care se vand cu sume mari, ca trufanda.
Ideea e ca in sera faci si banane, dar nu le cultivi, le aduci din alte tari. Si ideea e ca vom manca varza culeasa in noiembrie si in luna mai, asa cum mananci si mere din Polonia. Au fost campuri intregi de varza anul asta, si din cauza secetei, au fost lasate sa se dezvolte mai tarziu, De la butoi foarte buna, cu probiotice, insa atentie la sare This post has been edited by bgdrenault: 23 Jan 2023, 19:17 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
maho |
![]()
|
QUOTE(bgdrenault @ 23 Jan 2023, 16:47) asa cum mananci si mere din Polonia. Eu nu. |
--------------------
Dacia
1310
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.971 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Dar polonezi mănânci?
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
... covrigi
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Anul asta ori mâncăm cireșe in aprilie, ori nu mai mâncăm deloc din pomii de acasă.
La fel și celelalte fructe. Orice îngheț ce va mai veni e riscul sa ofilească mugurii. |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.971 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Ai dreptate daca vine ploaie din aia înghețată am pus o.
Bine că doar n o veni peste toată România, dar ... Cireșe mănânc doar când sunt verzi. Când se coc sa le manance cine o vrea |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
maho |
![]()
|
Ce-o fi cu Rdk? Că n-a mai mișcat nimic de vreo lună.
![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
nik1965 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 17 June 05 ![]() |
De ce, fac "carne"?
|
--------------------
dacia
logan , duster
2005, 2017
- xx-xx-xxx
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Plaja largita de la Mamaia s-a dus pe pwla. Furtunile puternice au distrus plaja, mare parte din ea inghitita de mare. Zice un nene la TV ca ar fi un proces normal si se asteptau la asta. Oare chiar asa sa fie?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
pai fara diguri de larg.... da se numeste eroziune costiera. Si asa era napsa sa mergi 15 inte dus intors sa iei o bere.
https://www.replicaonline.ro/marea-a-incepu...ie-video-544879 This post has been edited by einstein1984: 25 Jan 2023, 16:04 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Pe prinkipiul: "nisipul trece, pietrele/skoicile rămâne". Probabil la vară va fi nevoie de papuci de baie, altfel va fi disconfort mare.
This post has been edited by gabize: 25 Jan 2023, 16:44 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Dilema: am un iPad si o tastatura externa Apple, layout US. Vreau sa folosesc diacriticele. Am pus la setari tastatura “Romana (QWERTY)” dar daca apas alt(option) si t,i,a,q nu apar caracterele romanesti. Pe tastatura de pe ecran apar caractere romanesti (dar nu numai) pe tastele respective. Cum naiba il conving sa functioneze cu layout romanesc?
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
axabrt |
![]()
|
Merita Motorola edge 30 fusion cumpărat.?
E la 2100 la oferta. Are aceeași cameră că Huawei p50 pro |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Am o pereche de casti Philips din 2010 cu fir de care sunt foarte multumit in continuare, mai ales pentru pretul platit pe ele.
Problema este ca izolatia firului s-a cam intarit. Pe langa deranjul ca nu sta culcat pe langa corp/obiecte am o temere ca va incepe sa crape izolatia. Exista vreo metoda sa il readuc la o forma mai tanara sau caut sa il inlocuiesc? Am incercat sa il sterg cu vaselina siliconica si sa misc de el pentru a-l inmuia, dar nu vad nici o imbunatatire |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
EU zic sa inlocuiesti. Plasticele odata imbatranite nu mai revin la viata.
This post has been edited by einstein1984: 7 Feb 2023, 13:21 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Care vorbiti limba germana si aveti timp si chef sa ma ajutati un pic, va rog sa-mi traduceti expresia "freie führen".
In sens tehnic, pe desen este o supapa care degajeaza un gaz in atmosfera. Este corecta interpretarea mea? Google translate imi traduce "fara plumb" dar nu are nicio legatura cu subiectul. This post has been edited by radian: 20 Feb 2023, 10:43 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
"Ins freie führen" poate inseamna "a degaja in aer liber"
|
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
radian |
![]()
|
Multumesc mult. Da, era si particula “ins” dar urma dupa niste cifre (un diametru de conducta) si am crezut ca este abrevierea de la inchi.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
axabrt |
![]()
|
Eu cred că are legătură cu salutul nemților.[attachmentid=1628147122]
După cum se înțelege din afișul de mai sus? este ceva cu mana sus in aer |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
radian |
![]()
|
![]() Cu siguranta n-are nicio legatura. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Marks si axa pe langa subiect. Ala spune un fel de drum bun
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
axabrt |
![]()
|
Nenea bion ai matale prin Timișoara pe acolo niște evrei sa i saluți de drum bun cum face băiatul din poza. Apoi sa ne zici reacția lor te rugam
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 02:26 |