Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
bion |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|||
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Socrul meu a avut o dauna in partea din spate cu bara de plastic sparta. La service devizul a fost cu inlocuit reper original si revopsit pe la 7000 ron cu tot cu manopera incluse
Oferta in regie proprie a fost 5500 ron. Bara de plastic am reparat.o cu bani mai putini, dar a fost alegerea noastra asta, nu impusa, iar asiguratorul a fost fericit ca a scapat mai ieftin, socrul a schimbat volanta si ambreiajul la superpret (era oricum planificat) fara sa justifice suma cheltuita Puteam sa refuzam oferta in regie proprie si sa primim bara noua, dar nu era in avantajul nimanui |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.970 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Ammrepqrat eu bara cu care am lovit câinele acu 4? ani.
Lipit cu montagekit. E mai bună decât când era noua. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Bioane in principiu ai dreptate, dar cand e vorba de un mos incapatanat si inceput de senilitate (saptamana viitoare face 85 de ani) care le stie mai bine pe toate, e greu de comunicat.
O tripla la magazin costa intre 800 si 1000 de kei. Un amic cu garaj (si firma de atelier auto) mi-a gasit la furnizori cu 450 lei. Are de la furnizori reducete de 30%. Plus un capac decorativ, lipsa, in prelungire la manarul de la usa dreapta fata, 180 lei. Plus vopsea pentru capac plus restul manoperei, banuiesc ca ne-am incadra in 750 lei. Avem CASCO cu fransiza 750 lei. Nu prea facem mare gheseft..: |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu ce casco aveti..dar eu sa primesc in regie proprie trebe sa primesc accept de la nu stiu ce plm.
Cel care imi face asig. ...de 20 ani...asa mi a zis. Repara unde vrei...dar nu cere regie proprie. Anul trecut o fost seceta pe casco ....in rest am 2..3...interventii pe an. La reinoire era chiar contrariat..cum n aveti anul asta nimic. Ps. M am franciza. This post has been edited by wolfin: 11 Mar 2023, 13:34 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.516 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
daca nu ai fransiza, te cam sfatuieste prost
deh, acum brokerii, inspectorii de daune si serviceurile sunt pe o mana. Regia proprie se calculeaza de asigurator, dupa reguli sa zicem legale. Nu trebuie in final nici un accept, Soar contul dat si iti gasesti banii acolo. franciza e pentru fornetti This post has been edited by bgdrenault: 11 Mar 2023, 17:51 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
Ce ma-sa de insecta e asta? Le gasesc ocazional prin casa de vreo doi ani, in general in preajma ferestrelor, deci presupun ca vin de afara. Anul trecut insa am gasit una si in pat, ceea ce m-a...
![]() Are cam 10-15mm, 15-20 cu antene cu tot. Nu stiu daca zboara. gandac1.jpg ( Size: 228.95k ) Number of downloads: 446 gandac2.jpg ( Size: 299.96k ) Number of downloads: 445 |
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Plosnita de camp
A aparut si in presa acum ceva vreme This post has been edited by psychoo: 11 Mar 2023, 21:40 |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Striveste-o si ne spui de aroma
![]() Io zic plosnita de camp |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.970 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
https://www.agro.basf.ro/ro/stiri/basf-in-c...-combatere.html
Las că va împrieteniți voi. Sa vezi ce sunet horror face când zboară, garantat te scoala din somn. Da eu când făceam o poza la ceva specii necunoscute dădeam search by google google lens și îmi spune exact ce este This post has been edited by axabrt: 12 Mar 2023, 06:38 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(axabrt @ 12 Mar 2023, 06:35) Sa vezi ce sunet horror face când zboară, garantat te scoala din somn. Cand eram (mult) mai june, am prins seara si bagat intr-o cutie goala de chibrituri un carabus de mai (specia mai mare, acum mai pot fi vazuti eventual pe la tara, in zonele nepoluate; in rest mai apar doar aia mai mici, "de iunie"). Noaptea a prins puteri, a reusit sa iasa din cutie si sa zboare. Alea sunete horror. ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
Va multumesc. Deci e o specie noua la noi.
De muscat nu musca, dar substanta aia secretata poate fi grav iritanta. (Intr-adevar, daca apelam la Google Lens sau Image Search, gaseam. Nu m-am gandit.) |
--------------------
Dacia
Sandero
|
bion |
![]()
|
Unde traiesti de nu ai vazut plosnita de camp.
![]() Daca o strivesti pute rau. In rest sunt inofensive. Dar sora domestica nu. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Cinen-a vazut plosnite de campn-are cultura generala…
Am vazut plosnite doar in poze si la tv. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
paul_damian |
![]()
|
QUOTE(bion @ 12 Mar 2023, 12:08) Am mai fost si pe camp, mai ales in copilarie, vacante la bunici, etc. Dar nu prea de cand m-am facut mare. Dar, conform Wikipedia, Halyomorpha halys, ca de ea vorbim: - The brown marmorated stink bug was likely first introduced to Europe during the repair work of the Chinese Garden in Zürich, Switzerland in the winter of 1998. The stink bug has been traced back to have traveled with roof tiles that were imported from Beijing, China - Konstanz in 2011 - Modena in 2012 - South Tirol in 2016. - Vienna, Austria 2016 - Venezia Giulia 2017 - Portugal early 2019 - March 2021 it was confirmed to have arrived in the UK Sigur n-am fost pe camp in acesti ultimi ani, copilaria mea a fost in anii '70-'80 ![]() Imi era frica sa nu fie de aia domestica, de alea scapi greu. |
--------------------
Dacia
Sandero
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Nu știu cum îi spune științific, dar specia pe care ai fotografiat-o e de mult timp pe la noi.
Și e greu de scăpat de ea, știu o cladire de birouri, cu tavane casetate, unde de vreo 20 de ani mereu vad căzute astfel de lighioaie. De regulă moarte, dar vara le văd si în viață. Cică fac des dezinsecție, dar e în van. This post has been edited by gabize: 12 Mar 2023, 13:57 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
bion |
![]()
|
Nu le-am studiat, mamorate sau nu.
![]() This post has been edited by bion: 12 Mar 2023, 14:09 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Io-s foarte milos si le prind delicat, cu un servetel moale. Apoi le arunc in buda si trag apa. Mi-e groaza de duhoarea pe care o emana cand sunt agresate.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Și eu la fel fac. Anul trecut am avut la serviciu o mulțime, nici nu prea mai puteam aerisi.
|
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(paul_damian @ 12 Mar 2023, 14:22) - The brown marmorated stink bug was likely first introduced to Europe during the repair work of the Chinese Garden in Zürich, Switzerland in the winter of 1998. The stink bug has been traced back to have traveled with roof tiles that were imported from Beijing, China - Konstanz in 2011 Stii care-i distanta intre Zurich si Konstanz? Vreo 60-70 de km. Ma-ndoiesc ca le-a luat 2 ani s-ajunga de colo-colo, mai ales la ce trafic e sambata intre cele doua orase. In plus, cum ziceau si colegii, plosnite de camp am vazut si cand eram mic, nu doar de 10-15 ani. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
radian |
![]()
|
Bioane, ce stii despre aquaparcul din Timisoara? Am inteles ca se va deschide in curand.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Hai salutare!
Am si eu o speta pe care nu stiu cum s-o scot la capat. Vecinii de deasupra au un nivel foarte scazut al bunului simt, chiar subunitar as putea zice. In fiecare dimineata, incapand cu ora 5, incep sa mute mobila prin casa, pe la 6-7, se apuca sa dea cu o matura electrica sau ceva de genul, iar in timpul zile muta, trantesc, bufnesc, darama, repara.... dracu' sa-i ia cu tot neamu' lor ce fac acolo pana spre miezul noptii. Ideea e ca-nteleg ca la politie nu pot merge, pentru ca n-au aparat de masurat zgomotul si ca tre' sa merg la Garda de Mediu. Aia inteleg ca n-au abilitare sa faca asa ceva. Cum o scot la capat cu mizeriile astea? |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Dialog ați încercat? E prima etapă.
Tocmai asculți Rock FM? Că fix subiectul ăsta îl discută, poate prinzi niște sfaturi utile... ![]() This post has been edited by gabize: 21 Mar 2023, 09:50 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
axabrt |
![]()
|
https://www.politiaromana.ro/ro/utile/intre...rele-de-liniste
Nu scrie de nici un masuratoare. Daca urechea organului consideră că e tulburare, pac amenda. Tulburarea liniștii înseamnă că dacă se aude orice zgomot linjstea a fost tulburată This post has been edited by axabrt: 21 Mar 2023, 09:56 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
Marty |
![]()
|
Stiu ca se schimbase legea si nivelul de zgomot maxim acceptat era de 38 dB.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Te duci si tu pe la 1-2 noaptea sa le dai niste dopuri de urechi, si le zici ca planifici sa faci secs salbatic, si n-ai vrea sa-i deranjezi din somn, ca ii auzi toata ziua cum muncesc din greu.
Alternativ, ii mai bagi lui o stramba ca "v-am auzit si eu pe voi la pe la X, ieri, nebunaticilor". X fiind o ora la care era la lucru. Daca nu-i linistesti, macar sa te distrezi ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
bion |
![]()
|
Primul lucru e programul de linsite din bloc. 22-08 si 13-14. S,D 17-14 aka 21 de ore.E legiferat. Amenzile pot fi aspre.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
gabize |
![]()
|
Știam de intervalele 22:00 - 08:00 și 13:00-14:00, indiferent de zilele săptămânii.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
bion |
![]()
|
Marty nu stie de nicicare.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
axabrt |
![]()
|
Nenea Einstein ce ne poți zice despre zona asta din aripa de spate de la noua Dacia Sandero?[attachmentid=1628148042]
O fi planed obosolence, n o fi? This post has been edited by axabrt: 22 Mar 2023, 17:01 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 08:55 |