Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
psychoo |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 3.721 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Attached thumbnail(s) WhatsApp_Image_2025_04_16_at_18.15.46.jpeg ( Size: 486.67k ) Number of downloads: 300 WhatsApp_Image_2025_04_16_at_18.15.45.jpeg ( Size: 503.9k ) Number of downloads: 299 |
||
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|||
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.097 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Sint urmele de la prelucrarea mecanica a semicuzinetului. Din buza lui pare a fi un semicuzinet otel-aluminiu.
Așa cum arata este un semicuzinet utilizat normal, cu ceva urme de impurități prinse in compozitie, uzura normala in partea de efort. Va merge in condițiile actuale incă mult si bine. Uzura va merge linear, acele microcanale nu ajuta la ungere, cuzinetul trebuie sa pluteasca pe perna de ulei. Poate la rece sa mentină un pic de ulei insă in mare nu prea are relevanta in ungere. This post has been edited by Agrig: 16 Apr 2025, 22:32 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Bre, voi știați că_claxonatul insistent dăunează grav sănătății... claxonului?
Ieri (am făcut 7 ore până în epoca de piatră, mooie grindeanu) i-am dat o goarnă nervoasă unui imbecil care se băga să mă depășească prin dreapta într-o intersecție cu o bandă pe sens, și după vreo 50-70 km am constatat (cu altă ocazie) că e decedat complet. Firul de + și papucul par ok, cred că rămâne doar varianta blocului de lumini (schimbat recent pt același motiv), sau claxonul ... ce drec' se poate strica la el. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.942 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Inlocuieste l cel mai bine
Ceva fiabil This post has been edited by wolfin: 17 Apr 2025, 20:10 Attached thumbnail(s) DSC02177_1200x1200.jpg ( Size: 79.37k ) Number of downloads: 225 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Ăsta doar când o să scot picioarele prin podea, ca Fred Flinstone.
![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.942 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Pune mana pe un multimetru si incepe sa verifici.
Lasand gluma...cam alta solutie nu vad..sa identifici defectul... This post has been edited by wolfin: 17 Apr 2025, 20:37 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.721 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
@Agrig multumesc pentru raspuns. Cam asa intuiam si eu, am mai si periat internetul si am ajuns la concluzia ca e bine, continuam sa adunam km
![]() @maho pune goarna de tren cu aer comprimat ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.569 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
psychoo, cu piese originale, la ce interval faci distributia la ford?
Din reprezentanta mi au zis 8 ani la fiesta pe benzina |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.097 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
QUOTE(maho @ 17 Apr 2025, 20:05) Firul de + și papucul par ok, cred că rămâne doar varianta blocului de lumini (schimbat recent pt același motiv), sau claxonul ... ce drec' se poate strica la el. Am avut fir intrerupt fix in papuc de la vibratii cred, a fost simplu, alt papuc. La fel, membrana crăpata si nu mai făcea nimic, la fel de simplu, alt claxon. ![]() Pe vremuri cînd nu prea se găseau claxoane ușor tata a sudat membrana, e din otel arc, cumva a ieșit insa claxonul făcea ca o vacă in agonie! l-a schimbat rapid de gura mamei. ![]() This post has been edited by Agrig: 17 Apr 2025, 22:24 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
psychoo |
![]()
|
@bgdrenault la mine cureaua are termen 10 ani sau 240.000km
Lantul nu e mentionat, ar fi lifetime Le.am schimbat toate acum 4 ani din cauza lantului care facea galagie dupa un ulei contrafacut. Pot sa verific foarte usor starea curelei sa vad daca arata ciudat, dar minim 8 ani cred ca o las sa munceasca, mai mult nu cred, e vb de 3 ore pt schimb, chiar relaxant as zice pt linistea mentala |
--------------------
Ford
Focus
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.156 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Pischoo da tu ești mecanic de meeseire de te pricepi sa faci de toate
Eu m as pricepere să schimb ștergătoarele, sau poate un bec, acolo |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
wolfin |
![]()
|
Nevoia te invata.
Plus afinitate pentru partea mecanica si sau tangente. This post has been edited by wolfin: 18 Apr 2025, 07:27 |
--------------------
pegas
3120
|
|
psychoo |
![]()
|
Toate problemele de la masini le.am avut din cauza mecanicilor.
Nu suport sa isi bata cineva joc de bunul meu. Si cand ceri sa asisti fac pe victimele si nu se poaaaaate ca safety Vorba lui Valeriu Nicolae: "Hai sictir mă golanilor!" Edit: cati mecanici ar fi revopsit baia de ulei dupa curatarea siliconului vechi? Ce e drept, mu.a fost lene sa fac cu pistolul de vopsit asa ca i.am dat cu pensula niste hammerite Am folosit dirko ht de la elring, parea ca tot aia a folosit si fabrica. Abia dupa 24h bag ulei, vreau sa fiu sigur ca se intareste bine inainte This post has been edited by psychoo: 18 Apr 2025, 09:27 Attached thumbnail(s) 20250417_155810.jpg ( Size: 3.78mb ) Number of downloads: 202 20250416_194404.jpg ( Size: 4.03mb ) Number of downloads: 204 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.156 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Pai eu am avut niste mașini simple de exemplu la Astra H nu prea avea ce se strica la motorul ăla.
La Ford mi a fost frica fiind de fapt singura mașină moderna pe care am avut o cu injecție directă , turbo, bla bla. Deocamdată a funcționat și cred că va mai merge cel puțin până în anii 2030 când intenționez să o schimb. Daca as strânge 5 mii de euro pe an pentru o alta mașină până n 2030 s ar face de vreo 25 de mii deci ceva gen dacia blister cu putini km sigur mi as permite sa iau |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
wolfin |
![]()
|
Ai vopsit baia si pe interior?
Si eu trebuie sa o fac..dar ma gandeam la powder |
--------------------
pegas
3120
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.595 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
Pe interior nu avea sens, acolo e ca noua. Buza de contact si exteriorul le.am revopsit. Decat powder mai bine iau alta noua...
Einstein, pana sa o iau a facut 80k pe an regim de drum lung. Dupa ce am stabilit ca e ok ma intereseaza doar ce fac eu cu ea dupa This post has been edited by psychoo: 18 Apr 2025, 10:19 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
maho |
![]()
|
M-am băgat puțin pe dedesubt, am frecat cu șmirghel borna +ului de pe claxon, am mai strâns papucul cu patentul (firul e ok, nici o îndoitură dubioasă), degeaba. Multimetrul îl am la mine, da' n-am apucat să-l folosesc, e vremea cam dubioasă. Cred că las treaba pt. când ajung acasă, s-o trag pe un canal.
|
--------------------
Dacia
1310
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 441 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Poți trăi fără claxon, eu nu știu dacă îl folosesc de 2-3 ori pe an, și conduc zilnic.
|
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
psychoo |
![]()
|
Tatal meu a avut o pietricica in el. Miracol cum a ajuns acolo deoarece era dupa bara si are ceva palnie de plastic in spirala, dar impiedica membrana sa se miste si parea ca e mort de tot.
Nu e exclus sa fie ars totusi... |
--------------------
Ford
Focus
|
|
maho |
![]()
|
Prefer să nu îl la așa, chiar dacă îmi pot educa momentele de nervozitate. Nu se știe când chiar e nevoie pentru evitarea unui accident.
Da, e posibil și să se fi ars, cred că doar acasă pot stabili exact cauza. Bănuiesc că dacă e nevoie, găsesc ușor (comparativ cu alte piese) unu' în dezmembrări. |
--------------------
Dacia
1310
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
maho |
![]()
|
După bară.
![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
psychoo |
![]()
|
![]() Bag sama ca v.ati apucat de sarbatorit devreme |
--------------------
Ford
Focus
|
|
maho |
![]()
|
Normal, p-aici, prin "Las Stoenești", nu te poți plictisi. Dacă după 2 Argus Strong mi-a venit să mă bag sub mașină să dau cu ruginox...
![]() L.e.: una mai serioasă acum: a fost aseară vreun fenomen astronomic deosebit? Că am văzut vreo 5 stele căzătoare ... cam simultan, zburau în toate direcțiile (eram suficient de treaz) ![]() Mișto la țară când e cerul senin, se vede diferența față de oraș mai ales noaptea. This post has been edited by maho: 18 Apr 2025, 19:11 |
--------------------
Dacia
1310
|
wolfin |
![]()
|
Ti ai pus ceva dorinte?
|
--------------------
pegas
3120
|
|
maho |
![]()
|
Nu pot să zic.
![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.704 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(maho @ 18 Apr 2025, 17:28) Normal, p-aici, prin "Las Stoenești", nu te poți plictisi. Dacă după 2 Argus Strong mi-a venit să mă bag sub mașină să dau cu ruginox... ![]() L.e.: una mai serioasă acum: a fost aseară vreun fenomen astronomic deosebit? Că am văzut vreo 5 stele căzătoare ... cam simultan, zburau în toate direcțiile (eram suficient de treaz) ![]() Mișto la țară când e cerul senin, se vede diferența față de oraș mai ales noaptea. probabil din satelitii lu' Elon ii mai schimba, altii mai dau fail |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.208 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Calendarul curenților meteorici în anul 2025
https://astrobarlad.com/2022/01/01/calendar...i-in-anul-2025/ Liridele, se pare. |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
maho |
![]()
|
Astea cred c-au fost, deși de la "meteori" m-aș fi așteptat să fie mai joși, mai rapizi ...astea se mișcau încet, dura și 20-30 s până dispăreau.
Cu claxonul m-am lămurit: am tras azi un fir direct de la +ul bateriei la cel al claxonului, nimic, nici un scâncet. Măcar am eliminat din calcul blocul de lumini, mai rămâne de înlocuit claxonul, când oi găsi unu'. L.e.: văd că se găsesc, nu-s probleme din punctul ăsta de vedere. This post has been edited by maho: 19 Apr 2025, 14:30 |
--------------------
Dacia
1310
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th July 2025 - 19:01 |