DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

79 Pages « < 11 12 13 14 15 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nu mi se pare normal..., Omul si masina, iar autobuzul gol.

einstein1984
post 15 Oct 2008, 13:45
Post #361

fan Dacia

Group: Members
From: Bucuresti

Ar fi un moment neoportun sa fac diferenta intre motociclist si propietar de motocicleta (cu sau fara permis de categoria A)?

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ionutctn
post 15 Oct 2008, 13:46
Post #362

Membru cu TDI

Urmaresc aceasta discutie in contradictoriu intre cele 2 "tabere". Vreau sa va impartasesc un mic incident: eram pe DN1 dincolo de Ploiesti (pe sensul dinspre Bucuresti inspre Sinaia) si eram in banda 2 si aveam undeva la 130 km/h. Liber in fata si in spate. In dreapta mea o alta masina. Merg cu 130 km/h in banda 2 si imediat ce trec de cel din dreapta mea, vreau sa trec la loc in banda 1 care era si ea libera. Pun semnal, ma uit in oglinda retrovizoare si cand ma pregateam sa incep manevra trece printre mine si ala din dreapta unul cu motocicleta si dus a fost. Acum nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla in caz de contact direct. Sa imi fie iertat, nici eu nu aveam "tocmai" viteza legala (acolo e voie maxim 100 km/h) dar unde scrie ca poti depasi/circula mergand pe marcajul care separa benzile de circulatie? De ce sa infund eu puscaria si sa imi nenorocesc familia ca unul "da span" pe marcajul dintre benzi?

This post has been edited by ionutctn: 15 Oct 2008, 13:49

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
IRONICK
post 15 Oct 2008, 13:52
Post #363

-

From: Romania

QUOTE(Flamingo @ 15 Oct 2008, 14:17)
@Ironick...

Pe tipul citat de tine, Comieu2005 (Mihai) chiar il cunosc, il am in lista de mess si e un super domn, om serios, cu copil...
Pai daca spui om serios, insemna ca raportul este corect. Procentul de accidente din vina motociclistilor este mai mare decat al celor accidentati de soferi.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
RainHawk
post 15 Oct 2008, 13:55
Post #364

Dus cu pluta.

@ionutctn

Stii ce se intampla? Stateai in procese si expertize tehnice de te gaseau aia rosii cu coada si trident.

Ca tu ai fi fost de vina, e inevitabila aceasta solutie. Te bagau la conducere preventiva si omor din culpa. Urmele tale de franare se puteau masura, ale lui nu, pentru ca nu ar fi existat franare.

Si toate astea pentru ca tu erai un biet sofer care nu a condus preventiv.

This post has been edited by RainHawk: 15 Oct 2008, 13:56

--------------------
Dacia Solenza 1.4MPI 2004 Confort - B-xx-XXX
"I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
+
Flamingo
post 15 Oct 2008, 14:02
Post #365

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned

QUOTE(IRONICK @ 15 Oct 2008, 13:52)
Pai daca spui om serios, insemna ca raportul este corect. Procentul de accidente din vina motociclistilor este mai mare decat al celor accidentati de soferi.
*

Oooppsss, stai un pic ca nu inteleg...
A patit ceva Mihai ? blink.gif

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
IRONICK
post 15 Oct 2008, 14:04
Post #366

-

Ma refeream la datele puse de el din care rezulta procentul de vina ...

This post has been edited by IRONICK: 15 Oct 2008, 14:08

--------------------
+
Flamingo
post 15 Oct 2008, 14:13
Post #367

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(einstein1984 @ 15 Oct 2008, 13:45)
Ar fi un moment neoportun sa fac diferenta intre motociclist si propietar de motocicleta (cu sau fara permis de categoria A)?
*

Pai depinde carei tabare pui intrebarea.

Daca intrebi soferii, este foarte posibil ca raspunsul primit sa fie "nu exista mare diferenta, si unii si altii tot donatori sunt" iar daca intrebi motociclistii, o sa-ti rada in nas... pentru ca deh, au si ei orgoliul lor... AU facut o scoala, au dat examen, ei au A-ul tu nu-l ai, etc... biggrin.gif De asta m-am izbit si eu anul trecut cand aveam o chinezarie de scuter chiar daca eram echipat mai bine decat unii motociclisti, (casca, manusi, geaca cu protectii full, chiar si cagula care pe timp racoros face minuni)...

Din cauza copiilor pe care-i vezi zburand pe sosele, scuteristii sunt o specie aparte si nu prea este inghitita de "fratii" mai mari... motociclistii, cu toate ca multi dintre ei au B-ul in buzunar si circula mult mai prudent decat ceilalti.

Mergi pe forumurile de scuteristi si o sa vezi in Regulament ca prim articol...
"In primul rand, daca esti motociclist, nu ai ce cauta pe acest forum si daca totusi vrei sa ramai, iti recomandam sa te abtii de la comentarii acide." Auzi la ei. blink.gif

Pe alt forum, dar de data asta al unui MC (Moto Club), tot extras din regulament scire ca "Nu se mai accepta in acest grup scuteristi." Si lista poate continua.

Ce se uita in mod voit sau nu, este faptul ca la o adica, Doamne fereste, riscul sa cazi de pe ambele vehicule este identic... indiferent ca e vina celui de la volan sau a celui de la ghidon.

--------------------
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
klaus
post 15 Oct 2008, 14:15
Post #368

步步

Group: Moderatori

Roaga-l pe domnu motociclist sa ii sfatuiasca si pe scuterisit sa mearga cu RATB-ul...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
IRONICK
post 15 Oct 2008, 14:16
Post #369

-

Unii mai arieni decat altii ... eu ma intreb de ce la soferi nu exista asa ceva ...??? nedumerire.gif

--------------------
+
Flamingo
post 15 Oct 2008, 14:16
Post #370

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(IRONICK @ 15 Oct 2008, 14:04)
Ma refeream la datele puse de el din care rezulta procentul de vina ...
*

Aham, scuze de neintelegere... Adevarul cam asta este...

Pana de curand, cand erau putine mobre in Ro, nu se facea atat caz nici la TV si nici in presa scrisa. Acum... de vreo 2 ani incoace, de cand cu explozia de scutere si motociclete aduse din Italia sau Germania la pret de nimic si revandute aici la 200-300 % profit (dar asta e alta poveste), este normal ca accidentele sa fi crescut si logic, raportul s-a schimbat.

--------------------
+
IRONICK
post 15 Oct 2008, 14:18
Post #371

-

Apropo de scutere, se lauda cineva cum aduce el scutere de afara, le modifica puterea, apoi le vinde. Nu stiu cat de adevarat este, dar era un samsar si zicea ca ii merge foarte bine. Si la tescalaul de bani de bani din buzunar, cred si eu.

This post has been edited by IRONICK: 15 Oct 2008, 14:26

--------------------
+
Flamingo
post 15 Oct 2008, 14:27
Post #372

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(klaus @ 15 Oct 2008, 14:15)
Roaga-l pe domnu motociclist sa ii sfatuiasca si pe scuterisit sa mearga cu RATB-ul...
*

L-as ruga, insa nu stiu cine este, tongue.gif nu stiu nici sub ce ID posteaza pe motociclism.ro sau ce ID de mesneger are. Ar fi culmea sa-l am in lista. Apropo, am 93 de motocilcisti in lista de mes, impartiti pe grupe diferite... iar scuteristi nu am decat 5. Culmea, abia acum i-am numarat. biggrin.gif

QUOTE(IRONICK @ 15 Oct 2008, 14:16)
Unii mai arieni decat altii ... eu ma intreb de ce la soferi nu exista asa ceva ...???  nedumerire.gif
*

Exista, dar nu prea se discuta.

Unii conduc Trabant iar altii conduc BMW. Cu toate ca ambele masini sunt nemtesti (ma rog, RDG vs RFG), sa fii sigur ca cel de la volanul X5-ului, nu da doi bani pe trabantist. smile.gif Eu cel putin sunt singurul din bloc cu 2 masini in parcare. La un moment dat, cam o saptamana... am tinut chiar si 3 masini... pana ce am vandut batrana Dacie a alor mei pe care o luasem pt nevasta-mea...

Nu vreau sa intru in alte amanunte, insa nu mi-a fost deloc usor si in continuare nu-mi este usor cu vecinii. Usor-usor au inceput sa accepte ideea ca ei au doar o masina, unii n-au deloc iar eu am doua. De scuter nu mai vorbesc, ca-l tineam in scara (iesirea din spatele blocului care nu afecta pe nimeni)... Motorul in schimb il tin la job. Daca-l aduc la bloc, a doua zi il gasesc vandalizat. A patit-o vecinul de la scara C... care are o Kawasaki Ninja. rolleyes.gif

In fine, hai c-am dat-o-n altele.

--------------------
+
IRONICK
post 15 Oct 2008, 14:32
Post #373

-

QUOTE(Flamingo @ 15 Oct 2008, 15:27)
L-as ruga, insa nu stiu cine este
Il rogi degeaba.

--------------------
+
Flamingo
post 15 Oct 2008, 14:34
Post #374

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(IRONICK @ 15 Oct 2008, 14:18)
Apropo de scutere, se lauda cineva cum aduce el scutere de afara, le modifica puterea, apoi le vinde. Nu stiu cat de adevarat este, dar era un samsar si zicea ca ii merge foarte bine. Si la tescalaul de bani de bani din buzunar, cred si eu.
*

Buna intrebare car eprobabil va naste alte dispute.

Scutere se aduc la greu din Italia, insa vin pe bucati ca sa nu se plateasca vama sau ceva in genul asta. Vin ca piese de schimb. Aici se asambleaza si se vand pe bani buni. Unele chiar se modifica. De la 50 cmc, se fac de 80 cmc prin simpla inlocuire a unui kit, de regula Pollini. Aceasta modificare se face pentru a mari puterea scuterului iar sanse sa fii depistat sunt foarte mici pentru ca nu prea verifica politistii. Doar s anu te ia vreun radar, ca atunci este "mancat".

Ref. la oamenii legii...
Politia verifica daca scuterul este inmatriculat, daca are acte, daca scuteristul are curs de legislatie sau permis categoria B, C, D, etc... daca poarta casca, vesta... etc. Exact, daca ai unul din permisele de mai sus, poti conduce scuterul. De A, nu mai vorbesc ca este de la sine inteles. De la anul cica o sa apara o alta categorie si anume AM... (M probabil insemand mopede). Deci se vor mai tria scuteristii teribilisti... si probabil o sa se mai potoleasca disputele dintre soferi si rideri. smile.gif

--------------------
+
RainHawk
post 15 Oct 2008, 14:34
Post #375

Dus cu pluta.

smile.gif) "Toys for big boys" as numi eu lucrurile astea. Ca la gradinita, a mea e mai mare si mai tare, Mazda 3 e mai buna ca Megane sau invers, aia de pe motocicleta sunt mai tari ca aia pe masina, X5 e mai tare ca Renault Koleos. Scuteristii sunt priviti de sus de catre motociclisti. Si tot asa. Ala care are Harley rade de unul care are "supersport" ca nu simte libertatea si nu are filozofia pe care o are el.

LE: Eu consider ca discutiile in contradictoriu sunt bune, daca sunt in limita rezonabilului. Daca macar unul dintre noi invata ceva, atunci e un pas inainte spre un trafic mai sigur.

This post has been edited by RainHawk: 15 Oct 2008, 14:37

--------------------
Dacia Solenza 1.4MPI 2004 Confort - B-xx-XXX
"I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
+
neumann
post 15 Oct 2008, 14:42
Post #376

Membru autentic

From: Spermezeu

QUOTE(Motociclist @ 14 Oct 2008, 14:00)
Depasire cand trec pe langa tine pe aceeasi banda? blink.gif S-o numi cumva si asta, dar pana se va lua o hotarare, asta numai depasirea coloanei nu poate fi numita. smile.gif
*

Eu doar atat vreau sa intreb: tu esti normal? Cum sa treci pe langa mine pe aceeasi banda? Nu va mai plangeti ca in tarile cu apa calda nu au loc accidente cu motociclisti. Acolo, motocicleta se conduce ca si masina. Nimeni nu 'se strecoara'.
Scrie in vreo lege ca in caz de blocaj, ai voie cu motocicleta intre benzi? Este in vreo tara motocicleta asimilata altui vehicul decat autoturismului?
Acum ceva ani, era o moda cu ticozarii si matizarii care se strecurau, crezand ca masinile lor sunt mici si nu incomodeaza. Acu' e cu motociclete, da am senzatia ca o sa se termine mai repede de data asta. Oricum, eu ii propun la premiile Darwin pe unii motociclisti, nu toti, doar aia care merg ilegal si se plang de conservari ca nu-s atenti.

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
Flamingo
post 15 Oct 2008, 14:43
Post #377

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(RainHawk @ 15 Oct 2008, 14:34)
LE: Eu consider ca discutiile in contradictoriu sunt bune, daca sunt in limita rezonabilului. Daca macar unul dintre noi invata ceva, atunci e un pas inainte spre un trafic mai sigur.
*

smile.gif
Tocmai m-am intors de la tigara si am verificat mailul fiind convins c-o sa gasesc alt mesaj in Inbox cu trimitere la acest topic.

Indiferent de ce se posta... urma sa spun cam ce ai spus tu. smile.gif
Sunt bune discutiile in contradictoriu, chiar daca la final se termina in coada de peste. Fiecare om, in cazul de fata... tabara, la final tot ramane cu ceva, invata ceva nou chiar daca de cele mai multe ori adevarul este undeva la mijloc.

--------------------
+
bulan
post 15 Oct 2008, 18:27
Post #378

Membru autentic

Pestele de la cap se impute si de la coada se curata!Domnul Tariceanu a refuzat sa se deplaseze la Bruxelles in acelasi avion cu domnul Basescu.Si primul ministru al Ploniei la fel a facut cu presedintele Poloniei.Si atunci zise micul greierus ridicand un piciorus tare's trist si necajit ca nu sunt motociclist.

--------------------
a b c
+
FLP
post 16 Oct 2008, 04:42
Post #379

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

QUOTE(RainHawk @ 15 Oct 2008, 14:55)
@ionutctn

Stii ce se intampla? Stateai in procese si expertize tehnice de te gaseau aia rosii cu coada si trident.

Ca tu ai fi fost de vina, e inevitabila aceasta solutie. Te bagau la conducere preventiva si omor din culpa. Urmele tale de franare se puteau masura, ale lui nu, pentru ca nu ar fi existat franare.

Si toate astea pentru ca tu erai  un biet sofer care nu a condus preventiv.
*

Am spus si mai sus in topicul asta, este f f f greu sa dai prioritate la rachete.......

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
einstein1984
post 16 Oct 2008, 07:19
Post #380

fan Dacia

QUOTE(cristianco2002 @ 15 Oct 2008, 15:42)
Eu doar atat vreau sa intreb: tu esti normal? Cum sa treci pe langa mine pe aceeasi banda? Nu va mai plangeti ca in tarile cu apa calda nu au loc accidente cu motociclisti. Acolo, motocicleta se conduce ca si masina. Nimeni nu 'se strecoara'.
Scrie in vreo lege ca in caz de blocaj, ai voie cu motocicleta intre benzi? Este in vreo tara motocicleta asimilata altui vehicul decat autoturismului?
*

In tari cu apa calda da, se permite depasirea printre benzi (lane splitting daca masinile au mai putin de 20km/h de exemplu). Si atata timp cat nu e interzis in mod expres de lege, e permis.
In plus, daca toate motociltele ar ocupa in trafic spatiul lateral aferent unei benzi, ar mari si mai mult congestia. dar e greu sa ne dam seama de asta.

This post has been edited by einstein1984: 16 Oct 2008, 07:25

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
FLP
post 16 Oct 2008, 07:50
Post #381

Sef de trib

Geniule, ai dreptate ca s-ar decongestiona traficul, dar numarul accidentelor ar creste (orice tamponare usoara s-ar lasa cu mortaciuni), tot traficul ar fi o paraiala imensa. Tie sincer iti place zgomotul facut de atelaju tau?

--------------------
. . .
+
argon
post 16 Oct 2008, 07:55
Post #382

Mesaj semiautomat

n'auzi fa ca nu se aude? el are scuter d'ala cuaiet si eco frendli huh.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
FLP
post 16 Oct 2008, 08:06
Post #383

Sef de trib

lasa Geniul sa vorbeasca

--------------------
. . .
+
argon
post 16 Oct 2008, 08:09
Post #384

Mesaj semiautomat

pai asta o sa zica, ca a lui nu face zgomot si nu polueaza...la pariu...

--------------------
+
FLP
post 16 Oct 2008, 08:16
Post #385

Sef de trib

Eu sincer am vazut unu electric ma. Ala da, f frumos. Mai nasol e ca mergea cu el pe trotuar si era sa dea peste mine. Dar nu a fost problema ca l-am iertat, dupa care i-am urat sanatate maxima si i-am tras un picior.

--------------------
. . .
+
Flamingo
post 16 Oct 2008, 10:01
Post #386

Membru "SPARKY Team"

Eram dator cu un raspuns...

TOATE "motoarele" din poza de mai jos sunt de 50 cmc, cu alte cuvinte, scutere sau mopede... doar ca au aspect de motocicleta. Cutia de viteze este manuala si nu automata precum la scutere... Deci sa nu va mirati daca o sa vedeti vreodata un "motociclist" care se da jos de pe "motorul" si cand isi da si casca jos aflati ca de fapt era un... COPIL. Are dreptul sa mearga pe asa ceva ? Cred ca da. smile.gif

Cat creier are un copil si cat creier are un adult ref. la disciplina in trafic ? Cu siguranta primul face mai multe giumbuslucuri care atrag dupa sine "dragostea" soferilor...

Poza cu "scuterele", inca o data...

--------------------
+
argon
post 16 Oct 2008, 10:05
Post #387

Mesaj semiautomat

Cum ii cataloghezi in 'copii' sau adulti? ai ochiul asa format ca iti dai seama daca are 16/17 sau 18 ani? nedumerire.gif

--------------------
+
klaus
post 16 Oct 2008, 10:05
Post #388

步步

Group: Moderatori

QUOTE(einstein1984 @ 16 Oct 2008, 08:19)
In tari cu apa calda da, se permite depasirea printre benzi (lane splitting daca masinile au mai putin de 20km/h de exemplu). Si atata timp cat nu e interzis in mod expres de lege, e permis.
*

In tara noastra cu apa rece scrie negru pe alb ca depasirea se face prin trecerea pe ALTA banda cu pastrarea unei distante de siguranta. Scrie in lege, asa ca nu e permis cum sustii...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
FLP
post 16 Oct 2008, 10:33
Post #389

Sef de trib

Aoleo, klaus don't go there... nu incepe o cearta cu geniul

--------------------
. . .
+
ydaniel
post 16 Oct 2008, 10:37
Post #390

Adrenaline junkie!

From: black sea

QUOTE(Flamingo @ 15 Oct 2008, 10:30)
Chiar si unul nou, de productie asiatica si mai nou, romaneasca (da, au reinceput sa fabrice), costa undeva pe la 2500-3000 euro maxim (la Vitan am vazut chiar si cu 1500 euro, motoare noi evident). De scutere, nu mai zic... cu 15-20 mil iti poti lua o paraitoare si te poti deplasa...

romanesti?facute la tohan?> wub.gif wub.gif blink.gif unde?
oricum maine am drum acolo icon_mrgreen.gif RO_flag.gif post-336-1110552459.gif

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
79 Pages « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 15:29
Forum Renault