jante / anvelope, urgent...
![]() ![]() ![]() |
jante / anvelope, urgent...
ady_KPK |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 27 November 04 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2005
- B-38-KPK
|
|||
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Este f posibil sa-ti atinga pe fata de protectia de plastic si pe spate de oala arcului . Eu am 175/65/14 si cu distantiere de 7 mm nu ating . In rest este un compromis bun de marime , dar depinde si de calitatea cauciucului !
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Mie imi ating foarte putin in fata la viraje maxime si pe spate doar daca pun greutati mai mari.Dar am jante cu 6J,deci mai late decat cele de origine,care au 5,5J.Cu acestea nu cred sa-ti atinga.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
ady_KPK |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 27 November 04 ![]() |
Multumesc pentru raspuns! Cred ca o sa iau 165/65 14 totusi... sa nu risc nimic.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005
- B-38-KPK
|
|
Micul Printz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 25 March 08 ![]() |
io am niste gume goodyear la 185/60/R14 pe niste jante OZ de 14 si nu imi atinge decat foarte putin in fata de protectia de plastic de la aripa si pe spate de aripa un pic dar am distantat cu ceva si nu mai atinge acum,dar nici inainte nu atingea decat cand aveam greutate si erau denivelari pe sosea
|
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 MPI 2003
- B 46 TCM
|
|
micro_ice |
![]()
|
![]() just a member... Group: Members Posts: 19 Joined: 9 July 08 From: damBOVita ![]() |
sp. si mie va rog de und sa iau niste jante aliaj 165/65/14 noi, preferabil mag. online, si daca asa imi atinge ceva, undeva.
|
--------------------
Dacia
Solenza Confort 1.4 MPi
2004
- DB-07-CFU
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Dimensiunile pe care le-ai dat sunt dimensiuni de anvelope.
Dimensiunile legale ale jantelor de aliaj care ar merge pe Solenza sunt:5,5J*13;5,5J*14.Se pot monta si jante cu 6J.Daca pui anvelope de 165 mai mult ca sigur ca nu o sa atinga. Eu am jante 6J*14 si anvelope 175/65 R14 si ating foarte usor pe spate cand am greutate ceva mai mare,iar pe fata ating usor in carenajele de plastic din fata rotilor cand iau viraje maxime. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
alex85_05 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 16 March 05 ![]() |
Salut.
In legatura cu aceasta problema va cer si eu parerea. Sunt in postura in care trebuie sa-mi schimb anvelopele (sunt cele originale din 2004 si s-au cam uzat). Ma gandeam la urmatoarele variante: Matador 195/45 R15 Profil MP42 sau Sava 195/45 R15 Profil INTENSA Astept parerea voastra referitoare la posibilitatea instalarii acestor dimensiuni : 195/45 R15 precum si recomandari pt jante: 5.5J sau 6J? Multumesc. |
--------------------
Dacia
Solenza
Decembrie 2004
- B40VCU Furtul de idei de la o singura persoana se numeste plagiat...
Furtul de idei de la mai multe persoane se numeste documentare... |
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
Nu sunt cel mai in masura sa dau sfaturi,dar...de ce vrei sa-ti pui pe 15?
La aceeasi bani,iti iei dimensiunile din talon( 13 sau 14) si ceva mai bun decat matador sau sava ![]() ![]() Completeaza si tu locatia in profil,sa stim si noi unde sa te indrumam. Daca esti din Bucuresti si nu ai nimic impotriva jantelor Kormetal(KM fabricate in Turcia),iti spun de unde sa le iei mai ieftin decat in targ sau la alte magazine de profil. De exemplu,eu mi-am luat jante pe 13 NOI,cu 150 ron bucata,jante de aliaj desigur. Suna bine? Bafta! |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca tot bagi bani in jante , ia unele pe 14 . Este un compromis f bun intre stabilitate / legalitate / performanta . Si ca o completare : ia cu J6 , nu 5,5 , ca la 175 si 185 /65/14 face burta cauciucul .
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
alex85_05 |
![]()
|
Eu ma gandeam sa schimb si amortizoarele cu unele mai tari...de aceea m-am gandit ca ar merge si jante 15"
Problema o am si in ceea ce priveste alesul amortizoarelor...nu am aflat inca ce model sunt..nu as merge pe cele clasice Monroe. Iar ca preferinta personala le-as prefera pe cele pe gaz. Daca aveti o parere si in acest sens...o astept cu caldura. P.S.: Sunt din Bucuresti. |
--------------------
Dacia
Solenza
Decembrie 2004
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
salut
eu am pe slz janta KM pe 13,sint multumit de ele iar la telescoape cum zici tu sa iti iei pe gaz sint f.bune dar se duc repede pivoti.AAA si inca ceva pe spate am telescoape pe gaz si prin dimburi parcate zguduie in masina nu rau dar se simte.tu faci ce crezi ca este mai bine deci sint bune pe gaz pe fata dar tiam zis se duc repede pivoti si bucsile bascula.bafta la ales |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Orice tip de amortizoare ai lua "de origine" se vor inmuia in max 1 an , deci ideea de suspensie mai tare se duce .
Orice suspensie mai tare uzeaza mai repede bucsaraia pe fata . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
alex85_05 |
![]()
|
OK, asta cu uzura pieselor si restu...depinde si de noroc...
Eu am acum 70.000 Km cu ea si toate sunt ok - asta a iesit la revizia pe care am facut la service. Referitor la amortizoare ma intereseaza daca stie cineva un model sau daca sunt compatibile cu alte masini... pt ca la service au zis ca au decat de origine. si totusi as merge pe ideea de a fi mai teri... Cat despre anvelope cred ca m-ati convins...raman undeva la 185/55/14 sau 195/55/14 |
--------------------
Dacia
Solenza
Decembrie 2004
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
alex nu iti sta bine talonul in buzunar.iti iei jante pe marimea care o ai in talon pe 13,14 si maxim 165/70 parca asa este in talon(165/70 R13 si 165/65 R14)dupa cum vezi este o mare diferenta intre cele pe 13 si cele pe 14 adika la 70 si 65. daca tu pui cum zici de 185sau 195 iti trebuie o marime de /40(185/40R14) si nu stiu daca exista.iar la capitolul jante aliaj obligatoriu sa aiba omologare,chiar si la mina a 2,ca altfel cind te opresc grauri le dai tu talonul pina te intreaba ei.iti spun ca eu am patito si cu noroc am avut omologare si dupa lam intrebat de ce trebuie ca in talon am si pe 13 si pe 14 si stii ce au zis,ca erau 2,ca nu asta este gindirea cind se cumpara jante de aliaj ele trebuie verificate de RAR sa vada daca sint rezistente etc etc.parerea mea respecta talonul si omologare la jante,bafta
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Astea cu verificatul jantelor la RAR sunt vrajeli pentru fraierii care pun botu'.Nu au nici un aparat de testat rezistenta jantelor la RAR,iar daca sunt la vanzare,inseamna ca au fost testate si au diverse certificate de conformitate.
In carte si talon sunt doua dimensiuni ale jantelor,care ar trebui respectate.Nici eu nu sunt de acord cu montarea unor jante mai mari de 14 si a unor anvelope mai late de 175. Cand am fost la RAR sa-mi omologhez anvelopele de 175,mi-au spus ca nu fac acest lucru decat daca fac rost de un certificat de la producator (sau de la o reprezentanta) in care sa se specifice ca masina poate rula in deplina siguranta cu roti care au acele dimensiuni.La reprezentanta,a venit un "inginer" care mi-a spus ca ei nu au nici un fel de formular de acest gen si nu poate face chestia asta. M-am dus si la RAR Tulcea sa intreb si am primit acelasi raspuns. Asa ca m-am lasat pagubas si nu am mai facut nici o omologare si merg asa cu ele. This post has been edited by cristio_79: 16 Sep 2008, 17:31 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
ramsen |
![]()
|
dar nu era vorba de testat pe un banc special este de ajuns sa faca o verificare undeva ca ei stiu unde la 1 janta la 1000000 de jante si una sa gaseasca defecta si pa si pusi.la mine la rar am vazut asa ceva intro camera la ei acolo
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
@ Ramsen,ce omologare pt. jante iti trebuie?
![]() Daca vreau pot sa-mi pun si jante de aur ![]() Asta e ca acel zvon ca nu poti sa iesi din tara cu berlina,ca are 3 prezoane. Bafta! |
--------------------
Toyota
Auris
2011
Ex-clima verde jad. |
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
QUOTE(alex85_05 @ 16 Sep 2008, 13:09) OK, asta cu uzura pieselor si restu...depinde si de noroc... Eu am acum 70.000 Km cu ea si toate sunt ok - asta a iesit la revizia pe care am facut la service. Cat despre anvelope cred ca m-ati convins...raman undeva la 185/55/14 sau 195/55/14 Deci eu vb de 175/65/14 , maxim numai pe spate 185/65/14 , asta daca te tine mana sa pui pe spate mai late putin si pe fata putin mai mici . 195 iti vor atinge oriunde pui . Politia nu se ia de tine referitor la cauciucuri si jante daca te incadrezi in "bunul simt" . Eu iti repet ca intotdeauna trebuie sa faci un compromis , iar aici 175/65/14 este acel compromis . De la 185 in sus iti va trage mai greu si ai probleme la viraje si denivelari pe fata si pe spate la greutate . Se simte f mult si la consum si la demaraj diferenta intre o roata mai ingusta si una mai lata , DAR si la aderenta si stabilitate . Eu nu spun ca masina ta nu este ok , DAR nici o suspensie stock nu se compara cu una sport . Si inainte sa runci banii pe prostii sau sa ramai cu impresia ca ce ai tu e de ajuns ( asta depinde de stilul tau de condus si de asteptarile din partea masinii ) , eu te-as fatuit sa mergi cu cineva si in cel mai fericit caz chiar sa conduci cativa klilometrii o masina cu suspensie sport , sau cel putin intarita si coborata putin si atunci iti garantez ca-ti vei schimba impresia . Regret ca nu s-a facut si suspensie sport pt SLZ sau compatibila cu SLZ , asa cum pt Logan exista de cumparat kit . P.S. Tare faza cu prezoanele , dar se rezolva daca le arati inca 4 in portbagaj si ies la socoteala . ![]() This post has been edited by marius80_eugen: 16 Sep 2008, 21:10 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
alex85_05 |
![]()
|
Ce mi-ati spus pana acum mi-a facut o parere in ceea ce priveste dimansiunea anvelopelro...o a saman probabil pe 14/60/175.
Cu amortizoarele inca sunt in dilema... nu am spus ca vreua dalea super sport sa nu se lase deloc sau chesti de genul dar as prefera unele putin mai tari decat cele cu care vine masina. Acum am alta dilema... in ceea ce priveste marca anvelopelor..am auzit de la un coleg de munca ca unele fac zgomot mare... la acel ruliu presupun ca se referea... Ce recomandari aveti? - Prima a fost Debica (din partea acelui coleg). |
--------------------
Dacia
Solenza
Decembrie 2004
|
Boris08 |
![]()
|
![]() Supraponderal sunt,dar nu-mi plac masinile mari :)) Group: Members Posts: 474 Joined: 9 May 08 From: Bucuresti ![]() |
In general cauciucurile de iarna au un uruit specific......
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005 Confort Sporit
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
mai nou ( de cca 3 ani) au aparut anvelope de iarna bidirectionale. acelea nu mai fac zgomot ca cele unidirectiionale. zgomotul de rulare este dat de profilul benzii de rulare a anvelopei.
|
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
ramsen |
![]()
|
draga puiu cind ajung acasa iti fotografiez omologarea de la jante si tio pun pe site sa o citesti.o spun ptr ca am fost oprit si mau intrebat de omologare ptr jante,deci nu se ia in calcul ca ai 4 prezoane sau ca respecta R-ul din talon.este fals asta pe ei ii intereseaza acordul RAR-ului daca vrei sa ma intelegi si nu sint primul care cumpara jante aliaj si i se da omologare.am vrut sa imi iau jante la mina 2 dar neavind omologare miam luat noi.daca ma crezi bine daca nu intreba si tu politia sau mai bine RAR-ul.la identificare cind am inscriso nu mau lasat sa intru inauntru pina nu iam prezentat omologarea
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
QUOTE(alex85_05 @ 17 Sep 2008, 00:08) Ce mi-ati spus pana acum mi-a facut o parere in ceea ce priveste dimansiunea anvelopelro...o a saman probabil pe 14/60/175. Cu amortizoarele inca sunt in dilema... nu am spus ca vreua dalea super sport sa nu se lase deloc sau chesti de genul dar as prefera unele putin mai tari decat cele cu care vine masina. Acum am alta dilema... in ceea ce priveste marca anvelopelor..am auzit de la un coleg de munca ca unele fac zgomot mare... la acel ruliu presupun ca se referea... Ce recomandari aveti? - Prima a fost Debica (din partea acelui coleg). 1. 175/65/14 , nu lua pe 60 ca or sa fie prea joase ! 2. nu-ti face griji din cauza kilometrajului , ca abia mai scade diferenta intre viteza aratata de bord si viteza reala . 3. ti-am spus ca amortizoarele stock de pe piata in max un an se fac moi . 4. anvelopele de vara , cele directionale ( gen Matador ) sau unidirectionale ( cele in V ) NU mai fac zgomot pt ca s-a schimbat si tehnologia de fabricatie . La cele de iarna trebuie sa ai grija sa scrie pe ele M+S si sa aiba si ele un profil cat mai apropiat de V . In orice caz , intotdeauna o anvelopa de iarna va face mai mult zgomot decat una de vara , dar pe asfalt ! QUOTE(ramsen @ 17 Sep 2008, 08:58) draga puiu cind ajung acasa iti fotografiez omologarea de la jante si tio pun pe site sa o citesti.o spun ptr ca am fost oprit si mau intrebat de omologare ptr jante,deci nu se ia in calcul ca ai 4 prezoane sau ca respecta R-ul din talon.este fals asta pe ei ii intereseaza acordul RAR-ului daca vrei sa ma intelegi si nu sint primul care cumpara jante aliaj si i se da omologare.am vrut sa imi iau jante la mina 2 dar neavind omologare miam luat noi.daca ma crezi bine daca nu intreba si tu politia sau mai bine RAR-ul.la identificare cind am inscriso nu mau lasat sa intru inauntru pina nu iam prezentat omologarea Omologarea jantelor este ca orice omologare a unui produs auto vandut pe piata romaneasca , asa cum este acel simbol de RAR si pe uleiuri si pe piese . Acea omologare nu inseamna nimic , daca tu folosesti acel produs pe o masina care nu este prevazuta din fabrica cu acele dimensiuni ale produsului . Si pe jantele de 15' aveai autorizatie RAR , dar nu pentru masina ta si ai fi ramas fara talon , indiferent ca jantele aveau autorizatie . Nici un politist nu s-ar lua de cineva care si-a luat jante SH sau noi ( de import) fara autorizatie RAR , dar care corespund marimilor trecute in talon ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Brambus |
![]()
|
![]() member Group: Members Posts: 647 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marius80_eugen @ 17 Sep 2008, 10:39) 1. 175/65/14 , nu lua pe 60 ca or sa fie prea joase ! 2. nu-ti face griji din cauza kilometrajului , ca abia mai scade diferenta intre viteza aratata de bord si viteza reala . 3. ti-am spus ca amortizoarele stock de pe piata in max un an se fac moi . 4. anvelopele de vara , cele directionale ( gen Matador ) sau unidirectionale ( cele in V ) NU mai fac zgomot pt ca s-a schimbat si tehnologia de fabricatie . La cele de iarna trebuie sa ai grija sa scrie pe ele M+S si sa aiba si ele un profil cat mai apropiat de V . In orice caz , intotdeauna o anvelopa de iarna va face mai mult zgomot decat una de vara , dar pe asfalt ! Omologarea jantelor este ca orice omologare a unui produs auto vandut pe piata romaneasca , asa cum este acel simbol de RAR si pe uleiuri si pe piese . Acea omologare nu inseamna nimic , daca tu folosesti acel produs pe o masina care nu este prevazuta din fabrica cu acele dimensiuni ale produsului . Si pe jantele de 15' aveai autorizatie RAR , dar nu pentru masina ta si ai fi ramas fara talon , indiferent ca jantele aveau autorizatie . Nici un politist nu s-ar lua de cineva care si-a luat jante SH sau noi ( de import) fara autorizatie RAR , dar care corespund marimilor trecute in talon ! CORECT! |
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
alex85_05 |
![]()
|
Si totusi...dimensiuni / model compatibil cu amortizoarele de SLZ imi poate spune cineva...? (ma gandeam daca cele de Logan se potrivesc)
Pana acum mi-ati dat raspunsuri f bune la nelamuririle mele....dar mai astept unul. Multumesc |
--------------------
Dacia
Solenza
Decembrie 2004
|
ramsen |
![]()
|
baieti eu am patito si nu vreau so mai pateasca si alti.am fost oprit de garcea si m-au intrebat de omologare la jante iar RAR nu ma primit la identificare pina nu am prezentat acea hirtie de omologare data de ei pe acea firma care le face (cum le am eu KORMETAL).daca vreti sa ma credeti bine daca nu luati amenda sau suspendare talon.va ms
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
puiu82 |
![]()
|
@ Ramsen si eu tot Kormetal am si nu am decat factura cu care le-am cumparat.
Atata timp cat se gasesc pe piata si se vand LEGAL,cu factura si garantie,nu vad unde e problema si ce omologari RAR suplimentare trebuie. Ca mai sunt si militieni dusi cu sorcova sau pusi pe sotii,sau ai avut 'norocul'sa gasesti unul care nu s-a bucurat de atentiile nevestei noaptea trecuta,e alta mancare de peste. Bafta! |
--------------------
Toyota
Auris
2011
Ex-clima verde jad. |
|
ramsen |
![]()
|
dar RAR-ul de ce mau intrebat daca am omologare.hai sa zicem ca politisti sint asa cum sint ei uni dar RAR-ul cum mai sint tot asa.o sa fotografiez omologarea si vo arat.voi faceti ce vreti eu m-am asigurat sa nu imi fie ridicat talonul si sa mai primesc si vreo amenda,imi place sa fiu cu toate in regula
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
Boris08 |
![]()
|
![]() Supraponderal sunt,dar nu-mi plac masinile mari :)) Group: Members Posts: 474 Joined: 9 May 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ramsen @ 18 Sep 2008, 07:54) dar RAR-ul de ce mau intrebat daca am omologare.hai sa zicem ca politisti sint asa cum sint ei uni dar RAR-ul cum mai sint tot asa.o sa fotografiez omologarea si vo arat.voi faceti ce vreti eu m-am asigurat sa nu imi fie ridicat talonul si sa mai primesc si vreo amenda,imi place sa fiu cu toate in regula Azi am fost sa-mi fac ITP-ul la masina si pe acolo se perinda un nene de la RAR (a venit cu un break inscriptionat cu RAR) si cat am stat pe acolo l-am intrebat daca iti trebuie omologare RAR la jante de aliaj si ghici ce mi-a spus?........dupa ce mi-a aruncat un zambet prin care ar fi exprimat "mai prostomete" "nu ai nevoie de nimik de la RAR doar sa ai grija sa ca jantele sa nu fie diferite de ce scrie in talon.......... |
--------------------
Dacia
Solenza
2005 Confort Sporit
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th May 2025 - 13:21 |