DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Fumatori vs. nefumatori.

Fumator sau nefumator?

Fumator [ 169 ] ** [41.22%]
Nefumator [ 241 ] ** [58.78%]
Total Votes: 410
Guests cannot vote 
bogdan_o
post 19 Feb 2004, 21:07
Post #1

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Group: Members
From: Bucuresti

In primul si in primul rand cele de mai jos nu reprezinta o pledoarile pro-fumat si nici vreun fel de reclama.

Eu personal sunt fumator. Din pacate am ajuns la cota de un pachet Marlboro rosu pe zi. Fumez nu ca sa ma calmez cand sunt stresat sau suparat, fumez ca sa imi satisfac nevoia de a fuma. De lasat de fumat nu stiu in ce masura este posibil, la fel cum nu stiu nici in ce masura doresc sa ma las de fumat.

Dar toate astea nu au prea mare importanta. Ce ma deranjeaza este ca asist la o campanie de denigrare a fumatorilor, de izolare. Si pana la urma nici asta nu ar fi o problema prea mare daca nu ar fi tolerate sporturi nationale precum bautul peste masura. In restaurante exista locuri speciale pentru fumatori, ba chiar in unele gen McDonald's fumatul este interzis. Asta in conditiile in care in marea lor majoritate consumul de alcool este permis. Publicitatea la tutun la televiziune a fost interzisa in vreme ce reclamele la bauturi spirtoase sunt difuzate (ce-i drept in ultima vreme dupa ora 22.00) fara probleme. Avertismentul de la sfasitul calupului publicitar conform caruia consumul de alcool dauneaza grav sanatatii spus pe o voce plictisita nu cred ca impresioneaza pe nimeni.

Eu personal nu cunosc si nici nu am auzit de cazuri de comitere de infractiuni cu violenta sau accidente rutiere de catre persoane care au fumat. In schimb de accidente/omoruri/violuri/talharii savarsite sub influenta alcoolului este plina presa.

Ca atare ma declaz dezgustat de campaniile din ultima vreme care te indeamna sa renunti la fumat. Nu ca nu ar fi folositoare dar mai egraba aceste fonduri ar trebui sa se indrepte spre combaterea consumului de alcool care este cu mult mai nociv pentru societate. Daca cineva fumeaza nu incepe sa zbiere la 3 noaptea sa scoale pe toata lumea, sa dea la cineva in cap pe strada sau sa calce pe cineva cu masina. Daca bea peste masura exista mari sanse sa face unul din lucrurile mentionate mai sus.

Nu sfatuiesc pe nimeni sa se apuce de fumat. Este o mare greseala, un obicei care dauneaza organismului si o mare pierdere de bani. Pe de alta parte, intre fumat si bautura aleg fumatul.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
igs
post 19 Feb 2004, 23:15
Post #2

Membru incepator

dar de ce trebuie sa alegi neaparat ceva ?
pe de alta parte un pahar cu vin bun e recomandat si de medic. nu cred insa ca fumatul face bine in nici o cantitate.

--------------------
+
GoGu
post 19 Feb 2004, 23:29
Post #3

Prea de la tara

Group: Moderatori
From: Iasi

Nu fumez, nu permit sa se fumeze in masina. Urasc mirosul...imi ajunge ala de antigel biggrin.gif .

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
dragOn
post 19 Feb 2004, 23:32
Post #4

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

dar de ce trebuie sa alegi neaparat ceva ?
pe de alta parte un pahar cu vin bun e recomandat si de medic. nu cred insa ca fumatul face bine in nici o cantitate.

poate o să fi uimit dar și tutnul este recomandat în unele afecțiuni, dar ca și paharul susmenționat de tine, într-o cantitate f. redusă!

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
+
Raziel
post 20 Feb 2004, 00:08
Post #5

Membru incepator

fumez... si am ajuns sa fumez rrraau... te'am luat bogdan_o... 2 pachete jumate pe zi... :cry: preferabil Lucky rosu... sau Rothmans International... la mine se poate fuma peste tot.. in camera, in masina, in birou... nu laud fumatul.. e odios.. si dauneaza grav oamenilor sanatosi... wink.gif dar sunt de acord cu ce s'a spus la inceput... campania antifumat s'a transformat in Romania intr'o clara discriminare... ok... sunt de acord sa nu se mai fumeze in blah blah blah... (enumerare inutila de locuri) dar sustzin sus si tare ca atunci cand interzici fumatul intr'un loc, ar trebui sa faci un loc special amenejat pt cei care fumez. altfel, eu ca cetatean al unei tari libere, cu drepturi ce imi revin, ma simt limit si constrans, si drepturile mele incalcate.

--------------------
*** Angels Fall First ***
+
alex
post 20 Feb 2004, 00:33
Post #6

Membru autentic

Group: Admin

Fumez zic eu destul de moderat. Daca sunt acasa si ma iau cu alta treaba pot sa nu fumez si cate o saptamana insa daca ies undeva in oras, la un suc, incep si pufai de mama focului.
Sincer sa fiu de multe ori am spus ca daca vreau pot sa ma las dar parca timpul trece mai repede si mai placut cu o tigara.
In alta oridne de idei, daca as fi pus sa aleg din nou intre a ma apuca de fumat sau nu, as alege cu siguranta partea cu nu.
Stiu cat de deranjant poate fi fumul de tigara pentru nefumatori pentru ca de multe ori ma inec cu fumul propriei mele tigari (cel care rezulta la varf in urma arderii) sau cand merg prin vreun club fara ventilatie ma ustura ochii ingrozitor. Din pacate, nu intotdeauna reusesc sa le respect dorinta celor nefumatori (de cate ori m-or fi injurat AlexV sau Andu...).
Acum mai este o chestie. Tigarile de pe piata romaneasca sunt din ce in ce mai proaste. Pur si simplu nu imi pot gasi marca "preferata". Momentan fumez Marlboro Lights insa nu se compara cu tigariile aduse de afara (am ocazia sa fumez tigari din strainatate, cu timbru aplicat de tara respectiva, cam o data pe an). Asta ar fi un motiv in plus pentru lasat smile.gif
Ca prim efect negativ asupta sanatatii observ slabirea capacitatii de efort. Dar totusi ma intreb. Daca ma las de fumat, poluarea si aerul de Bucuresti nu sunt la fel de nocive ca si o tigara?

--------------------
N/A N/A N/A
snafu
+
MoneyTalks
post 20 Feb 2004, 00:43
Post #7

-

From: Ireland

Eu as face pretul tigarilor ca in vest: MINIM 4 euro pachetul... icon_evil.gif Ba pentru Ro as mai aplica si o taxa de LUX, de 500% la acei 4 euro icon_twisted.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
florin.c
post 20 Feb 2004, 01:56
Post #8

Membru incepator

Money ,cred ca esti putin cam rau cu pretul si o spun prin prisma unuia care a fumat de la 17 ani pana acum 9luni cand m-am lasat de fumat(acum am 36 ani) .Am renuntat la tigara pt ca de cate ori incercam sa le raresc ,se inmulteau,de ajunsesem la 2 pachete ,cu toate ca eu mai credeam ca fumez doar un pachet,maxim un pachet si jumatate.Acum poate si eu as gandi ca tine daca nu as sti de cate ori nu m-a calmat o tigara(nu mai vorbesc cate tigari am fumat cand s-a nascut feciorul).
Dar intr-adevar,decat sa te lasi mai bine nu te apuci.

--------------------
Dacia Supernova Clima
Intotdeauna este ceva de reparat......doar un alt motiv pentru a-ti cumpara o scula noua
+
MojoJojo
post 20 Feb 2004, 02:57
Post #9

Membru

From: Poiana Lacului - Pitesti - Bucuresti

Eu cred ca astfel de campanii sunt mult prea blande...daca cineva este constient ca-si face rau pentru ca fumeaza si in plus mai este dispus sa si plateasca un astfel de "serviciu" (si nu cu putini bani deloc!!!) atunci merita sa fie "marginalizat" prin interzicerea fumatului in orice loc public.
Daca eu ca nefumator nu-l deranjez absolut deloc pe fumatorul de langa mine, reciproca nu este valabila; cel care fumeaza in apropierea mea nu numai ca-mi provoaca disconfort dar imi pericliteaza si sanatatea...deci nu e numai o chestie de respect vis a vis de omul de langa tine.
In SUA legislatia spune (parca) ca cel care fumeaza sa plateasca o asigurare de sanatate mult mai mare, si parca au si tarife mult mai mari la asigurarile de viata, din simplu motiv ca fumatorii le folosesc mult mai des decat nefumatorii...acelasi sistem ar trebui aplicat si la noi.
N-o sa-i compatimesc niciodata pe fumatori...esti dispus sa platesi sume mari de bani ca sa-ti provoci rau atunci plateste mai departe (asigurari de sanatate si de viata mai mari, super taxe de 500% pentru tigarile pe care le cumperi). Nu-i compatimesc din simplul motiv ca, a te lasa de tigari e un simplu exercitiu de vointa!

--------------------
Excuse me! Can u direct me to the direction of the eggs so I can locate them and purchase them and take them home with me so I can eat them on a nutritious breakfast today...and maybe tomorrow
+
AlexV
post 20 Feb 2004, 03:15
Post #10

Admin?

Group: Admin

alex tu fumezi moderat??? este adevarat ca astea doua zile cat am lucrat la interfata nu prea ai fumat mai deloc dar la intalnire joia fumezi de rupi.

dragon zi-mi si mie o afectiune care se trateaza prin fumat si nu se poate trata altfel. de fapt poti sa imi zici una careia fumatul ii este benefic. probabil ca prea multa sanatate asa se trateaza.

urasc fumatul si nu prea mai suport fumul deloc. uneori ma gandesc ca s-ar putea sa trebuiasca sa renunt la a mai merge la restaurant dupa intalnirea de joi seara datorita fumatului.

nu ma iau de nimeni, plamanii si arterele mele - parerea mea.

idem cu pretul. tzigarile trebuie sa fie un lux si numai in locuri special amenajate. nu in public.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
costi
post 20 Feb 2004, 08:25
Post #11

Membru autentic

Fumez dar moderat pt ca la birou e non smoking si tre' sa iesi afara. Intr-o vreme am lucrat in blocul Connex de la Nerva Traian si acolo era tot smoking free si, lucrul dracului, tot blocul ala cobora sa fumeze in curtea interioara de ziceai ca-i greva. La un moment dat s-a dat ci o circulara cu cit poti iesi la fumat in cursul zilei.

Oricum in masina nu fumez ca nu-mi place mirosul care ramine.
Oricum e un obicei mizerabil si nesanatos. In privinta "calitatilor" curative, poate-i vorba de nicotina ingerata ca atare dar nu de fum, gudroane, etc..

--------------------
DSN/SLZ
+
burliu
post 20 Feb 2004, 08:35
Post #12

Membru autentic

am fumat pina in iunie 2002 iar dupa intoxicatie nu am mai pus tigare in gura (19 ani am fumat)

--------------------
. . .
+
Slider
post 20 Feb 2004, 08:48
Post #13

Membru autentic

From: Cernavoda

Fumator icon_evil.gif
Mergeam la un pachet pe zi da' am reusit sa le reduc la 8-9 tigari pe zi. Am dat-o pe Parliament si nu stiu cum se face da' astea ma satura. Nu mai simt nevoia de o tigara decit la 2 - 3 ore.
In plus de asta de cind s-au desfiintat la job locurile de fumat din interiorul cladirilor (nu se fuma in birouri) si ne-au "dat afara"..... laugh.gif

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
Ov
post 20 Feb 2004, 09:19
Post #14

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

Fumator si eu, ma mai las din cand in cand, cu lunile.
Fumez 1 pachet la 2 zile. Nu "prea" fumez in masina, si acasa nu fumez deloc.

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
RaduMan
post 20 Feb 2004, 09:30
Post #15

Membru

From: Bucuresti-Ploiesti-Falticeni

Sunt nefumator, dar nu am nimic impotriva fumatorilor, atata timp cat si ei ma respecta - daca scrie intr-un loc public ca e loc de nefumatori, asa sa fie.
Ce ma deranjeaza la cei care fumeaza in masina, mai ales iarna, este ca trebuie sa deschida geamul ca sa iasa fumul si se face frig in masina.

--------------------
VW Touran 2004 Trendline
NU forta, foloseste un ciocan mai mare!
+
ghc
post 20 Feb 2004, 09:39
Post #16

..:::Cautatorul:::..

From: Cluj-Napoca

Nu pot sa votez!!! Pana acum o saptamana fumam 2 pachete pe zi. Saptamana asta am fumat maxim 5, nu mai fumez in birou, nu mai fumez in masina... Sper ca saptamana viitoare o sa pot vota NEFUMATOR, desi nu voi fi cu adevarat cel putin un an... o sa-mi pun o lamaie :shock:

--------------------
ZKR (Logan by Dacia) BaLaureate 3.14 1907 toamna - CJ-01-GHC
+
miki
post 20 Feb 2004, 09:41
Post #17

#Hırsızlargibigeceniniçine

Fumez de 17ani. Acum ma lupt cu ele doar-doar le-oi lasa (da' nu stiu cind o sa reusesc). Dar atita timp cit poluarea in acest oras depaseste normele admise nu sint de acord cu interzicerea totala a fumatului in locurile publice. Trebuie sa existe si locuri pentru fumatori, si atunci fiecare se duce unde se simte bine " la tutun " sau "la fara tutun"

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE 2004 / 2019 - XX-B-XXX
#Hırsızlargibigeceniniçine

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Așılırsa
+
sstanescu
post 20 Feb 2004, 09:41
Post #18

Membru autentic

Eu am fumat destul de mult (pana la un pachet pe zi), insa m-am lasat. Nu mai fumez decat ocazional. Si imi face placere deosebita sa ma prostesc cu cate o tigare de foi. Insa...

Mi se pare esential sa existe un respect fata de cei de dinprejur. Urasc bodegile neventilate. Nu am chef sa inhalez fumul altuia cand eu nu vreau sa fumez. Aici e o chestie de alegere. Fiecare trebuie sa poata sa-si aleaga cand sa fie expus la fumul nociv de tigare. De aceea eu as face zone "etanse" in localurile publice, nu doar un afis cu "zona fumatori". Si da, trebuiesc puse cat mai multe bariere in calea fumatorilor. Eu asa m-am lasat. Mi-am impus sa nu fumez langa colegii mei si ma surghiuneam intr-un balcon unde iarna era frig crunt. Imi lasam deliberat tigarile pe acasa si nu vroiam sa fumez de la altcineva. In cele din urma tot ajungeam sa-mi cumpar catre finalul zilei, insa tot ma luam cu treaba si nu eram dispus sa pierd prea mult timp pana la magazin. Si tot asa. Deci eu zic ca e foarte bine ca in toate firmele, fumatul sa fie permis afara, in fata cladirii ( smile.gif asa e aici), la ger. Si in plus, sunt pentru suprataxe usturatoare.

P.S. Horatiu, tin-te tare, sa nu te apuce pofta iar. Mai ales daca ai familie, eu zic ca e miminum de respect pentru sotie si copii. Felicitari si succes in continuare.

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
+
Rew
post 20 Feb 2004, 10:06
Post #19

Membru incepator

Fumator pasiv icon_evil.gif
La orice meci ma duc, indiferent unde stau, se gasesc o gramada de fumatori de la 7 la 70 de ani sa-mi bage fum in plamini. In plus, ma apuca dracii cind vad pe unii (inclusiv pe ai mei) care nu fumeaza, dar daca vine un fumator in vizita ii intind scrumiera, ca asa-i politicos. Nu-i inteleg nici pe fumatorii pescari care nu se opresc nici macar pe malu baltii; daca si la pescuit au nevoie de "calmante"...
Mai trebuie sa le multumim fumatorilor pentru covorul de chistoace de pe trotuare, din tribune, din locurile de pescuit etc. (+pachetele de tigari si brichetele aruncate pe jos).
Eu as baga in lege pedeapsa nu numai pentru vinzatorul care vinde la minori, ci si pentru orice adult care intinde o tigara unui copil + distanta de siguranta de 2 metri in aer liber, pe stadion, in parc, in statia de autobuz, in gara, la coada la bilete la telescaun...
Ar prinde bine si o testare psihologica pentru dreptul de a fuma; sa fii sigur ca respectivu nu-i capabil sa dea foc la padure pt ca si-a aruncat tigara aiurea, ca nu-i in stare sa se urce pe cisterna sau sa intre in solarul cu teava de gaze sparta cu tigara-n gura ...

--------------------
Dacia 1310 Break 2000 - B 04
+
MoneyTalks
post 20 Feb 2004, 10:10
Post #20

-

ca nu-i in stare sa se urce pe cisterna sau sa intre in solarul cu teava de gaze sparta cu tigara-n gura ...

Daca nu e nimeni in preajma pe o raza suficient de mare si daca e singur, e treaba lui! icon_twisted.gif Vorba aia: "one less mouth to feed" icon_twisted.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
ghc
post 20 Feb 2004, 10:17
Post #21

..:::Cautatorul:::..

From: Cluj-Napoca

P.S. Horatiu, tin-te tare, sa nu te apuce pofta iar. Mai ales daca ai familie, eu zic ca e miminum de respect pentru sotie si copii. Felicitari si succes in continuare.

Incerc... deocamdata le-am redus drastic. Sotia fumeaza si ea, foarte putin si ultra-lights. Copiii sunt doar in plan :wink:

--------------------
ZKR (Logan by Dacia) BaLaureate 3.14 1907 toamna - CJ-01-GHC
+
igs
post 20 Feb 2004, 14:03
Post #22

Membru incepator

Eu as face pretul tigarilor ca in vest: MINIM 4 euro pachetul... icon_evil.gif Ba pentru Ro as mai aplica si o taxa de LUX, de 500% la acei 4 euro icon_twisted.gif

money sa stii ca la chestia asta s-au gandit si altii: fostul ministru de finante ciumara de exemplu. si in '97 cand au crescut f. mult accizele la tigari, importurile la aceste produse in romania au scazut cu 65%. importurile oficiale vorbesc.
tu chiar crezi ca in anul ala romanii au fumat de 3 ori mai putin ? nu, se facea contrabanda la scara industriala (remember: operatiunile "tigareta" I, II, etc) !!!

--------------------
+
SYL
post 20 Feb 2004, 14:36
Post #23

doc

From: IF, Balotesti

In restaurante exista locuri speciale pentru fumatori, ba chiar in unele gen McDonald's fumatul este interzis. Asta in conditiile in care in marea lor majoritate consumul de alcool este permis

E o mare diferenta!! Ala care bea nu ii imbata si pe aia din jur, isi face rau doar lui, dar fumatorii ii afecteaza si pe cai din jur. tocmai ca in Romania fumatorii au o libertate extrem de mare comparativ cu tarile civilizate... Se fumeza pe scara blocului, in institutii publice, in spitale, si in general in locuri unde e pus semn cu fumatul interzis.. La noi pana si la metrou se fumeaza, uneori si angajatii metrorex, cara apoi fac greva si oresc metroul o saptamana nemultumiti ca ei nu au aer destul la locul de munca.
Ati vazut filmuletul comparativ intre UE si Italia...asa e la noi la faza cu fumatul

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
tarzy
post 20 Feb 2004, 14:37
Post #24

aroist

in general fumatorii sunt oameni de treaba, inteleg mai bine ce inseamna sa nu ai voie sa faci ceva, etc.
Pb pp este ca fumand (chiar si o singura tigara) afectezi confortul si sanatatea celor de langa tine, pe cand daca bei sau iei droguri trebuie sa sari peste cal ca sa-i afectezi pe ailalti.

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
bogdan_o
post 20 Feb 2004, 20:05
Post #25

Eu nu am laudat consumul de tunun si nici nu am spus ca e un lucru bun. Dar ce vroiam sa subliniez este discriminarea de care au parte fumatorii. Intr-adevar nimeni nu este dator sa-mi suporte mie fumul de tigara dar pe de alta parte ar trebui interzis si consumul de alcool. Ambele sunt la fel de nocive. Daca inhalezi fumul de tigara nu ti se poate intampla nimic pe termen scurt ca nefumator (decat o eventuala usturime a ochilor sau o tuse) dar daca cineva bea si iti da o sticla in cap sau te calca cu masina beat fiind eu consider lucrul asta mai rau. Asa ca prefer sa inhalez fumul decat sa ma trezesc accidentat.

Nicotina in cantitati mici este buna pentru sistemul nervos central. Ca din pacate alaturi de nicotina inhalezi si monoxid de carbon, gudron si altele e altceva. Daca vreti se gaseste de cumparat o guma cu nicotina pentru cei e vor sa se lase de fumat.

P.S. In masina e singurul loc unde nu fumez ca e spatiul prea mic si se imbacseste pasla aia de deasupra si dupa aia nu mai scot mirosul nici cu foc.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
FLEX
post 20 Feb 2004, 20:20
Post #26

Membru autentic

Mai ... eu fumez de rup la birou (e voie!), dar acasa nu (prietena mea nu suporta fumul de tigara), concluzia e ca ... as putea probabil sa ma las de fumat, dar chiar nu as vrea sa ma las de tot! Asa cum exista o diferenta intre a bea posirca pina cazi sub masa si a degusta un vin bun, alaturi de neste alesaturi de brinzeturi sau cevauri, asa exista si acea PLACERE de a fuma o tigara buna, care e foarte diferita de intoxicarea cu mahorca produsa in RO sub marci din cele mai celebre.
De acord cu Money, sa faca pachetul de Marlboro sau Camel 160-200.000ROL (cind am fost in Italia si Austria mi-am luat tigari cu 4-5E/pachet, am fumat cam un pachet la 2-3 zile, dar alea erau tigari, nene, nu stutzuri de-astea romanesti), sa vezi atunci cum as fuma doar 1-1.5 pachete pe saptamina si de sarbatorile nationale as fuma 5 tigari/zi, nu 3/cafea, (dar Camel-ul sa fie Camel si Marlboro sa fie Marlboro), pur si simplu pentru ca doar atit mi-as permite!

De acord sa nu deranjez pe nimeni cu placerile mele, dar nici sa fiu privit ca subom de nefumatori nu sint de acord!

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
MoneyTalks
post 20 Feb 2004, 20:22
Post #27

-

Dar ce vroiam sa subliniez este discriminarea de care au parte fumatorii.

Vai, saracii fumatori, ce discriminati sint! icon_twisted.gif Mai ales in Romania... icon_twisted.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif Du-te, frate, in USA si acolo sa vezi cum fumatorii sint pusi la respect! In restaurante au "coltul rusinii (sau al ciumatilor)" special pentru ei, daca fumeaza pe strada au pus-o icon_twisted.gif etc.

Cind o sa vad ca lumea va ocoli fumatorii ca pe ciumati, atunci abia poti sa spui de autodiscriminare icon_twisted.gif Pina atunci lasati-ne pe noi astia nefumatori sa TRAIM!

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
bogdan_o
post 20 Feb 2004, 23:47
Post #28

Dar nu vad cum nu te las eu sa traiesti. De aia exista locuri pentru fumatori si locuri pentru nefumatori. Si nu e fumul de tigara singurul factor nociv. Fa o plimbare prin oras si inhaleaza cantitatile industriale de gaze de esapament de la masinile grele "cu noxele la zi", baga in plamani tone de praf si mananca mancare sanatoasa (a se citi plina de conservanti, coloranti sintetici, ingrasaminte si pesticide). De abia atunci cand mediul o sa fie intr-advar sanatos sa vii sa zici ca fumul meu de tigara nu te lasa sa traiesti si ca fumatorii sunt cel mai mare pericol la adresa sanatatii publice.

Vreau sa vad si eu persoana care s-a imbolnavit exclusiv din cauza fumatului pasiv. Persoane bolnave din restul de motive va dau exemple garla.

Repet. Nimeni nu e dator sa inhaleze fumul meu de tigara, de aceea sunt de acord cu locuri speciale pentru fumatori (dar sa existe) dar cred ca se exagereaza cu restrictiile, ca de exemplu cum ai spus tu pe strada in SUA.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
SYL
post 20 Feb 2004, 23:55
Post #29

doc

From: IF, Balotesti

Fa o plimbare prin oras si inhaleaza cantitatile industriale de gaze de esapament de la masinile grele \"cu noxele la zi\", baga in plamani tone de praf si mananca mancare sanatoasa (a se citi plina de conservanti, coloranti sintetici, ingrasaminte si pesticide). 

Pai nu sunt astea de ajuns?? Dc sa mai si fumez pasiv??

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
Bobo
post 23 Feb 2004, 12:47
Post #30

Membru autentic

moneytalks, ce e in usa e exagerare.. ca multe alte lucruri despe care am mai vorbit...
de fapt nu e exagerare e aberatie...ajungi sa fumezi in mijlocul padurii, desertului, lacului, marii nu altceva..

dar ce a afirmat bogdan_o am gandit si io mai demult... uitati-va ce ravagii face alcoolul: accidente, familii destramate, etc, etc..

io nu sunt acum pentru a interzice alcoolul (Doamne fereste! hehe), dar e clar ca se exagereaza..
si se iau masuri contrdictorii..

banuiesc ca stiti ca se subventioneaza masiv cultivarea tutunului si in usa, si in ue si la noi.. si atunci care e smecheria cu interzicerea reclamei?

ajungem exact la ce vorbeam in alt topic; lipsa de consecventa .. ti-e si sila...

io nu sunt fumator, nu stiu care e gustul tigarii, uneori ma enerveaza mirosul, dar cred ca e exagerare cu aceasta campanie.. adica e de ajuns sa fie anumite locuri unde sa nu poti fuma, sau altele unde sa poti fuma si gata...

--------------------
+
7 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 01:15
Forum Renault