Dacia introduce transmisia automata
![]() ![]() ![]() |
Dacia introduce transmisia automata
dizzy |
![]()
|
||
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.086 Joined: 11 February 04 ![]() |
|
||
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|||
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
Frana de motor mai agresiva poti face si mutand levierul pe L sau 2. Adica manual in caz ca se ingroasa treaba. Oricum, frana de motor e useless la o masina dotata cu ABS. Evident, vorbim de situatiile de urgenta, nu de coborat pante la munte, unde repet, ai treptele L-2-3 pentru frana de motor, depinde de modelul cutiei.
This post has been edited by Thanatos: 1 Nov 2008, 08:32 |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
ŗoferistul |
![]()
|
![]() excesul de combustibil dćuneazć grav sćnćtćžii Group: Members Posts: 370 Joined: 19 June 06 From: Bucureŗti ![]() |
Nu cred ca e bine sa se comute levierul de pe o pozitie pe alta in timpul mersului.
Ar fi potrivit ca cineva mai priceput si mai cunoscator ain ale cutiilor automate sa faca un tutorial cu acestea pentru a fi mai pe intelesul tuturor. |
--------------------
Dacia
Logan
Prestige
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Sunt convins ca va fi suficient sa cititi manualul.
Nu se intampla nimic daca muti levierul in timpul mersului. Eu folosesc astfel frana de motor tot timpul. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Thanatos @ 1 Nov 2008, 09:31) Frana de motor mai agresiva poti face si mutand levierul pe L sau 2. Adica manual in caz ca se ingroasa treaba. Oricum, frana de motor e useless la o masina dotata cu ABS. Evident, vorbim de situatiile de urgenta, nu de coborat pante la munte, unde repet, ai treptele L-2-3 pentru frana de motor, depinde de modelul cutiei. Frana de motor useless daca ai ABS??Cred ca glumesti... |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
EinarN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 656 Joined: 17 October 08 ![]() |
QUOTE(R19/16v @ 1 Nov 2008, 09:09) Sunt convins ca va fi suficient sa cititi manualul. Nu se intampla nimic daca muti levierul in timpul mersului. Eu folosesc astfel frana de motor tot timpul. Specifica te rog (pt. necunoscatorii de automata) sa NU MUTE īn pozitia "P" = PARKING sau "R" = REVARD īn timpul mersului ca e de oaie rau de tot. ![]() ![]() ![]() This post has been edited by EinarN: 1 Nov 2008, 15:59 |
-------------------- |
|
Gescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 279 Joined: 30 October 07 ![]() |
@Thanatos...poti sa ai mama ABS-ului daca esti pe gheata si pui frana...uite ce scrie in cartea masinii
Attached thumbnail(s) Picture_024.jpg ( Size: 300.75k ) Number of downloads: 270 |
--------------------
Fiat
Albea
2006 Dynamic 1.4 Fire 77 CP (Fully Integrated Robotised Engine)
115Nm/3000rpm |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(EinarN @ 1 Nov 2008, 15:57) Specifica te rog (pt. necunoscatorii de automata) sa NU MUTE īn pozitia "P" = PARKING sau "R" = REVARD īn timpul mersului ca e de oaie rau de tot. ![]() ![]() ![]() Nu mi-am inchipuit ca trebuie sa ma exprim ca pentru... ![]() Se poate muta levierul in orice pozitie de mers in fata in timp ce masina ruleaza. Bineinteles, pentru a folosi pozitiile P (Park), R (Reverse, nu revard pentru ca numai EinarN stie ce inseamna) si N (Neutral) masina trebuie sa fie oprita. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
Thanatos |
![]()
|
QUOTE(PaulT @ 1 Nov 2008, 16:43) Nu glumesc deloc QUOTE(EinarN @ 1 Nov 2008, 16:57) Specifica te rog (pt. necunoscatorii de automata) sa NU MUTE īn pozitia "P" = PARKING sau "R" = REVARD īn timpul mersului ca e de oaie rau de tot. ![]() ![]() ![]() Nu poti sa bagi in P sau R in timpul mersului. Sfat nefolositor. Iar R=REVERSE. QUOTE(Gescu @ 1 Nov 2008, 17:05) @Thanatos...poti sa ai mama ABS-ului daca esti pe gheata si pui frana...uite ce scrie in cartea masinii Si daca pui frana de motor se opreste masina sau cum? This post has been edited by Thanatos: 1 Nov 2008, 16:37 |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
raqzvan |
![]()
|
![]() gute Laune war Trumpf Group: Members Posts: 514 Joined: 21 September 06 From: Constanta, Romania ![]() |
QUOTE(EinarN @ 1 Nov 2008, 16:57) Specifica te rog (pt. necunoscatorii de automata) sa NU MUTE īn pozitia "P" = PARKING sau "R" = REVARD īn timpul mersului ca e de oaie rau de tot. ![]() ![]() ![]() 1. Cred ca "R" vine totusi de la "REVERSE", nu de la "REVARD". 2. Au testat si la Mythbusters (pe Descopery channel), si, aparent cutiile automate au o protectie anti-prost, in sensul ca nu cupleaza Parking-ul sau Reverse-ul cand masina se deplaseaza. 3. Cutia asta minune nu e si pe Micra si pe Cube? Parca radeau si la Top Gear de Nissan Cube cu cutie automata, ziceau ca n-au mai vazut buton de Overdrive din anii '80. Abia astept sezonul urmator... "- Jeremy, I have exciting news about Dacia Sandero! It comes with an automatic gearbox... with Overdrive! - Hmm, great!" ![]() This post has been edited by raqzvan: 1 Nov 2008, 16:45 |
--------------------
Geely
Logan
Laureate 1.6MPI 2006 Austin Powers: Allow myself to introduce... myself.
|
|
Gescu |
![]()
|
Inseamna ca tu nu stii ce inseamna frana de motor.Pune tu frana pe gheata si am sa te vad la ora 5 pe protv.In timpul mersului, in momentul in care iei piciorul de pe acceleratie, datorita compresiei din cilindrii motorului acesta franeaza masina....este o frana mai lenta dar mai sigur decat ce pui tu
|
--------------------
Fiat
Albea
115Nm/3000rpm |
|
Thanatos |
![]()
|
Nu am sa iti demonstrez apa calda, insa nu cilindri motorului sunt in contact cu ghiata de pe jos ci tot cauciucurile. Iar daca tu crezi ca pe ghiata oglinda tu franezi mai bine utilizand numai frana de motor + frana de serviciu decat o masina cu ABS cu pedala apasata la fund e problema ta.
Apropo, o frana de motor aplicata agresiv pe gheata te poate trimite intr-un derapaj de toata frumusetea. |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
solenza_scala |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 9 June 08 ![]() |
QUOTE(adimfx @ 31 Oct 2008, 14:46) Cutia va avea 4 trepte + marsariere. Iata instructiunile din manual: Din manualul carei masini sunt pozele alea? Mersi |
--------------------
Dacia
Solenza
---
|
|
EinarN |
![]()
|
Eu m-am jucat cu un CAMARO din 89 si l-am bagat īn "P" la 50 km/h si s-a dus cutia ca s-a spart solenoidul. Masina si asa era de gunoi
![]() |
-------------------- |
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Thanatos, esti pe langa. Ar fi cazul sa nu ne mai tii teorii.
Apropo', unde-i pedala aia cu care pui frana de motor? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Gescu |
![]()
|
O frana de motor aplicata gresiv
![]() ![]() This post has been edited by Gescu: 1 Nov 2008, 19:10 |
--------------------
Fiat
Albea
115Nm/3000rpm |
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
pe gheata cea mai eficienta e frana de motor
pe zapada cea mai eficienta e frana fara abs apasata la fund in restul cazurilor cea mai eficienta e frana cu abs, asta in cazul in care nu-i vreun schumacher la volan care sa le aiba cu franarea |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
EinarN |
![]()
|
Cred ca cel mai bun lucru pt. cei ce n-au habar de automate sau n-au condus niciodata, sa mearga la o firma de īnchiriat masini de ex. SIXT, EUROPCAR, HERTZ ca or fi si prin RO destule, sa-si ia o automata pe un weekend si s-o testeze sa vada cum merge. Ulterior sa se puna sa scrie aici care-i parerea lor.
|
-------------------- |
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
la ce preturi sunt la firmele de rent mai bine isi cumpara o masina
|
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
EinarN |
![]()
|
Pe naiba. Un GOLF sau ceva asemanator e pe undeva pe la 92 EURO pe 24 de ore si mai mult ca s-o testezi nu-ti trebuie. OK. Stiu ca īn RO e ceva mai scump dar nici chiar asa.
Pt. ca sa vezi cum merge o automata, nu trebuie sa īnchiriezi cel mai tare BMW de fitze din Bucuresti. ![]() |
-------------------- |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Zi-le si cat e suma pentru garantie, sa nu dea buluc cu 55 euro (atat e la altii mai putin cunoscuti!) in mana...
On topic: un lucru bun pentru traficul urban, dar cred ca va fi taxat ca atare. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
EinarN |
![]()
|
@ vijelie
Nu l-e pot spune cīt este taxa de garantie ca nu traiesc īn RO dar pt. un golf sau ceva asemanator nu cred ca costa o avere si a pune mīna pe telefon, a suna oferitorul nu cred ca-i mare filozofie pt. a primi informatii de pret clare. Īn afara de asta, daca are norocul sa aibe un prieten ce are o automata, poate sa-l roage sa-i permita sa faca o tura de bloc cu ea. Oricum, este o hotarīre pozitiva ca apare automata pe Dacie. Singurul lucru ce mi-e ciuda e, ca mi-am luat Sandero pe 01.10.2008 si acum surpriza asta. Mai bine mai asteptam putin si-mi luam o automata. This post has been edited by EinarN: 1 Nov 2008, 23:29 |
-------------------- |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
QUOTE(raqzvan @ 1 Nov 2008, 16:44) 3. Cutia asta minune nu e si pe Micra si pe Cube? Parca radeau si la Top Gear de Nissan Cube cu cutie automata, ziceau ca n-au mai vazut buton de Overdrive din anii '80. Abia astept sezonul urmator... "- Jeremy, I have exciting news about Dacia Sandero! It comes with an automatic gearbox... with Overdrive! - Hmm, great!" ![]() Eu am condus Micra cu cutie automata cand am fost in Israel, nu e rea. Daca o calci calumea schimba la 6000. Bine, per total eu si colegul care am mers cu ea am fost dezamagiti de masina, dar nu de cutie. De asemenea am mai condus masini cu buton de overdrive (de ex hyundai getz). Nu cred ca ar mai trebui sa luati de bun ce spun pacalicii aia, au tendinta sa exagereze, sa faca show. Si overdrive e util uneori, impiedica masina sa treaca in treapta superioara. De acord ca au aparut acum vutii mai inteligente, dar pentru o automata clasica, simpla e bun. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@EinarN
Ai informatii SIGURE ca vor echipa pana si cele mai slabe versiuni (Ambiance, cum ai tu) cu CVA? This post has been edited by vijelie: 1 Nov 2008, 23:33 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
EinarN |
![]()
|
Nu am Info. Astept sa apara info aici ulterior merg la Renault aici īn DU sa-i iau la bani marunti. Daca nu importa versiune pe autiomata, schimb cutia la a mea. Merge si pe 1,4 MPI fara probleme. Exista automate cu motoare mult mai slabe asa ca nu-mi bat capul.
|
-------------------- |
|
dogy_10 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 901 Joined: 17 December 06 From: Timisoara ![]() |
pffff lauzi automata zici ca e cea mai tare inventie facuta vre-o data, normal e mai comoda si probabil in linie dreapta cutiile automate mai noi schimba ceva mai bine, dar niciodata o automata nu va fi mai distractiv de condus ca una manuala sau nu va fi mai eficienta......
|
--------------------
.
.
.
|
|
R19/16v |
![]()
|
...zise Nostradamus...
Tare as vrea sa te vad pe din schimband vitezele in 60ms... |
--------------------
DS
5H
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Hehe ca un impatimit al cutiilor automate imi pare bine ca masina nationala capata si ea o astfel de cutie.
Sunt "cam foarte" dezamagit de aspectul schimbatorului care este pur si simplu ORIBIL... Cielo automat era lux pe langa cum arata ala... In alta ordine de idei, multe posturi pe acest topic din partea unor oameni care in mod evident nu se pricep/nu au condus cutii automate. Va consuma cu cam 10% mai mult ca una manuala, va avea aceeasi viteza maxima, va avea 0-100 mai slab cam cu 10-15%, nu va avea probleme cu urcatul bordurilor/dealurilor etc. NU are dreptate un alt user care spune ca automata consuma la fel PUR SI SIMPLU daca tin piciorul pe D am consum instant 1,1l/ora iar daca bag in N am 0,6l/ora deci in mod clar consuma mai mult. De asemenea ca sa faca schimbul de viteze "smooth" va consuma ceva convustibil. La mine la passat producatorul declara consum oras la cutie manuala 7,5l/100km iar la automata 10l/100km. In realitate diferenta e mai bine DAR este o diferenta. Eu zic a fim f. fericiti ca este o automata cu 4... In primul rand probabil e model mai vechi si probabil e fiabila (cu uleiul schimbat la km rezonabili nu 100 mii cum recomanda unii) si datorita faptului ca in oras va schimba intre mai putine trepte (probabil vei merge cel mai mult cu a 2-a si apoi a 3-a). Costurile de exploatare vor fi mai mici de asemenea cand cutia este mai simpla. E f. bine ca s-a optat pt modulul de schimb manual si nu s-au folosit cele 321 pe langa PRND. Iti ofera mai multa flexibilitate. Observ ca s-a folosit un layout liniar la schimbarea modurilor deci probabil va trebui tinut apasat pe frana pentru a scoate din P. |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
vijelie |
![]()
|
Adevarul e ca schimbatorul de viteze pt cv manuale, mai ales din primele modele, arata bestial...
This post has been edited by vijelie: 1 Nov 2008, 23:47 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
EinarN |
![]()
|
QUOTE(dogy_10 @ 1 Nov 2008, 22:39) pffff lauzi automata zici ca e cea mai tare inventie facuta vre-o data, normal e mai comoda si probabil in linie dreapta cutiile automate mai noi schimba ceva mai bine, dar niciodata o automata nu va fi mai distractiv de condus ca una manuala sau nu va fi mai eficienta...... Decīt DISTRACTIV DE CONDUS mai bine CONDUS SIGUR. Decīt sa stau sa calc la pedale si sa mestec permanent īn oala, mai bine stau lejer ma concentrez la trafic lasīnd tehnica sa lucre pt. mine si daca e neaparat sa tin mīna dreapta īn alta parte si nu pe volan, prefer s-o tin pe "bulanasul" unei gagicutze decīt pe maneta aia inutile ![]() Īn ceea ce priveste schimbatul īn 60 ms, īi dau dreptate lui R19/16v. Pe pariu ca daca e sa n-e punem unul līnga altul la un semafor, tu cu manuala, eu cu automata, pīna tu bagi 1-a, eu stau deja la Mc Donalds si-mi beau cafeaua. ![]() Acuma daca te bufneste rīsu, nu rīde ca au mai fost unii pe aici care au rīs cīnd le-am spus asta si dupa ce am pus mīna pe Pontiac-u automat a lui tata si le-am demonstrat-o, n-au mai rīs ![]() This post has been edited by EinarN: 1 Nov 2008, 23:51 |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th June 2025 - 16:14 |