DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dacia introduce transmisia automata

C@talin
post 1 Nov 2008, 23:56
Post #91

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

Group: Members
From: cucu

QUOTE(banutu @ 31 Oct 2008, 14:10)
butonul ala din fata manetei se foloseste pe timp de iarna ,cand este" polei" ,un fel de frana de motor
*

gresit tongue.gif
butonu ala il au multe masini care au cutie automayta.e ptr iarna ca sa stie sa plece cu a doua dupa loc smile.gif

This post has been edited by C@talin: 1 Nov 2008, 23:56

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
paulica
post 1 Nov 2008, 23:57
Post #92

Membru autentic

Group: Validating
From: Bucuresti

QUOTE(IsNa @ 31 Oct 2008, 14:46)
Doar ca DSG-ul n-are nicio legatura cu cutiile automate clasice, cu exceptia ca e ...automatic.
*

Ca sa exemplificam ce a zis IsNa aveti mai jos " o pictura"
DSG.JPG ( Size: 12.61k ) Number of downloads: 2584

Deci unul din arborele principali cuplat, sa zicem, cu arborele secundar 2 este responsabil pentru treptele de viteza 1, 3 si 5. Celalat arbore principal cuplat cu arborele secundar 1 este responsabil pentru treptele de viteza R, 2, 4 si 6.
Sa presupunem ca rulezi in treapta 2. Arborele secundar2 cu cel principal corespunzator deja preselecteaza treapta 3 daca calci "gazul" respectiv treapta 1 daca calci frāna.
Selectia intre cei 2 arbori principali se face in "cutiuta" pe care scrie ambreiaj. Dupa cāte stiam eu nu sunt 2 ambreiaje ci un multidisc in ulei (tehnologie moto).

--------------------
Pegas 22 2006 - TL 11 PAA
+
Executron
post 1 Nov 2008, 23:59
Post #93

Membru fan UAP

QUOTE(C@talin @ 1 Nov 2008, 23:56)
gresit tongue.gif
butonu ala il au multe masini care au cutie automayta.e ptr iarna ca sa stie sa plece cu a doua dupa loc smile.gif
*

Sigur nu e doar un LED care sa-ti zica cand stai pe loc sa apesi pe frana daca vrei sa bagi in D? mellow.gif

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
EinarN
post 2 Nov 2008, 00:02
Post #94

Membru autentic

QUOTE(C@talin @ 1 Nov 2008, 22:56)
gresit tongue.gif
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
Poate e pt. asa ceva pt. cazul īn care posesorul e prea.............***** sa puna maneta singur pe pozitia 2 wink.gif

@ dogy_10

Uite aici:

2jdgegl.jpg

Frīna la blana, pozitia 1 bagata + accelaratia la blana = BURN OUT s-o īncalzesc putin ulterior frīna eliberata + acceleratia la blana monent cīnd + pozitia 2.

Acu sa te vad cīt de repede schimbi tu cu ambreajul tau ?

--------------------
+
C@talin
post 2 Nov 2008, 00:05
Post #95

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

vb serios e ptr iarna,am vazut si la o corsa in doua usi model penultimu minunatu buton.Si da e ptr sofer ca sa nu mai puna maneta in a 2 manula doar apasa butonu si o pune in D(drive) wink.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
EinarN
post 2 Nov 2008, 00:07
Post #96

Membru autentic

Ce aiureala radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

Scuze dar...........................

CITITI REGULAMENTUL: 2.g.

--------------------
+
Andy_ACS
post 2 Nov 2008, 00:11
Post #97

Yes, I'm not!

From: Craiova

@EinarN - pai si care e 'meseria'? Cu aia stie sa mearga si mama smile.gif Sa te vad pe tine dupa ce mergi numai cu automata cum treci pe o manuala... invers e mai usor.
Legat de placerea de a conduce - uneori e fun cu manuala, alteori e obositor, daca nu sti sa schimbi calumea si ti se pare greu dai bani in plus si iei automata... sau daca esti comod la fel.
Ma gandesc cat de plictisitor ar fi sa mergi pe drum drept si cu automata, te ia somnul smile.gif
Apoi ma gandesc cum e sa mergi in aglomeratie cu manuala, te ia durerea de cap smile.gif

Ce bine ca o sa putem ALEGE feicare ce vrem. Degeaba va obositi unii pe aici sa 'domonstrati' cat de buna e automata, sau cat de buna e manuala.

In oferta Dacia varianta asta e binevenita, desi personal nu cred ca in Romania va face mari vanzari, poate in afara. In romania cred ca mai mult la doamne, si alea incepatoare smile.gif

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
EinarN
post 2 Nov 2008, 00:19
Post #98

Membru autentic

@ Andy_ACS

Nu te opreste nimeni sa schimbi cu mīna si la automata daca vrei "volomusai" sa ai ocupatie si ca sa treci de pe autom. la manual nu-i mare filozofie si asta-ti spun din propria experienta. Sīnt 7 ani de cīnd mi-am facut permisul. Toti anii astia am condus de regula numai automata americana, una din masinile lui batrīnu.
Alternativ mai conduc si acuma dar de o luna de zile conduc mai mult manuala si nu mi-a fost greu sa schimb de pe una pe cealalta.

Drumul lung pe automata e mai odihnitor. Īi dai "D" īi pui tempomatul, īl programezi la cīt vrei si o lasi sa se duca.
Ai mai mult timp sa admiri privelistea pe unde te duci si fi convins ca nu te plictisesti. OK. E si dependent de gustul fiecaruia si de starea de spirit. Nu toti sīntelm la fel.

This post has been edited by EinarN: 2 Nov 2008, 00:20

--------------------
+
einstein1984
post 2 Nov 2008, 00:22
Post #99

fan Dacia

QUOTE(os @ 31 Oct 2008, 17:24)
O fi - poate de aia se simte mai pronuntat frina de motor. Ceea ce nu stiu este daca retrogradeaza 2 trepte o data.

Din experienta (si urmarind turatia motorului), CV de care spun se duce pina la 3 trepte inapoi (da, adica a II-a in loc de a V-a). Poate la o panta teapana si mai mult si nu stiu eu.

Tiptronic nu efabricat tot de ZF?
-------
Adica - de Zeppelin...
*

Zahrad farbirk friedrichshaven sau ceva de genul asta.
1) cutia de viteze automata are schimbator de caldura apa ulei, nu are nevoie de radiator separat
2) DP0 la renault nu prea vine cuplat cu k9k. Probabil va fi doar cu k4m, asa cum e si la kangoo de exemplu. Fiind o optiune "de lux", nu cred sa fie oferita cu echipari de baza ca Ambiance (adica sa nu aiba AC si sa aiba cutie automata e exetrem de putin probabil)
3) E perfect posibil sa nu fie adaptativa. Sau mai precis ca e aproape sigur.
4) Are o treapta in plus fata de Cielo
5) teoretic, uleiul din cutie e garantat pe viata. Practic, daca se roade o garnitura de pluta din convertizor, e posibil sa pice 1,2 valve solenoid din distribuitorul hidraulic. Atunci se schimba si uleiul, evident.
6) Contactorul multifunctional, ala cu levierul ala urat se mai strica/iese din aliniament.
7) Era un membru cu clio symbol automat. Poate ne spune el cum se conduce.
8) Cutia asta nu prea se repara in service. se pot schimba valve, distribuitorul hidraulic, racitorul de ulei sau convertizorul. Daca e o problema interna cu angrenajele, franele sau ambreiajele, se inlocuieste.
9) Cutiile automate fac ceea ce robotizatele nu pot inca sa faca: schimba treapta de viteza in sarcina. Si au demaraj inerent mai lin.
10) pentru taximetristi ar putea fi o alegere interesanta, impreuna cu o instalatie gpl.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
EinarN
post 2 Nov 2008, 00:34
Post #100

Membru autentic

Pt. cei ce nu cunosc, cam asa arata o cutie automata īn interior (de la BMW - 6 viteze) :

9sym3q.jpg

Asta este turbina de presiune si este montata īntr-e cutie si motor acolo unde la manuale este placa de presiune / disc ambreaj:

r2m35f.jpg

patul de ventile prin care circula uleiul sub presiune care la rīndul lui actioneaza vitezele, arata aprox. astfel: (Poza = pat ventile de la cutie TH 700R4 USA)

nbcac2.jpg

--------------------
+
Executron
post 2 Nov 2008, 00:36
Post #101

Membru fan UAP

Totusi va recomand cu caldura sa schimbati uleiul de transmisie la cutia automata la max 50 mii km.

S-a discutat mult pe alte forumuri. La mine de exemplu scrie ca trebuie schimbat la 60 mii km, la altele nu scrie.

Darita frecarilor, temperaturilor inalte, mers mult in oras etc uleiul isi pierde din proprietati si pt 100 euro la 3-4 ani eu zic ca merita sa stai linistit.

De curand l-am schimbat la cutia mea (nu fusese niciodata schimbat) si a iesit f. negru, deci in mod clar trebuie schimbat.

--------------------

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
einstein1984
post 2 Nov 2008, 00:37
Post #102

fan Dacia

"turbina de presiune"e hidroconvertizorul. Labirintula ala e distribuitorul hidraulic, in poza nu apar insa si cele 5-6 suapape pilotate de solenoizi.
Cutia Zf 6hp24 de mai sus e muult mai complicata decat umila dp0 de pe logan.

This post has been edited by einstein1984: 2 Nov 2008, 00:38

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
EinarN
post 2 Nov 2008, 00:41
Post #103

Membru autentic

@ Executron

Da. ATF-ul (asa se numeste uleiul de automata) este de fapt ulei hidraulic rosu.
Daca a iesit negru, e trist. Ar fi trebuit sa desfaci capacul de jos de pe cutie si sa schimbi filtrul ca ala e plin de mizerie.

@ einstein1984

Da. de acord cu tine. Poza este doar ca info.
E normal ca cutia de logan sa fie mai simpla.

Ideea cu pozele este, ca cei necunoscatori de automate, dar care au vazut o cutie manuala desfacuta, sa poata face o comparatie īn mare si.....sa nu-si bage degetele pe unde nu trebuie.

--------------------
+
Executron
post 2 Nov 2008, 00:46
Post #104

Membru fan UAP

QUOTE(EinarN @ 2 Nov 2008, 00:41)
@ Executron

Da. ATF-ul (asa se numeste uleiul de automata) este de fapt ulei hidraulic rosu.
Daca a iesit negru, e trist. Ar fi trebuit sa desfaci capacul de jos de pe cutie si sa schimbi filtrul ca ala e plin de mizerie.

*

Nu e chiar asa trist. Asa iese uleiul ca cutiile astea automate (ideea e ca era prea negru semn ca trebuia schimbat mai demult...) . Spre deosebire de alti producator VW a folosit un tip de cutie care are ferodouri la ambreiaje si cu timpul se acumuleaza ferodoul in ulei.

bineinteles c-am desfacut baia la cutie si-am schimbat filtrul.

DE ASEMENEA nu se foloseste ulei de transmisie rosu ATF 220 la modelul asta de cutie. Uleiul este unu galben (ca cel de motor) pe original de la VW (nush ce producator), fiind semnificativ mai scump.

In general ATF se foloseste la americane.

This post has been edited by Executron: 2 Nov 2008, 00:47

--------------------

+
EinarN
post 2 Nov 2008, 00:50
Post #105

Membru autentic

Sincer sa fiu , n-am tinut cont. ATF am bagat si la OPEL (OK, Opel = GM) dar se recomanda si la VW / Ford / Seat etc.
Aici daca te duci sa cumperi ulei de automata, peste tot īti da ATF indiferent ca īn service sau īn magazine.
Sīnt curios ce se recomanda la Dacie si ce echivalent are. Ai info ?

ATF e defapt prescurtarea numelui Automatic Transmission Fluid

Tot pt. necunoscatori, AICI UN VIDEO unde mestereste unul la patul de ventile de la o TH 700 R 4.

This post has been edited by EinarN: 2 Nov 2008, 00:52

--------------------
+
Executron
post 2 Nov 2008, 00:57
Post #106

Membru fan UAP

Dap, poate am formulat aiurea, nu e o greseala sa folosesti ATF, de fapt stiu pe multi cu masini VAG care au pus ATF rosu fiind in jur de 20 RON/litrul. Uleiul original galben de la VW e 70 RON/litrul si atunci cand intra 7 litrii (9 litrii cu cutia data jos si scos uleiul din convertizor) se simte la buzunar.

Daca as fi sa-l schimb din nou as pune tot ATF ca tot aia e sincer. L-as schimba la 35-40 mii km (eu oricum fac 7000 km/km pe an deci...) si nu te doare capul smile.gif

DAR punctul esential e ca uleiul TREBUIE schimbat. Sunt multi chiar la reprezentante care sustin ca uleiul NU se schimba la TOATE automatele care este profund gresit. La tiptronic, la multitronic, la DSG se schimba cu siguranta doar ca sa enumar cateva.

--------------------

+
EinarN
post 2 Nov 2008, 01:07
Post #107

Membru autentic

QUOTE(Executron @ 1 Nov 2008, 23:57)
DAR punctul esential e ca uleiul TREBUIE schimbat. Sunt multi chiar la reprezentante care sustin ca uleiul NU se schimba la TOATE automatele care este profund gresit. La tiptronic, la multitronic, la DSG se schimba cu siguranta doar ca sa enumar cateva.
*

Bineīnteles. Dezinformarea de care pomenesti vine de la o recomandare pt. masini americane gresit interpretata.

General Motors, recomanda la masinile SUA schimbarea ATF la fiecare 100.000 MILE. Daca calculam 1 mila = 1609,9 metri, realizezi ca īn km este masina deja iesita din garantie (conform legilor europene) dar nu americane si aici se da totul peste cap deoarece se baga toate masinile cu automata īn aceasi oala fara a se tine cont ca motoarele SUA scot puterea din volum (cmc) si nu din turatie ca la cele europene / japoneze, motiv si de ce mecanica americana are punct de uzura cu 40% mai mic fata de restul lumii (datorita turatiei reduse).

Tinīnd cont de aceasta interpretare gresita, i se spune cumparatorului deja prostia asta īn magazin cīnd īsi preia masina, precum ca uleiul la cutia automata nu trebuie schimbat, indiferent ca-si ia un Dodge Charger sau un Golf.

--------------------
+
doctorasul
post 2 Nov 2008, 06:38
Post #108

Membru imbatranit

Group: Validating DaciaClub
From: Pitesti

EinarN,nu vei putea monta BVA pe motorul de 1,4.Momentan se v-a monta doar pe motorizarea 1,6 16V,injectia este pilotata de uce Sirius34(EMS3134),acesta face schimb de informatii cu uce BVA (TA2005) iar corpul clapeta si pedala de acceleratie sunt electrice(fara cablu acceleratie).Informatile despre treapta in care te afli si cuplarea aderentei scazute vizibile pe displayul aparatului de bord sunt date de uce BVA.

PS.Va pot spune ca merge super,bani sa aveti sa v-o permiteti! radmasa.gif

This post has been edited by doctorasul: 2 Nov 2008, 06:53

--------------------
Dacia Dacia 92 - ot
+
vis-a-vis
post 2 Nov 2008, 06:54
Post #109

DaciaClubber

Romanii vor motiva ca nu si-au luat cutie automata, din cauza schimbatorului oribil. Nu ca le e frica de necunoscut sau ca nu-si permit.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
liviu2004
post 2 Nov 2008, 12:07
Post #110

Membru autentic

QUOTE(doctorasul @ 2 Nov 2008, 07:38)
EinarN,nu vei putea monta BVA pe motorul de 1,4.Momentan se v-a monta doar pe motorizarea 1,6 16V,injectia este pilotata de uce Sirius34(EMS3134),acesta face schimb de informatii cu uce BVA (TA2005) iar corpul clapeta si pedala de acceleratie sunt electrice(fara cablu acceleratie).Informatile despre treapta in care te afli si cuplarea aderentei scazute vizibile pe displayul aparatului de bord sunt date de uce BVA.

PS.Va pot spune ca merge super,bani sa aveti sa v-o permiteti!  radmasa.gif
*

Diesel nu? Ce tristi is astia de la Dacia.

--------------------
Opel Tigra Twintop 2005
+
xcss
post 2 Nov 2008, 12:13
Post #111

Born to Be Epic

QUOTE(Andy_ACS @ 1 Nov 2008, 23:30)
Si overdrive e util uneori, impiedica masina sa treaca in treapta superioara.
*

Aici am oarece dubii...
Generally speaking, overdrive (OD) is the highest gear in the transmission.

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
vis-a-vis
post 2 Nov 2008, 12:32
Post #112

DaciaClubber

Din cate stiu eu, overdrive e cand se cupleaza direct intr-un raport mic de pinioane, ce permit o viteza mare la turatie scazut pe autostrada.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
dogy_10
post 2 Nov 2008, 13:17
Post #113

Membru autentic

From: Timisoara

@EinarN sincer nu stiu ce tot incerci sa lamuresti, eu nu am zis ca la o liniutza automata nu poate fi mai rapida, dar iti spun clar ca o masina cu manuala in mainile unui sofer bun va fi superioara pe un drum virajat..... in fine e bun ca sa introdus automata si la dacia, dar sincer nu vad cine va cumpara asa cv pe o masina low cost, eu sincer mai bine mi-as pune alte optiuni decat sa dau 1000 euro pe o cutie automata, nu sunt nici comod stiu si sa schimb vitezele, deci nu trebuie sa ma ajute nicio tehnologie, poate singurul avantaj ar fi faptul ca as putea sa vb la telefon in trafic, dar m-am obisnuit si asa.....

This post has been edited by dogy_10: 2 Nov 2008, 13:18

--------------------
. . .
+
balanel
post 2 Nov 2008, 13:19
Post #114

Transmisie automata - confort si siguranta.

Nu stiu de ce acest topic a devenit un versus cutie manuala/ automata. Nimeni nu va obliga de la Dacia sa va cumparati altceva decat ce va place.

Cat despre cutia automata, ca idee, este exact ceea ce avem nevoie prin traficul din Bucuresti. Cand mi-am luat masina actuala, acum 1 an, am ezitat intre manuala si automata, si am ales in cele din urma manuala, pentru ca mi-era frica de consum, cea automata fiind cuplata doar cu motorul pe benzina. Pot spune ca am facut o alegere buna in ceea ce priveste consumul, dar, daca ar fi sa aleg din nou, as alege fara discutie automata.
De ce? Raspunsul e simplu. Traficul in Bucuresti a devenit un cosmar. Deja nu mai exista zi sau ora la care sa nu existe blocaje in trafic. Asa ceva nu puteam insa sa imi inchipui, cu doar 1 an in urma. Problema consumului, daca ar fi fost, o rezolvam cu GPL. Sa nu inteleaga cineva ca nu sunt multumit de masina pe care o am acum. Este o masina extraordinara, care merge foarte bine, consuma putin, asa cum a fost proiectata. As fi nebun sa fiu nemultumit ca nu are cutie automata, din moment ce asa am cumparat-o.
DAR: urmatoarea masina va fi mai mult decat sigur cu transmisie automata. Si sper sa se intample cat mai curand, deoarece traficul prin care trebuie sa merg zilnic ma afecteaza mult dpdv psihic - tot timpul sunt un pachet de nervi.

Apreciez solutia tehnica folosita de Dacia, anume cutie cu convertizor de cuplu, pentru ca este o solutie cunoscuta si foarte fiabila, in plus, foarte confortabila. Poate nu e asa eficienta ca DSG, dar sincer, cand mut masina un metru mai in fata, prin frumoasa capitala, diferenta nu se prea vede.

P.S. http://www.promotor.ro/noutati-auto-auto-d...va-luni-3387569
Deci va fi si cu posibilitate de schimbare manuala a treptelor.

This post has been edited by balanel: 2 Nov 2008, 13:40

--------------------
chevrolet aveo sedan t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013 (in curand alta masina, cu transmisie automata)
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale.
Fan Mircea Badea.
+
vis-a-vis
post 2 Nov 2008, 13:22
Post #115

DaciaClubber

Eu m-as scarpina de 1000 de euro pentru cutia automata. In afara de asta, servodirectie, abs, aer conditionat si eventual geamuri electrice pe fata. La restul de "accesorii" pot renunta fara regrete.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
EinarN
post 2 Nov 2008, 14:03
Post #116

Membru autentic

@ dogy_10

Eu nu vreau sa lamuresc decīt un singur lucru:
- Īn ceea ce priveste siguranta circulatiei, independent de stilul de condus si conditiile de trafic, automata e mai sigura ca una manuala.

Te-ai gīndit vreodata, cīti metri parcurgi la viteza de 50 km/h din momentul cīnd calci ambreajul, schimbi viteza si dai drumul la ambreaj? Īn impul asta se pot īntīmpla multe si tu esti ocupat co o mīna si 2 picioare sa faci cu totul alt ceva, decīt sa eviti de ex. un accident, un copil care fuge peste drum printr-e masinile stationate etc. Pīna tu observi evenimentul + timpul de reactie + abandonarea manevrei de schimbare a vitezei + activarea frīnei, creierul copilului este deja AIRBRUSCH la tine pe capota de la motor.
La automata nici nu trebuie sa muti piciorul de pe o pedala pe cealalta.
Ai bagat stīngul full īn pedala de frīna eventual tragi de volan. Timpul de reactie este cu 50% redus deoarece nu-ti este sustrasa atentia cu alte bazaconii.
Numai ideea avantajului īn siguranta circulatiei, FACE TOTI BANII la automata. Restul..................pareri personale = apa de ploaie.

Bineīnteles ca daca-i dau unui pilot de curse una manuala, īi da clase la o automata dar nu toti sīnt Schumacher si noi vorbim de conditiile normale de trafic. Lasam si liniutele la o parte, ne gīndim ca posesorul are o familie cu 2 copii īn masina wink.gif

This post has been edited by EinarN: 2 Nov 2008, 14:09

--------------------
+
adip
post 2 Nov 2008, 14:06
Post #117

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(dogy_10 @ 2 Nov 2008, 22:17)
o masina cu manuala in mainile unui sofer bun va fi superioara pe un drum virajat.....
Si cu automata te descurci mai mult decat onorabil pe drum virajat, chiar fara a trece pe manual, ci doar din acceleratie. Trebuie niste kilometri ca sa-ti poti adapta stilul de condus, asta-i clar. Nu e perfecta, uneori are tendinta sa ramana subturata atunci cand tu te astepti sa retrogradeze si trebuie sa o ajuti, dar per ansamblu e foarte placuta la condus in mai toate situatiile.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
mihai_dorin
post 2 Nov 2008, 14:28
Post #118

Membru autentic

QUOTE(EinarN @ 2 Nov 2008, 15:03)
@ dogy_10

Eu nu vreau sa lamuresc decīt un singur lucru:
- Īn ceea ce priveste siguranta circulatiei, independent de stilul de condus si conditiile de trafic, automata e mai sigura ca una manuala.

Te-ai gīndit vreodata, cīti metri parcurgi la viteza de 50 km/h din momentul cīnd calci ambreajul, schimbi viteza si dai drumul la ambreaj? Īn impul asta se pot īntīmpla multe si tu esti ocupat co o mīna si 2 picioare sa faci cu totul alt ceva, decīt sa eviti de ex. un accident, un copil care fuge peste drum printr-e masinile stationate etc. Pīna tu observi evenimentul + timpul de reactie + abandonarea manevrei de schimbare a vitezei + activarea frīnei, creierul copilului este deja AIRBRUSCH la tine pe capota de la motor.
.....................

*

Crezi ca cel care are o cutie manuala in acest caz ii mai este gandul ca ii moare motorul sau nu stiu ce altceva lucru? Procedeaza la fel apasand frana puternic si cand masina mai are putin si se opreste apasa ambreajul.

--------------------
Renault Megane Sedan 1.6 16v 2007 Privilege + Mio C720b
“Omul este cel mai putin el īnsusi, atunci cand vorbeste īn propria persoana. Da-i o masca, ŗi el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
+
sorin_f39
post 2 Nov 2008, 15:27
Post #119

Ferrari fan

From: Galaži

Pe configuratorul Renault, am vazut ca orice Megane cu BVA costa cu 1500 euro mai mult decat Megane -ul echivalent ca si echipare si motorizare, dar cu BVM.
Daca si in cazul Dacia va fi o diferenta de (>) 1000 euro, nu stiu cate masini cu BVA va vinde Dacia. Plus ca , consumul este mai mare si majoritatea posesorilor de masini se uita la bani, in detrimentul comfortului. Pentru ca la urma-urmei, BVA sau BVR nu inseamna decat o investitie in comfort.

QUOTE(doctorasul @ 2 Nov 2008, 06:38)
... injectia este pilotata de uce Sirius34(EMS3134),acesta face schimb de informatii cu uce BVA (TA2005) iar corpul clapeta si pedala de
*

Din ceea ce stiu eu, ECU in engleza (sau UCE in romana) este calculatorul de injectie si doar la el se refera abrevierea respectiva. Calculatorul pentru cutia automata se numeste TCU si, la fel, abrevierea este folosita doar pentru acest tip de cutie.

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp Dynamique 1.6 16V (2007) - GL
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
+
os
post 2 Nov 2008, 16:30
Post #120

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

BVA? BVM?

S-a terminat limba romana ca tre'sa luam prescurtari de la altii?

Nu vreau sa fiu ca Pruteanu, dar BV pentru ctie de viteze e cam groasa...

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
10 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th June 2025 - 20:39
Forum Renault