distributie
![]() ![]() ![]() |
distributie
micutza08 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 13 November 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
Clima 2004
|
|||
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Vezi ca era un tabel pe aici cu toate reviziile, nu mai stiu in ce topic. O sa-l caut si o sa-l mai pun inca o data.
In principiu, revizia de 4 ani sau 60.000 de km este cea mai costisitoare, deoarece se schimba foarte multe. Se schimba toate filtrele, lichidul de racire (3l antigel concentrat + 3l apa distilata), lichidul de frana, bujiile, distributia, etc. Majoritatea reprezentantelor Dacia nu accepta sa vii tu cu piesele de schimb si te va ajunge mult mai mult daca le cumperi de la ei. Masina, mai mult ca sigur, nu mai este in garantie, asa ca iti cumperi tu piesele si cauti un service autorizat ca sa ai garantie la lucrare. revizii_solenza.JPG ( Size: 147.22k ) Number of downloads: 1277 This post has been edited by cristio_79: 7 Dec 2008, 16:20 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
cristio_79 te rog frumos trimite-mi si mie acest tabel pe adresa nissan_nav74@yahoo.com.multumesc
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Pai eu o trimit ca nu mi-e greu, dar este mai simplu sa o deschizi, apoi sa-i dai click dreapta, dupa care Save picture (image) sau Save as si alegi locul din calculator unde vrei sa o salvezi.
This post has been edited by cristio_79: 7 Dec 2008, 17:11 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
micutza08 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 13 November 08 ![]() |
Pret? Ca asta ma intereseaza
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
Clima 2004
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
|
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
wvirgil |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 6 November 08 From: Turceni - Gorj ![]() |
Pt. micutza08 - schimbat distributie (kit distributie, curea alternator, curea pompa servodirectie) - aprox. 400 RON, inclus manopera, piese, TVA, si schimbat lichid racire (antigel) - aprox.100 RON, inclus manopera, antigel, TVA, in service autorizat Dacia, in luna noiembrie, a.c.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003/Rapsodie
- Gj-99-ADV
|
|
cristio_79 |
![]()
|
In jur de 300 de lei este rola curelei de accesorii, pe care multi nu o schimba sau cauta sa schimbe doar rulmentul din interior, o pompa de apa era in jur de 200 de lei si chiar peste, un kit distributie care contine cureaua si rola se invarte intre 140 si maxim 200 lei. Daca mai pui 3 litri de antigel concentrat la 18-20 lei/l, filtru de ulei cam 20 lei, 3 litri de ulei cam la 20-25 lei/l, fitru de aer tot cam la 20-30 lei, iti faci o parere, in mare, despre costurile reviziei. Nu mai punem bujii, filtru habitaclu (daca ai AC) etc.
Urmareste acel tabel pe care l-am atasat. Este posibil sa mai apara si lucruri neprevazute cand o sa fie luata la bani marunti, asa ca ar trebui sa mai ai o rezerva. This post has been edited by cristio_79: 10 Dec 2008, 14:07 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
eu am schimbat de vreo luna distributia si cand am dat jos cureua de distributie am gasit ceva scurgeri la pompa de apa si am schimbat-o si pe aia. Cost total vreo 950 de lei la meridian. (curea+rula distrib, curea servo si alternator, simering, pompa apa si 3 l antigel). preturile nu mi le mai amintesc exact mai ales ca erau trecute net+TVA. Oricum distributia putin peste 200 lei si pompa de apa putin peste 300, manopera vreo 250 parca, si vreo 200 celelalte curele cu simeringul si antigelul.
AAA Si ca idee diapazul la Meridian Sud e obiect tabu. Tinut printr-o incapere incuiata cu cheia nu stiu carui maestru, si cat se poate de nou. De utilizat, stiau si ei sa-l foloseasca ca si mine, adica deloc. Am luat manualul pe acolo sa ne uitam, nu am gasit exact cureaua de solenza cu intinderea necesara (doar ce citisem eu pe forum), slabi de tot pe partea asta.. Practic tot cu mana finuta a mecanicului s-a reglat. Treaba e ca merge bine, nici un zgomot suspect, totul ok. This post has been edited by alex_axn: 11 Dec 2008, 10:43 |
--------------------
vw
passat
2009
- B __ ___ "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
wvirgil |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 6 November 08 From: Turceni - Gorj ![]() |
Ce rulment este la rola (galetul) ce intinde cureaua de servo ?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003/Rapsodie
- Gj-99-ADV
|
|
Fancyman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 September 04 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(alex_axn @ 11 Dec 2008, 11:19) ........ Practic tot cu mana finuta a mecanicului s-a reglat. Treaba e ca merge bine, nici un zgomot suspect, totul ok. Alex, sfatul meu este sa-ti verifici totusi intinderea curelei cu un diapazon pana cand nu e prea tarziu. Au mai fost colegi pe forum care tot asa au facut si dupa cateva sute de km a-nceput sa le tiuie cureaua. |
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
Sonny.Mark |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 1 March 08 From: Roman ![]() |
Salutare tuturor! Am o Solenza Comfort din iunie 2004 si are acum 31.700. Este impecabila din toate punctele de vedere. Am facut toate reviziile la timp si sunt mentionate in cartea service. Cand am facut revizia la 30.000 ,un tip de la service care imi e amic mi-a zis ca tb sa-i fac distributia pt ca a trecut de 4 ani. Ma tot intreb, pot sa mai astept un an? Ca nu prea stau bine cu banii. Parca e cam aiurea sa-i schimb distributia la putin peste 30.000 de km
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004/Comfort/1,4MPI
- NT-25-RCA
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Si eu sunt in situatia ta. Masina are peste 4 ani, dar nu are 60.000 de km si nu am schimbat distributia si pana in primavara nici nu o schimb. Am demontat capacul acela de plastic care acopera cureaua sa vad cam in ce stare se afla si era perfecta, parca acum fusese montata. Nu are nici un fel de urma de imbatranire, nici macar ce era scris pe ea nu se curatase. Pompa de apa este in stare buna, rola la fel.
Acesta nu este un sfat de a merge cu masina peste limitele date de constructor. Eu o fac pe riscul meu, in conditiile in care am verificat foarte atent piesele componente si stiu cum am exploatat masina. This post has been edited by cristio_79: 12 Dec 2008, 00:25 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
sebastianu |
![]()
|
![]() feel good on weels Group: Members Posts: 591 Joined: 26 April 07 ![]() |
si eu in aceeasi situatie ... 5ani si mai bine de jumate - aprox 50000 si ... nu am schimbat distributia.si toata lumea asta imi spune
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2003
|
|
wvirgil |
![]()
|
Aceeasi situatie, schimbat distributia la 5 ani si jumatate, aprox. 50.000 km. De fapt, chestia cu 4 ani o spun mecanicii in service, in cartea tehnica a masinii nu e specificat decat 60.000 km. Eu inca mai caut tipul rulmentului de la rola intinzatoare[COLOR=red] a curelei de servo si nu ma ajuta nimeni ! HELP !![SIZE=7][COLOR=red]
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003/Rapsodie
- Gj-99-ADV
|
|
cristio_79 |
![]()
|
In cartea Solenzei, intr-adevar, se specifica doar termenul de 60.000 de kilometri, dar in cazul Loganului si al gamei Renault a fost introdus si termenul de 4 ani. Asta in cazul masinilor care ruleaza in Romania.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
johnny73 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 15 December 07 ![]() |
Imi poate spune si mie cineva care este codul rulmentului de la rola intinzatoare , deoarece vreau sa schimb distributia si doresc sa schimb si acel rulment. Va multumesc.
|
--------------------
DACIA
Solenza
2003/
|
|
alinushy |
![]()
|
![]() modeLator Group: Members Posts: 2.622 Joined: 9 January 07 From: Pitesti - Mioveni ![]() |
coduri piese pt:
-curea distributie + rola -curea servodirectie + rola -curea AC -curea alternator Attached File(s) ![]() |
--------------------
Audi
A4
... 1.8T...quattro ;) frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
|
|
wvirgil |
![]()
|
Si eu il caut de 2 luni si nu l-am mai gasit ! Doar promisiuni .
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003/Rapsodie
- Gj-99-ADV
|
|
johnny73 |
![]()
|
Ai mai gasit acel rulment de la rola? Eu nu am gasit nimic pina in prezent. Si nici nu stiu ce curea de distributie sa cumpar si rola(producator).
|
--------------------
DACIA
Solenza
2003/
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
dar ce se intampla daca nu schimb distributia??
a mea e din 2003 si am schimbat-o |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
- B-68-BMD Daca Ai cap Iese Altfel Dacia 4 ever :X |
|
danono |
![]()
|
Ala care intreaba mult Group: Members Posts: 118 Joined: 12 December 07 From: Tg.Mures ![]() |
Daca nu se rupe cureaua nu se intampla ninic...dar daca se rupe e nasol (...ca pret al reparatiei)
|
--------------------
Dacia
Duster
2019
- MS-xx-xxx
|
|
wvirgil |
![]()
|
Nu am gasit inca rulmentul, si curios e faptul ca nimeni nu stie ce cote are! Parca ar fi secrete pazite la NASA !
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003/Rapsodie
- Gj-99-ADV
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
wvirgil ...pai nu prea ma intereseaza sa schimb decit rulmentul...eu unul cind schimb kitul il schimb pe tot cu tot ce tine de kit(curea+rola)...nu se merita sa risc pentru un banal de rulment.BAFTA
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
wvirgil |
![]()
|
ramsen... e vorba de rulmentul de la galetul intinzator curea accesorii, respectiv cureaua ce antreneaza pompa de servo. Acea rola este aprox. 300 lei, iar numai rulmentul este aprox. 50 lei. Care este riscul ?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003/Rapsodie
- Gj-99-ADV
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
|
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
P3riculoS |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 10 January 09 From: London United Kingdom ![]() |
este vreunu care stie cam la catzi km se schimba distributzia ? eu am 56 de mii si am masina.. de la 38 de mii si nush daca a fosts chibata .. poate a lamuritzi si pe mine .. ms astept
|
--------------------
Renault
Laguna III
2.0 dCi 150 eco2 Dynamique TomTom 5Dr FAP
- MK 60 OXP
|
|
Mihai San |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 973 Joined: 2 April 08 From: Bucuresti sau Arges ![]() |
Dupa cum scrie si mai sus........distributia se schimba la 60k
|
--------------------
Dacia;
solenza
2005/confort ; vw golf 4 1.6 16v
|
|
theundertaker |
![]()
|
![]() welcome to hell Group: Members Posts: 80 Joined: 17 October 08 From: Death Valley ![]() |
P3riculoS
Cum zice colega mai sus, distributia se schimba la 60.000 de km sau la 4 ani. Dupa cum vad, masinuta ta e din 2004, deci era bine daca o schimbai anul trecut, chiar daca nu aveai 60.000 de km rulati. Numai bine!!! |
--------------------
BMW
750i
2010 FERRARI F430/2009
|
|
johnny73 |
![]()
|
Buna. Imi spuneti si mie va rog ce producatori sa aleg pentru kitul de distributie si pentru pompa de apa? Multumesc.
|
--------------------
DACIA
Solenza
2003/
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 05:10 |