DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> dupa alegeri, taxa auto creste

brigada_diverse
post 7 Dec 2008, 22:08
Post #91

Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D

Group: Members
From: Constanta

http://www.daciaclub.ro/index.php?act=ST&f...=0#entry1639433

ce vrea sa zica omu? ca e buna marirea taxei?

--------------------
Dacia ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI
Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fiderzen
post 7 Dec 2008, 22:50
Post #92

Membru autentic

From: bucuresti-militari

smile.gif

Attached thumbnail(s)
pliantprintho0.jpg ( Size: 400.68k ) Number of downloads: 261

--------------------
BMW e36 320i sedan
+
aphophis
post 7 Dec 2008, 23:09
Post #93

Membru autentic

aia ce au facut afisul ar trebui sa se informeze mai bine. Din cate stiu eu firma lui tariceanu nu mai e importator citroen laugh.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
adip
post 7 Dec 2008, 23:25
Post #94

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(body @ 8 Dec 2008, 02:51)
Are perfecta dreptate firechief ! [...] Iti permiti , o iei , nu , pa si pusi !
Ce-mi plac mie baietasii astia care, cum dau de gustul banului, doar cu c*rul in masini noi se pot purta. Da' cand nu aveati posibilitatea sa va plimbati c*rurile in masini noi, cu plasticele pe scaune, era buna si berlina aia cu lonjeroane praf, nu?
Dumitale cuvantul "nevoie" iti spune ceva? Nu toti romanii sunt samsari sau ciumegi cu cosuri pe fata care vor sa-si ia sh doar ca sa se "traga" cu ea la semafor. Dar se pare ca unii nu pot intelege asta. Ma refer, evident, la parvenitii carora dintr-o data le pute tot ce nu e nou

This post has been edited by adip: 7 Dec 2008, 23:25

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Merced
post 7 Dec 2008, 23:36
Post #95

No fear. No limit. No equal.

Excelent post adip! up.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
ArtVandelay
post 7 Dec 2008, 23:53
Post #96

Anytown, USA..

From: Craiova

--------------------
Ford focus 2001
He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.

I got 99 cookiez cause a bitch ate one.
+
diaconuliviu
post 8 Dec 2008, 13:10
Post #97

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(argon @ 5 Dec 2008, 10:28)
taxa s-a marit dintr-un motiv foarte simplu, trebuie scosi de undeva banii pierduti din scoaterea taxei la masinile noi. Nu-i intereseaza industria(ca oricum nu salveaza nimic, criza e globala), poluarea, si alte abureli de genul asta.

Daca voia salvarea industriei punea 0 la logan si ford romania si in rest nemiscat.

QUOTE(bulan @ 5 Dec 2008, 21:51)
Da de ce sa nu se puna o taxa auto si pentru camioane si tractoare ca sa profite si brasovenii?Da de ce nu si pentru autobuze ca sa profite cei care poate vor sa deschid o fabrica de autobuze?Da de ce sa nu se puna o taxa si pentru garniturile de metrou ca si noi putem sa facem si chiar am facut.Da nu vreti voi sa-mi platiti mie o taxa de protectie ca sa nu va bata copiii la scoala?

Exact...

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
ionutctn
post 8 Dec 2008, 13:21
Post #98

Membru cu TDI

From: Bucuresti

Am vazut la Irealitatea TV cum ca la masinile noi de peste 2.000 cmc taxa s-a triplat. Pai parca era vorba ca macar la alea noi (toate adica) taxa este 0. Nu mai inteleg nimic.

This post has been edited by ionutctn: 8 Dec 2008, 13:22

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
marius80_eugen
post 8 Dec 2008, 15:14
Post #99

Membru autentic

Fac pariu ca urmatoarea promotie Citroen va suna : taxa auto de inscriere gratis ! radmasa.gif

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
sorin1983
post 8 Dec 2008, 15:48
Post #100

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

afisul in forma A4! eu il voi pune pe luneta... pentru ca nu mi se pare normal sa mi se fure sansa de a cumpara ce vreau si cu ce bani vreau!
taxa.JPG ( Size: 152.9k ) Number of downloads: 172

si apropo domnii cu gura mare... ce frigidere aveti in casa? dar televizoare? dar gel de dus?
CU CE ATI SPRIJINIT ROMANIA?

Nu iti permiti masina noua nu iti lua... auzi gandire.. pai si atunci cine nu si-a permis casa noua sa stea pe strada nu?? de ce sa isi ia un apartament de 20 de ani?? ca doar "guvernul vrea sa stie daca esti invelit bine cand ajungi sa dormi in parc cu 3 geci pe tine".

This post has been edited by sorin1983: 8 Dec 2008, 15:49

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
OAP
post 8 Dec 2008, 15:59
Post #101

Membru autentic

QUOTE(sorin1983 @ 8 Dec 2008, 16:48)
ce frigidere aveti in casa? dar televizoare? dar gel de dus?

Indesit / Philips / Nivea

Btw...de ce nu faceti scandal cand platiti abonamentul tvr? Sau asta nu va ingradeste plimbarea cu gioarsa printre gagicile de cartier?

[quote=sorin1983,8 Dec 2008, 16:48]
.. pentru ca nu mi se pare normal sa mi se fure sansa de a cumpara ce vreau si cu ce bani vreau!
]

Poate altora nu li se pare normal sa respire un aer poluat sau sa fie facuti afis de o "masina" de 200 de euro intrata in tara fara taxa mult hulita

This post has been edited by OAP: 8 Dec 2008, 16:03

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
radian
post 8 Dec 2008, 16:03
Post #102

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Mi se pare o aberatie majorarea taxei cu pricina cu 300%, dar nici cu afisul de mai sus nu imi este rusine... Ala-i o provocare ieftina.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
OAP
post 8 Dec 2008, 16:04
Post #103

Membru autentic

Poti primii amenda pentru afisul ala icon_mrgreen.gif

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
sorin1983
post 8 Dec 2008, 16:11
Post #104

Membru autentic

QUOTE(OAP @ 8 Dec 2008, 15:59)
Poate altora nu li se pare normal sa respire un aer poluat sau sa fie facuti afis de o "masina" de 200 de euro intrata in tara fara taxa mult hulita
*

stii ce vreau sa faci? sa te pui in fata la o raba d-aia clasica sa ii spui chestia asta cu poluatul...eventual de-a curmezisul sa vezi si daca ITP-ul e pe bune!

--------------------
+
cristio_79
post 8 Dec 2008, 16:20
Post #105

Membru autentic

From: CONSTANTA

Mi se pare mie sau toti aia care sunt cu gura mare prin reportajele de la stiri sunt numai bisnitari, samsari si alte asemenea categorii care au castigat destui bani fara sa plateasca nici un fel de impozit din afacerile facute si carora le cam tremura c..ul ca raman fara afacere?
Nu vorbesc aici de cei care si-au deschis o afacere legala cu masini sh si care ofera anumite facilitati.
Si eu m-am cam saturat sa vad toate intersectiile mari din oras pline cu masini aduse de afara, cu numere de Germania si Italia, toate trotuarele si parcarile fara plata pline de aceleasi masini, marea majoritate fiind niste harburi.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
OAP
post 8 Dec 2008, 16:22
Post #106

Membru autentic

QUOTE(sorin1983 @ 8 Dec 2008, 17:11)
stii ce vreau sa faci? sa te pui in fata la o raba d-aia clasica sa ii spui chestia asta cu poluatul...eventual de-a curmezisul sa vezi si daca ITP-ul e pe bune!
*

wacko.gif ...de ce? care-i logica unui asemenea gest? ...sau e lipsa de argumente?

--------------------
. . .
+
ionutctn
post 8 Dec 2008, 16:24
Post #107

Membru cu TDI

Si la o masina la care in Germania s-ar lua taxa de inmatriculare 0 datorita emisiilor de CO2 reduse la noi in Romania de ce trebuie sa dai 3.000 de euro sa o inscrii? Mie nu mi se pare ca taxa asta e de mediu. Dar am uitat ca Romania e o tara cu pretentii unde avem 4-5 producatori de automobile si care exporta in toata lumea care nu se confunda cu Germania, o tara de tot rahatul care la 154g CO2 are taxa 0 la inmatriculare.
Poate imi spune si de ce la masini noi peste 2.000 cmc se tripleaza taxa in tara asta de tot rahatul. Deja mi-e scarba.
Si de ce sa se dea din banii mei unuia puturos o mie de euro la programul rabla? Adica unul pe care il ajut eu din contributia mea la stat sa ce? Sa isi cumpere masina? Culmea nesimtirii. Si vrea masina de 7.000 de euro. Daca era vorba de unii care stateau pe strada si nu aveau de nici unele sau niste ajutoare pentru pensionari dar sa dai bani sa isi cumpere masini mi se pare nesimtire.

This post has been edited by ionutctn: 8 Dec 2008, 16:30

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
+
marius80_eugen
post 8 Dec 2008, 16:31
Post #108

Membru autentic

QUOTE(sorin1983 @ 8 Dec 2008, 15:48)
afisul in forma A4! eu il voi pune pe luneta... pentru ca nu mi se pare normal sa mi se fure sansa de a cumpara ce vreau si cu ce bani vreau!
taxa.JPG ( Size: 152.9k ) Number of downloads: 172

si apropo domnii cu gura mare... ce frigidere aveti in casa? dar televizoare? dar gel de dus?
CU CE ATI SPRIJINIT ROMANIA?

Nu iti permiti masina noua nu iti lua... auzi gandire.. pai si atunci cine nu si-a permis casa noua sa stea pe strada nu?? de ce sa isi ia un apartament de 20 de ani?? ca doar "guvernul vrea sa stie daca esti invelit bine cand ajungi sa dormi in parc cu 3 geci pe tine".
*

1. eu NU sunt impotriva taxei auto ! De ce ? Pentru ca m-am saturat de jmecheri cu rable dn alte tari sau cei cu numere de Bulgaria si Germania . La masinile noi , taxa este mai mica , iar daca la cele peste 2000 cmc este tripla , ei bine , bravo , ca trebuie sa fii prea troznit sa vrei un motor mai mare de 2000 cmc .
2. romanii NU sunt in stare sa produca produse de calitate , la un pret bun ! Asta este parerea mea . Cand romanii vor fi in stare sa produca produse bune , fiabile , ieftine sau cel putin la pretul celor din afara , ei bine , atunci voi cumpara produse romanesti , pana atunci toata campania asta este un mare BULL-SHIT , pt a le umple buzunarele anumitor producatori / distribuitori / vanzatori de pe piata interna , care NU ajuta sa se indrepte economia romaneasca , NU ajuta la crearea unor noi locuri de munca , NU fac altceva decat sa-si bage ei si mai multi bani in propriile buzunare .
3. masini SH se gasesc deja inscrise in Romania , deci aveti d eunde sa luati si de piata romaneasca , nu trebuie sa luati rablele nemtilor , italienilor , spaniolilor , francezilor ... Faptul ca acea taxa este mare , asta nu inseamna ca la masinile SH din Romania se mai plateste vre-o taxa !
4. ca marci : Gorenje / Samsung x2 si LG / Avon .
5. sa NU va imaginati ca in Romania avem parte de aceeasi calitate ca englezii si americanii pt ca NU este asa . Noi suntem piata deseurilor , a produselor refurbished si a deseurilor care NU se vand in alte tari ( electronice , electrice , auto , haine ... ) si chiar in comparatie cu acestea romanii nu sunt in stare sa produca ceva fiabil si ieftin !

La intrebarea : cu ce am sprijinit Romania ? Pai cei care o fura cu ce o sprijina ? EA cu ce m-a sprijinit pe mine ? EU unde am lucrat si unde lucrez ? Eu platesc taxe ei , din munca mea , ea ce-mi ofera ?
Nu cred ca o persoana de 25 de ani care vrea sa-si ia o masina SH de la nemti si care este extrem de deranjat de acea taxa poate sa-mi dea niste raspunsuri corecte si care sa ne rezolve multora problemele , asa ca nu va mai dati patrioti numai pentru a obtine o reducere de 200-300 de euro la un jaf produs si folosit de straini ca nu mai pune nimeni botul la patriotismul vostru pe interes !

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
radian
post 8 Dec 2008, 16:49
Post #109

QUOTE(ionutctn @ 8 Dec 2008, 16:24)
... Si de ce sa se dea din banii mei unuia puturos o mie de euro la programul rabla? ...
*

Hei, nu vad niciun motiv pentru care ar trebui sa-ti permiti sa insulti cateva zeci de mii de oameni care au profitat de o oportunitate legala.

Programul rabla, consider ca este una din initiativele care merita laudata. In fond au scos din circulatie cateva zeci de mii de carute generatoare de poluare si riscuri de accidente.

Afisul ala seamana al dracului de mult cu lozincile gen "nu ne vindem tara" de acum 15 ani...

This post has been edited by radian: 8 Dec 2008, 17:00

--------------------
+
ionutctn
post 8 Dec 2008, 17:04
Post #110

Membru cu TDI

QUOTE(radian @ 8 Dec 2008, 16:49)
Hei, nu vad niciun motiv pentru care ar trebui sa-ti permiti sa insulti cateva zeci de mii de oameni care au profitat de o oportunitate legala.

Programul rabla, consider ca este una din initiativele care merita laudata. In fond au scos din circulatie cateva zeci de mii de carute generatoare de poluare si riscuri de accidente.

Afisul ala seamana al dracului de mult cu lozincile gen "nu ne vindem tara" de acum 15 ani...
*

Si pe mine m-a intrebat cineva daca sunt de acord sa "suport" ca altii sa primeasca indemnizatie sa isi cumpere masina? Si m-a intrebat cineva daca sunt de acord ca pentru o masina noua de peste 2.000 cmc sa se tripleze taxa?
Argumentul lui marius80_eugen m-a dat pe spate. Trebuie sa fii traznit sa iti cumperi motor mai mare de 2.000 cmc. La faza asta nu mai am ce spune. Am ramas fara replica. Pai mai sunt si masini care au 1 tona jumate spre 2 tone, au 5 metri si pe alea sunt puse motoare mai mari. Ai de unde alege. Ce sa faca omul acum? Sa se duca la dealer sa ii spuna: dar nu imi dati taxa auto cadou? Sau nu cumva aveti un motor sub 2.000 cmc la ea ca ma rupe taxa chiar daca masina are 1 tona jumate?
Pana unde o sa se ajunga? Sa ni se spuna si ce motorizari avem voie sa cumparam: de la atat la atat; in rest taxa e tripla. Nu va convine, sanatate.

This post has been edited by ionutctn: 8 Dec 2008, 17:07

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
+
radian
post 8 Dec 2008, 17:08
Post #111

QUOTE(ionutctn @ 8 Dec 2008, 17:04)
Si pe mine m-a intrebat cineva daca sunt de acord sa "suport" ...
*

Banuiesc ca-i o intrebare retorica. Sper ca nu te astepti ca un guvern, indiferent de ce orientare politica ar avea el, face cate un referendum inainte de fiecare HG pe care o emite.

--------------------
+
sorin1983
post 8 Dec 2008, 17:38
Post #112

Membru autentic

QUOTE(radian @ 8 Dec 2008, 16:49)
*

radmasa.gif
i-a insultat? vezi ca multi chitaie de foame si sufera de masini noi smile.gif)) cu ce i-a insultat? ca au avut o taraba pe care au dat-o cum nu visau? si ca acum mananca margarina cu paine?

eu as propune altceva... IMPOZITE ! ai masina mai veche de 1 an impozit de xxxx ron si in functie de vechime sa creasca pana la xxxxx ron. si doar in primele 6 luni sa ai impozit gratuit ca dupa aia e veche masina si deja a aparut euro5 deci trebuie NEAPARAT un impozit mare! asa v-ar conveni? si dau la pariu ca nu ar fi nici in contradictie cu UE! taxa poate este dar impozitul nu vad de ce ar fi! atunci sa vad cine isi permite sa tina masina!

--------------------
+
Merced
post 8 Dec 2008, 19:08
Post #113

Da, un impozit calculat dupa un algoritm similar taxei asteaia de mediu ar mai inchide niste guri. Mi se pare pueril sa spui ca te afuma rablele aduse de afara si ca tre sa plateasca bani cu sacosa, dar aia care au rable in tara deja, nu platesc nimic. Pai cum, ei nu polueaza? Uite sa bage o taxa de genul asta, sa-mi ceara 10 milioane pe an ca sa pot circula cu Dacia, si n-o sa mai circul. Dar daca mi-ar cere 5 ca sa circul cu o masina Euro2/3 decenta i-as da.
Mare democratia asta...

--------------------
it's a kind of peace.
+
bulan
post 8 Dec 2008, 20:09
Post #114

Membru autentic

Acum catva timp am citit intr-un ziar un articol in care era prezentata problema cu taxa de prima inmatriculare in europa.Am retinut ca in D si I taxa este 0 euro iar in Danemarca taxa de prima inmatriculare este egala cu valoarea masinii la pret de catalog la cele noi si la cele vechi nu mai retin algoritmul.Ce parere aveti de danezi?

--------------------
a b c
+
Merced
post 8 Dec 2008, 20:12
Post #115

Parerea mea e ca danezii, in comparatie cu noi, isi permit.

--------------------
it's a kind of peace.
+
body
post 8 Dec 2008, 20:20
Post #116

Membru autentic

Group: Banned
From: Ploiesti

QUOTE(adip @ 8 Dec 2008, 00:25)
Ce-mi plac mie baietasii astia care, cum dau de gustul banului, doar cu c*rul in masini noi se pot purta. Da' cand nu aveati posibilitatea sa va plimbati c*rurile in masini noi, cu plasticele pe scaune, era buna si berlina aia cu lonjeroane praf, nu?
Dumitale cuvantul "nevoie" iti spune ceva? Nu toti romanii sunt samsari sau ciumegi cu cosuri pe fata care vor sa-si ia sh doar ca sa se "traga" cu ea la semafor. Dar se pare ca unii nu pot intelege asta. Ma refer, evident, la parvenitii carora dintr-o data le pute tot ce nu e nou
*

Poolica , cand eu aveam masina te jucai cu trotineta . Faptul ca ai ajuns unde ai ajuns , chiar , apropo parca se numesc expat , nu-ti da dreptul sa vorbesti asa. Am muncit de m-a luat dracu si am inghitit la nisip in desert ca sa realizez ceea ce am realizat , asa ca vezi-ti de aborigenii tai . Si parvenit e tac-tu cu fiu-sau .

--------------------
Mitsubishi/Suzuki Lancer/SX4 2007/2008 - PH-72-BVR PH-77-MMR
body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
+
Cocojambo
post 8 Dec 2008, 20:24
Post #117

Membru autentic

Eu as fi de acord cu scoatea taxei, dar sa de sea dracu ITP-ul ala pe bune.
Daca ar fi asa sunt sigur ca peste 40% din masinile in circulatie ar sta mult timp pe dreapta pana ar fi aduse in bune conditii tehnice.

Eu de asta mor, de ITP-ul ala care se da cum se da, nu de taxa. Daca harbul e ok dpdv tehnic n-am nimic cu el.

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.5dci 2006 - B-86-...
-
+
SiloS
post 8 Dec 2008, 20:26
Post #118

Gangester

From: Buzau

1. eu NU sunt impotriva taxei auto ! De ce ? Pentru ca m-am saturat de jmecheri cu rable dn alte tari sau cei cu numere de Bulgaria si Germania .

Rablele lor sunt mai bune de 1000 de ori decat Solenza ta atunci cand era noua . laugh.gif

La masinile noi , taxa este mai mica , iar daca la cele peste 2000 cmc este tripla , ei bine , bravo , ca trebuie sa fii prea troznit sa vrei un motor mai mare de 2000 cmc .

Trebuie sa fii prea troznit sa afirmi asa ceva !

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
bulan
post 8 Dec 2008, 20:57
Post #119

Membru autentic

QUOTE(Lex Luthor @ 8 Dec 2008, 17:33)
Pentru cei care mai au o speranta de la UE privind taxa de prima inmatriculare, urmatorul comunicat aparut pe pagina Comisiei Europene va avea darul sa le ia si aceasta ultima speranta.

Comunicatul este pe aceasta pagina:

http://ec.europa.eu/taxation_customs/index_en.htm

si are si un fisier atasat reprezentand raspunsul catre cetatenii romani care s-au adresat comisiei (05.12.2008 - Car taxation in Romania)

Pe scurt, CE se spala pe maini si spune ca nivelul taxelor de inregistrare a autovehiculelor este apanajul suveran al fiecarui stat (si ne da exemplul Danemarcei unde taxa de inmatriculare poate ajunge la la 180% din valoarea masinii)

PS: daca cineva a postat inainte acelasi subiect imi cer scuze. Nu am avut timp sa parcurg tot topicul
*

Si eu imi aduceam aminte doar ca taxa pate fi 100% in Danemarca.Sper pana la urma ca noi sa nu ajungem maidanezi decat danezii!

--------------------
a b c
+
radian
post 8 Dec 2008, 20:59
Post #120

QUOTE(sorin1983 @ 8 Dec 2008, 17:38)
radmasa.gif
i-a insultat? vezi ca multi chitaie de foame si sufera de masini noi smile.gif)) cu ce i-a insultat? ca au avut o taraba pe care au dat-o cum nu visau? si ca acum mananca margarina cu paine?

eu as propune altceva...
*

Te bazezi pe vreo statistica, sau doar asa iti dai si tu cu pararea sa te afli in treaba? Iti propun eu tie altceva, ia o cana mare, lasa apa la robinet sa curga vreo doua minute, apoi umple cana cu apa rece si bea-o din inghitituri scurte si dese. Poate te ajuta sa mai scapi de o parte din frustrarile care te macina.

--------------------
+
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 07:00
Forum Renault