Euroins (Asitrans), Informatii, pareri
![]() ![]() ![]() |
Euroins (Asitrans), Informatii, pareri
Batrânul |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|||
bob737 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 29 March 09 ![]() |
Esti sigur? Eu nu cred. Ce legatura are proprietarul masinii cu faptul ca altcineva a intrat cu masina lui in xulescu? Din pct de vedere legal, proprietarul masinii nu i-a cauzat nici o dauna pagubitului. Sau nu?
Ca sa dezvolt; cine face puscarie in caz ca in cealalta masina exista victime? Propriatarul masinii care dormea bine merci la 2 noaptea sau soferul? |
--------------------
BMW M Tech
330
Xi
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Aici nu vorbim de cazuri penale (accident cu victime), ci de cazuri civile (pagube materiale). Repet, in cazul pagubelor materiale provocate cu un autovehicul, raspunzator este proprietarul acelui autovehicul. Despagubirea se face cu asigurarea de raspundere civila (RCA) a proprietarului.
|
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Responsabilitatea civila in regatura cu paguba sunt ale vinovatului.
Efectul asigurarii RCA se produce si in cazul ca autovehiculul este condus de altcineva decat proprietaul (adica asiguratorul preia responsabilitatile in limita stabilita de lege si reglementarile interne) cu conditia ca acesta sa-si fi dat acceptul pentru conducerea de catre alta persoana. Deci, eventuala actiune in instanta pentru ceea ce excede despagubirea platita prin efectul RCA se va indrepta impotriva vinovatului. Batranul are dreptate in sensul ca (teoretic) despagubirea se face de catre asiguratorul proprietarului. In discutie aici este situatia ca paguba, in opinia pagubitului, depaseste suma oferita de asigurator. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
codertux |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 16 June 09 ![]() |
mai am niste date in legatura cu cazul expus mai sus (nu sunt sigur de validitatea tuturor, dar le voi posta oricum). tipul zicea ca si-a luat masina in leasing de la meridian (un logan pickup). A zis ca are casco la ea. cand mersesem la politie mi-a zis ca el i-a adus niste imbunatatiri (nu a specificat clar ce, dar din ce am inteles din ce vorbea cu politistul care constata paguba cica ar fi vopsit toata masina (sau o parte din ea?) in service la meridian si l-ar fi costat vreo 28 de milioane.
Din faza cu casco si revopsirea masinii tind sa cred ca si-a vopsit masina dupa ce a facut asigurarea si nu a inclus si chestia asta in asigurare, si ca acum vrea sa isi repare masina pe casco. Din ce am citit pe forum, el isi face masina pe casco-ul lui, iar dupa asta asiguratorul lui isi va recupera banii de la euroins prin polita rca a prietenei? e adevarat? (nu sunt sigur de terminologie, dar sper ca intelegeti ce vreau sa zic). paguba, tot din ce mi-a zis el ar fi de vreo 15 milioane (hayon + bara spate + vopsit). Din ce experiente ati mai avuut voi cu ei, care ar fi sansele sa nu plateasca? (am vazut ca faceau figuri la sume de cateva mii de euro si masini ceva mai vechi... dar la un logan pickup care nu cred ca are mai mult de un an?) |
--------------------
none
none
none
- none
|
|
Batrânul |
![]()
|
Da, aproape sigur ca si-a vopsit masina dupa ce a facut asigurarea CASCO. Pot sa-ti spun si culoarea in care a revopsit-o: galben. Pe ce ma bazez:
1. Zici ca era luata in leasing - societatile de leasing de obicei te obliga sa te asiguri CASCO. 2. Taxiurile in Bucuresti trebuie sa aiba obligatoriu culoarea galbena. 3. Logan pick-up nu se fabrica in culoarea galbena. Deci ... a vopsit-o dupa ce a facut asigurarea CASCO. LE. Scuze, am cam gresit: nu stiu de ce mi s-a parut ca Loganul pick-up era taxi. Deci cade afirmatia mea cu culoarea galbena. In rest, cred ca e corect: tipul a vopsit masina dupa ce a facut asigurarea CASCO. Cat l-a costat aceasta revopsire e discutabil: depinde daca a pastrat facturi, chitante etc. This post has been edited by Batrânul: 20 Jun 2009, 14:56 |
--------------------
Renault
Clio IV
|
bob737 |
![]()
|
De platit ar trebui sa plateasca o dauna de 15-20 mil; probleme au iesit la termenul de plata si cand a fost vorba de regie proprie (ccea ce nu este cazul, leasingul nu va accepta asa ceva).
Ca un sfat...repara rapid Peugeotul pt ca daca te cheama sa vada masina ta si masina nu are nimic (asa cum ai afirmat) s-ar putea sa nu plateasca absolut nimic deorece o vor scoate pe aia cum ca pagubele produse loganului nu coincid cu dinamica accidentului. Si de aici incep problemele.... (vezi in topicul referitor la Carpatica!!) |
--------------------
BMW M Tech
330
Xi
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Nu prea inteleg de ce framanta acele "imbunatatiri".
Presupunand ca si-a revopsit masina, fie si de doua ori, acest lucru nu inseamna ca cineva trebuie sa-i plateasca ambele "imbunatatiri", ca sa zic asa! Nu este intamplatoare evaluarea starii la momentul producerii accidentului. Despagubirea are drept scop aducerea autoturismului la starea dinaintea momentului respectiv. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
codertux |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 16 June 09 ![]() |
QUOTE(bob737 @ 20 Jun 2009, 15:04) De platit ar trebui sa plateasca o dauna de 15-20 mil; probleme au iesit la termenul de plata si cand a fost vorba de regie proprie (ccea ce nu este cazul, leasingul nu va accepta asa ceva). Ca un sfat...repara rapid Peugeotul pt ca daca te cheama sa vada masina ta si masina nu are nimic (asa cum ai afirmat) s-ar putea sa nu plateasca absolut nimic deorece o vor scoate pe aia cum ca pagubele produse loganului nu coincid cu dinamica accidentului. Si de aici incep problemele.... (vezi in topicul referitor la Carpatica!!) nu prea am ce repara la peugeot. bara din fata e din plastic... s-a indoit si a revenit la forma initiala dupa impact. e posibil sa se fi inclinat putin, dar nu prea se observa. Nu prea are sens sa ii zic prietenei sa-si schimbe bara acum, ca oricum la vara vrea sa repare/revopseasca toata tabla (e plina de zgarieturi). cred ca tot atunci e planificata si bara. Oricum, nu inteleg de ce imi recomanzi sa o repar si ce probleme ar putea aparea. poti dezvolta, te rog? edit: bara spate la logan pickup vine vopsita din fabrica? daca nu, probabil la asta se referea (re)vopsirea respectiva. This post has been edited by codertux: 20 Jun 2009, 20:00 |
--------------------
none
none
none
- none
|
|
bob737 |
![]()
|
Pai ti-am scris mai sus; s-ar putea sa te cheme cei de la euroins sa dai o declaratie in care sa explici cum s-a intamplat accidentul si s-ar putea sa se uite si la masina ta. Iar daca masina ta nu are nimic iar loganul are bara si haionul botite s-ar putea sa nu plateasca nimic din motivul ca daunele suferite de logan nu se regasesc si pe cealalta masina - "pagubele rezultate din dinamica accidentului". Cu alte cuvinte e posibil sa argumenteze ca "v-ati vorbit".
|
--------------------
BMW M Tech
330
Xi
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
bob737 presupun ca metoda asta a ta e perfect legala, nu?
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Batrânul |
![]()
|
Nu este "metoda" lui bob737, ci este ceea ce fac uneori inspectorii de daune de la Euroins.
|
--------------------
Renault
Clio IV
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca pagubitul merge pe casco, atunci sunt sanse mari sa nu ai nici o bataie de cap.
Despre revopsire nu stiu care-i baiul. Reparatia va include oricum si vopsirea pieselor reparate/ inlocuite, nu mai conteaza ce a fost inainte. Chiar si daca a schimbat culoarea, pe asigurator nu-l intereseaza ce culoare se vopseste pt ca il costa la fel. O problema poate sa apara doar daca si-a vopsit elemente de caroserie care in versiune originala erau nevopsite (bara spate de ex), caz in care asigurarea casco nu ii va plati vopsitul pentru reperele in aceasta situatie. Daca este un asemenea caz, cel mai simplu este sa va intelegeti direct cu service-ul (sa vopseasca si ce nu e dat de asigurator si sa platesti tu diferenta). Strict legal, banii respectivi nu vor fi despagubiti de nici un asigurator, dar tu ca vinovat poti fi chemat in judecata pentru ei. E complicat, el trebuie sa aiba un avocat bun, dar se poate face si poti ajunge bun de plata. Lamureste-te ce-i cu revopsirea asta, ca asa bajbaim... |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
neata, stie cineva cu ce service renault are decontare directa euroins?
|
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
euroinsu nare decontare directa cu nici un service
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
kosfunny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
Poate cu vreun service din Bulgaria!
![]() |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
Si eu mi-am facut asigurare medicala pentru R. Moldova pe 30 zile pentru Republica Moldova, la Euroins, in Carrefour Orhideea, chiar inainte de a ma intalni cu Marty pentru "sponsorizare" temporara de 500 Euro...
![]() Am dat 33 lei pe ea; de fapt mai facusem cu o zi inainte o alta asigurare medicala la Generali pe 7 zile, pe asta dadusem 17 lei, a trebuit sa le-o returnez si sa-mi dea banii inapoi, era prea scumpa pentru gandurile mele... ![]() Oricum nu conteaza cat as fi dat pe asigurare, in Moldova tot nu te serveste nimeni pana nu dai banutul, ba chiar iti spune pe fata ca trebuie sa-i dai atata... Nu vreau sa ma folosesc aceasta asigurare, dar as fi curios sa stiu daca e bagata in seama baremi de vreun dispensar din Moldova... ![]() Intuitia mea imi spune ca sunt bani aruncati in vant cu Euroins-ul! D. |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|
adi_ar |
![]()
|
Pentru a beneficia de asigurarea incheiata sunt 2 cai: un telefon la numarul indicat in anexa asigurarii, teoretic cu deservire nonstop si urmarea instructiunilor sau plata serviciilor medicale la orice unitate medicala iar la intoarcere se solicita despagubire, ca pentru orice dauna, sustinuta cu scisoarea medicala (tradusa in romana daca este cazul), respectiv factura, inclusiv pentru medicamentele sa tratamentele recomandate.
Atentie, se accepta despagubirea cheltuielilor pricinuite numai pentru boli acute si urgente! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
vorbiti serios ca nu are decontare directa cu niciun service? am vazut eu ca pe site nu au o astfel de lista si ma miram... si eu ce naiba fac daca a intrat prostu' in mine, unde ma vor trimite sa imi repar masina?
|
--------------------
Honda
CRV
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
la cel mai ieftin service ever
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(Bacu @ 2 Aug 2009, 00:26) vorbiti serios ca nu are decontare directa cu niciun service? am vazut eu ca pe site nu au o astfel de lista si ma miram... si eu ce naiba fac daca a intrat prostu' in mine, unde ma vor trimite sa imi repar masina? QUOTE(C@talin @ 2 Aug 2009, 03:12) Atunci asta e frectie la piciorul de lemn! Ce comfort, siguranta iti ofera asiguratorul daca tu trebuie sa scoti bani de buzunar in caz de boala sau de accident, in strainatate??? Pentru ca apoi sa te rogi, cutu-cutu, sa te milogesti la ei, sa-ti dea, baremi in jumate de an, decontarea?? De ce sa nu ma duc eu direct la o filiala Euroins din Austria sau Republica Moldova si sa-mi dea aia direct decontarea, vorba ta? Astia merita batuti ca pe hotii de cai si judecati! D. |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(Bacu @ 2 Aug 2009, 00:26) vorbiti serios ca nu are decontare directa cu niciun service? am vazut eu ca pe site nu au o astfel de lista si ma miram... si eu ce naiba fac daca a intrat prostu' in mine, unde ma vor trimite sa imi repar masina? Pai tu nu ai intrebat? Ti se invarteau ochii in orbite cand ai vazut ca e ieftin si nu ai mai fost in stare sa te gandesti si la alte aspecte, nu? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
adi_ar |
![]()
|
Mai nene' dragoshelu eu am incercat, cu cat am putut, sa dau cateva informatii utile, referitor la cum functioneaza asigurarea medicala, inclusiv la Euroins.
Daca matale tot QUOTE(dragoshelu) ... nu conteaza cat as fi dat pe asigurare, in Moldova tot nu te serveste nimeni pana nu dai banutul, ba chiar iti spune pe fata ca trebuie sa-i dai atata... Nu vreau sa ma folosesc aceasta asigurare, dar as fi curios sa stiu daca e bagata in seama baremi de vreun dispensar din Moldova... biggrin.gif nu trebuia sa dai banu! Du-te bre' in Moldova si da banu, la vraci, la babe sau la popi, sa-ti dea cu aghiasma, iar cand ti-oi rupe piciorul pe undeva, prin strainatate, scrie-ne si injura-ne! Cineva chiar crede ca asigurarea obligatorie este bilet la bai, la Govora, sa va dea "comfort si siguranta". |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Atunci imi cer scuze
![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Bacu |
![]()
|
ce sa zic, tipic romanesc, totul... multumesc c@talin!
|
--------------------
Honda
CRV
|
|
Bacu |
![]()
|
Revin cu detalii: am fost azi la constatare, v-ati inselat, Euroins are lista de service-uri autorizate, printre care si serus (doar ei sunt pentru renault). Desi nu sunt deloc multumit de experientele anterioare cu serus, sunt obligat sa merg din nou la ei pentru vopsit...
|
--------------------
Honda
CRV
|
|
C@talin |
![]()
|
upsi deci au pe cineva
![]() Io de exemplu inca sunt putin in ceatza cu ei . Am la tico casco la ei,bad move stiu ![]() Acum o saptamana am fost sa-i intreb de sanatate daca sa platit,cica da apare in comp ca sa platiti fabuloasa suma de 530 ron. Ma duc fericit la service sa imi ridic cartea cica. Ajung acolo intreb ,suna un inginer pacolo la secretara,ca nu sa platiti nimic. Tzeapa. Am zis ehh nu mai m-am dus la ei.o las pe alta data ![]() Traiasca euroinsu,care na platiti din 2008 suma de 5 mil ![]() Si aia de la casco cica vedeti ca in octombrie expira,sa veniti pentru reinnoire,DAaaaaa cum sa nu ,o sa vin sa mai fac casco la ei ,in patru labe ![]() ![]() This post has been edited by C@talin: 3 Aug 2009, 22:42 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
marcykone |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 547 Joined: 29 December 08 From: Giurgiu ![]() |
Dupa un incident pe care l-am avut ieri,am ajuns la centrul de daune de pe strada Hategana-Bucuresti.Acolo am vazut o lista cu service-urile cu care au contract!Au mai multe si pt mai multe marci,dar nu am retinut decat doua(astea ma interesau)Serus si Auto Nesti.
|
--------------------
Audi/Vw
A4/Scirocco
2014/2010
- GR-83-YSA
|
|
C@talin |
![]()
|
io tot de hategana vorbesc
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 14:46 |