muci(spuma) in t de la carburator, muci(spuma) in t de la carburator
![]() ![]() ![]() |
muci(spuma) in t de la carburator, muci(spuma) in t de la carburator
Paulorossi |
![]()
|
||
![]() Ing. electro-automatist BEIUS-STEI Group: Members Posts: 1.133 Joined: 27 January 10 From: Bihor-Stei ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310Li
2002 Ing. electro-automatist BEIUS-STEI
Instalatii electrice si automatizari de calitate/service/modificari/reparatii |
|||
deceneu32 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.371 Joined: 7 February 08 ![]() |
Intra pe forum Oltcit si ia legatura cu Valib.E de la voi din Bihor.
|
--------------------
Dacia
1300
1970
- DJ 70 ABC
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
Paulorossi |
![]()
|
![]() Ing. electro-automatist BEIUS-STEI Group: Members Posts: 1.133 Joined: 27 January 10 From: Bihor-Stei ![]() |
Good Bless You!!!
![]() Dau si o bere ![]() |
--------------------
dacia
1310Li
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
am fost pe la remat nici macar un olcit nimik
|
--------------------
dacia ARO
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
deceneu32 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1300
1970
- DJ 70 ABC
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Este unul si la blocul parintilor mei , are putina rugina dar inca functionea si cred ca destul de bine tinand cont ca nu a suferit nici o reparatie capitala.
|
--------------------
-
-
-
|
|
vladut88 |
![]()
|
ii fain ca la voi mai circula ,la mine in oras un singur olcit mai exista
|
--------------------
dacia ARO
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
paul-tm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 25 August 09 From: Timisoara ![]() |
Salutare.Cine stie de ce un motor care papa ulei merge mai bine cu filtru separator?
Motoru meu cam papa ulei, si am mers o perioada fara filtru separator pentru ca am fost sa ii fac itp-ul. Si merge mai urat motorul decat cu filtrul ala separator. Nu am scos epuratorul. |
--------------------
opel
astra f-cc
1996
- TM-23-GZV
|
|
dorinromeo |
![]()
|
![]() inca incepator Group: Members Posts: 160 Joined: 5 February 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
ce se intampla daca se obtureaza gaura pt gazele de carter din capac, sau, se micsoreaza sectiunea, sa spunem la 1/4 din cat e? oare e asa mare presiunea incat pusca ceva, respectiv capacul?
|
--------------------
Dacia
1310
1998 Romania merge pe drumul cel bun. Doar noi calcam pe alaturi.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
pai ea e obturata oricum, are o duza pe furtunul ce coboara in galerie.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
dorinromeo |
![]()
|
![]() inca incepator Group: Members Posts: 160 Joined: 5 February 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
furtunul care merge de la T-ul de plastic la flansa de sub carburator are duza, cel care vine de la capac culbutori la T nu stiu sa aiba.
|
--------------------
Dacia
1310
|
|
Paulorossi |
![]()
|
dacal infunzi o sa-ti faca presiune gazele de la ulei si o sa-ti dea uleiul pe la joja.Incearca eventual un separator de ulei,te scapa de acei muci
|
--------------------
dacia
1310Li
|
dorinromeo |
![]()
|
inca nu au aparut, am doar o mica acumulare de ulei (o pata) in stutul de la carburator, si pe clapeta de soc, ceva negreala, sigur de la uleiul ars care intra pe acolo. inca nimic serios, dar, preventiv... oricum voi face curand schimbul de ulei dupa rodaj, voi pune ulei de calitate, asa ca sper sa nu am probleme.
|
--------------------
Dacia
1310
|
|
deceneu32 |
![]()
|
Pentru cei care erau interesati de separatoare:mi-am cumparat de la ACSA.9 lei bucata.Se gasesc la magazinul de langa complexul Materna(cei din Craiova stiu),raionul de piese pentru Oltcit.
|
--------------------
Dacia
1300
1970
- DJ 70 ABC
|
|
john90 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 30 September 10 ![]() |
Salut
De obicei acei "muci" se formeaza datorita amestecului de ulei cu benzina iar daca atunci cand scoti joja de ulei este spuma pe ea, o solutie ar fi schimbarea pompei de benzina sau acelei garnituri din pompa de benzina. Sunt curios daca ai scapat de problema ![]() |
--------------------
dacia
1310
1984
|
|
budd_weiser |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 238 Joined: 26 June 08 ![]() |
Eu, din cauza acelor "muci" care imi napadeau admisia in fiecare iarna, am mesterit asa ceva inspirat fiind de niste poze de pe net. Inca nu am facut drumuri mai lungi sa vad cum se comporta dar urmeaza un drum Bucuresti - Iasi - Bucuresti...
![]() Poze: Attached thumbnail(s) IMG_0.JPG ( Size: 3.09mb ) Number of downloads: 684 IMG_2.JPG ( Size: 2.13mb ) Number of downloads: 782 IMG_3.JPG ( Size: 2.07mb ) Number of downloads: 715 IMG_1.JPG ( Size: 2.09mb ) Number of downloads: 697 |
--------------------
Dacia
Berlina
2003 1310Li
|
|
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
interesant dar in interior are ceva site sau este doar decantor?? adica mucii sa se duca jos si gazele sa continue?
|
--------------------
EX:DACIA
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
Si eu urmaresc problema, separatorul de ulei Oltcit pare sa coste 10-15 Ron , uite aici
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1663832 pe urma aici ? http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1665137 deci http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1684967 dar incinta lui Budd este mai mare fara contracurent spre stutul capacului culbutori, la Dacia 1300 se mai adauga curba spre T la carburator. Budd, te rog si eu sa ne scrii aici rezultatul dupa drumul lung, multumesc pt tot, la toti colegii, este fff interesant la un motor 1300 vechi ca si al meu ![]() This post has been edited by rodi: 6 Nov 2010, 14:26 |
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
budd_weiser |
![]()
|
In interior e gol, uleiul si/sau spuma se duc in jos iar gazele isi continua trasel. La baza are un capac cu filet + garnitura cauciucata pentru golire.
|
--------------------
Dacia
Berlina
2003 1310Li
|
|
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
este foarte interesant budd si eu as vrea sa confectionez asa ceva..inainte imi facea muci rau de tot acum am schimbat vineri uleiul am bagat aral nici urma ...a fost si mai cald..sunt curios sa vad cand da frigul ce si cum...sa vedem cum fac si eu unul dala
|
--------------------
EX:DACIA
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
budd_weiser |
![]()
|
Eu m-am inspirat de aici http://www.pbase.com/rsrock/oil_catch_can
Toata operatiunea m-a dus 0 (zero) lei. O sticla de aluminiu, o bucata de furtun, colier metalic, bormasina si rabdare ![]() Attached thumbnail(s) IMG_0225.JPG ( Size: 2.8mb ) Number of downloads: 718 IMG_0228.JPG ( Size: 3.08mb ) Number of downloads: 272 IMG_0238.JPG ( Size: 2.79mb ) Number of downloads: 264 |
--------------------
Dacia
Berlina
2003 1310Li
|
|
cristyz |
![]()
|
![]() Doar 0%... Group: Members Posts: 114 Joined: 3 December 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Poate cineva sa trimita in Cluj un epurator de Oltcit?
|
--------------------
Nu
am
1900
|
|
davidut5 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 9 July 09 From: Alexandria ![]() |
Dar asa ceva e normal?
Ulei mobil super 1000 multigrade 15w40 Attached thumbnail(s) picture063.jpg ( Size: 64.83k ) Number of downloads: 251 picture064.jpg ( Size: 78.79k ) Number of downloads: 244 |
--------------------
Volkswagen
Jetta
1991 wolfburg, 19e
- TR-01-LOW
|
|
unikat45 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 375 Joined: 4 May 06 ![]() |
tot muci... asa am si eu... condensul face emulsie cu uleiul curat furtunul ce merge de la capacul culbutorilor la t-ul carburatorului o data la 2 zile sau mai rar functie de cum e afara.. am pus unb furtun siliconic transparent.. ridic capota si se vede daca e necesara curatirea sau ba..
cand o veni vara nu va mai fi asa.. |
--------------------
Dacia 1310
Dacia 1310
1999
- IS 01882
|
|
deceneu32 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1300
1970
- DJ 70 ABC
|
|
paul-tm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 25 August 09 From: Timisoara ![]() |
Salutare. Anu trecut si mie imi facea muci tot cam la fel de multi.
In primavara am schimbat garnitura de chiulasa. Si iarna asta nu imi mai face muci( foarte putin). Am pus elv in loc de paleta de racire.Nu mi-a facut muci nici cu ulei panther, dar nici cu castrol. Si eu nu am motoru in stare buna, manca ulei motoru meu. Din ce am observat iti face muci din cauza: -termostat nefunctional si nu se incalzeste apa la temperatura optima de functionare a motorului -motor pe duca -ulei Conteaza foarte mult sa ai electroventilator pe masina in loc de paleta de racire. Isi face toti bani. |
--------------------
opel
astra f-cc
1996
- TM-23-GZV
|
|
Magnum_Baracuda |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 547 Joined: 28 January 09 ![]() |
mmmm am vazut niste persoane ca legase elv la baterie pe direct si opreai motorul elv consuma bateria pana se oprea ,nus contra elv e treaba buna dar cere modificari daca nui dotat cu elv,sincer depinde si ce ulei bagi nu toate otravurile de uleiuri se baga,
pai orice sofer contient incalzeste 2-3 min motorul sa ajunga la regim termic bun de functionare se asigura de aceste aspecte |
--------------------
dacia
1310
1981
- CT 03 BND
|
|
paul-tm |
![]()
|
Am mers cu foarte multe masini. Si la majoritatea lor apa se incalzea la 70 de grade. Termostat nefunctional.
Acu un an, cand am cumaprat cu taicamiu un golf 3 tdi, imi zice vanzatoru ca nu fierbe apa si apa era la 70 de grade.Mai mult de 70 de grade nu se incalzea. M-am contrazis cu el ca oricat de frig e afara apa trebuie sa se incalzeasca la 90 de grade. Si dupa ce am cumparato, am duso in service si a schimbat la ea termostatu si acum se incalzeste la 90 si acolo sta chir daca e vara sau iarna. 20 Jan 2011, 16:53: La dacie pe timpu ierni elv-ul e foarte bun. Daca ii pui termocupla de calitate nu ai probleme sa iti arzi garnitura de chiulasa. Sunt masini straine care au termocuple originale si le funtioneaza in parametri. Solutii sunt sa nu mai faca muci, dar daca motoru papa ulei nu scapi de muci. Pentru ca iti arunca ulei pe furtunele de la epurator si impruna cu apa iti face muci. Eu dupa ce am schimbat garnitura de chiulasa imi facea muci in vara. Acum vad ca face mai putini. Cu bune sau cu rele macar se apropie rapid primavara . This post has been edited by paul-tm: 20 Jan 2011, 16:53 |
--------------------
opel
astra f-cc
1996
- TM-23-GZV
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.234 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
@paul-tm:
elv.-ul nu te scapa obligatoriu de "muci"; eu nu am elv., folosesc panther 15w40 si iarna si vara, nu papa ulei deloc, iarna trecuta am facut 2 drumuri (lungi) fara termostat (acum i-am pus), dar las mereu motorul sa se incalzeasca putin, 5-7 min., inainte de a pleca. Nu am avut si nu am deloc "muci", deci cred ca lipsa termostatului si a elv.-ului nu duce obligatoriu la "muci". Mai degraba calitatea uleiului, amestecul de uleiuri, plecatul cu motorul neincalzit (mai ales iarna)... |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th July 2025 - 07:16 |