Rugina in praguri si aripi spate
![]() ![]() ![]() |
Rugina in praguri si aripi spate
ORIJINAL21 |
![]()
|
||
![]() Membru Oficial Group: Members Posts: 1.865 Joined: 11 November 09 From: Romanian City Life ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
NOVA GT / GTI
Se dezmembreaza 1998/1999 Dezmembrez Dacia Nova Gt (carburatie) 1998 - culoare alba
Dezmembrez Dacia Nova GTI (injectie) 1999 - culoare gri sobolan Piese, in stare buna! |
|||
Eu Alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.052 Joined: 12 November 07 From: Com. Bucuresti Sat Rahova ![]() |
Eu pe al meu il stiu de cand aveam o nova gti si intr-o noapte pe la ora 22 l-am pus sa-mi sudeze toba si nu cracnit nimic, dupa aceea am botit masina de vreo 2ori din care a-2-a oara mi-a schimbat toata fata si a stat de a bibilit-o de mi-a venit spumele pe mine
![]() |
--------------------
Dacia Supernova
Confort
2001
- IF22ALE/ B25TUT Cand ma opreste Politia, ma simt ca Scufita Rosie: Dar de ce ai rotile asa de mari? Dar de ce ai cauciucurile asa de late? Dar de ce ai folie?
|
|
ORIJINAL21 |
![]()
|
![]() Membru Oficial Group: Members Posts: 1.865 Joined: 11 November 09 From: Romanian City Life ![]() |
MARE dreptate avea un moderator cand a zis ca "ce mult face o punctuatie intro propozitie..."
|
--------------------
DACIA
NOVA GT / GTI
Se dezmembreaza 1998/1999 Dezmembrez Dacia Nova Gt (carburatie) 1998 - culoare alba
Dezmembrez Dacia Nova GTI (injectie) 1999 - culoare gri sobolan Piese, in stare buna! |
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
apropo de rugina. un expert in fiare, mi-a spus ca nu constructorul dacia pe care eu il injuram indelung e de vina pt rugina aparuta, el a cumparat tabla de la alti baieti destepti care a facut-o din aliaje de fier de slaba calitate si ce e mai important cica tabla la dacia inclusiv logan este din deseuri(reciclari) amestecata cu fier si altceva , nustiu ce si iese tabla de dacia care in timp are rezultatul vazut de noi. mai mi-a explicat ca oricat am proteja noi cu feruginool si altele , nu facem decat sa intarziem efectul. rugina se naste din interiorul tablei , pt ca are samanta de ruginitura in ea.
sincer, il cred, el mi-a explicat intr-un mod stintific cea ce eu nu am putut reproduce acum. |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Te contrazic. Tabla evident tot tabla ramane, insa pregatirile inaintea vopsirii + tratamentele anti-corozive, sunt efectuate in cadrul procesului de fabricatie al automobilului. Daca tratau tabla cum trebuie, nu mai ruginea, cat de proasta ar fi fost tabla. Crezi ca 1300-ele a avut tabla de mercedes de a rezistat 20 de ani? Tot tabla ordinara a avut, dar pe vremea aia se mai si facea treaba cum trebuie.
out |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
da asa e. daca tratamentele alea de care zici tu ar fi fost mai bune, nu ar mai fi ruginit dupa 4-5 ani. si poate dupa 10-12. de ce nu 15. e altceva.
|
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
1055 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 22 October 07 ![]() |
QUOTE(Maskatu @ 19 May 2011, 08:03) Te contrazic. Tabla evident tot tabla ramane, insa pregatirile inaintea vopsirii + tratamentele anti-corozive, sunt efectuate in cadrul procesului de fabricatie al automobilului. Daca tratau tabla cum trebuie, nu mai ruginea, cat de proasta ar fi fost tabla. Crezi ca 1300-ele a avut tabla de mercedes de a rezistat 20 de ani? Tot tabla ordinara a avut, dar pe vremea aia se mai si facea treaba cum trebuie. out Se pare ca totusi este o diferenta intre tabla obtinuta din materiale de prima fuziune si din materiale reciclate.Citeam pe undeva ca in materialele feroase reciclate numarul de impuritati este mult mai mare si variat si ca atare rugina ar apare din interior ,indiferent de cum este protejat materialul la suprafata. This post has been edited by 1055: 19 May 2011, 08:33 |
--------------------
Dacia
Dacia
1300 Conform legilor aerodinamicii bondarul nu poate zbura.El nu stia asta si totusi zboara
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
acuma am dat-o in siderurgie otalarie
![]() Totul depinde de decaparea tablei si de substantele cu care se da pentru a preveni ruginirea fierului. Vedeti la nemti italieni cum le scalda in bai caroseriile cea ce nu as crede sa vad la noi la dacia sa bage caroseria in 5 bai si dupa aceea la cuptor , grund vosea si iar cuptor si in final pretul depaseste o masina din vest sau est. |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
zambiee99 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 1 August 06 ![]() |
salutare. Praguri separat nu se gasesc nici cum?
|
--------------------
Dacia, Renault
SuperNova, Clio
2001, 2004
- MM 04 EOR, MM 90 DNS Dacia SuperNova 2001 Confort MM 04 EOR, Renault Clio 2 bicorp 2004 MM 90 DNS
|
|
utilizatorDSN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 11 May 08 From: Bucuresti/Pitesti ![]() |
Uff.
Mi-a iesit amortizorul prin oala. S-a dus aia de pe dreapta si nici cea de pe stanga nu e prea bine. Am zis ca nu mai bag bani in masina asta, dar acum nu pot sa mai merg cu ea. Am si rugina in praguri si multe puncte pe toata caroseria(hayon , usi, aripi) Stie cineva un tinichigiu bun si sa fie si ieftin? Am incercat la un vecin dar a trecut mai mult de o saptamana de cand ma duce cu vorba. Dati-mi si mie un contact, ceva. Sa ma tina macar doi ani. Nu vreau sa merg aiurea ca am mai fost cu radiatorul si s-a crapat la montaj. This post has been edited by utilizatorDSN: 22 Jun 2011, 21:22 |
--------------------
dacia
supernova/ clima
2001/clima/1.4i
|
|
Bogdan30 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 27 July 11 ![]() |
[FONT=Arial][SIZE=1]Salut baieti . Sunt nou pe forum si as vrea daca sa poate sa ma ajutati si pe mn .Am o dacia 1310 din 98 care are mici probleme la caroserie si vreau sa stiu cam cat m-ar duce urmatoarele ajustari:reparatii praguri ,antifonare interior/exterior + niste mici punctulete la aripi .Mentionez k mai am putin pana iau carnetul si vreau sa imi fac dacia sa arate bn.Am postat si niste poze .Multumesc de ajutor
![]() Attached thumbnail(s) Fotogr.0065.jpg ( Size: 40.48k ) Number of downloads: 864 Fotogr.0066.jpg ( Size: 37.58k ) Number of downloads: 912 Fotogr.0067.jpg ( Size: 42.04k ) Number of downloads: 909 Fotogr.0071.jpg ( Size: 54.02k ) Number of downloads: 944 |
--------------------
Dacia
1310
98 berlina
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Aici este aria super nova. In orice caz... Daca vrei ceva de mantuiala, sa tina cateva luni, te costa 200-300 lei. Daca vrei ceva mai profi, 700-900, depinde unde mergi.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Bogdan30 |
![]()
|
[FONT=Arial] Totusi nu stiu daca sa mai bag bani in ea sau sa-mi iau o 1300 si sa o reconditionez fiindca are tabla mai buna .Voi ce parere aveti despre masina ce ziceti sew mai merita sa bag bani in ea ? o zi buna.
|
--------------------
Dacia
1310
98 berlina
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
cum ti-a wspus si mascatu posteaza problemele tale despre dacia 1310 aci
http://www.daciaclub.ro/Celelalte-modele-D...c-Nova-f43.html daca se merita? probabil, nu stiu? dar precis nu se merita sa iti iei 1300 de 30 ani si sa o reconditionezi. |
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
Bogdan30 |
![]()
|
[FONT=Arial]OK . Multumesc de raspuns si va urez o zi buna .Bafta
|
--------------------
Dacia
1310
98 berlina
|
|
Andyno |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.435 Joined: 9 June 09 From: Bucuresti. ![]() |
nu se merti sa ti iei o dacie de 30 ani..cum nu se merita sa ti iei o super nova de 7 ani.
|
--------------------
Dacia 1310, an 99'.
Toyota Hilux D4D 170 CP 2007.
Dacia 1310, an 20' injectata.
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
...decat daca esti pasionat de modelele vechi si esti dispus sa investesti sume considerabile in aceasta pasiune.
@Andyno,cele mai noi Supernove sunt trecute de 8 ani. |
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
Bogdan30 |
![]()
|
[FONT=Arial] Adevarul k sunt in general pasionat de masini vechi (1300, 1310(de care am eu) dar problema e k bani nu prea st
![]() |
--------------------
Dacia
1310
98 berlina
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(Bogdan30 @ 7 Aug 2011, 11:55) [FONT=Arial] Totusi nu stiu daca sa mai bag bani in ea sau sa-mi iau o 1300 si sa o reconditionez fiindca are tabla mai buna .Voi ce parere aveti despre masina ce ziceti sew mai merita sa bag bani in ea ? o zi buna. Nu prea mai merita investitiile in cazane, in special restaurarile masive. Asta doar daca ai vreo masina "in plus" cu care sa mergi, si ceva bani de aruncat pentru cazan. Iti dai seama ca este inutila intreabarea "merita sa bag 700-1000 lei sa repar rugina la o dacie care valoreaza 1500-2000 lei?"... |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Bogdan30 |
![]()
|
[FONT=Arial] Ai perfecta dreptate ,dar aici este vorba de pasiune . Pasiunea de a baga bani intr-o masina veche ,pasiunea de a avea grija si de a intretine o masina care iti aduce multe amintiri placute . Si in leg cu investitul in masina mea (dacia 1310) sunt destul de incert . Salutari
![]() |
--------------------
Dacia
1310
98 berlina
|
|
alexxbossu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 6 October 10 ![]() |
Are idee civena cat costa pragurile de papuc cu doua locuri???
Am niste gauri mari in pragu din dreapta si in podea... Imi puteti da di mie un sfat cu o varianta mai ieftina?(o sa sevin si cu cateva poze) |
--------------------
dacia
papuc 1307
1999
- dj-08-fag
|
|
ionutzoo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 23 October 09 ![]() |
As dori sa schimb aripile spate si oalele.E complicata treaba?Cam ce "scoruri" cunoasteti voi la mana de lucru?Bineinteles sa fie o treaba facuta cu simt de raspundere.
|
--------------------
dacia
supernova
2001-RAPSODIE;Peugeot 406.
|
|
Maskatu |
![]()
|
Daca ti-as spune ca numai aripile si oalele costa cam 1000 lei, fara manopera demontarii celor vechi si montarii pieselor noi, fara vopsit, ce ai zice?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
AndreiSN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 799 Joined: 20 December 10 From: Bucuresti ![]() |
Io as zice , da-o dracu ca merge si asa , e dacie nu se merita investitia , bagi 1000 lei de pomana , sau poate esti vreun pasionat si vrei sa bagi nu 1000 , 5000 de lei si poate o mai tii vreo 10 - 15 ani. Dar nu isi are rostul , parerea mea
|
--------------------
Dacia
Supernova
2001 Confort
|
|
v-king |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 8 March 10 From: Hunedoara - HD ![]() |
Daca nu ai posibilitatea sa schimbi masina si ti-au cedat oalele, asta e! ghinion! Le repari si mai tragi de masina. Dar aripile spate chiar nu cred ca merita sa le schimbi. Costa mult prea mult toata afacerea. Mai schimbi o planetara, o pompa de benzina si te apropii de 50% din valoarea masinii.
|
--------------------
Ex: Dacia
SuperNova
2002/Clima
|
|
ionutzoo |
![]()
|
Mda...Poate ca nu s-ar merita!Dar ideea este ca vreau sa o fac pentru ca imi place masina(este prima MEA masina buna- am mai avut o dacia 1300).In 2 ani si jumatate de cand o am n-am schimbat decat consumabile,pompa de apa si distributia.Pana acum...Deja am dat comanda de arcuri si amortizoare fata.Ce sa mai,incepe sa mai pice!Dar de,la ce masina nu pica una,alta?Planuiesc sa-mi iau alta masina care sa fie pentru plimbari,mai de familie,dar dsn-ul il tin de naveta si.. pt sufletul meu
![]() ![]() |
--------------------
dacia
supernova
|
|
v-king |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 8 March 10 From: Hunedoara - HD ![]() |
Dar pana sa vina alta masina,ingrijesc dsn-ul cat de mult pot.
Sunt perfect de acord cu tine, dar sa ai doar grija ca ingrijind dsn-ul sa nu toci banii si sa nu mai vina alta masina. Iar cand vor incepe si alte piese (nu tocmai ieftine) sa pice o sa vezi ce gaura neagra poate deveni. Bafta! |
--------------------
Ex: Dacia
SuperNova
2002/Clima
|
|
donlucyan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.726 Joined: 28 March 11 From: Valenii de Munte-Ploiesti ![]() |
Andyno-calculeaza mai bine supernova are 8 ani cea mai nouo,si de ce nu se merita,aaa e mai bine sa cumperi o coaja de dacie 1310 care cazi din ia,cand o sa ai si tu o supernova intretinuta iti spun eu ,ca o sa-ti schimbi parerea
This post has been edited by donlucyan: 10 Aug 2011, 12:39 |
--------------------
Dacia SuperNova 2003
Opel Vectra C GTS
1,4MPI-2003 75CP 2005-2.0 TDI 160cp
- PH-40-Secret
|
|
ionutzoo |
![]()
|
Supernova este o masina buna.Nu vad de ce n-ar merita ingrijita.Si piesele...sa fim seriosi!E o masina cu intretinere ieftina.Uitati de ex:2 arcuri+2 amotizoare=394Ron.Ceea ce incep sa schimb la ea acum(131000km) e ceva normal(ma refer la partea mecanica:bielete,bascule etc.).Ce,la straineze nu pica?Pica,si alea chiar ca-ti fac gaura in buget.Imi cer scuze ca ne-am abatut putin de la topicul initial si am intrat la piese auto
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
talibanu |
![]()
|
![]() Membru Talibanez Group: Members Posts: 337 Joined: 15 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
Dupa ce am citit prin acest topic ce probleme sunt cu rugina la SN, mi-am facut curaj sa ma uit la oalele spate....din pacate, am gasit urmatoarele:(pun niste poze) Pe partea stanga este mai putin luata de rugina, pe dreapta este nasol...ce sfaturi imi dati? sa schimb oala de pe dreapta sau sa o curat si sa o peticesc?...ideea e ca nici cu banii nu stau pe roze, dar parca nici de mantuiala nu as vrea sa o fac. Attached thumbnail(s) 14082011.jpg ( Size: 262.7k ) Number of downloads: 715 14082011_001_.jpg ( Size: 507.43k ) Number of downloads: 305 14082011_002_.jpg ( Size: 480.44k ) Number of downloads: 336 14082011_003_.jpg ( Size: 556.34k ) Number of downloads: 339 |
--------------------
Dacia
Super Nova Clima
2001
- BZ 02 DSS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 18:23 |