distributie, nelamuriri
![]() ![]() ![]() |
distributie, nelamuriri
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
o distributie pe lant-poate sa tina si 200.000km.
@argon-ma refeream ca inainte de a o schimba -iti canta:)) |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
inainte da.
Tine pe lant si 200 000 km, dar nu aia de Dacie, la Ford sau Opel eventual. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
eu cred ca ar fi trebiut sa schimbi si arcul;sa pui unul nou
si asa un pic de off-topic:450 000 km a tinut o distributie pe BMW 325 td (diesel) pana a cedat lantul din cauza pinionului mic;nu a fost umblat niciodata la distribuite |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
- IL 03 HLE mi-au sters reputatia;eu o aveam cea mai mare
|
|
argon |
![]()
|
nu tu ai comparat la mana arcul nou, de uzina, proaspat desigilat, si pe cel vechi, ca observai imediat ca cel vechi era mai solid si mai ferm
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
acuma ..''uzina'' ia repere de la asam ca sunt mai ieftine:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
DaciaPower |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 23 May 08 From: Craiova ![]() |
si eu sunt curios cat tine distributia.
A mea are 104000 si nu cred ca a fost schimbata vreo data de vechiul propietar. Ce ma sfatuiti? Argon, la cat te-a dus toata afacerea? ![]() |
--------------------
Dacia 1310 Break
CL
1998
- DJ-xx-ZLI
|
|
Fantastik |
![]()
|
![]() get rich or die trying... Group: Members Posts: 786 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
O intrebare .. am vazut ca schimbati distributia... a mea dacie are 150K KM cu aproximatie.... intrebarea este : Care ar fi simptomele , ce sa ascult .. sau unde sa ma uit ca sa imi dau seama daca ar trebui schimbata distributia... recunosc ca nu sunt cine stie ce mecanic.. dar daca am cartea in fata si inca vreo 2 prieteni cu bere si timp liber.. nu prezinta chiar asa multe probleme demontarea unei piese si montarea la loc...
Multumesc anticipat pentru raspunsur..... ![]() |
--------------------
Dacia
Super Nova
2002 EUropa Decat pe jos mai bine cu Dacia....!!!
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
se schimba cand clantzane(bate lantul in capac)...daca a fost buna de la inceput poa sa tina muuult...
|
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
|
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
Fantastik |
![]()
|
![]() get rich or die trying... Group: Members Posts: 786 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cristitranca @ 26 Jan 2009, 16:35) se schimba cand clantzane(bate lantul in capac)...daca a fost buna de la inceput poa sa tina muuult... Mda ... nu pot sa imi dau seama ce inseamna clantane... dar la mine parca se aude ceva atunci cand turez putin si pe urma iau piciorul se aude ca si cum ar bate ceva... asta sa fie simptomul ???? |
--------------------
Dacia
Super Nova
|
|
ydaniel |
![]()
|
distributia la dacie ''se duce'' din cauza arcului de la intinzator-si in timp lantul incepe sa calce aiurea pe pinioane.
parerea mea este sa nu umblati la distributie-daca nu are zgomotul specific de clantanit. asa ca pret...depinde de calitatea pieselor si mai ales de unde se cumpara piesele. pe mine la 40.000km m-a lasat. atunci in oct '04 m-a costat cam 60lei,kitul sachs. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
se aude o bataie din capac, nu cand iei picioru de pe acceleratie sau cand o turezi....oricum se aude
si daca opresti motoru, il scoti din viteza si miste de palete(ca sa misti arborele) se aude lantul cum loveste in capac.... era pe aici pe undeva de la tzepesh cva cu distributia...pusese zgomotul se aude ca un mixer in care sunt piulite.... This post has been edited by cristitranca: 26 Jan 2009, 20:45 |
--------------------
Dacia
|
argon |
![]()
|
QUOTE(DaciaPower @ 23 Jan 2009, 23:15) lant, intinzator, pinioane, simering distributie, garnitura capac distributie, garnitura bate de ulei, semicercuri palier parca vreo 90-100 ron. Totul de uzina, cu Asam iesea vreo 60 ron. Binenteles si manopera, 3,5 ore si 50 ron mai tarziu a fost gata, foarte minutios lucrat, o ora a durat razuirea vechilor garnituri de pluta care s-au solidificat pe bloc. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Fantastik |
![]() ![]()
|
cred ca asa se aude si la mine .. clantanitul ala... maine ma uit cu motorul oprit sa vad ce zice.. si ma apuc de ea serios .. .. la ce taxe au bagat astia .. mai bine imi repar dacia decat sa dau banii pe altceva....
![]() |
--------------------
Dacia
Super Nova
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
ia aruncati un ochi aci ca tot despre distributie s-a vo0rbit
aveti si sunetul specific distributiei uzate(lantul bate in capac) http://www.daciaclub.ro/HURUIT-in-motor-33...t111064-s0.html |
--------------------
Dacia
|
Fantastik |
![]()
|
Mda... l-am oprit azi de dimineata pe un amic de al meu care este mecanic.. si l-am pus sa asculte ce se aude.. .. am scapat .. este toba..
![]() |
--------------------
Dacia
Super Nova
|
|
ydaniel |
![]()
|
e bine.sa iei borla;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Fantastik |
![]() ![]()
|
|
--------------------
Dacia
Super Nova
|
|
ydaniel |
![]()
|
sc romcat borla sa curtea de arges-reprezinta cea mai buna solutie pt sistemul de esapament de dacia 1310.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Sunt bune. Desi mi-e greu sa inteleg cum un zgomot care putea fi de la distributie e de fapt de la toba care e in directia opusa.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Fantastik |
![]() ![]()
|
QUOTE(Merced @ 28 Jan 2009, 20:32) Sunt bune. Desi mi-e greu sa inteleg cum un zgomot care putea fi de la distributie e de fapt de la toba care e in directia opusa. Pai uite simplu...eu doar am banuit.. iti dai seama ca nu mai puteam merge cu masina daca era de la distributie.. sarea sau chestii de astea.. si in al 2-lea rand.. tampoanele de la toba si prinderile mele sunt varza.. dar nu am bagat eu de seama... oricum in primavara va intra in reparatii generale.... vreau sa o fac sa arate a masina.. am vopseaua matuita pe plafon si port-bagaj... bucsaraie cam toata este varza si eu nu prea stiu cum sa fac sa vad toate bucsile....planetarele sunt OK .. arcurile spate.. trebuie schimbate... pragul dreapta la fel tre schimbat... podeaua data jos si schimbata... antifonata.. bla bla bla.... Este mult de munca la ea... plus ca sunt niste bani de dat... dar o sa o fac.. ![]() |
--------------------
Dacia
Super Nova
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
am si eu o intrebare, de la distrubitie se poate auzi si un scartait ?
de exemplu la mine se aude la relanty dupa ce se incalzeste motorul un scart, un fel de frecare de metal pe metal ... si se aude dinspre radiator ![]() |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
|
|
cd_i |
![]()
|
participant la trafic Group: Members Posts: 123 Joined: 21 June 06 ![]() |
Am schimbat si eu distributia anul trecut in toamna, dupa vreo luna-jumate a inceput sa faca zgomotul specific.... fiind frig afara nu mi-am batut capul sa vad despre ce e vorba... acum ca a dat caldura am desfacut-o fiindca vajaia ca un elicopter....
Ce am gasit inauntru.... se vede in poze... IMG_0001.jpg ( Size: 748.9k ) Number of downloads: 575 IMG_0002.jpg ( Size: 945.84k ) Number of downloads: 638 Intinzatorul varza, pinioanele si lantul fara probleme vizibile. Am schimbat totul. Fiindca nu am reusit sa gasesc kit sachs, am cumparat un kit mastersport, iar intinzator am pus unul "recuperat" de pe o dacie veche. Cauciucul de pe intizatorul recuperat era muuult mai bun decat gunoiul nou facut de gigi srl. Toata distractia a costat 40RON lant + pinioane, ~7 RON simering de fartec, cativa lei garniturile de pluta (nu mai stiu exact cat). Capacul si fulia fiind schimbate anul trecut au fost intacte. La toate astea se adauga cateva ore de lucru si o bere rece ![]() |
--------------------
Dacia
1310L
'94
- CS-01-GBE
|
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
Bine ca i-ai dat de cap in sfarsit. Sper sa te tina mai multi km "noutatile" implementate in motor.
|
--------------------
Mercury
Mariner Premier 3.0L V6 4WD
2006
- BHH-xxxx (Texas) Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
ydaniel |
![]()
|
de ce nu ai luat de uzina???
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Adrian_Boy |
![]() ![]()
|
Cum se poate testa distributa, mai bine zis cate metode exista:
- se desface si se verifica vizual uzura dintilor pinioanelor ? - faptul ca am rateuri in carburator (dupa cum a zis Muttley intr-un post mai recent) cu 2 tipuri de carburatoare si tot doua delcouri - faptul ca am plecari bruste la apasarea acceleratiei si la deaccelerare (adica antreanarea arborelui) Pentru ca nu mai stiu unde sa-i umblu la masina, asta pana nu o las pe mana la altii la un remat sa "umble" ei ca ca nu mai suport ![]() This post has been edited by Adrian_Boy: 28 May 2009, 18:12 |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
|
|
ydaniel |
![]()
|
pai desfa capacul si da o inspectie vizuala:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Da' nu face zgomot?
Ca a mea de cand merg din 2007 cu ea, loveste lantu' in capac la turatii bruste, de fapt decelerari din cate am observat. Da' rateuri n-am de niciun fel. Apropo, la Dacie daca se rupe in drum se fac praf supape/culbutori? |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
La dacie daca ramane in drum nu se face praf nimic.
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 10:02 |