Se scumpeste Loganu !, Incepand cu 01.03.2005 ...
![]() ![]() ![]() |
Se scumpeste Loganu !, Incepand cu 01.03.2005 ...
Kramer |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
agryn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 5 November 04 From: Radauti ![]() |
poate vor sa o ieftineasca
![]() |
--------------------
Logan
Laureatte 1.4
|
|
G.R. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 17 December 04 ![]() |
Dupa cum am mai amintit undeva, calculele privind pretul s-au facut cu 40000/EUR. Situatia de acum normal ca nu le convine. Salariile trebuie sa le plateasca in ROL, utilitatile la fel. Si pretul utilitatilor creste continuu, iar EURO scade. Din pacate si salarul meu. Maine-poimaine vor afisa preturile in Lei la dealeri, asa fiind mai rentabil.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.6 Preferance
- CV 03 XXJ
|
|
G.R. |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan 1.6 Preferance
- CV 03 XXJ
|
|
algor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 4 December 03 From: iassy ![]() |
QUOTE(G.R. @ 11 Feb 2005, 10:32) Dupa cum am mai amintit undeva, calculele privind pretul s-au facut cu 40000/EUR. Situatia de acum normal ca nu le convine. Salariile trebuie sa le plateasca in ROL, utilitatile la fel. Si pretul utilitatilor creste continuu, iar EURO scade. Din pacate si salarul meu. Maine-poimaine vor afisa preturile in Lei la dealeri, asa fiind mai rentabil. Din cate s-a auzit prin sant salariile sunt negociate in euro! Prcatic la faza asta ei nu pierd nika! cit despre utilitati, sunt cheltuieli deductibile. |
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
- Tico SL Sa traiti - bine!
|
|
G.R. |
![]()
|
See, asta cu salariile n-am stiut-o.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.6 Preferance
- CV 03 XXJ
|
|
algor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 4 December 03 From: iassy ![]() |
Poate gresesc...dar hai sa ne gandim putin si la celalte aspcete care pot influienta pretul la logan!
Pretul la facturile telefonice sunt deasemenea in euro, sau dolari. Din cate se stie toti operatorii de telefonie fixa si mobila au preturile in valuta. Asta iarasi nu influienteaza pretul. Piesele din care este realizat produsul sunt procurate in general de la parteneri straini, cu care lucreaza deasemeni in euro. Surprinzator am aflat ieri ca o firma din exterior ce furnizeaza componente pentru dacia, realizeaza executia acestora cu un subcontractor roman, din iasi. Acum noi stim calitatea produselor romanesti, vezi aripele si tobele produse in iasi pentru berlina care erau de o calitate mult mai slaba decat cele produse la colibasi. In conditiile astea incep sa am dubii de anumite repere executate , cu toate ca ceastea in final vor purta sigla producatorului cu care s-a contractat lucrarea initial de Dacia. In final singurele elemente ce pot influienta costurile raman cheltuiele la utilitati, apa si energie electrica. Asta sa fie motivul scumpirii?? |
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
QUOTE(see @ 11 Feb 2005, 09:38) Piesele din care este realizat produsul sunt procurate in general de la parteneri straini, cu care lucreaza deasemeni in euro. Surprinzator am aflat ieri ca o firma din exterior ce furnizeaza componente pentru dacia, realizeaza executia acestora cu un subcontractor roman, din iasi. Da mai See, dar partenerii aia straini sunt la Colibasi, la Timisoara, la SatuMare si la Iasi (ASAM). Si aia chiar daca au negociat pretul in Euro, lucreaza tot in lei, cumpara materiale in lei, platesc salarii in lei, energie in lei. E un intreg lant. Deci si astia pierd. Si atunci fac presiuni la Dacia de renegociere a preturilor. Si Dacia fiind si ea perdanta la rindul ei, este de acord. Salariile la Dacia sunt negociate in lei. S-a facut un intreg scandal acum 2 ani pe tema asta, cind sindicatele doreau o indexare sau plata in valuta si Dacia zicea, nu, in lei cu un procent de indexare mai mic decit cel cerut de sindicate. Motivatia dacia, de a nu da salarii in euro, a fost urmatoarea : Cursul fluctueaza de la o luna la alta si ar fi imposibil (18.000 de angajati) sa opereze in cartile de munca, orice schimbare, chiar si la 3 luni. This post has been edited by bomicabomic: 11 Feb 2005, 09:51 |
--------------------
x
x
- x
|
|
byl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 5 November 04 ![]() |
1 euro octombrie 40.000, 1euro februarie 37.000 crestere 8%
laureate 1.4 -7150 euro .......7722 euro posibil ?! |
--------------------
dacia
Logan Laureat
- hd 06 mmr
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Din pacate da
![]() ![]() |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
byl |
![]()
|
bine ca am dat comanda ieri, mi s-a spus ca am pretul garantat.
|
--------------------
dacia
Logan Laureat
- hd 06 mmr
|
|
byl |
![]()
|
cu privire la data de modificare a preturilor, in 09.02 mi s-a spus la dealer ca din 15.02 vor fi modificari de preturi la dacia. nu stia cu cat.
|
--------------------
dacia
Logan Laureat
- hd 06 mmr
|
|
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
Poate asta e conceptul "revolutionar" care a stat la baza intregului proiect Logan: produci intr-o tara cu mana de lucru ieftina, utilitati ieftine...si iese o masina ieftina. Cum in Romania preturile incep sa se apropie de cele din EU, probabil si pretul Logan-ului se va apropia de preturile celorlalte masini produse in EU. N-ar fi logic?
Dupa ce Romania s-a aliniat, productia continua cu acelasi succes in Iran, probabil apoi Afganistan... poate la Japonia sa intervina o problema cu pretul mainii de lucru :-) |
-------------------- |
|
luxxxian |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 6 September 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu am citit mai demult ( aprox 1 an) o declaratie a celor de la Dacia in care spuneau ca masina de 5000 ii costa cam 3000.
Sincer, un castig atat de mare m-a mirat. Probabil, atunci la modelele mai scumpe castiga mult mai mult, spre 3-4 mii. Deci, nu cred ca Dacia iese in pierdere doar din cauza ca a scazut eur cu <10% ... Probabil le-au fost incurcate un pic niste socoteli, si , tinand cont si de faptul ca isi permit sa mareasca preturile (au mai multe comenzi decat pot onora), o fac. |
--------------------
Dacia Logan
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Nu stiu daca vreun producator isi va anunta vreodata costurile reale si cistigurile.
Daca aia de 5000, au zis ca-i costa 3000, atunci cistiga cum am mai scris intr-un post anterior 1000 Eur/masina chiar mai putin daca calculam si comisionul dat dealerului. 1000 de euro = TVA. |
--------------------
x
x
- x
|
|
Deceneus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 18 January 05 From: Timisoara ![]() |
E oficial. Am sunat la dealer, am intrebat si mi-a spus duduia ca asa este, SE SCUMPESC DE LA 1 MARTIE. Cei care au comanda facuta pana la acea data nu sunt afectati (adica daca ati platiti avansul pana la 1 martie e inca la pretul vechi).
Le-am zis mai in gluma mai in serios sa afiseze pretul in leul greu de la 1 martie pt ca si asa e obligatoriu. ![]() Deci fratilor, care va ganditi la va tocmiti un Logan, numa daca mereti iute iute, pana in Martisor la dealer mai scapati de scumpire. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.6
- TM
|
|
Lucian123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Am fost eu la dealer sa ma interesez de un papuc si mi-au spus si mie ca sa scumpesc de la 1 martie cu 50-150 Euro in functie de model. Asta pt. Logan.
La utilitare inca nu s-a hotarat daca se va scumpi sau nu. In principiu raman la fel ( ce spunea dealerul) Din asta trag concluzia ca scumpirea nu e datorita scaderii euro, pentru ca euro a scazut si pentru utilitare si pentru autoturisme. |
--------------------
DACIA LOGAN
Laureate 1.4 Rosu
- B40XXX
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Eu zic ca nu ar fi mult, numai sa nu se gindeasca baietii la ceva de genul 10%....>....
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
QUOTE(bomicabomic @ 11 Feb 2005, 13:02) Nu stiu daca vreun producator isi va anunta vreodata costurile reale si cistigurile. Daca aia de 5000, au zis ca-i costa 3000, atunci cistiga cum am mai scris intr-un post anterior 1000 Eur/masina chiar mai putin daca calculam si comisionul dat dealerului. 1000 de euro = TVA. Eu cred ca 3000 ii costa cu tot cu dealer. Acesta intra pe cheltuieli si nu se scade in final din profit. Publicitatea intra de asemenea la cheltuieli. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
bomicabomic |
![]()
|
QUOTE(Sony @ 11 Feb 2005, 12:25) Eu cred ca 3000 ii costa cu tot cu dealer. Acesta intra pe cheltuieli si nu se scade in final din profit. Publicitatea intra de asemenea la cheltuieli. Comisionul, care se da este in functie de CA (cifra de afaceri) nu e fix si e din pretul masinii, nu din costul masinii. Cu cit CA este mai mare cu atit comisionul este mai mic. In fine, poate ma insel. Oricum daca la data lansarii aveau profit 40 mil, adica 1000 euro, acum au 40 mil -25 mil (depreciere) =15 mil. Repet inca odata, daca s-a facut de Dacia, un pret netinind cont de ce se va intimpla cu cursul euro/leu. Dar s-a tinut , altfel ar insemna ca sunt vraiste. Iar scumpirea se face din alte considerente, modele noi, echipari etc. Parerea mea. |
--------------------
x
x
- x
|
|
algor |
![]()
|
QUOTE(bomicabomic @ 11 Feb 2005, 14:39) pai nu prea se intelege asta din declaratiilor lor. Scumpesc actualele versiuni, si asta e ciudat..de ce? anuntarea unei versiuni noi pe piata eu zic ca ar trebui anuntata din timp. Spre exemplu daca vreau o motorizare in 16 valve, as fi bucuros sa aflu inainte de a da banul pe una de opt. asta in conditiile in acre in doua luni ar trebui sa para noua versiune. Nu as dori sa ma trezesc ca atunci cand imi ridic masina hopppp au scos una cu o motorizare mai buna. |
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Pun scumpirea pe seama intaririi Leului fata de valuta.
Am facut niste calcule si preturile in lei vor ramane neschimbate in mare. La o scumpire anticipata de 5% si un Euro care acum e 36023 Lei BNR (fix acum) care urmarit in ultime 2 luni a scazut lent in medie rezulta urmatoarea previziune: Pret_vechi Pret_nou Rotunjit Lei_vechi Lei_nou Curs 8200 8610 8650 295200000 311400000 36000 6700 7035 7100 241200000 255600000 36000 6300 6615 6700 226800000 241200000 36000 5700 5985 6000 205200000 216000000 36000 Ei vand mai mult pentru piata locala deci in Lei si deci Leul decide mai mult pretul masinii decat Euro. Imaginati-va ca in Martie probabil Euro o va lua si mai tare pe cocoasa. Eu abia in Mai - Iunie urnesc Loganul si nu cred ca e cazul sa-mi fac griji din cauza acestor scumpiri. This post has been edited by DigitalScribe: 11 Feb 2005, 13:57 |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
catalin1paul |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 5 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Lucian123 @ 11 Feb 2005, 12:16) Am fost eu la dealer sa ma interesez de un papuc si mi-au spus si mie ca sa scumpesc de la 1 martie cu 50-150 Euro in functie de model. Asta pt. Logan. La utilitare inca nu s-a hotarat daca se va scumpi sau nu. In principiu raman la fel ( ce spunea dealerul) Din asta trag concluzia ca scumpirea nu e datorita scaderii euro, pentru ca euro a scazut si pentru utilitare si pentru autoturisme. Am intrebat si eu dealer-ul si mi-a spus ca nu stiu exact procentul dar ei cred ca doar cu 200-300 euro... Daca este intradevar cu 10%, deja incep sa ma gandesc la alta masina ![]() |
--------------------
Logan
Laureat 1.4
- B12XXX Sa nu uitam!!! "TRAIM IN ROMANIA"
|
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
urat din partea lor. Ma asteptam ca acuma sa apara modelul de 5000 de euro cum au promis .... ca atunci cand nu se mai fabrica solenza apare loganul de 5000 euro....Poate totusi va fi o revizuire a gamei si aparitia modelului de 5000.
|
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
Lucian123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
La astia nu stie stanga ce face dreapta. Daca intrebi in 5 locuri diferite afli 5 informatii diferite.
Ce handicapati. |
--------------------
DACIA LOGAN
Laureate 1.4 Rosu
- B40XXX
|
|
bomicabomic |
![]()
|
N-au de unde sa stie, nici ei. Informatiile pe care le dau sunt fie presupuneri fie ce mai zvoneste unul de la Dacia.
|
--------------------
x
x
- x
|
|
Lucian123 |
![]()
|
Sa nu mai dea cu presupusul. Ori stie ori nu stie.
|
--------------------
DACIA LOGAN
Laureate 1.4 Rosu
- B40XXX
|
|
algor |
![]()
|
Astia din iasi nu stiu nika! Cum e posibil altii sa stie sau cel putin sa banuiasca si altii nu? Io i-as da afara pe zvonaci:)
|
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
|
|
Deceneus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 18 January 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(see @ 11 Feb 2005, 17:16) Astia din iasi nu stiu nika! Cum e posibil altii sa stie sau cel putin sa banuiasca si altii nu? Io i-as da afara pe zvonaci:) Domnilor, eu am intrebat la dealerul meu, din Timisoara. Persoana m-a asigurat ca este adevarat. A tinut sa spuna ca eu nu sunt afectat, la fel cum nu sunt afectati toti cei care fac comanda pana in 01. Martie. 2005. Daca nu credeti sunati la VC si intrebati. This post has been edited by Deceneus: 11 Feb 2005, 15:33 |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.6
- TM
|
|
commander |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 5 January 05 From: Bucuresti ![]() |
eu zic ca o dacie de 8650 fara culoare si garantie extinsa, adica de 9000E nu se mai merita. luati-va un renault megane II ca e 11000E, da-ti diferenta in rate si aveti super masina (va spun eu ca are var-meu). bafta la toti
![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN 1.4 laureate
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 08:41 |