Se scumpeste Loganu !, Incepand cu 01.03.2005 ...
![]() ![]() ![]() |
Se scumpeste Loganu !, Incepand cu 01.03.2005 ...
Marty |
![]()
|
||
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
||
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|||
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
catavencu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 14 February 05 ![]() |
Nu cred ca e bun rationamentul. Evident ca, daca ar dori sa scada, nu ar spune "va scadea pretul", pentru ca nu mai cumpara nimeni
Daca Dacia vine la 1 februarie si spune ca de la 1 martie se va modifica pretul, oricine s-ar putea gandi, avand in vedere si scaderea euro, ca pretul va creste (in euro) sau se va stabili o suma in lei (practic nu se va mai merge pe euro), care va ramane fixa. Dacia stie ca daca spune asta cu ceva timp inainte (sa zicem o luna), in intervalul de timp scurs pana la scadenta modificarii pretului va avea o crestere a comenzilor. Dupa data scadentei modificarii preturilor, iarasi este previzibil ca vor scadea comenzile. Insa: si daca anuntau cu o luna inainte modificari, si daca nu anuntau nimic, este foarte evident faptul ca dupa aparitia respectivelor modificari, graficul comenzilor scade. Solutie si concluzie: daca as lucra la Dacia, m-as gandi asa: - eu stiu care este nr. de comenzi intr-o luna; - eu intentionez sa modific tariful de la 1 martie, dar piata nu stie ce vreau eu; - dupa modificarea de tarif, anuntata sau nu, scaderea de comenzi oricum se va produce; Iata cum pot face: - daca le spun cu o luna inainte ce vreau sa fac, o sa se inghesuie la comenzi; - daca nu le spun, vor fi constante si in luna asta in care eu mi-am definit deja intentia, asa cum le stiu eu astazi; Asa ca: se compara: indicele cu care ar creste comenzile in luna februarie in urma anuntului cu rata scaderii in cazul in care NU s-ar anunta aceasta modificare. Este evident ca raspunsul este: dam anunt de modificare. |
-------------------- |
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
Singura problema e ca intre 10 feb si martisorul reevaluat e o distanta cam mititica... nu-i bai, sunt ceva apusuri de soare la mijloc pentru preluat comenzi, insa nu cred ca or sa faca tocmai boom in ropot de aplauze.
Mi se pare important daca re-esaloneaza preturile in lei sau in euro, dar asta probabil nu se va sti pana atunci. Oricum, atunci cand vor face noile preturi, o sa-mi trag si eu din asta un indiciu despre "cum crede Renault ca o sa joace tontoroiul cursurile valutare", adica nu un indiciu tocmai rau. This post has been edited by Lolek: 14 Feb 2005, 20:21 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Lady V. |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 6 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Telefon dat in seara asta la Autocobalcescu. Informatiile primite au sunat cam asa: incepand de maine, 15 februarie, se scumpesc toate modelele Logan, mai putin Ambition!!Voi intelegeti ceva, ca din toata tornada asta de informatii contradictorii nu mai sta nici o varianta logica in picioare?!
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- gri perla You got a fast car/I want a ticket to anywhere/Maybe we make a deal/Maybe together we can get somewhere.
|
|
Funny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.272 Joined: 7 October 04 ![]() |
1 Euro:35.515 x8400(Ambition)=298.326.000 lei
41.000x8400 =344.400.000lei 46.074.000lei(o diferenta pe care Dacia a suportat-o destul de bine pana acum) Sa fii ajuns la fundul sacului?Se pregateste pentru majorari de preturi si Daewoo Craiova in plina campanie de reduceri? Care este parerea voastra? This post has been edited by Funny: 15 Feb 2005, 07:49 |
--------------------
Dividae
et
impera! Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Au reaparut reclamele la Logan la TV!
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Au scazut cererile. De aceea.
|
--------------------
x
x
- x
|
|
goos |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 18 October 04 ![]() |
Parerea mea este ca scumpirea va fi progresiva, plecand de la aprox. 200 Eu la Ambiance si pana la aprox. 400 Eu la Ambition.
Scumpirea asta e si nu prea e de inteles, in conditiile in care 99% din piese vin cu preturi in Eu, iar salariile la Dacia sunt negociate tot in Eu. Scumpirea nu poate fi justificata decat prin scumpirea utilitatilor, dar acestea au o pondere mica in costul masinii. Plus ca de anul asta si mai ales de la anul, ponderea cea mai mare o vor avea masinile vandute in strainatate, care vor avea si ele preturile marite in Eu. Cel mai probabil e ca vor sa profite de asa-zisa pierdere din devalorizare si de lipsa unei concurente reale la acest nivel de pret, pentru a-si mari de fapt profitul. |
-------------------- |
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Chiar daca preturile sunt negociate in Eu, asta este spre usurarea comunicarii. Insa multe din piese sunt facute in Ro si sunt in lei, transformate la ziua incheierii contractului in Euro. De atunci, Euro a scazut de nu se mai poate tine pasul in lei.
Pretul masinii e calculat in lei si transformat in euro, toate utilitatile in lei, 75% din piese in lei. Deci la export vor pierde, cu un leu tare. |
--------------------
x
x
- x
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Oricum sunt sub orice critica ca scumpesc Logan-ul..oricum romanul e expert in a cauta scuze ptr scumpiri...n-am vazut NICI o ieftinire ca ascazut euro atat de mult....dar cand crestea 300 lei jap scumpiri-minore ce-i drept dar ban cu ban se aduna....
|
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
bogdan_slz |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 141 Joined: 18 June 04 ![]() |
Noile preturi Dacia luate de pe site-ul Dacoserv:
Ambiance 5800E Preference 1.4 6450E Preference 1.6 6850E Laureate 1.4 7150E Laureate 1.6 7550E Ambition 1.6 8200E Directie asistata Ambiance 400E !!! Vopsea metalizata 250E !!! Si partea cea mai tare e la final:cursul Dacia pentru aceasta saptamana este 37.469 lei/Euro |
--------------------
Renault
Clio III
1.6 16v
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Aceleasi preturi si la Iatsa Campina http://www.iatsacampina.ro/logan.asp.
Daca raman asa , ma declar multumit |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
bomicabomic |
![]()
|
Eu nu mai inteleg nimic.
1.Pe site-ul Dacia nici o modificare 2. Scumpirea urma de la 1 martie, asa zicea cineva pe aici 3. Cursul de la Dacoserv, sfideaza orice bun-simt. Chiar daca specifica ca e stabilit de Dacia. E specula pe fata. Alooo, OPC-ul. This post has been edited by bomicabomic: 15 Feb 2005, 10:41 |
--------------------
x
x
- x
|
|
GABI_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 4 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bogdan_slz @ 15 Feb 2005, 10:15) Noile preturi Dacia luate de pe site-ul Dacoserv: Ambiance 5800E Preference 1.4 6450E Preference 1.6 6850E Laureate 1.4 7150E Laureate 1.6 7550E Ambition 1.6 8200E Directie asistata Ambiance 400E !!! Vopsea metalizata 250E !!! Si partea cea mai tare e la final:cursul Dacia pentru aceasta saptamana este 37.469 lei/Euro Preturi vechi Ambiance 1.4 MPI 5700E Preference 1.4 MPI 6300E Preference 1.6 MPI 6700E Laureate 1.4 MPI 7150E Laureate 1.6 MPI 7550E Ambition 1.6 MPI 8200E Optionale Directie asistata pentru Ambiance 1.4 300E Vopsea metalizata 200E adica nu se scumpesc toate modelele? ![]() |
--------------------
Renault Megane
1,5 dci 100 CP
2006 CE
- B 71
|
|
catavencu |
![]()
|
Bun, a se observa ca s-au scumpit exact modelele care se vand mai slab (cel putin, asa se vede la o observatie empirica, pe strada), adica cele de baza (primele trei - Ambiance si doua Preference).
De fapt, este clar ca existenta unei variante precum Preference (cu ambele sale motorizari posibile) este doar pentru marketing, pentru ca te duce repede cu gandul la Laureate (daca vrei dotari) sau imediat la Ambiance (ca sa ai si tu o masina in rand cu lumea). Este o mare mirare pentru mine sa vad cata lume s-a impovarat cu rate pe nu stiu cate luni (termini rata de platit si ar cam trebui sa vinzi masina, ca nu ma merita sa o tii mult dupa perioada de garantie - eu sunt de parere ca nici o masina n-ar trebui tinuta mai mult de 4-5 ani sau mai mult de 130-150.000 km.), doar pentru a vedea cata benzina are in rezervor (computerul de bord) sau pentru a avea suport pentru bautura preferata - adica pentru a-si lua cele mai impopotonate modele, desi tabla este aceeasi si motorul poate fi acelasi (depinde ce alegi). Nu uitati ca s-a scumpit si Matizul, cu cate 200-300 de euro fiecare model, este cam pe acelasi plan cu Loganul. |
-------------------- |
|
bomicabomic |
![]()
|
Oficial aceste scumpiri sunt adevarate. Uitati-va pe siteul Dacia.
Acum, astea sunt prescumpiri la scumpiri sau ce? |
--------------------
x
x
- x
|
|
catavencu |
![]()
|
Asa este, au modificate preturile pe site-ul lor. Daca stai si imparti, 1 euro = 37.469 lei. Exact ca si preturile pe la magazinele de calculatoare: in contra curentului scaderii euro.
Modele Euro Lei Ambiance 1.4 MPI 5800 217 320 200 Preference 1.4 MPI 6450 241 675 050 Preference 1.6 MPI 6850 256 662 650 Laureate 1.4 MPI 7150 267 903 350 Laureate 1.6 MPI 7550 282 890 950 Ambition 1.6 MPI 8200 307 245 800 |
-------------------- |
|
LOVENDAL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 19 January 05 ![]() |
De fapt, daca tinem cont de cursul euro de la BNR pentru ziua de 35.515 lei, asta inseamna ca preturile reale ale Logan-urilor in euro sunt urmatoarele:
Ambiance 1.4 MPI 6.119 Preference 1.4 MPI 6.805 Preference 1.6 MPI 7.227 Laureate 1.4 MPI 7.543 Laureate 1.6 MPI 7.965 Ambition 1.6 MPI 8.651 |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
tuna |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 12 July 04 ![]() |
Toata brambureala asta ar putea fi eliminata daca s-ar fixa preturile in lei. Si asta nu este valabila doar la masini ci la toate produsele. Uitati-va ce se intampla cu piata imobiliara, e dementa pur si simplu. Romania, a iesit din perioada cu hiperinflatie, deci o inflatie de 7% pe an nu ar trebui sa mai duca la cresteri spectaculoase de pret de la un an la altul.
In cazul Dacia, pe de alta parte, faptul ca face parte din grupul Renault si deci profitul este consolidat cu cel al grupului Renault (in Euro), fixarea pretului in lei ar presupune ca Renault sa-si asume eventuala depreciere rapida a leului fata de Euro. Si nu cred ca le convine. Desi pana acum ar fi avut doar de castigat. Parerea mea... |
-------------------- |
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
daca ma gandesc cate era euro-ul cand au anuntat preturile la gama Logan...150 de euro scumpire medie e asa...de vara
![]() pana la urma Laureat s-a scumpit doar cu 50 de euros fata de anul trecut si ca asta e grosul vanzarilor...deci majoritatea clientilor sunt linistiti...totusi vopseaua aia metalizata a ajuns lux mare, s-a scumpit cu 60% in 4 luni... |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
Funny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.272 Joined: 7 October 04 ![]() |
N-am chef sa intru pe renault.ro dar cred ca la 250E metalizarea e mai scumpa decat la Clio sau Megane.Lux curat.
![]() |
--------------------
Dividae
et
impera! Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
|
|
bomicabomic |
![]()
|
Mil, LOVENDAL a facut o observatie buna. Uite preturile reale in Euro.
Cursul Dacia, e aberant. 37.744,cind el la BNR este 36000. In cazul tau, care banuiesc ca ai numai euro, nu dai 6450 ci cam 6800, daca ramine cursul ca acum. Te duci la banca schimbi 6450 la cursul de cumparare al bancii, adica sub cursul BNR, dupa care achiti factura in lei la Dacia, la un cursa f.mare, deci mai schimbi 400 de euro sa achiti factura. This post has been edited by bomicabomic: 15 Feb 2005, 15:10 |
--------------------
x
x
- x
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
ma gandesc daca Romtelecom si altii nu fac la fel...adica da-o naiba de BNR...noi facem ce ne trasneste. Auzi da' de ce nu ne vand masina in euros ca pana la urma e mai avantajos s ao cumperi din Grecia, 7500 cu ABS si 2 airbag-uri fara clima si calculatorul ala, e mult mai ok decat Laureat-ul ala..la 7150...parerrea mea. Asta ca s anu ne mai batem cu caramida in piept ca ne face noua Rino tarif special.
This post has been edited by mil: 15 Feb 2005, 15:14 |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
AMDO |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 19 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Cu riscul de a fi sadic pot spune ca primii au fost poate considerati "generatie de sacrificiu".
Adica s-au vandut primele masini mai ieftine, dar primele masini au fost pentru teste, iar soferii un fel de cobai. Sa nu uitam ca Loganul a fost scos in mare graba si nu prea i s-au facut teste. Mai mult, exporturile nu au fost facute de la inceput, ci doare dupa remedierile de rigoare, luand in considerare defectele aparute la cobai. Acum, a venit momentul scumpirii, mai ales ca e de unde. Cerere foarte mare, produs in plina ascensiune, etc. Sa vedem ce se va intampla cand o sa apara LADA Kalina. Sau poate o sa le treaca alora din Craiova prin minte sa inlocuiasca batranul Cielo cu Daewoo Kalos. IN cazul asta Kalos ar fi scutit de taxe vamale si transport extern si asigurare, ce ar insemna o posibila concurenta reala pentru Logan. |
--------------------
Dacia, Renault, VW
Laureat , Scenic, Cross Touran
2004, 2005, 2008
|
|
bomicabomic |
![]()
|
Kalos e facut de Daewoo & GM, care nu mai are nici o treaba cu Craiova.
Si la cum arata preturile de azi, as zice ca nu e o scumpire fata de lansare. In lei. |
--------------------
x
x
- x
|
|
osirus |
![]()
|
![]() Milionar de week-end Group: Banned Posts: 501 Joined: 17 November 04 From: Salajan ![]() |
Ce tot va agitati atit ca sa scumpit loganu?Nu s-au scumpit decit modelele ambiance si preferance!Si cu toate astea tot e mai putin un logan ambition azi decit unul achizitionat in septembrie!Cu aprope 30 meleoane!Tare mult as fi dorit si eu atunci un curs ca cel de acum!Asa ca nu va mai plingeti atit de cursul E,ca oricum dati mai putin ca acum 5 luni!
|
--------------------
Dacia/Skoda
Logan ambition
- Octavia L&K vreau o rabla de masina ca sa-i rup kilometraju s-o petarda buna rau sa-i dau jos ambalaju
................"Fac sport extrem cu dacia/Cu ochii inchisi o calc/I-mi place senzatia!"............... |
|
roby |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 16 February 05 ![]() |
Nu am masina dar urmaresc forumul vostru de cind a aparut nebunia logan (cam de la inceputul anului trecut) deoarece sper ca intr-o buna zi sa-mi pot si eu achizitiona unul.
Am gasit aici multe pareri pertinente referitoare la masini si nu numai, asa cum am gasit si o gramada de posturi de genul "ma bag si eu fara sa am habar doar sa ma aflu in treaba" dar ma rog fiecare cu parerea lui. Urmaresc site-urile principalelor reviste de specialitate romanesti despre masini si fiind de nationalitate maghiara urmaresc cu interes si emisiunile auto de la televiziunile maghiare precum si cele mai importante site-uri unguresti care dezbat fenomenul auto. Eram curios mai ales cum este primit loganul in Ungaria. Poate nu o sa credeti dar toate recenziile refertoare la logan au fost foarte favorabile. Cel putin din cite am citit eu toate comentariile erau foarte favorabile. Bineinteles ca erau si critici dar pe ansamblu parerea comentatorilor era de apreciere tinind cont si de faptul ca la pretul pe care il avea varianta de baza era o alegere foarte buna in comparatie cu restul ofertei din Ungaria (practic nu gaseai nici o masina sub 2.000.000 forinti, iar ce gaseai sub 2.000.000 erau cutiute de genul seicento). Din expunerile de la drive teste se concluziona ca varianta de 1,4 este mai "apriga" si practic nu se merita sa platesti diferenta pentru motorul de 1,6. De asemenea pretul variantei full echipate ajunge in Ungaria la peste 10.000 de euro si in cazul asta recomandarea era achzitionare a unui Albea sau Kalos (care sunt in Ungaria cam la acelasi pret) si sunt tot cam la 10.000 de euro. Oricat am fi de fani Dacia trebuie sa recunoastem ca la acelasi pret parca am alege o Albea sau un Kalos dar ma rog poate fi si o chestie de gust pina la urma. In scimb varianta de baza chiar daca era cam "usurica" in accesorii era o recomandare clara pentru prima masina noua in familie. Si acum ajung practic ( a fost cam lunga introducerea) la ce am vrut sa spun deoarece se dezbateau scumpirile la logan. La momentul lansarii varianta de baza in Ungaria era de 1.749.000 forinti (aproximativ 7.000 euro). Citind pe aici ca urmeaza sa se scumpeasca masina m-am dus de curios pe site-ul in maghiara al dacia sa vad daca se regasesc si acolo scumpirile. Surpriza!!!! Pretul la varianta de baza a scazut la 1.569.000 forinti deci practic o cadere a pretului cu aproape 10 % (cam 700 de euro) si scaderea se propaga la toate modelele. Va las pe voi sa trageti concluziile de aici referitoare la politica dacia-renault in Romania (de fapt numai dacia deoarece la renault parca altfel se misca lucrurile - vezi promotiile actuale), dar sper ca nu revenim la vechea traditie romaneasca de a da preturi mici la export ca sa vezi Doamne sa fim competitivi si marim preturile la acelasi produs in tara ca sa subventionam acel pret de export. Totusi salariul mediu in Ungaria este de 3 ori mai mare ca in Romania. Ca sa nu mai adaug ca in Ungaria daca vreau pot sa pun abs si clima si pe varianta Ambiance. Va las pe voi sa judecati "discriminarile" pe care la face dacia-renault in tara privitor la comercializarea modelului Logan. S*auzim de bine! roby ( posibil viitor client de logan) |
-------------------- |
|
catavencu |
![]()
|
Tare interesante si de folos randurile tale in a avea o imagine globala despre cum s-a gandit Dacia sa se vanda la export!
Buna, s-a ieftinit, asta inseamna ca s-a vandut...cum? Bine? mai putin bine? Eu nu am Logan, dar mi-as lua unul Ambiance maine daca as avea bani, si nu vreau sa fiu gresit inteles, dar aici, in tara asta unde lumea a facut comenzi...fara sa vada masina aia vreodata(!), normal ca si cei de la Dacia au fost uimiti si asa ca probabil pot sa faca ce vor cu piata de potentiali "loganisti", adica s-o si scumpeasca nitel la o adica, ca "loganistii" sunt baieti fideli marcii Dacia, nu-i asa? Repet, mi-as lua un Ambiance maine, masina imi place (dar mai bine astept varianta de 5.000 de euro, sau cat o mai fi cand o aparea, ca nu mai e mult, mai ales ca pe aia vor trebui sa o flexibilizeze, sa o poti personaliza cu ce vrei tu, iar pe mine in afara de aer conditionat si servodirectie, alceva nu ma intereseaza. dar si alea depinde la cat le vor evalua, ca daca e prea mult, dispar rapid si astea doua. Nu pot sa inteleg in ruptul capului de ce, mai la toate masinile straine, aerul conditionat - ca optional - ajunge la nici mai mult nici mai putin 1.000 de euro). De ce mi-as lua varianta de baza? Pentru ca asa cum spui si tu, in locul variantei de top evident ca as inclina catre Albea sau (inca la noi) Cielo sau altceva (chiar daca nu are n-spe tetiere si trei suporturi pentru pahar...). |
-------------------- |
|
catavencu |
![]()
|
Uite aici preturi:
Preturi Ungaria (sunt din data de 1.10.2004): LOGAN 1390 55/75 1.569.000.- 6,436.75 EUR AMBIANCE 1390 55/75 1.669.000.- 6,847.00 EUR LAUREATE 1390 55/75 1.869.000.- 7,667.49 EUR LAUREATE PLUS 1598 64/90 2.109.000.- 8,652.08 EUR (1 HUF la data 18/02/2005 = 149.00 LEI) Preturi Polonia (sunt de pe data de 3.11.2004): ACCES Acces 1.4 75KM 29 900 7,474.61 EUR AMBIANCE Ambiance 1.4 75KM 31 900 7,974.58 EUR Ambiance 1.6 90KM 33 400 8,349.56 EUR LAUREATE Laureate 1.4 75KM 34 500 8,624.55 EUR Laureate 1.6 90KM 36 000 8,999.53 EUR (1 PLN la data 18/02/2005 = 9,069.00 LEI) Preturi Cehia: Logan 1,4 (55kW/75k) 199 900 6,655.27 EUR Ambiance 1,4 (55kW/75k) 216 900 7,221.25 EUR Ambiance 1,4 (55kW/75k) 236 900 7,887.11 EUR Laureate 1,6 (64kW/90k) 240 900 8,020.29 EUR Laureate 1,6 (64kW/90k) 260 900 8,686.15 EUR (1 CZK la data 18/02/2005 = 1,206.00 LEI) Calculele sunt facute la cursul de azi BNR This post has been edited by catavencu: 18 Feb 2005, 17:10 |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 14:25 |