DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Locuri de parcare, ... e nebunie in Bucuresti

Executron
post 11 Feb 2009, 21:48
Post #91

Membru fan UAP

Group: Members
From: Bucuresti

Nu mai zicem nimic de HOntanu. In afara de zona Obor unde s-a asfaltat si schimbat radical infrastructura (un mare pas spre bine) nu se rezolva nimic in sector. Praf, gunoaie, gropi... Iarna a stat zapada cu lunila fara sa fac nimeni nimic pe carosabil (nu au intrat pe stradutele secundare decat 1 singura data si doar au batatorit-o).

LA PARCARI e dezastru. Exista in zona un stau si pe langa trec zilnic o parcare de cartier destul. Ei bine probabil fiind in domeniul privat al primariei a fost vandut spatiul si acum se face un BLOC inghesuit intre blocuri...

Daca asta nu exprima prostia din primarie/consiliu local atunci nu mai zic nimic. S-au eliminat 20 de locuri de parcare acolo unde era MARE nevoie de ele... Loc unde trebuia facuta o parcare de cartier supraetajata si se mai eliberau stradutele SUPRA aglomerate si trotuarele care practic nu mai exista.

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 11 Feb 2009, 21:51
Post #92

Mesaj semiautomat

QUOTE(bulan @ 11 Feb 2009, 12:18)
Am trecut prin multe orase din tari foste comuniste si nicaieri nu am vazut blocurile inghesuite ca la noi.Eu unul nu cred sa existe vreo solutie pentru a construi parcari intre blocuri.Solutii nu fantezii!
*

domnu' bulan, ai dreptate ca intotdeauna, la noi mai o sa treaca ceva vreme pana o sa inteleaga lumea ca nu-i obligatoriu prin constitutie sa ai masina la scara, si daca vrei neaparat ori te muti unde ai loc pentru ea, ori suporti taxele ori de cate ori o ridica ca o lasi aiurea.

nu cred ca e vina primariilor ca cetatenii nu au unde sa parcheze! nu va bagat primaria actuala pe gat apartamentele comuniste in cartiere de zeci de mii de oameni pe km patrat.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Executron
post 11 Feb 2009, 22:09
Post #93

Membru fan UAP

Iar vine domnu' moralizator Argon. Nu avem ce face daca nu traim in tărâmul minune Hunedoara Land.

Aici ne-am nascut, aici am trait, nu sunt responsabil pentru generatia anterioara care a decis construirea unor cariere imense cu 10 locuri de parcare neluand in considerare nici cea mica posibilitate de dezvoltare.

Nu, nu sunt obligat prin Constitutie sa detin un automobil dar noi sa luam situatia DE FAPT ... MULTE MASINI si lumea e revoltata pentru ca NU SE IAU MASURI cand EXISTA OPORTUNITATI. Aia e toata ideea. Nu conteaza cum, de ce, cand lumea a luat masini. Situatia exista de ceva vreme si se inrautateste si daca problema traficului s-a remediat intr-o oarecare masura, problema parcarilor nici macar nu incepe sa fie rezolvata.

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
brigada_diverse
post 11 Feb 2009, 22:31
Post #94

Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D

From: Constanta

QUOTE(razvanamza @ 3 Feb 2009, 00:09)
Salut!
Desi am doua masini (serviciu si personala), sunt de acord cu invesirea in transportul public. iei masina pentru a merge la mare, nu la magazinul din colt! vrei carfur iei metrou, etc. doar daca iei cantitati industriale ai nevoie cu adevarat de masina.
ideal ar fi in centru doar transport public, masinile de serviciu(gen dubite mici, etc) si scutere, biciclete. mai mult metrou, mai mult tramvai. asta inseamna civilizatie si mai ales economie moderna!
*

nu, sa nu circule nici alea de serviciu, decat ale statului...
sa faca naiba transportu in comun mai liber...nu aglomerat si dupaia mai vorbim...metroul e singura chestie buna care o aveti voi bun in bucuresti...si mersul pe jos... si ma gandesc ca ai mei vor sa ma mut acolo......o sa fie moarte de om

parcari simple...unde parcheaza paralel se mai ia din trotuar si fac parcari oblice....clar mai cresc locurile...

in gradinile blocurilor fac parcari
darama toate garajele si fac parcari(cei cu garaj primesc loc de parcare)

oricum bucurestiu e supraaglomerat....

si legea a mai tampita..auzi..daca nu misti masina 7 zile e confiscata...o misc sa nu mai gasesc loc de parcare, sa parchez aiurea si iar sa mi-o confiste?

cand mergi la carefur de obicei te duci sa iei...si cum eu iau cateva baxuri cu apa/suc/haleala cu metroul sau ratb nu as putea sa le duc...corect?

aveti preturi bune la ratb...comparativ cu noi in cta cu 48 lei/ 1 linie de transport pe luna....dar prea hyperaglomerate....

--------------------
Dacia ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI
Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST!
+
bygy007
post 12 Feb 2009, 00:06
Post #95

Membru autentic

From: BUCURESTI

QUOTE(paradox_utopic @ 11 Feb 2009, 18:10)
catzeii lu ontanu au ridicat azi toate masinile de pe sos vergului
unde-s imagineaza ca or sa-si parcheze oamenii masinile ?
523 ron costa ridicatul si depozitatul pe o zi plus amenda 120 ron
ai urez lu ontanu sa faca felatie la tot sectorul 2
iar prostii care l=-au votat sa se sinucida din proprie initiativa
*

au inceput de saptamina trecuta (vineri) am avut treaba si cind am ajuns acasa liber pe strada in zona unde stau erau citeva masini care aveau cel putin 3 luni de cind nu fusesera miscate si mie personal mi se pare o prostie , eu as face in felul urmator , noaptea cu un cleste special de taiat as da toate semnele de pe stilpi jos

This post has been edited by bygy007: 12 Feb 2009, 00:07

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
C@talin
post 12 Feb 2009, 02:10
Post #96

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

buna idee biggrin.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
nasty
post 12 Feb 2009, 15:05
Post #97

Membru autentic

QUOTE(ATM @ 10 Feb 2009, 19:53)
Am dubii mari cu privire la cifrele de mai sus. In primul rand, daca onoratii de la ziar s-ar fi gandit ca firmele de leasing isi inmatriculeaza de obicei masinile pe sediile centrale, deci marea majoritate in Bucuresti...dar de fapt masinile alea stau hai-hui prin toate colturile tarii, pe unde sta utilizatorul efectiv al masinii...cifra aia de 1.206.135 masini ar trebui sensibil diminuata. Sa fim seriosi, nu cred totusi ca sunt 2 masini la 3 bucuresteni.
Iar cu alea 500.000 de masini care tranziteaza zilnic Bucurestiul...sa fi dat o calculatie cum s-a ajuns la cifra asta, ca ma indoiesc serios ca -i reala. A, or fi 20.000, 30.000, 100.000 poate, cine stie? politia circualtie, cred... dar chiar 500.000 nu cred.
Nu zic ca Bucurestiul n-are criza de locuri de parcare, sunt primul care urla asta. Dar cifrele indicate de ziarul ala deja sunt fantasmagorice.
*

asa e! Dar sare in ochi ordinul de marime intre ce AU IN PLAN sa construiasca, vreo 10000 de locuri si NECESARUL, care chiar daca e 500 000, 1 000 000 , e de 50 sau de 100 de ori mai mare.

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
vijelie
post 12 Feb 2009, 15:26
Post #98

membru violet

QUOTE(argon @ 11 Feb 2009, 21:51)
nu va bagat primaria actuala pe gat apartamentele comuniste in cartiere de zeci de mii de oameni pe km patrat.
*

Probabil ca voi la Deva va permiteti sa va mutati ori de cate ori se schimba primarii (si odata cu ei viziunea urbanistica).
Noi nu.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Muttley
post 12 Feb 2009, 16:43
Post #99

From: -

QUOTE(ionutzp @ 30 Jan 2009, 02:08)
Sa inteleg ca esti unul din nesimtitii aia care parcheaza de-a latul trotuarului, ocupandu-l cu totul, motivand cu seninatate ca "n-au gasit in alta parte" sau ca "nu stau decat 10 minute".
*

Da' cu ce dracu vrei sa motiveze ma, cu smerenie????
Nesimtit zici??????

Ba ce ti-as face...

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
paradox_utopic
post 12 Feb 2009, 20:29
Post #100

solenza driver !

eu deja am in plan sa incerc sa-i smulg cu sufa (caut una de otel,rezistenta) cu carligul masinii,ai leg de partea de sus,sa fie rezistenta cat mai mica,chit ca ai indoi,dar tot o fac...cei ce stau in zona vergului or sa-mi vada opera cat de curand... iar lui ontanu felationistul sa-i uram casa sub piatra

--------------------
dacia 1310, supernova 2001, solenza 2003,logan 2005 - B-99-SYS
+
argon
post 12 Feb 2009, 20:31
Post #101

Mesaj semiautomat

QUOTE(vijelie @ 12 Feb 2009, 16:26)
Probabil ca voi la Deva va permiteti sa va mutati ori de cate ori se schimba primarii (si odata cu ei viziunea urbanistica).
Noi nu.
*

la noi la Deva primarul nu s-a schimbat de 16 ani, si asta cred ca spune totul.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
bygy007
post 12 Feb 2009, 20:56
Post #102

Membru autentic

From: BUCURESTI

QUOTE(paradox_utopic @ 12 Feb 2009, 20:29)
eu deja am in plan sa incerc sa-i smulg cu sufa (caut una de otel,rezistenta) cu carligul masinii,ai leg de partea de sus,sa fie rezistenta cat mai mica,chit ca ai indoi,dar tot o fac...cei ce stau in zona vergului or sa-mi vada opera cat de curand... iar lui ontanu felationistul sa-i uram casa sub piatra
*

draga colega dupa poza care o ai in avatar vad ca parcai pe la gradinite , poate cine stie rezolvam ceva biggrin.gif in ce bloc stai blush.gif

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
ionutzp
post 13 Feb 2009, 03:04
Post #103

Membru incepator

QUOTE(Muttley @ 12 Feb 2009, 17:43)
Ba ce ti-as face...
*

Pai ce mama ma-sii, eu am ajuns sa parchez la o statie de autobuz de casa, sa fie totul in regula, fara semn de oprire interzisa sau ocupare completa de trotuar, ca sa gasesc pe unu' infipt in scara blocului, sa trebuiasca sa-l ocolesc pe el prin noroi, ca de, lui nu-i place sa parcheze prea departe. Si nu ca n-a gasit un loc intr-o seara, s-a invatat si face asa in fiecare seara.

Sa vezi ce ti-as face eu daca esti din aia pentru care trebuie s-ajung plin de noroi in casa.

--------------------
Dacia Logan 2005 - Laureate 1.6
+
Muttley
post 13 Feb 2009, 16:47
Post #104

From: -

Dac-as sti unde stai as turna si-o sticla de apa peste noroiul ala happy.gif
Incearca sa faci o diferenta intre ce ai scris initial si detaliile de acum wink.gif

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
paradox_utopic
post 13 Feb 2009, 17:50
Post #105

solenza driver !

QUOTE(bygy007 @ 12 Feb 2009, 21:56)
draga colega dupa poza care o ai in avatar vad ca parcai pe la gradinite , poate cine stie rezolvam ceva biggrin.gif in  ce bloc stai blush.gif
*

exact de-acolo mi-au luato !
dar nu personala,ci pe-aia de servici...
dar amenda si punctele le-am incasat eu !

--------------------
dacia 1310, supernova 2001, solenza 2003,logan 2005 - B-99-SYS
+
nasty
post 15 Feb 2009, 17:05
Post #106

Membru autentic

parcare la servici fosita la maxim, dar acasa seara - nici un loc

Attached thumbnail(s)
11.02.2009_009.jpg ( Size: 1.07mb ) Number of downloads: 400
11.02.2009_017.jpg ( Size: 1.06mb ) Number of downloads: 433

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
liviu2004
post 15 Feb 2009, 17:13
Post #107

Membru autentic

Lancerul ala cum sta cu relantiul? Baga o ureche pe langa el.

--------------------
Opel Tigra Twintop 2005
+
george_d
post 20 Feb 2009, 11:30
Post #108

Membru autentic

A platit cineva locul de parcare in sectorul 1? A fost tata acum cateva zile si i-au spus sa revina dupa 15 martie. Eu am locul platit de 2 ani si stiam ca tocmai pana la 15 martie ar trebui sa-l platesc ca sa nu-l pierd.

--------------------
Dacia 1210
+
C@talin
post 14 Aug 2009, 21:10
Post #109

Parcare dasta trebuie biggrin.gif
&feature=PlayList&p=6A17E9B3DC087FC1&index=1

--------------------
+
Filip
post 15 Aug 2009, 18:15
Post #110

Forumist

Eu locuiesc in zona sectorului 1, pe Iancu de Hunedoara, in spatele blocului e o curte interioara, paralela cu IDEB. Acolo ne tinem masinile. Din 1977 pana in 1991 Dacia 1300 a bunicului - ulterior mostenita de tatal meu a stat parcata in parcarea subterana a pasajului Victoria, apoi a devenit nerentabil, veniturile familiei miscorandu-se + ca am aparut eu - si resursele au trebuit indreptate spre lucruri mai importante. Din 1991 am primit locul unui vecin care a murit si avea un Fiat. De atunci pana in 2008 am tinut masina acolo fara probleme, in curtea noastra este foarte bine stabilit al cui este locul de parcare. In ultimii ani au aparut firme in bloc, in timpul zilei sunt angajati care nu inteleg ca parcarea e pentru locatari, si in loc sa parcheze pe bulevard, ne ocupa noua locurile de parcare. In fine, culmea vin si unii angajati de la ideb si isi parcheaza masinile de interventii la noi in curte, desi eu au curtea institutiei mult mai mare, si gard in gard cu a noastra. Cand s-a construit sediul institutiei chiar ar fi avut intentia sa asimileze parcarea noastra institutiei lor, dar din fericire n-a fost sa fie.
Din 2008 s-a reamenajat parcarea, s-au eliminat 2 batatoare pentru a mai face loc, iar locatarii - printrecare si tata a inchiriat un loc de parcare, acelasi pe care isi tinuse masina timp de 17 ani. Costa 70RON pe an. Culmea e ca s-a intamplat odata in 2009 prin aprilie sa gaseasca taica-meu in geam hartie d-aia de la ADP cum ca sa-si ia masina de pe locul ala, desi locul e al nostru, ca doara am platit pentru el, si masina avea toate taxele platite. In fine, am smuls hartia, oricum nu aveau ce sa faca, or fi facut o confuzie. Cateva luni mai tarziu mi-am luat o dacia mea si am pus-o pe locul tatei, si pe-alui fiindca are itp-ul expirat am dus-o la curte, sa faca ce-o vrea cu ea. Probleme am avut si noi de-a lungul timpului, dar nu mari, cea mai mare problema a fost cand am vazut masina cu o zgarietura de la alta masina, fiindca astia de la firme parcheaza aiurea intre locul meu de parcare perfect delimitat, si un pseudo-spatiu, care e inghesuit de un copac, practic ei trebuind sa strecoare masina intre copac si masina mea. In fine, cat timp sunt acasa sunt cu ochii pe tot ce misca in jurul masinii mele. La noi nu se practica zgariatul sau actele de vandalism, se ridica doar stergatoarele. Cum spuneam locul fiecaruia e bine stiut de toti, lucrurile sunt de mult stabilite. Au fost si incidente nedorite, hotii de fier vechi sar la ideb si fura baterii vechi, fiare, etc, le arunca peste gard fiindca sunt grele, si odata au nimerit o masina a unei vecine, o Nubira 1, spargandu-i luneta. Nu stiu cum a rezolvat, dar nu i-am mai vazut masina acolo. Si eu am avut probleme cu copii care joaca fotbal. Cata vreme tinea tata masina acolo nu m-au deranjat ca mai dadeau si ei cu mingea, oricum masina avea vopseaua praf, insa cand mi-am adus AUV-ul acolo i-am determinat sa nu se mai apropie cu mingea de masina mea. Singura problema mai sunt masinile parcate prea aproape. Inteleg ca daca platesc un loc de parcare, nu trebuie sa-mi gasesc usile pe partea dreapta blocate de alta masina, problema o rezolv partial cu pietre mai mari pe care le pun paralel cu masina mea la ~35 de cm, sunt eficiente impotriva grabitilor care nu se chinuie sa mute pietrele, preferand sa caute alt loc, insa mi le-am mai gasit si mutate. Alte dezavantaje mai sunt si pisicile aciuate pe langa bloc - mi-am gasit mici gaurele in prelata, si sunt sigur ca pisicile sunt de vina, fiindca se mai urca pe masina. Ca sa scap de cainii care urineaza la roti am pus bucati de placaj, si desi folosesc foarte rar masina, zilnic ma uit pe la ea, ca sa vada lumea ca nu e fara stapan. O data me saptamana misc masina, o duc la curte, ocazie cu care spal si prelata. Nu cred ca exista locul de parcare perfect, in afara de un garaj bine ventilat, bineinteles.

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
giany911
post 15 Aug 2009, 21:11
Post #111

Aproape util

Filip, nu te supara frate, mi-ai facut ziua mai buna. Nu mi-o lua in nume de rau, pur si simplu m-a amuzat foarte tare felul in care ti-ai descris minutios al tau sublim loc de parcare si rutina zilnica de intretinere a lui si a masinii din dotare. Felicitari pentru timpul liber de care clar dai dovada. laugh.gif coffee_spitsk.gif

This post has been edited by giany911: 15 Aug 2009, 21:16

--------------------
Dacia Berlina 2000
Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna.
+
misu78
post 15 Aug 2009, 22:24
Post #112

Membru autentic

From: voluntari

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif Extraordinar.

--------------------
Ford Focus 2015 - IF-44-VOI
Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal!
+
C@talin
post 16 Aug 2009, 01:07
Post #113

locu de parcare e mai valoros ca masina smile.gif

This post has been edited by C@talin: 16 Aug 2009, 01:07

--------------------
+
Andrul
post 16 Aug 2009, 13:12
Post #114

Membru'

Interesant e ca pentru unii locul de parcare este echivalent cu un loc de veci.

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition - B-XX-XXX
+
einstein1984
post 16 Aug 2009, 13:19
Post #115

fan Dacia

Ba chiar mai util!

16 Aug 2009, 14:23:
Ma uit ca in jurul fiecarui bloc axista minim 1,2 sau 3 masini vechi, cu roti dezumflate, vopsea prastie si care circula de craciun si de pasti sau nici atunci. Nu ar putea oare militia comunitara sa verifice intr-o baza de date daca masina respectiva are impozitul platit si RCA-aul si daca nu e cazul sa someze propietarul sa-si mute rablamentul ca sa lase locul unui propietar de auto care chiar foloseste locul? De rulotele sh de germania care ocupa trotuarele nu mai zic.... ca si-a luat tot romanu casa de vacanta pe roti.

This post has been edited by einstein1984: 16 Aug 2009, 13:23

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Filip
post 16 Aug 2009, 21:31
Post #116

Forumist

Acum sunt stresat, serios. Am bagat ulei de transmisie T90 in praguri (nu am bagat ulei ars, ca am inteles de la un taximetrist ca cica ala poate chiar sa faca mai mult rau decat bine, ducand el insusi la oxidarea tablei. Mi-a intrat cam 1litru in fiecare prag. Cum e normal, am astupat inainte cu carpe cele 3 gauri (tehnologice ? ) din fiecare prag + cele 3 gauri mari din contraprag, din interior unde am astupat cu un dop de lemn - taiat dintr-un arac, dop infasurat in carpa, si bagat in gaurile mai groase, unde am bagat seringa initial cu care am introdus uleiul. Am dus masina acasa, am parcat-o de data asta cu botul inainte, pentru a compensa faptul ca masina in mod normal este cu botul mai lasat decat spatele, iar locul meu de parcare este un pic in panta, inclinatia fiind exact ce trebuie pentru a echilibra uleiul din praguri - mai pe romaneste sa ajunga peste tot prin prag, sa se imbibe calumea. Acuma mi-e frica de altceva, se vad smocurile de carpe care ies din praguri, sunt mici, dar mai picura ulei din ele, daca le vede un maniac, ca arata ca niste fitile, si-mi da foc la dacie? Stiti, uleiul de cutie cred ca arde, chiar nu fac caterinca, n-o sa pot dormi prea bine la noapte. Sunt unii oameni care doar ca sa-si bata joc ar face asa ceva. Mai bine o lasam la curte. Pot sa-mi iau amenda daca patez betonul cu ulei? Ca cica stau intr-o zona mai civilizata a bucurestiului, sa n-am surprize.

Apropo, cred ca faptul ca am prelata pusa pe masina e un lucru bun in problema asta, mie cel putin, atentia mi se duce la prelata, si am tendinta sa ignor petele de ulei de sub lateralele masinii. Poate ca asta e salvarea mea, sa nu observe nimeni "fitilele ce-mi ies din praguri", si petele de ulei. Nu de alta, dar daca astupam carpele alea bine de tot, sa nu se vada nimic, nu cred ca mai puteam sa le scot, sau intrau in interior de tot si nu rezolvam nimic. Doamne acum realizez cat de periculos e sa-ti lasi masina in strada.

This post has been edited by Filip: 16 Aug 2009, 21:38

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
os
post 16 Aug 2009, 21:46
Post #117

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

1. in praguri (ca in orice cavitate neetansa) se formeaza de la sine apa de condensare.
2. aceasta se scufunda sub ulei (caci e mai grea)
3. de aceea, asa-zisa protectie este complet iluzorie
4. esti o sursa continua de poluare - unde crezi ca se duce uleiul ala pe care il imprastii cu generozitate in natura?
5. solutia este - scoate dopurile (undeva la un garaj ca sa colectezi mizeria care curge) si ai grija ca orificiile de scurgere sa fie desfundate.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 19:43
Forum Renault