kit distributie
![]() ![]() ![]() |
kit distributie
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Eu cand am schimbat-o avea mai bine de 6 ani, dar nu avea kilometri. Pe masina arata ca noua, dar dupa ce am schimbat-o, am studiat-o cu atentie si avea pe o portiune de cativa centimetri niste crapaturi care m-au pus pe ganduri.
La Citroen, pentru motorizarea mea, fabricantul spune ca se schimba la 240.000 sau 10 ani. Cand am luat-o si am mers cu ea in reprezentanta pentru o verificare, mi-au spus clar sa nu cumva sa ma iau dupa diversi care vor sa-mi schimbe distributia. Este garantata cat scrie in carte. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
XanRO |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 16 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Schimbata la 60k Km si 6 ani.
Era in stare buna cauciucul, dar pe margini ajunsese la firele albe (de ata cred). Pompa de apa mi-au verificat-o si era ok. Daca nu, cea mai ieftina la ei era 300Ron. Am beneficiat de promotia cu 405 RON piese + montaj: http://www.adras.ro/promotie-service.php Atentie, cereti inlocuirea specifica a pieselor, nu sa vi se faca revizia de 60k, ca va treziti ca dati bani pe operatiuni de genul: - readucere nivel lichid spalator parbriz; - control vizual parbriz, faruri, lampi spate, retrovizoare (interna + externe); - examinare coroziune; - control vizual placute frana fata, lamele stergatoare, amortizoare, linie esapament (re-strangere); - control si corectare presiune roti; O chestie utila: http://www.adras.ro/service/calculator-revizii-dacia.php |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.6
2006
- B-XX-XXX
|
|
antoniodan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 25 February 12 ![]() |
Salut!
logan dci, 2007, 52000km M-am hotarat ca este timpul sa schimb distributia si cum nu imi inspira incredere piesele in cutii de origine renault, am urmatorii producatori: -kit distributie (rola ina, curea contitech)=280 lei -pompa apa (hepu) =220 lei -curea accesorii (contitech)=47 lei -antigel tipD (3litri, bidon dacia)=3x25=75 lei -apa distilata (3litri) 3x2=6 lei Mai ramane sa ma hotarasc locul unde se vor schimba cele enumerate si sa vad si costul manoperei. Astept parerile d-voastra si sugestiile, stima! |
--------------------
Dacia
Logan
2007/abs plus 1,5dci
- MH01JJJ
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(antoniodan @ 20 Jun 2012, 14:02) Parerea mea este sa iei tot kitul de accesorii, nu doar cureaua, mai exact: curea accesorii, galet intinzator si galet infasurator. ![]() E pacat sa nu schimbi tot kit-u'...galetii aia se pot gripa in cazul in care prezinta uzuri pronuntate si ti se poate rupe cureaua de accesorii cu posibile consecinte asupra curelei de distributie in cazul in care ai "sansa", ce-i drept destul de rara, ca resturi din cureaua de accesorii sa intre in zona distributiei si sa provoace belele p-acolo. In alta ordine de idei, pompa de apa eu n-as schimba-o decat daca prezinta urme de scurgeri de antigel...insa am inteles ca deja ai luat-o. F . bine, cu atat mai mult schimba tot ceea ce tine de distributie si accesorii, ambele kituri. In ceea ce priveste manopera, se invarte in juru' a 300-400lei in service autorizat si 150-200 direct la mecanici. Eu unul, daca ma intrebi, ![]() ![]() ![]() Inca ceva, in locul tau as mai cumpara niste pasta de etansare "Loctite" 500...si ceva (nu mai stiu exact), ptr. suruburile alea 2 care au legatura directa cu circuitul de ungere, in cazul in care se desfac, alea trebuie date cu pasta de-aia de etansare la repunere. Nu mai tin minte exact daca se intervine si asupra lor, adica daca se scot ori ba cand se schimba intinzatorul si cureaua de distributie. In rest...bafta ca succesu' e asigurat! ![]() This post has been edited by Kojak: 20 Jun 2012, 21:25 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
Liviuta |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 22 July 08 ![]() |
Va salut !
Astazi am schimbat si eu cureaua de distributie si cea de accesorii . Am vrut sa profit de reducerea data in reteaua Dacia . Totul a mers bine , mecanicul a terminat intr-o ora si 40 min . Sper sa ma tina cat m-a tinut si cea din fabrica . |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Laureate
|
|
antoniodan |
![]()
|
Piesele sunt ok, made in germany, mai putin cureaua de accesorii care este made in uk, dar un lucru esential este si cine le monteaza!! asta este parerea mea. O sa revin cu impresii dupa montare, dar mai devreme de saptamana viitoare nu cred, ca lucrez si nu am timp.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007/abs plus 1,5dci
- MH01JJJ
|
|
cosmin_h82 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 21 October 07 From: Arad ![]() |
Cumparat kit distributie original (factura+garantie) de pe net cu 180 lei+curea accesorii Contitech (55 lei din reprezentanta). manopera schimbare 220 lei (reprezentanta). Rolele & pompa nu au fost schimbate deoarece aveam 39.5 kkm/5 ani. Drum bun
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS+ (cu clima)
- AR 19 ***
|
|
ucatalin |
![]()
|
ucatalin Group: Members Posts: 31 Joined: 9 October 04 From: Piatra Neamt ![]() |
azi am schimbat si eu kit distributie si kitul accesorii la Auto Moldova Piatra Neamt. Total piese 451 lei fara TVA, manopera 135 lei fara TVA in conditiile in care am beneficiat de 21%reducere promotionala.Km=72000, 7ani.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureat 1,5Dci 110 4x4
- NT xx XXX
|
|
antoniodan |
![]()
|
Am schimbat si eu distributia logan dci 2007, 51000km, mai putin cureaua de accesorii, nu s-a potrivit si am luat alta, urmeaza maine sau poimaine sa mi-o schimbe mecanicul, am inteles de la el ca nu dureaza mult.
Am schimbat kit distributie curea+rola(contitech+ina), pompa apa(hepu), antigel+apa distilata, urmeaza cureaua accesorii(contitech). Precizez ca toate sunt made in germany.Total piese 640lei si manopera 100 lei, cu un mecanic ce lucreaza la dacia service, bineinteles ca in particular s-a facut lucrarea. Ca si aspect la cele schimbate, cureaua distributie era ok, pompa apa nu curgea nu huruia, doar cureaua de accesorii are pe ea crapaturi vizibile cu ochiul. Si inca ceva, rola de distributie asa zisa originala a masini este made in china!! This post has been edited by antoniodan: 23 Jun 2012, 20:28 |
--------------------
Dacia
Logan
2007/abs plus 1,5dci
- MH01JJJ
|
|
smart |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 29 September 06 From: Vaslui ![]() |
ce kit imi recomandati pentru logan 1.4 an 2006 si 40k km (nu radeti)
vreau ceva bun calitate/pret. multumesc. |
--------------------
logan
laureate plus 2006
gri platine
- vs xx dor
|
|
EUGEN2008 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.889 Joined: 19 August 08 From: Brasov ![]() |
recomand kit ca cel original - adica rola koyo si curea gates
|
--------------------
LOGAN
LAUREATE
2006 La omu sarac nici boii nu trag !
|
|
Liviuta |
![]()
|
Cu tot respectul , eu am pus rola koyo dar cure power grip si tot asta a fost si din fabrica .
7 Aug 2012, 13:58: "curea" This post has been edited by Liviuta: 7 Aug 2012, 13:58 |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Laureate
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
e tot aia
![]() |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
eu pe toate masinile folosesc flennor
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Pentru alt Logan din flota care vrea distributie schimbata am luat asa:
- kit distributie SKF - rola este SKF, cureaua probabil Gates sau Dayco - pompa de apa Valeo - mi-a placut la finisare, pare zdravana - kit accesorii de origine - simering distributie Elring - nu mai fac gresala sa nu-l schimb odata cu distributia Masina are 7 ani cu distributia originala, sunt curios cum arata pe acolo. Toate le-am luat de la "magazinul lu' Dacia" ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
pyngi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 242 Joined: 4 November 07 From: Tg-Mures ![]() |
Azi am cumparat:
Curea distributie Contitech: 110 Intinzator INA: 175 (Rulment NSK, iar suportul Gates. INA le asambleaza doar?...) Curea accesorii originala (Hutchinson de fapt): 59 Vineri urmeaza sa fie montate pe masina. Am 50.000 km facuti cu Flennor, dar nu am incredere sa ma duc 60k cu el... |
--------------------
Dacia
Logan Kiss FM dCI 85 CP
2008 236.000 km Fara interventii la motor, cutie,ambreiaj. Da vorba unuia: "cu banii astia iti puteai lua si o Masina." (TDI bre)
|
|
pyngi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 242 Joined: 4 November 07 From: Tg-Mures ![]() |
Scuze pt. double post. Azi am schimbat distributia si am demontat de pe masina un intinzator Flennor care suna de nu-i adevarat dupa 50.000 km. Cureaua arata perfect, insa rulmentul ala nu stiu cat o mai ducea. (Btw. intinzatorul original dupa 80.000 e ca nou)
|
--------------------
Dacia
Logan Kiss FM dCI 85 CP
2008 236.000 km Fara interventii la motor, cutie,ambreiaj. Da vorba unuia: "cu banii astia iti puteai lua si o Masina." (TDI bre)
|
|
XanRO |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 16 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Sfat prietenesc: schimbati si pompa de apa odata cu distributia ca sa nu patiti ca mine dupa doar 1800Km de cand am schimbat distributia.
http://www.daciaclub.ro/O-pata-de-ulei-pro...ml#entry3524658 |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.6
2006
- B-XX-XXX
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
am luat un kit de disctributie de origine si rola are un mic joc axial doar intr-o singura pozitie a gaurii mari fata de cercul exterior. banuesc ca nu e normal...
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Rolele nu trebuie sa aiba joc.
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.546 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Rulmentii din role nu au joc ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
BAD-Andy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 22 August 08 ![]() |
Salut,
Fac acum revizia de 5 ani si voiam sa va intreb daca trebuie obligatoriu sa schimb kitul de distributie, avand in vedere ca nu l-am schimbat la cea de 4 ani Am doar 24.000 de km la bord si consider ca e foarte putin, de aceea as vrea sa schimb doar filtrele/ulei si placute de frana pe fata. |
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
hspinache |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 318 Joined: 16 March 09 From: - ![]() |
Dute si pe la biserica si multumeste ca nu s-a rupt cureaua . Am avut si eu aceiasi dilema si dupa studiu , m-am lamurit ca trebuie schimbate curelele cum scrie in instructiuni.
|
--------------------
Ren
-
-
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.546 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Curelele!
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
vi_escu |
![]()
|
Vezi de treaba andy, nu e bulan, e normalitate!
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
@BAD-Andy eu zic de data asta sa o faci. In situtia ta sunt si eu numai ca eu am 40000km si doar ce am facut revizia a patra (de 4 ani), fara a schimba distributia. Urmeaza la revizia de 5 ani.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Liviuta |
![]()
|
Am citit si eu in manualul loganelului la ce interval se schimba kiturile dar nu cred ca la ce km ai sa le schimbi . Personal eu le-am schimbat la 51000 de km dar LA 7 ANI .
|
--------------------
Dacia
Logan
2004 Laureate
|
|
vi_escu |
![]()
|
7 ani e cam la limita. Dar un 5 ani sau 100 de mii e lejer in plaja de siguranta a curelelor.
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 09:16 |