DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> SN diesel?, motor diesel pe sn

tazzSN
post 21 Feb 2009, 14:27
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Fratilor mai mari si mai vechi in domeniu..am si eu o supernova stock...2001 europa..tot ce pot sa ma laud la ea e ca masinuta merge excelent...si absolut nimic nu am schimbat la ea...e in stare perfecta de la inceput(inafara de consumabile)..intrebarea mea e...SE POATE MONTA PE SUPERNOVA MOTOR 1.5dci de 85 cp de logan:> adica...la suporturi si astea...in mod cat mai legal vorbesc;)) ast rasp voastre pls...multumesc

--------------------
dacia SUPERNOVA 2002 europa
Radem Glumim F.T.M PLATIM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 21 Feb 2009, 15:32
Post #2

În ce scop? Dacă te gândești doar la consum, fă un calcul cât ar costa motorul, adaptările, cutia etc, și o să vezi că MULT mai economic e să mergi cu mașina în starea actuală.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
ti3sto
post 21 Feb 2009, 17:40
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti-Berceni

situ ca solenza are o motorizare de 1.9 motorina .... cred ca motoru respectiv este bun si pentru super nova

o parere personala cred ca e f gresit sa faci o astefel de mutare.... caroseria o sa aiba de suferit am auzit ca la solenza 1.9 e afectata caroseria din cauza motorului prea mare ..... si in primu rand niste bani aruncati pe geam unsure.gif

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4
-----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei

Tel :0769797963
+
Tince1290
post 21 Feb 2009, 17:58
Post #4

Membru cititor

eu cred k s-a mai discutat despre schimbarea motorului dry.gif ....cauta pe forum...sigur gasesti....si concluzia care a fost trasa acolo....era ca si daca ai reusi sa faci adaptarile ar fi foarte greu sa faci totul legal....si te-ar costa o caruta de bani... wink.gif

--------------------
- - -
+
tazzSN
post 21 Feb 2009, 18:48
Post #5

Membru autentic

pai nush....ma gandeam ca e diesel si la consum..si mai puternica...ea usurica...:Dintelegeti voi....si-un chip tunning acolo...am gasit motor de logan cu cutie si cu absolut tot nu mi-a vnt sa cred...800 de euro..montaju l-as face eu..cu un prieten care lucreaza la dacia..biggrin.gif

--------------------
+
iulian sn2001
post 21 Feb 2009, 19:14
Post #6

Membru fost incepator

From: galati

QUOTE(tazzSN @ 21 Feb 2009, 18:48)
pai nush....ma gandeam ca e diesel si la consum..si mai puternica...ea usurica...:Dintelegeti voi....si-un chip tunning acolo...am gasit motor de logan cu cutie si cu absolut tot nu mi-a vnt sa cred...800 de euro..montaju l-as face eu..cu un prieten care lucreaza la dacia..biggrin.gif
*

Super-nova...masina sport...cai putere....viteze ametitoare....Nu ti se pare ca super-nova nu prea are ce cauta printre celelalte cuvinte?Hai sa fim totusi realisti...super-nova merge atat cat merge si merge destul de bine asa(pentru banii pe care ii dai la akizitionare).
Chip tunning pe super-nova....de ce?Ca sa zboare? Tu stii ce pateste o supernova la 170 km/h daca iei putin mai tare de volan?Face tumbe pana nu mai ramane nimic din ea.
La ce naiba sa ii pui un motor mai greu...unde mai pui ca motorul ala de logan nu este Tdi.Este un motor amarat Dci.Si din cate stiu eu este mai puturos decat 1.4 pe care il are supernova.
Cred ca unii pur si simplu nu inteleg ca pentru a avea o masina sport trebuie sa te ajute si sasiul(care este bun la sn dar sa nu exageram) caroseria care si asa vajaie ca drak la 150-160 km/h...si sistemul de franare si cel de directie si...(mai pe scurt toata partea mecanica)
Am citit pe forum ca este un tip care are 1.6 16v pe supernova...ma intreb daca a meritat keltuiala.
Sunt 100% pentru tuning exterior si interior(atata timp cat este facut cu bun simt)
Dar la partea mecanica...eu unu cred ca nu se merita.(vorbesc aici de skimbarea motorului si a cutiei de viteze)

--------------------
dacia supernova 2001 confort
cap sa ai ca mintea vine dup-aia
+
Tince1290
post 21 Feb 2009, 19:25
Post #7

Membru cititor

asa e iulian..in plus...sunt sigur ca europa colegului nostru nu e intr-o stare perfecta...nicio supernova nu e....la toate mai e cate ceva de lucrat...banii de care dispui pentru schimbarea motorului si cutiei pot fi folositi pentru alte modificari care sa faca masina mai buna biggrin.gif...motorul nu e totul tongue.gif

--------------------
- - -
+
melomanuu
post 22 Feb 2009, 03:59
Post #8

Membru autentic

From: Timisoara

Decat sa-ti pui puturosenia aia de motor de 1,5 dci de pe logan mai bine lasa 1,4 carel ai acum ca este muuuuuult mai sprinten. Asta daca vrei putere. Cat de consum... castigi ceva la disel dar tot nu se merita

--------------------
dacia super nova 2001 clima - TM86SRG
+
ArtVandelay
post 22 Feb 2009, 05:24
Post #9

Anytown, USA..

From: Craiova

QUOTE(melomanuu @ 22 Feb 2009, 04:59)
Decat sa-ti pui puturosenia aia de motor de 1,5 dci de pe logan mai bine lasa 1,4 carel ai acum ca este muuuuuult mai sprinten. Asta daca vrei putere. Cat de consum... castigi ceva la disel dar tot nu se merita
*

buna gluma..ai condus loganu' dizel de 85cp?

on-topic, nu merita investittia,dsn oricum consuma putin, motorina s-a cam scumpit, risc de belit pompe de injectie,turbina etc...

--------------------
Ford focus 2001
He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.

I got 99 cookiez cause a bitch ate one.
+
djasu82
post 22 Feb 2009, 07:47
Post #10

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

hai baieti ca alearga un dci 1.5 am mers si eu cu asa ceva si se simte daca te dai la el , are turbina ... problemele lui pot fi altele din cauza ca rampa de injectie le injectoare e comuna . Si pe langa cei 85 cp daca se modifica parametri la calculatorul de injectie se duce in 110-120 cp datorita si turbinei.
La super nova e bun sa-i modifici parametri de injectie ca sa creasca la 85 cp. Multi incurca puterea in loc de cuplu si nu stiu ce vor pana la urma .

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
iulian sn2001
post 22 Feb 2009, 09:48
Post #11

Membru fost incepator

Asule eu am fugarit un logan 1.5dci de nu stia nici cand l-am depasit...nici cand m-am departat de el...si nici incotro m-am dus.Poate nu vroia omul sa o calce la podea(ce sa zic si eu).Dar tu crezi ca se merita toata investitia asta?

--------------------
+
djasu82
post 22 Feb 2009, 10:10
Post #12

MEMBRU DACIA CLUB

nu mai bine dai 2 milioane si iti modifici softul la dsn si e de ajuns pentru un cuplu mai bun ca oricum nu ai dam noi 5000 de ture. Nici ieri cand am fugarit-o nu am atins 5000 de ture ca nu avea sens.

This post has been edited by djasu82: 22 Feb 2009, 10:10

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
klaus
post 22 Feb 2009, 12:11
Post #13

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

QUOTE(iulian sn2001 @ 22 Feb 2009, 09:48)
Asule eu am fugarit un logan 1.5dci de nu stia nici cand l-am depasit...nici cand m-am departat de el...si nici incotro m-am dus.Poate nu vroia omul sa o calce la podea(ce sa zic si eu).Dar tu crezi ca se merita toata investitia asta?
*

Mai, si pe mine m-a facut unu' la restaurant, cat am baut eu un pahar de 50 de wisky ala terminase juma' de sticla de whisky de 750.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
iulian sn2001
post 22 Feb 2009, 12:16
Post #14

Membru fost incepator

Sa inteleg ca esti unul dintre cei care considera loganul 1.5 dci o super masina sport?Care eventual este mai rapida decat sn?
Oricum omul de la volan era un mare taranoi.Dupa ce am pus frana ca sa isi terminine el depasirea a inceput sa merga numa' la misto(accelera..punea frana).Apoi cand am inceput eu depasirea lui(da nu era sa ii suport fitele de taranoi 100km) a marit viteza.Si cu toate astea eu am terminat depasirea si el a ramas sa se uite dupa mine cum ma uit eu dupa Tarom.

--------------------
+
klaus
post 22 Feb 2009, 12:20
Post #15

步步

Faptul ca un taranoi conduce un ferrari nu inseamna ca ferrari e o caruta cu lemne. Si nici nu inseamna ca taranoiul stie sa schimbe vitezele.
Iti recomand sa conduci un logan cu motor diesel de 85 cp, dupa care sa-ti exprimi parerea, nu pe baza unei experiente ciudate cu un idiot pe strada, despre care nici nu stii daca avea carnet, d-apai daca si stia sa conduca.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
iulian sn2001
post 22 Feb 2009, 12:24
Post #16

Membru fost incepator

Trebuie sa recunosc ca nu am condus decat logan 1.6mpi.Dar totusi plecasem de la ideea ca nu se merita sa pui un motor 1.5dci pe o supernova.Iar in caz ca cineva face asta super-nova respectiva nu va fi nici avion si nici masina de curse.

This post has been edited by iulian sn2001: 22 Feb 2009, 12:26

--------------------
+
Tince1290
post 22 Feb 2009, 12:39
Post #17

Membru cititor

1) dieselul de 1.5 chiar nu e asa de slab...au parintii un clio 1.5dci 85 cp...pe care l-am condus la drum lung....si fuge tongue.gif....viteza maxima nu e la fel de mare ca la o benzinara pt ca e limitata din computer la 174....dar se simte cuplul...la depasiri...sa vezi cum la inceperea depasirii unui tir aveam 90 si la sfarsitul depasirii 130 wink.gif...probabil nu e foarte relevant exemplul meu...dar stiu ce vorbesc...cand am apasat acceleratia..am simtit ca se duce....

2) cei ce au condus dieselul de 1.5 ....renault sau logan....stiu ca masina tremura mai tare...supernova si asa zdrangane de numa'...cu motor diesel....ar zdranganii si in parcare tongue.gif

--------------------
- - -
+
tazzSN
post 22 Feb 2009, 13:03
Post #18

Membru autentic

eu am o manie....nu neaaparat ca vreau sa am o masina de curse....intelegeti...dar vreau sa fie mai tare dkt toate daciile..smile.gif)) ca alte supernova...solenze...si chiar loganu 16 16.v...cat despre motorul de logan 1.5 dci i-rosu are 85 de caluti..si are si turbo..unul minuscul..dar..are...d-aia..vreau ca supernova mea sa rontaie niste motorina:))...si app ce colegu care a zis k nu-i in stare perfecta...iti spun eu ca este..ca e a mea..am 96000 cu ea si nu i-m facut absolut nimic..cat despre rugina..nici vorba...chestia enervanta care am remediat-o a fost scartzaiala din spate...de la cheder...

PS: ARE CINEVA DIN BUC SPER...sa-mi vanda si mie un bord de SN sau ...macar turometrul si apa....ca v-am mai spus a mea e europa si nu am:))...si daca se poate si un stop cu totul sau macar un soclu de bec de marsarier...ca am doar unul...din fabrica a fost asa..MULTUMESC app spune-ti si pretul si lasati un nr de tel

--------------------
+
AR-18-MOS
post 22 Feb 2009, 13:13
Post #19

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

QUOTE(iulian sn2001 @ 21 Feb 2009, 19:14)
ca motorul ala de logan nu este Tdi.Este un motor amarat Dci.
*

Dupa tine, TDI-ul este supremul, nu? Afla ca dCi-urile sunt mai performante ca TDI-urile. wink.gif

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
djasu82
post 22 Feb 2009, 13:20
Post #20

MEMBRU DACIA CLUB

dapai dute in trag si cumpara un tablou e in jur de 100 de lei bucata si cu si fara turometru.
Ca sa pui 1.5dci pe dsn implicamai multe modificari in afara ca trebuie sa mergi la rar ca sa-ti modifice cartea masini si sa-ti treaca seria motor implicit in talon. Te duce pe la 10-25 de milioane.
Nu stiu ce boala aveti sa avti masina ce-a mai sprintena degeaba o ai sprintena daca nu sti sa schimbi treptele de viteza.... si cu motorul actual 1.4 pe benzina poti face multe masini asta mi-am dovedit-o ieri .
Cum am spus si ma repet modificarea softului la 1.4 care sa-ti asigure puterea de la valoarea actuala 75cp la 85 cp. Deci la vre-o 5000 de ture sa ai 85cp iar la 2500 sa revina 42,5 cp fata de 37,5 cp actuali.

--------------------
+
iulian sn2001
post 22 Feb 2009, 13:22
Post #21

Membru fost incepator

QUOTE(tazzSN @ 22 Feb 2009, 13:03)
eu am o manie....nu neaaparat ca vreau sa am o masina de curse....intelegeti...dar vreau sa fie mai tare dkt toate daciile..smile.gif)) ca alte supernova...solenze...si chiar loganu 16 16.v...cat despre motorul de logan 1.5 dci i-rosu are 85 de caluti..si are si turbo..unul minuscul..dar..are...d-aia..vreau ca supernova mea sa rontaie niste motorina:))...si app ce colegu care a zis k nu-i in stare perfecta...iti spun eu ca este..ca e a mea..am 96000 cu ea si nu i-m facut absolut nimic..cat despre rugina..nici vorba...chestia enervanta care am remediat-o a fost scartzaiala din spate...de la cheder...
PS:  ARE CINEVA DIN BUC SPER...sa-mi vanda si mie un bord de SN sau ...macar turometrul si apa....ca v-am mai spus a mea e europa si nu am:))...si daca se poate si un stop cu totul sau macar un soclu de bec de marsarier...ca am doar unul...din fabrica a fost asa..MULTUMESC app spune-ti si pretul si lasati un nr de tel
*

Pai daca nu ai facut nimic pana acum...ar trebui sa dai bani deoparte.Sigur o sa inceapa sa ceara bani.
Cat despre dci mai performant decat tdi nu stiu ce sa zic.Poate ca asa este.Dar totusi ma enerveaza o intrebare
Un clio 15dci(85 cp)(ca sa nu zic logan ca este mare si...este dacia) fuge la fel de tare ca golf4 1.9 tdi(90 cp)?Stiu ca motorul de golf este de 1.9 si este mai mare.Dar este o diferenta doar de 5 cai.

--------------------
+
djasu82
post 22 Feb 2009, 13:27
Post #22

MEMBRU DACIA CLUB

la golf ai poti creste cu mult puterea ai resurse la dci mai mult de 120-130 cp nu vad de unde doar prin modificarea motorului sau o alta turbina cu geometrie variabila.

--------------------
+
klaus
post 22 Feb 2009, 13:32
Post #23

步步

Si la cuplu care e diferenta? Sau ala nu e relevant?

--------------------
+
iulian sn2001
post 22 Feb 2009, 13:54
Post #24

Membru fost incepator

Pai si conluzia generala care ar fi?Nu de alta dar nimeni nu a raspuns concret la intrebarea lui TazzSn.Din ce vad eu ca zic cei cu vekime pe forum...Se poate monta motorul 15dci pe supernova..si vei avea o masina cu consum mult mai mic si cu mult mai multi cai putere.
Deci DA pune motorul respectiv pe sn si o sa obtii o masina mult mai fasneata(in genul celor de curse)
cool.gif

--------------------
+
djasu82
post 22 Feb 2009, 13:55
Post #25

MEMBRU DACIA CLUB

are dci-ul cuplu de imi lasa matele si stomacul in urma tongue.gif

--------------------
+
tazzSN
post 22 Feb 2009, 14:36
Post #26

Membru autentic

asta vroiam sa aud iulian:D...cat despre ceasuri...imi trebuie doar 2 turometru si apa...si mi se pare km scump 100 ron...nush c sa zik...krek mai bn ma bag sa-i pun bord de logan..macar fac ceva mai bun...smile.gif....Apropo..am inca o intrebare...daca ii pun muffler tip din ala ce imita turbochargerul..>:) este vreo problema la capitolul respiratie al motorului ..adik obstructioneaza in vreun fel gazele evacuate??multumesc

--------------------
+
AR-18-MOS
post 22 Feb 2009, 14:42
Post #27

( -_・) ︻デ═一

QUOTE(tazzSN @ 22 Feb 2009, 14:36)
intrebare...daca ii pun muffler tip din ala ce imita turbochargerul..>:) este vreo problema la capitolul respiratie al motorului ..
*

Nu este o problema acolo, problema e ca devi penibil. Pare-mi-se ca ai gresit forumul. Patrutuning e "ultima pe stanga". wink.gif

--------------------
+
Tince1290
post 22 Feb 2009, 15:17
Post #28

Membru cititor

QUOTE(iulian sn2001 @ 22 Feb 2009, 14:22)
Pai daca nu ai facut nimic pana acum...ar trebui sa dai bani deoparte.Sigur o sa inceapa sa ceara bani.
*

normal ca o sa ceara...toate cer....la directie...la caroserie...masina asta nu e perfecta....in plus poti de banii aia sa ii faci un tuning exterior de toata frumusetea...poti modifica suspensia si sa cumperi si niste jante frumoase si si un sistem audio destul de performant wink.gif

QUOTE(iulian sn2001 @ 22 Feb 2009, 14:54)
Pai si conluzia generala care ar fi?Nu de alta dar nimeni nu a raspuns concret la intrebarea lui TazzSn.Din ce vad eu ca zic cei cu vekime pe forum...Se poate monta motorul 15dci pe supernova..si vei avea o masina cu consum mult mai mic si cu mult mai multi cai putere.
Deci DA pune motorul respectiv pe sn si o sa obtii o masina mult mai fasneata(in genul celor de curse)
cool.gif
*

aha....da...si sa dea 800 euro la achizitionarea motorului si inca vreo 600 la rar...adik 1400..eu zic mai bine de banii aia sa-ti mai cumperi o supernova...sa ai piese de schimbi.... blush.gif ....sau....mai bine...sa facem un calcul

....cu un consum mediu de 8 l/100 km...la 300.000 km (am ales 300.000 pentru ca cel mai mult are 400.000 supernova unui coleg de pe forum..si am considerat ca a ta are intre 50.000-100.000 km tongue.gif cat au majoritate) => in viata masinii consumul este de 24.000 Litri benzina (asta considerand cazul fericit care presupune ca masina ta o sa atinga numarul ala de km)

...la motorul diesel consum 4 l /100 km....la 300.000 km...avem consumul total de 12.000 litri motorina....

diferenta este de 12.000 litri de combuistibil....adica...la un pret de 3.5 lei => 42.000 lei....adica aproximativ cat te-a costat pe tine montajul (chiar mai putin)...o sa spui tu ca motorina este mai ieftina..intradevar asa e....e mai ieftina...dar consumabilele sunt mai scumpe wink.gif....deci se compenseaza...in concluzie...poti sa scoti investitia daca faci peste 300.000 km.... biggrin.gif....daca tu crezi ca o sa faci atatia.....spor la treaba happy.gif

This post has been edited by Tince1290: 22 Feb 2009, 15:20

--------------------
- - -
+
djasu82
post 22 Feb 2009, 15:23
Post #29

MEMBRU DACIA CLUB

si tucrezi ca o sa parcurga numai magistrale acel motor diesel ? In oras nu scoate 4% nici 6 ... 7 poate daca nu tot 10 .... daca ai place sa conduca sportiv.

--------------------
+
AR-18-MOS
post 22 Feb 2009, 15:23
Post #30

( -_・) ︻デ═一

Voi tot ziceti de motor, da' la cutie nu se gandeste nimeni? Sau vreti sa puneti K9K-ul pe CV de benzinar ... ?

--------------------
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 19:44
Forum Renault