Viteza maxima SLZ
![]() ![]() ![]() |
Viteza maxima SLZ
bolek_bolek |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 309 Joined: 14 June 06 From: Bucurestii din deal ![]() |
|
||
--------------------
dacia
slz
$K@|@_04
- Numar inmatriculare Dau raspunsuri tampite la intrebari tampite.
Conduc Incet, Dar Prost...asa , ca si voi... |
|||
AKKA |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 29 June 06 ![]() |
Oameni buni..io zic asa:daca viteza ei maxima constructiva e de 165kmh(sa zicem,ca nu stiu exact) atunci fiti siguri ca atata prinde ea cu motoru stock..drum drept fara vant..E clar! Daca lua mai mult ziceau aia 180,190..cat era!Da' nu e!:)
Deci eu zic ca discutii de genu 'a mea ia mai mult' nu-si au rostul pt masinile stock..Kilometrajele sunt gradate mai mult fiindca indica mai mult decat realul!Desi 220 la Solenta mi se pare totusi exagerat..Bine,mai se poate sa atingi ceva mai mult decat vit max constructiva(panta,vant din spate..) si poate si de asta au lasat o marja.. Plus ca Solentzele sunt masini inca noi si nu se pune problema de diferentze extraordinare intre ele..cum ar fi cazul la berline..unde diferentele pot fi considerabile..ca deh..au trecut ani grei peste ele;))) |
--------------------
Dacia
Berlina
1984 1310
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Pe bordul de Logan eu am maxim 200
![]() |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cineva a scris ca acea viteza maxima constructiva e viteza la care masina mai poate fi manevrata in conditii de relativa siguranta si nu viteza maxima ce o poate prinde automobilul.
Intr-un post anterior am calculat viteza maxima a solenzei si asta e cam de 195kmh dar deoarece masina e cam prea usoara e fff riscant sa treci de acel 165kmh. Artificiile cu filtre sport, evacuari sport (fara catalizator) etc. duc la o crestere de putere f utila pentru un plus de siguranta la depasiri dar fara sens de a fi folosite pentru a vedea cit poate atinge masina (nu imbunatatesc DELOC siguranta). Parerea mea. |
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(Reed @ 16 Sep 2006, 21:37) ...Intr-un post anterior am calculat viteza maxima a solenzei si asta e cam de 195kmh dar deoarece masina e cam prea usoara e fff riscant sa treci de acel 165kmh. Și nu ne spui și nouă cum ai calculat? Ținând cont de rapoartele cutie și de turația la care se face limitarea? Dacă ai făcut așa, îți spun că e o țâră greșit. ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
sefu_alx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 878 Joined: 2 February 06 ![]() |
reed cu toate calculele tale iti zic un lucru: solenza nu trece de 165 kmh
bordul insa, da pricepeti odata,asa e la toate masinile |
--------------------
x
y
2009
|
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
@DragosP Vezi mai sus....vreo posturi modul de calcul in care am folosit toate rapoartele de transmisie pentru a calcula viteza..
@sefu... tinind cont de singura posibilitate de eroare a indicatorului de viteza adica de necorectia raportului de angrenare kilometraj de 21/19=1,10 este posibil ca solenta sa nu depaseasca 165-170kmh dar repet NU e cazul sa probam limita de viteza. ... aaa si apropos, nu e asa la TOATE masinile, la unele, la viteze mari (peste 150kmh) se intimpla invers..adica bordul indica ceva mai putin decit viteza reala. This post has been edited by Reed: 17 Sep 2006, 10:06 |
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(Reed @ 17 Sep 2006, 11:04) @DragosP Vezi mai sus....vreo posturi modul de calcul in care am folosit toate rapoartele de transmisie pentru a calcula viteza.. Aha, și unde mergi tu cu mașina aia ca să fie corect calculul? Pe Lună (hint: vid) sau acilișea pe Terra, unde mai intervine (semnificativ de la o anumită viteză) rezistența aerului? ![]() Poate pe vreun stand, mașina stând pe loc și învârtindu-se doar roțile din față să poți obține viteza aia, în rest, nici în cădere liberă nu cred c-o prinzi! ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am mers cu 172 pe bord , in realitate aveam mai putin , pentru ca GPS-ul arata mai putin cam cu 8% . NU are de-a face limitatorul de la pedala ... daca ajungi sa scoti piciorul prin podea nu rezolvi nimic ! Eu la 170 era cam la jumatate cursei , daca l-as fi tinut la fund de tot probabil ca ar fi insemnat ca fortez motorul , dar asa , cat timp mai putea sunt si eu impacat cu aceasta idee . Cat timp nu depasesti 6.200 de ture motorul nu are nimic de reprosat .
Reed : nici nu am spus ca i-am crescut siguranta , pentru ca nici parasuta pentru franare de urgenta nu i-am pus si nici 8 air-bag-uri . Dar viteza maxima creste , precum si puterea dupa acele imbunatatiri . Offtopic : s-a sters P.S. Ionut_Daniel : daca toate 3 aveati pe la 180 , asta inseamna ca toate avea aproximativ aceeasi eroare ( ceea ce e normal ) si nu ca nici una nu avea nici o eroare . Daca aveati un GPS intr-una v-ati fi convins ! ![]() This post has been edited by b64chr: 21 Sep 2006, 21:46 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Bodo83 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 17 October 06 ![]() |
salut
nu am stat sa citesc toate post-urile dar in mare am inteles ca pana acum mai toata lumea a mers cu maxim 180-185km/h vreau sa spun ca eu am mers cu 190 km/h dupa vitezometru pe portiunea de drum dintre campina shi ploiesti (pt cunoscatori), e adevarat ca motorul este turat la maxim si se aude foarte tare curentul de aer iar franele nu mai sunt chiar atat de eficiente, dar mashina nu tremura shi nici nu mi sa parut ca mashina ar fi instabila. Te rog sa scrii frumos in romana. Aici nu e chat. This post has been edited by i96nds: 1 Nov 2006, 08:47 |
--------------------
SLZ
Scala
2004
- ph 01234
|
|
Tzutzi |
![]()
|
![]() Solenzar impatimit Group: Members Posts: 478 Joined: 9 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Bodo83 nu e chiar asa.... portiunea imediat cum iesi din ploiesti si pana in campina recunosc ca e mare si lata, dar chiar aveai 190 pe bord? Eu merg des pe acolo(1 data pe saptamana) so ama mers cu mx 170 pe bord si era cam aiurea deja. Tremura si volanul destul de mult incat sa nu ma mai gandesc sa ii dau si mai mult. Mai important decat viteza, este siguranta. Solenza este o masina buna, chiar foarte buna, dar nu este o masina de curse. 150 pe autostrada este o viteza pe care solenza o duce lejer si e mai mult decat suficient pentru o deplasare atunci cand esti mai grabit. In rest, 80-100 km/h, viteza economica
![]() This post has been edited by Tzutzi: 26 Oct 2006, 12:22 |
--------------------
Ford
Focus St170 2.0 16v
2004 Solenza Scala 1.4 8v 2004
|
|
Reed |
![]()
|
bodo... se poate sa fi mers tu cu 190kmh dar intrebarea e .. oare erai intr-o Solenza?????? aita timp cit totul parea feeric in jur, noi avem unele semne de intrebare.!!
|
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
|
|
Costin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 22 May 03 From: Bucuresti ![]() |
nu uitati un lucru ploiesti -> campina = vag deal si bineinteles ca invers e putina vale. in gara la comarnic altitudinea este de 509m asa ca e mai bine spre bucuresti.
io solenza 2003-aug cu 54.500 la bord si singur in masina (78kg), 15 litri in rezervor, evacuare borla am dus acul putin sub 180 pe bord care /1.09 da aprox 165. confirm eroarea de 9% tot cu gps. roti pe 13. daca veti calcula diametru rotilor cu tabla de 13" si aliaj de 14 veti vedea o mica diferenta => scala poate cu 1-1.5% mai mult |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 80CP Grafit, clima
- B-31-ETA Dacia Solenza 1.4 Grafit
80CP, Traseu Evacuare BORLA, cauciucuri Continental, becuri Philips, bord si schimbator de Sandero :) |
|
Costin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 22 May 03 From: Bucuresti ![]() |
am facut acum calculul exact: la scala (14")este mai mare viteza cu 1.58% decat la celelalte versiuni (13")
sa va zic ce fac cand voi trece inapoi pe caucioace de vara: voi cumpara 175/70/13 si asa voi castiga 2.49% fata de 165/70/13 si 0.89 fata de 165/65/14 iar eroarea de vitezometru va scade de la 9% la 6.5% |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 80CP Grafit, clima
- B-31-ETA Dacia Solenza 1.4 Grafit
80CP, Traseu Evacuare BORLA, cauciucuri Continental, becuri Philips, bord si schimbator de Sandero :) |
|
Tzutzi |
![]()
|
![]() Solenzar impatimit Group: Members Posts: 478 Joined: 9 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Chiar maine o sa merg in Campina si o sa am ocazia sa vad pe noua mea solenza scala care este diferenta cu jenti de 14''. Eu inainte mergeam cu o solenza confort care la 170 nu mai aveam curaj sa o mai apas sa se mai duca( nici nu stiu daca se mai ducea; pedala era la 3/4 din cursa)
|
--------------------
Ford
Focus St170 2.0 16v
|
|
Bodo83 |
![]()
|
Mai Tzutzi in primul rand aici nu era vorba de siguranta ci de "Viteza maxima solenza" in al doilea rand daca tu nu ai curajul sa apesi acceleratia la blana si sa o tii asha pana acul vitezometrului nu mai urca este strict problema ta in al treilea rand e adevarat ca dinspre campina spre ploiesti e vale dar nu ca pe partia de la predeal.
Eu atat am citit pe bord si nu m-am apucat sa scriu aici balarii doar ca sa ma laud ca stim toti ce fel de masini avem. PS Tzutzi fati o echilibrare a rotilor si poate nu o sa-ti mai tremure volanul la viteze mari. |
--------------------
SLZ
Scala
2004
- ph 01234
|
|
Tzutzi |
![]()
|
Stiu ca topicul este"viteza maxima solenza" dar asta nu inseamna ca dai "blana" cum spui tu si nu iti mai pasa deloc ce se intampla dupa aia cu masina si mai ales cu tine ca sofer. Trebuie sa tii cont cand te referi la viteza maxima si alti factori cum ar fii confortul si siguranta. Pe cand tremuriciul volanului la 170 nu mi se pare o chestie de geometrie la roti ci pur si simplu vibratiile de la motor care iti spun "ho ca mai mult nu se poate". Ca degeaba prinzi tu 300 la ora daca in secunda imediat urmatoare ajungi intr-un copac. Nu te supara pe mine, ca nu zic nimic ca sa fiu neaparat in contradictie ci doar iau mai multi factori in calcul decat ai luat tu; viteza maxima care o atinge masina, dar fara sa lezezi masina/soferul.
|
--------------------
Ford
Focus St170 2.0 16v
|
|
Bodo83 |
![]()
|
Bunnn!!!! Tu ai foarte mare dreptate in ceea ce priveste siguranta dar sa presupunem ca tu mergi cu 50km/h in deplina siguranta si confort si eu vin cu 190 peste tine. Cum ramane cu siguranta?
|
--------------------
SLZ
Scala
2004
- ph 01234
|
|
Tzutzi |
![]()
|
Adaptarea vitezei in functie de conditiile de trafic.
![]() |
--------------------
Ford
Focus St170 2.0 16v
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Care "conditii de trafic " ??? Aici vb despre viteze maxime si nu viteze sigure ! Pe o pista de aeroport se poate masura viteza maxima si asta cu ceva masuratori din ce parte bate vantul si ce carosabil este .
Acum am si eu o intrebare care se leaga oarecum de viteza maxima : in cate secunde prinde Solenza voastra 100 km/h ? Sincer o astfel de masuratoare parca mi se pare mai sigura decat cea cu viteza maxima . Bine ar fi sa si filmati treaba ... nu pentru mine ci pur si simplu ca amintire pentru voi ! ( ca doar nu veti masura in fiecare saptamana acest lucru , ci poate o data pe an ) P.S. Pentru cei cu mistourile despre masina mea ... ii rog sa se abtina , ca eu nu m-am luat de-a lor ! ![]() This post has been edited by marius80_eugen: 30 Oct 2006, 15:35 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Marius80_eugen, a ta in cat tmp prinde suta? Ca am inteles ca e tunata.
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Nu-i chiar simplu de facut un astfel de test. In primul rand ca e cam greu pentru sofer sa si cronometreze, e nevoie de un copilot. In al doilea rand trebuie "calibrat" vitezometrul, adica mers cu un gps constant cu 100km/h si vazut exact cat indica vitezometrul (undeva la 108-109 la mine). Gps-ul nu poate fi folosit direct ca are intarziere.
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Pai sincer nu stiu ! De asta v-am si intrebat . Eu intrebat de suta de pe kilometraj , deci fara gps sau altele ... Si este intr-adevar greu de cronometrat ... Ar trebui sa mai fie inca o pers in masina si in acest caz deja este alta greutate si performanta ar fi compromisa . Cu prima ocazie in afara Buc ... prefer sa masor acest timp decat viteza maxima si ar fi interesant si in cata distanta prinzi ... pentru ca este sub 300 m sigur , iar ca trepte de viteza 1, 2 si 3 ... altele nefiind folosite pt aceasta masuratoare . Chiar sunt curios daca putem obtine sub 12 s . ( sincer sper la un 10 si ceva
![]() This post has been edited by marius80_eugen: 31 Oct 2006, 11:48 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
sefu_alx |
![]()
|
ea are in carte in jur de 13 secunde din cate stiu dar acolo e trecut timpul cu masina incarcat la 50% ,5 pasageri,ceva de genul..
singur ai sanse sa scoti mai bine succes la omorat motorul si cutia degeaba ![]() |
--------------------
x
y
2009
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
QUOTE(marius80_eugen @ 31 Oct 2006, 11:48) Aia n-are nici o relevanta. QUOTE(marius80_eugen @ 31 Oct 2006, 11:48) Ca sa obtii 13s cat declara producatorul (vorbim de 0-100km/h reali), trebuie sa fii pilot, sa pleci de pe loc la limita ruperii aderentei, sa schimbi repede vitezele si sa o turezi pana foarte aproape de limitare. Nu cred ca un sofer obisnuit poate scoate sub 14s. Inca o data subliniez, pana la 100km/h reali, nu pe vitezometru. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
sefu_alx |
![]()
|
singur in masina cred ca scoti sub 14 atata timp cat un "pilot" scoate 13 in conditii de omologare ( 5 persoane de 75kg si 25% bagaje)
parca se lauda cineva pe aici cu 12s la nova 1.6 carburator ![]() This post has been edited by sefu_alx: 31 Oct 2006, 14:22 |
--------------------
x
y
2009
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
De unde dracu ati scos-o pe aia cu 5 persoane si nu stiu cate bagaje???
Parca erau 2 persoane si juma de rezervor, cam asa ceva...in nici un caz masina incarcata la maxim. |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Da , erau doua pers si jumate de rezervor ! Daca pui 5 pers de 75 de kg ....deja ajungi la incarcarea maxima si daca mai ai si portbagajul plin ... mai intai iti faci cruce si apoi apesi frana ! Pai daca cu doua pers s-a scos 13 sec cu masina stock ... io zic ca avem sanse sa ajungem la un 11,5 - 12 cu masina goala !
Si totusi de ce spuneti voi ca trebuie aproape de limitare ? Eu am prieteni care se duc la curse si nu schimba chiar langa limitare si in nici un caz nu ajung la limitare . Adica daca limitarea e pe la 6.200 , mai mult de 5.500 nu da , dar schimbarea se face f rapid , turometrul neavand timp sa coboare de la acea turatie . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 14:37 |