Andy's Logan, Ambition 1.6 MPI
![]() ![]() |
Andy's Logan, Ambition 1.6 MPI
danutsb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 15 September 07 ![]() |
|
--------------------
Wir
leben
Autos
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 23 Jul 2011, 22:44) Ti-as recomanda placutele de service, TRW, ATE sau Ferodo, sunt dansele, variatii in functie de stock. TRW sunt ok insa poate ai norocul sa scartaie grav. ATE merita toti banii (aia 150 lei, celelalte sunt ceva mai ieftine). Ferodo Premier par a fi cele mai eficiente, insa papa calumea din disc. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Uai ! Tu si marian cu ATE ala al vostru ! ATE in schimb am observat ca se duc extrem de rapid, si te intrebi ce-i mai rentabil, 2 seturi de Premier si un set de discuri sau 5-6 seturi de ATE si un set de discuri
![]() Premier nu papa din discuri asa de grav, daca-s de calitate mai buna decat media. Pe cele cu care a venit masina din fabrica le distrug rapid, asta doar daca nu sunt codul dedicat pentru Logan din gama Ferodo, si anume Premier FDB 1781, care nu sar de 160-170 de lei in nici un magazin serios. This post has been edited by dr_mKe: 23 Jul 2011, 22:43 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
danutsb |
![]()
|
|
--------------------
Wir
leben
Autos
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Cum francezii sint cei mai zgirciti constructori de automobile din partea asta de lume, piesele lor de origine provin din contracte cu producatori care cer pretul cel mai mic. Ca sa scoata si reno un ban cinstit. Un produs al carui cost de fabricatie e minim, nu poate avea o calitate maxima. Doar atit cit sa nu le dea batai de cap la garantii. Si sa fie vindute cu preturi nesimtite post garantie. Presupun ca abia se incadreaza in minimumul de specificatii, indiferent care ar fi acelea si despre ce componenta ar fi vorba. Personal nu pun botul la "pieces d'origine" decit daca au un pret decent. Cum nu prea au, aleg altceva. Uite, am pus doua amortizoare de hayon de conex. A trecut un an si n-a cedat niciunul. Daca se strica acum, iau altele si tot ies mai ieftin decit daca luam "de uzina".
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
danutsb |
![]()
|
Fiecare isi alege ce vrea, unu' "pieces d'origines" altu' nu stiu ce firma. Poti sa iei cea mai buna marca, daca ai noroc si prinzi un lot prost, ca Gica n-a reglat presa cum trebe, nu mai iei a doua oara.
Eu doar recomand ceva ce mi-a placut din primul moment din care au fost schimabate pana in prezent. Nu fac comparatii. |
--------------------
Wir
leben
Autos
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
E bine sa-ti faci o ideie personala despre calitatea diferitelor componente si sa cintaresti avantaje/dezavantaje, in functie de ce crezi ca e important, fara a neglija siguranta. Sau sa iei de bun ce spun oamenii de bun simt care stiu deja ce e bun si ce nu. Trebuie sa apreciezi singur cine e de bun simt. Si pe forum, si in afara lui, sint multi oameni ce nu pot fi suficient de obiectivi sau sint plini de fite. Si fiecare isi exploateaza masina cum crede, de unde rezulta exigente diferite.
This post has been edited by corbex: 24 Jul 2011, 20:43 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Cum firme precum conex, asam sau cum s-or mai chema au devenit furnizori Dacia, va dati seama ce insemna "piece d'origine". Singurii mai vechi care mai produc, ar fi cei de la Topoloveni. Dar ei fac numai elemente pentru sistemul de directie.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
...si Fermitu si Romcarbonu..
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
conex distribution.
pompa de stropit parbrizul la logan e made in china din 2007 incoace. pana atunci era made in france. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(argon @ 24 Jul 2011, 21:45) Bine zici furnizori, ca mai demult le si produceau, acum e mai ieftin sa le aduca din China si sa le distribuie decat sa le produca in Romania. Si tare calitative mai sunt daca le aduc din China. Preferam de o mie de ori o piesa romaneasca produsa de Fermit, Rolast, Fartec, Topoloveni, Hidromecanica s.a decat unele facute pe genunchi printr-un beci sau garaj din China. Iote aci laude. Auzi la ei "companii romanesti cu traditie respectabila in producția de componente si ansamble pentru piața auto". Ei n-au pic de respect fata de client producand sau distribuind niste stifturi, dar au traditie respectabila. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Alegand componente ale firmelor consacrate in domeniu nu prea ai cum s-o dai in bara.
Bade corbex, eu n-am avut nici un bai cu amortizoarele de haion la SN, erau cele originale de fabrica, care functioneaza perfect si-n ziua de azi. Reamintesc colegilor ca Renault-urile au frane in general dintre cele mai eficiente. Ca nu exista dozajul liniar al pedalei cum au BMW-urile de exemplu, partea a doua. De oprit se opresc excelent. Megane are frane excelente ca si putere de oprire, rezistente la oboseala. Atata vreme cat nu sunt puse placute Ferodo SL ![]() Loganul are frane mai mult decat decente, cu fading cvasi-inexistent la conducere sportiva, atata vreme cat se pun repere de caliate OEM. This post has been edited by dr_mKe: 25 Jul 2011, 00:40 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Pana la urma la intrebarea asta stie cineva raspunsul? Ca asta ma doare cel mai tare acum, placutele le mai pot tine pana la 10.000km.
QUOTE(Andy_ACS @ 23 Jul 2011, 22:22) Am cateva intrebari, daca ma puteti la muri: 1. Bucsile de la bara stabizizatoare sun in total 4 - doua centrale si doua care vin prinse la roata, astea de la roata au si un surub. Cautand in seara asta informativ le Autokarma am gasit asa ceva, oare e ce imi trebuie ori am gresit eu?: - alea 2 centrale: http://www.autokarma.ro/Produse.aspx?Tipau...0stabilizatoare - alea 2 de la roata (numite de ei bieleta antiruliu) http://www.autokarma.ro/Produse.aspx?Tipau...eta%20antiruliu |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Alea centrale se uzeaza foarte greu, nu cred ca are vreun rost sa le schimbi. Nu ai solicitari sau socuri ca la cele din exterior. Parerea mea ar fi sa cumperi ceva bun doar pentru exterior.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Da, cred ca ai dreptate. Insa intrebarea este - bucsile alea de exterior pe care trebuie sa le cumpar sunt numite si 'bielete antiruliu'? Sunt modelul din link?
As vrea sa cumpar ceva de calitate buna, nu pun prostii pe masina. Ori de origine (uzina) ori de la magazinele de piese de import de o firma buna (Lemforder, Swag?) |
--------------------
-
-
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Primele 3 din link sunt bune. Lemforder echipeaza VW/Audi din fabrica.
Nu sunt sigur 100%, dar alea sunt. In poza 3 sunt desfacute, in celelalte sunt prinse toate pe surub. Virezi maxim volanul si te uiti sub masina cel mai bine. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Am fost in pauza de pranz si m-am uitat pe la magazine pentru bieletele antiruliu. Preturile variaza, incep de la 15 ron bucata.
Mi-am comandat la AutoKappa bielete Lemforder la pretul de 35 ron bucata. Deseara trebuie sa soseasca. Probabil in week-end le schimb. Am decis sa nu schimb acum placutele de frana si de asemenea sa nu schimb bucsile de cauciuc de la bara de torsiune (cele care vin in zona lonjeroanelor, la mijloc) deoarece alea se uzeaza greu si mai mult ca sigur nu au nimic. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Update:
Azi am avut o zi libera de la serviciu sa imi rezolv niste probleme personale. Dimineata am mers la mecanic si am schimbat bieletele antiruliu. Operatiunea a fost una destul de simpla, timpul necesar a fost de 30 de minute, in care s-a inclus inca o verificare completa a masinii. Nu mai are nicio problema, totul OK. Rezultatul dupa schimbarea bieletelor - STRONG ![]() Dupa amiaza am mers pana la Rm. Valcea sa rezolv niste treburi, asa ca am facut si proba de drum, sunt foarte multumit de rezultat, practic cu 90 ron (70 bieletele + 20 manopera) am rezolvat-o. Ieftin si bun ![]() Atasez si cateva poze de la schimbarea bieletelor (se vede in poza unde e desfacuta bieleta veche). De asemenea se vede si cum arata bieleta noua, daca mai are nevoie cineva. Am pus si cateva poze cu masinuta de la un popas pe care l-am facut pe drum. Si in final am pus si o poza cu Bonita - pisicuta lenesa care sta agatata in gard ![]() Attached thumbnail(s) 2011_08_04_08.34.48.jpg ( Size: 380.5k ) Number of downloads: 472 2011_08_04_08.35.27.jpg ( Size: 492.18k ) Number of downloads: 463 2011_08_04_08.35.35.jpg ( Size: 496.74k ) Number of downloads: 455 2011_08_04_14.20.48.jpg ( Size: 387.45k ) Number of downloads: 456 2011_08_04_14.20.58.jpg ( Size: 573.37k ) Number of downloads: 183 2011_08_04_14.21.25.jpg ( Size: 567.44k ) Number of downloads: 186 2011_08_04_14.22.14.jpg ( Size: 616.37k ) Number of downloads: 157 2011_08_04_14.22.28.jpg ( Size: 605.94k ) Number of downloads: 126 2011_08_04_15.08.14.jpg ( Size: 553.89k ) Number of downloads: 136 2011_08_04_15.08.20.jpg ( Size: 569.27k ) Number of downloads: 155 |
--------------------
-
-
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o intrebare, ai bagat cumva de seama daca surubul de la Lemforder este mai lung decat ce ai avut pe masina? Citisem pe undeva ca cele aftermarket ar avea surubul mai lung pentru un montaj mai usor.
Ca si eu mi le-am schimbat cu unele originale si m-am chinuit nu gluma sa pun piulita pe ele. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
@YRX - nu am masurat surubul de la alea noi Lemforder cu alea vechi originale. Ochiometric ele par la fel, dar nu am masurat exact.
Ce pot sa iti spun e ca si noi ne-am chinuit sa prindem piulita. Mecanicul a impins cu un levier apasand pe bieleta iar eu cu greu am infiletat piulita cateva ture pana a prins. Apoi a folosit el cheia si a infiletat calumea. Deci tot relativ greu de pus sunt si astea Lemforder, de unul singur te chinuiesti, in doi e ok. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
corbex |
![]()
|
N-ai spirit comercial. Prindeai pisicul ala, il vindeai posesorilor de ciini si-ti scoteai banii de bielete. Victoras cauta ceva pentru curatat dintii lu' Boro.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Nu se poate, Bonita face parte din familie
![]() In plus e o pisicuta foarte simpatica si parintii mei sunt chiar atasati de ea. E mascota familiei ![]() |
--------------------
-
-
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.174 Joined: 13 October 06 ![]() |
frumoasa Bonita
![]() |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Andy, numarul de inmatriculare e luat "la rand" sau e numar preferential?
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
E preferential
![]() |
--------------------
-
-
|
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
da' puteai sa-i spui ca asa a picat...
in alta ordine de idei duminica te duci la intalnire cu cei de la loganclub? |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
@andreiutzu - hai sa incercam sa organizam noi o intalnire daciaclub. Daca nu vin oameni suficienti ne lipim de cei de la LoganClub.
Eu am fost o singura data acum cam 3 saptamani la ei, putem merge duminica seara daca se tine. O sa mai intreb eu la ei pe forum sa stim sigur detaliile, mai vorbim. |
--------------------
-
-
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
La bielete ai avut si piulita in pachet ?
Eu am schimbat una acum vreo luna pentru ca s-a rupt si nu era nicio piulita in pachet ![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Andy_ACS |
![]()
|
Nu au avut piulite in cutie, le-am refolosit pe cele originale.
|
--------------------
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 17:13 |