Andy's Logan, Ambition 1.6 MPI
![]() ![]() |
Andy's Logan, Ambition 1.6 MPI
Andy_ACS |
![]()
|
||
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Attached thumbnail(s) 1.jpg ( Size: 460.42k ) Number of downloads: 679 2.jpg ( Size: 339.27k ) Number of downloads: 703 3.jpg ( Size: 462.87k ) Number of downloads: 719 4.jpg ( Size: 458.79k ) Number of downloads: 712 5.jpg ( Size: 447.06k ) Number of downloads: 707 |
||
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|||
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Frumos. Alea de vara, ce sunt?
LE: am descifrat în poza, Continental. This post has been edited by Markos: 23 Oct 2011, 18:35 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Continental contiecocontact 3 ... se vede-n ultima poză
![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
De curiozitate, de ce toata lumea isi pune jante de tabla la gumele de iarna? Pentru ca cele de aliaj ar fi mai potrivite, pentru ca nu ruginesc de la sarea de pe drumuri, si proportia ar fi 6 luni la 6 luni. Singurul motiv pe care-l vad ar fic a iarna se face mai repede noapte, si nu se vede ca ai de tabla
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Nu stiu ceilalti ce motive au, dar eu in primul rand am dorit sa am set separat complet de roti, ca sa nu mai frec cauciucurile - pune-le pe alea de vara, pune-le pe alea de iarna, etc.
Cu ideea asta in minte am cautat jante. Cum eu nu pun pret prea mare pe jantele de aliaz in general, am ales solutia cea mai ieftina si comoda - jantele de tabla. Pe langa pretul mai mic am si avantajul ca daca le lovesc/zgarii/julesc le pot repara mult mai ieftin. |
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Un motiv ar fi ca iarna e posibil e sa nu vezi o groapa/denivelare pentru ca e acoperita de zapada si sa lovesti cu roata in ea. Altfel se indreapta una de tabla fata de una de aliaj.
O alta explicatie e cea data de Andy mai sus. |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Una ar mai fi, cred, ca cele de aliaj se pot incarca mai repede cu zapada, noroi, etc
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Desi cred ca ai fost lamurit de catre ceilalti, @argon, iti zic si eu ca e mult mai usor sa deteriorezi iremediabil o janta de aliaj iarna, prin zapezi. De asemenea, mai e problema incarcarii cu zapada, un lucru ce nu trebuie neglijat (tremura volanul in maini ca dracu' dupa ce iei un bulgare de zapada pe roata)
Nu in ultimul rand, jantele de tabla sunt mult mai ieftine. |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Cam cati km au anvelopele de iarna? Par noi-noute.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Au ~3000 km. Au rulat o iarna, asta o sa fie a doua. Nu merg mult cu masina, cam 10-12.000km pe an, iar iarna mrg destul de putin, mai putin decat de obicei. Asta pentru ca la mine peste jumatate din km sunt facuti de placere, plimbare, dar mai ales vara, iarna mai putin.
|
--------------------
-
-
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Am fost azi la service la constatare pe partea de directie. Se auzeau batai la trecerea peste denivelari si am si observat capul de bara dreapta ca are joc atunci cand am pus rotile de iarna.
Au testat absolut tot - fata si spate. Concluzia lor este ca ambele capete de bara (stanga + dreapta) au joc, iar bieleta de directie de pe dreapta are si ea un joc f f mic. M-am hotarat sa fac treaba calumea si am decis sa schimb ambele bielete de directie si ambele capete de bara. Am comandat pisesle (am mers pe TRW) si dupa-amiaza le-am montat. Acum urmeaza sa merg sa reglez directia. Pretul peselor a fost de 400 ron: 2x100 capetele de bara, 2x100 bieletele. Astea TRW erau cam cele mai scumpe, cica cu dinastea vine masina echipata din fabrica. Ca idee exista cap de bara si bieleta de directie incepand de la 35 ron, nu mai tin minte firma. Dar zic ca daca tot faci o treba, pierzi timp prin service, te invoiesti de la serviciu, platesti manopera, platesti reglaj directie, nu are rost sa pui facaturi pe masina. Manopera a costat 70 ron + 10 ron la mecanic de o bere. A durat cu totul cam o ora. Cu ocazia asta am verificat si placutele de frana, inca bune, cam la jumatate. Km la bord 58600. |
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
In caz ca nu ai mers preponderent pe drumuri forestiere, nu vad de ce ai pune acelasi gunoaie daca stii ca-s alea din fabrica, km aia sunt foarte putini ca sa pice alea, deci sunt proaste. Repet, in caz ca nu o bagi des pe araturi.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
Cam scumpe piesele;capate de bara am vazut cazute si la 40.000km.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Andy_ACS |
![]()
|
Nu o bag pe drum forestier, dimpotriva, rar iese de pe asfalt. Dar cum e tara asta a noastra cu drumurile pe care le stim toti, rar scapa vreo masina.
Numai daca ai fi mers vara asta pe Transfagarasan, sa vezi rahat de drum (la asfalt ma refer). Poate altii nu ar schimba piesele alea si ar mai merge cu ea asa, insa eu am o fixatie in ceea ce priveste masina - ma enervez daca nu merge cum trebuie. Asa ca le-am schimbat. Mie nu mi se pare rau ca piesele alea sa tina ~60.000 km, dimpotriva ![]() Pretul nu stiu cat de bun este, am cautat si eu pe Autokarma de exemplu dar nu am gasit TRW. De exemplu Lemforder si Moog sunt mai scumpe la Autokarma, dar au si Febi mai ieftine, sau inca vreo cateva marci mai ieftine. Nu cred ca gaseam mult mai ieftine in alta parte. Piesele le-am luat de la AutoKappa, magazinul de unde imi iau de obicei consumabilele. Mie mi se pare ca au preturi bune. |
--------------------
-
-
|
|
ajaccio83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 9 November 09 ![]() |
Si la Loganul nostru din familie (fabricatie 2005) au fost schimbate bieletele + capetii de bara pe la 45.000km.Acum are 123.000km si de atunci nu sa mai schimbat nimic.Cred ca mai toate Logan-urile din acea perioada au fost cam sensibile.
|
--------------------
clio II
CLIO
2003
|
|
argon |
![]()
|
Pentru ca aveau TRW? !
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Adevarul e ca bieletele astea sunt destul de slabute, nu stiu ce marca s-a folosit de-a lungul timpului de catre fabrica... Ar fi interesant de aflat.
La fostul Logan, (2007) am schimbat capetele de bara la 24.000km. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(BZN @ 27 Oct 2011, 08:51) Ma tot mir de cum schimba unii elemente de la trenul de rulare. Am 65.000Km cu Loganul, si acum 3 saptamani cand a fost in service s-au uitat si la partea de directie si tren de rulare si totul e in regula, nu joaca si nu bate nimic. ![]() This post has been edited by AR-18-MOS: 27 Oct 2011, 18:25 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Andy_ACS |
![]()
|
@AR-18-MOS - acum cateva luni, in vara, si eu am fost la mecanic si mi-a verificat tot - beton, nu misca nimic.
Si uite ca acum aveau joc. Depinde de exigenta, eu sunt sigur ca daca iti faci o verificare foarte exigenta gasesti probleme. Posibil sa nu fie urgente, adica sa mai mearga si asa. Eu am vrut sa schimb, ca nu am timp si chef sa ma tot invoiesc de la serviciu si sa stau pe la service. Daca era altul in locul meu poate bieletele nu le schimba deloc, poate schimba doar capetele de bara, poate punea de 35 de ron. Dar a fost placerea mea sa pun totul nou si gata, acum ma simt bine ![]() Pe de alta parte asta seara mi-am facut directia, dupa am dat o tura scurta si per total reultatul e excelent. Acum e ca noua, nu se simt vibratii in volan, nu trosneste peste denivelari, volanul sta perfect drept, nu trage in nicio parte. Sunt multumit, pot spune ca acum e impecabila (dpdv tehnic, ca estetic mai am niste zgarieturi ![]() |
--------------------
-
-
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Azi am fost pana la Bucuresti si inapoi. Am mers destul de repede (fata de cum merg eu de obicei
![]() In total am facut cam 500 km. Consumul mediu a fost de 7.4%. Viteza medie a fost de 75km/h. Asta include drumul pana in Bucuresti si mers in Bucuresti pana pe undeva prin centru unde am avut treaba. Ce concluzii am tras: - daca merg mai repede nu ma mai doare genunchiul drept absolut deloc. Probabil sta piciorul calumea sprijinit in acceleratie. - Logan nu e masina de autostrada. Adica iti faci treaba, dar nu e gandita pentru asa ceva. Am mers toata autostrada cu 130-140, se aude motorul tare inauntru, zgomot la vant, deci insonorizare proasta si aerodinamica proasta. In rest totul ok. Poate doar cauciucurile de iarna (Barum Polaris 2) un pic mai zgomotoase decat cele de vara (Continental EcoContact 3). |
--------------------
-
-
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
La viteza aia e bine.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
De 3 ani il am. Pe autostrada nu am mai mers cu el pana acum, viteza i-am mai dat chiar mai mult, dar pe distante de cativa km.
De obicei merg cu 80-110 in afara, pe drumuri nationale/europene. This post has been edited by Andy_ACS: 4 Nov 2011, 23:15 |
--------------------
-
-
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Ma, scuza-ma, Loganu' tau e ca un caine necastrat care n-are voie la catzele....
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
daca tot a fost prima oara trebuia sa ii pui o piatra in portbagaj
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Markos |
![]()
|
crestea consumul, nu recomand.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 01:56 |