Chit pentru masina, ....procedee de aplicare
![]() ![]() ![]() |
Chit pentru masina, ....procedee de aplicare
raptordivx |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 335 Joined: 26 November 04 From: Suceava ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
1999 / 1.6 16v / concorde
- SV-10-SIS Vreau LAGUNA 2 :D
|
|||
wo_name |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 10 August 04 From: Timisoara ![]() |
de sablare s-a mai vorbit, concluzia a fost ca nu merita (financiar, si vopsirea trebuie sa se faca cam imediat - oxidarea metalului)
|
--------------------
Dacia
Logan MCV Laureate 1.6 8v
2011
- TM ?? ??? Parerea mea ...
|
|
raptordivx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 335 Joined: 26 November 04 From: Suceava ![]() |
Tocmai asta este si una din intrebarile mele, dupa slefuirea finala, sau sblare trebuie dat cu ceva cu vreun strat protector inainte de a se aplica vopseaua ?
SABLARE ? am dat in search si nu mi-a gasit decat postul meu de astazi .. poate s-o fi vorbit .. dar nu gasesc nimic. This post has been edited by raptordivx: 12 May 2005, 13:59 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(raptordivx @ 12 May 2005, 13:56) Tocmai asta este si una din intrebarile mele, dupa slefuirea finala, sau sblare trebuie dat cu ceva cu vreun strat protector inainte de a se aplica vopseaua ? Se aplica "spritz-chit" dupa degresare; ce ai luat tu poate e chit de reparatii-pasta. Ala se prepara prin amestecarea in proportia data a unei parti din existent; asta functie de indeminarea si rapiditatea celui ce aplica-se intareste repede, in citeva minute. Daca pui prea mult intaritor, reactia de polimerizare se acceleraza. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
raptordivx |
![]()
|
Deci intre slefuire si sprit-chit se (DEGRESEAZA?) substanta ?? adica cu ce se da ? ca nu inteleg . Eu asta va tot rog acilisea sa spuneti frate care stie exact operatiile ce se fac pentru o vopsire si reparatie de calitate a unei masini.
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(raptordivx @ 12 May 2005, 14:48) Deci intre slefuire si sprit-chit se (DEGRESEAZA?) substanta ?? adica cu ce se da ? ca nu inteleg . Eu asta va tot rog acilisea sa spuneti frate care stie exact operatiile ce se fac pentru o vopsire si reparatie de calitate a unei masini. Se degreseaza tabla... oricit de "uscat" si "curat" ai lucra, tot se depune grasime.. Totusi, nu inteleg, vrei sa vopsesti tu de la A la Z? sau vrei sa verifici ce-ti face mesterul? |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
raptordivx |
![]()
|
MESTERI ??? sa nu ii vad in fata ochilor
![]() ![]() Niste idioti si porci, au jecmanit-o pe matusa mea, care saraca singura cum e, ca unchiul meu nu e in tara, s-a dus sa isi vopseasca masina. Sa va spun cam ce a iesit sa va faceti o idee. In primul rand s-au apucat aia sa ii ceara vreo 4 kile de kit, vopsea 5 kile, ma rog cam tot ceea ce trebuie la cantitati duble!! S-au apucat aia de treaba si sa vedeti ce au facut frate: s-au apucat sa dea cu smirgher din ala de granulatie super mare de au facut niste santuri in tabla de treci cu degetul dincolo, au pus chit de 2 degete si l-au last asa de zici ca masina are bube, au dat cu vopsea pe bord, geamuri oglinzi si tot ce le-a mai sta in cale. Mai oameni buni daca ma duceam eu sa-mi iau masina si mi-o dadeau facuta asa le daramam atelierul. Eu cuminte la cap cum ma stiu m-am invartit de cam tot ce trebuie, flex, aparat de sudura, bormasina cu diferite pasle, materiale abrazive, masina de slefuit automata pentru suprafetele plane, chit, voie buna ......dar ... m-am oprit la faptul ca nu cunosc ordinea operatiilor, sarind peste partea cu dezechipatul la care m-am priceput. Presupun ca : 1. Dezechipare 2. Curatare (ma gandesc in prostia mea ca trebe spalata cu ceva) 3. Smirgheruire grosiera (cu un smirger .. etc) 4. Identificarea si sudarea partilor ce necesita aceasta operatiune 5. Slefuirea partilor sudate si aducerea lor la planeitate 6. Corectarea cu chit a zonelor unde nu exista planeitate perfecta si a zonelor unde se cere acest material. 7. Trecerea la slefuirea fina (aici nu stiu cu ce fel de smirgher) 8. Eeee de aici nu mai stiu......... |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
raptordivx |
![]()
|
Dupa cum va spuneam mai sus iata acum pozele cu masina mea inainte de "modernizare
![]() Iata si restul de poze: Stie cineva daca se poate da jos depe bord placa aceea argintie de aluminiu ? Ca vreau sa o vopsesc din nou deoarece e cam zgaraiata. Si apropo chiar nu stie nimeni ordinea operatiilor de vopsire ?? Sau le tineti numai pentru voi ? This post has been edited by raptordivx: 16 May 2005, 14:27 Attached thumbnail(s) IMGA0034.JPG ( Size: 483.16k ) Number of downloads: 15427 IMGA0035.JPG ( Size: 479.69k ) Number of downloads: 15637 IMGA0036.JPG ( Size: 469.23k ) Number of downloads: 15048 IMGA0037.JPG ( Size: 473.74k ) Number of downloads: 15009 IMGA0038.JPG ( Size: 469.57k ) Number of downloads: 14688 IMGA0039.JPG ( Size: 472.04k ) Number of downloads: 1819 IMGA0041.JPG ( Size: 472.56k ) Number of downloads: 2036 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
george_d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 343 Joined: 10 February 04 From: Bucuresti ![]() |
se poate da jos. are in spate niste cleme care trebuie indoite
|
--------------------
Dacia
1210
|
|
raptordivx |
![]()
|
Mai frate masina asta are ghinion
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Daca firma de asigurari accepta schimbarea totala, fa-o; chiar lupta-te pentru asta.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
raptordivx |
![]()
|
Nu o acceptat ca cica nu e distrusa peste 50% e numai 40 % si nu vrea sa imi dea schimbare. Dar eu sunt hotarat sa o schimb deja mi-am cumparat eu alta. O voi schimba insa aripa nu o schimb ca sigur o sa o mai lipesc eu de ceva si nu are rost sa frec una noua. nu?
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
raptordivx |
![]()
|
QUOTE(diaconuliviu @ 18 May 2005, 09:51) O venit o vaca cu un aparat foto o facut 2 poze amarate, dupe care o analizat cu ochelarii ei de 20 de dioptrii si a conchis: "Imi pare rau nu am ce face e doar in jur de 40% , nu putem sa va dam bani pentru schimbarea totala...ce aveti dvs. aici se poate repara." |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
raptordivx |
![]()
|
Mi-am luat azi vopsea ALB BOREAL (alchidica) nu stiu ce inseamna asta insa e un super alb. Nu are nevoie de lac ca cica are un grad ridicat de luciu ea singura. In schimb mi-au dat un intaritor si un diluant special. Problema e urmatoarea: la mine in certificatul masinii scrie simplu "ALB" si nu am gasit asa culoare toate se numeau intr-un fel (boreal, 13, 10 , etc.), oare i-mi fac astia de la politie probleme ? Sau nu are importanta ca la mine daca scrie alb pot sa pun ce alb vreau ?
Si inca o treaba nu gasesc solutie speciala de degresat pot sa dau cu benzina ?? inainte de a aplica sprit chitul? This post has been edited by raptordivx: 20 May 2005, 12:22 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
razvanmarius |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 2 March 05 ![]() |
Poti sa stai linistit,ca nu se ia nimeni de nuanta vopselei.
La mine la 1310,am doua sau trei nuante de bleu.In portbagaj,de obicei este scris indicativul vopselei.Eu am cumparat de la pravalie,acelasi indicativ,si era alta nuanta,asta acum vreo 3-4ani,si in tot timpul asta nu s-a luat nimeni de nuanta. Cat despre degresant ,mai cauta,ca benzina are un oarecare procent de grasime si nu degreseaza bine,asta daca vrei sa faci treaba buna.Poti sa folosesti diluant pentru vopsea,ai grija cu ce-l aplici,ca daca il dai cu pistolul,poti sa iei foc. |
--------------------
dacia
D.cab,solenza 1.9D
- CL xx yyy B 36 xxx
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Uite care sunt operatiile care trebuie sa le faci pt. repararea masinii. Prima data o speli, ca sa nu mai ai noroi si praf pe ea. Daca vrei sa o dezechipezi, OK, da jos ornamente, faruri, bara etc. Daca vrei si barbrizul si luneta nu o fa singur. Adica la toata operatiunea asta de reparare e musai sa ai un ajutor. Bun, acum ai ramas cu ea golasa, identifici toate punctele cu rugina, le cureti cu smirghel sau cu perie de sarma la bormasina. Poti folosi si deruginol dar sfatul meu e ca dupa ce s-a dizolvat rugina sa speli cu diluant locul pentru degresare si sa dai ulterior cu grund. Grundul sa nu fie din ala pe baza de ulei cu care se izoleaza masina ci din ala asemanator cu sprit-chitul. Altfel voseaua de masina(emaur, email sau ce denumire or mai fi avand) v-a dizolva grundul. La fel faci si acolo unde sudezi, slefuiesti, cureti si dai cu grundul asta. Acolo unde tabla e stramba o indrepti cu un ciocan si o nicovala de mana care sa tina contra. Nu stiu acum cat de tare e sifonata aripa si portiera, daca se mai pot indrepta. Depinde si de locul indoiturii, daca ai acces cu ciocanul acolo sau daca e pe o nervura sau dublura. Apoi te apuci de chituit. Ideea e cat mai putin chit, deci tabla sa fie cat mai bine indreptata. Cantareste din ochi cam cat chit poti aplica odata si pregatesti cantitatea necesara cu intaritorul aferent. Poti folosi un spaclu mic cu lama elasica sau cartele de telefon sau carduri pentru aplicare. Daca chitul e cu intarire rapida sau daca ai pus mai mult intaritor nu incerca sa tot freci acolo sa incerci sa netezesti, o vei face dupa intarire cu smirghelul. La partea de slefuire trebuie sa ai multa rabdare. Nu cunosc numerele de granulatie dar de unde ai cumparat chitul ar trebui sa aibe si smirgel. Daca ai un slefuitor mecanic e mai bine si mai rapid. Slefuirea finala o faci cu cel mai fin smirghel si cu apa. Apa e ca sa spele granulele rezultate prin slefuire asfel ca suprafata sa fie cat mai fina. Dupa ce-ai terminat si asta trebuie sa slefuiesti toata masina ca vopseaua nou sa prinda bine. Apoi iar speli masina, o stergi o sufli sa nu ramana scame si praf. Profesionisti dau pe zonele reparate un sprit-chit de baza si unul de control. Cel de control e de fapt o stropire cu alta culoare. Se slefuieste din nou si se va vedea cat de plana e in functie de modul in care stratul de control se ia jos. Apoi din nou spalat, sters, degresat, suflat. Acum vei pune scochi si ziare pe suprafetele pe care nu vrei sa ajunga vopseaua. Daca tot tu vrei sa o vopsesti e ceva mai dificil. Trebuie sa ai mana sa sufli exact cat trebuie, sa nu curga dar sa nici nu fie prea subtire. Sa ai grija ca efectul de coaja de portocala sa fie minim. Eu am vopsit o singura data aripile la Dacia parintilor si nu am fost multumit. Trebuie sa sti si cum sa prepari vopseaua, cat diluant sa pui in ea. Aici e parte vizibila a muncii.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
raptordivx |
![]()
|
Sa traiesti tata 99 de ani de acu incolo si sa ai numai caroserii ce nu necesita vopsire
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
raptordivx |
![]()
|
Iata si cateva detalii ce trebuie rezolvate
![]() ![]() ![]() ![]() Attached thumbnail(s) 1.JPG ( Size: 479.12k ) Number of downloads: 1393 2.JPG ( Size: 482.73k ) Number of downloads: 1556 3.JPG ( Size: 464.26k ) Number of downloads: 1752 4.JPG ( Size: 476.35k ) Number of downloads: 1464 5.JPG ( Size: 440.77k ) Number of downloads: 1307 6.JPG ( Size: 475.57k ) Number of downloads: 1207 7.JPG ( Size: 469.44k ) Number of downloads: 1432 8.JPG ( Size: 471.01k ) Number of downloads: 1328 9.JPG ( Size: 462.26k ) Number of downloads: 1025 10.JPG ( Size: 475.81k ) Number of downloads: 932 11.JPG ( Size: 479.76k ) Number of downloads: 1060 12.JPG ( Size: 473.33k ) Number of downloads: 1880 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
urduban |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 21 April 03 From: Bucuresti-Sebastian ![]() |
ma bag si eu ....
![]() daca toti desfaci prin interior atatea , si esti pus pe treaba ... cumpara folie pentru parchet de la METRO si insonorizeaza (sper ca am zis bine) interiorul . Operatia asta a mai fost discutata pe forum asa ca poti cauta ... eu ti-am un sfat. Oricum nu te costa mult operatia asta!!! succes in continuare..!!! |
--------------------
Dacia
Supernova ,Matiz
- B-28-xxx
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Dupa cum vad in poze va ttrebui sa ia la indemana si un polizor portabil. Bormasina cu peria de sarma curata rugina care e la suprafata. Rugina din profunzime trebuie polizata. Da jos eleronul spate, sub el e precis rugina. Dupa ce faci masina, la montare, unge locul cu vaselina. La panoul spate, guseul acela care face legatura cu aripa spate, e rugina in dublura. Daca nu vrei sa tai, polizezi si sa sudezi inapoi ar trebui sa folosesti un dizolvant de rugina(eu am folosit Clip la un moment dat, fierbea cand il puneam pe rugina) si apoi un neutralizator, asta ar fi o solutie pe baza de acid fosforic. La parbriz, evident va trebui sa-l dai jos si sa cureti sub cheder.
Apropo de interior, sunt chituri de tapiterie interioara, pavilion, usi, parasolare ... tot. Aceasi problema am si eu la Dacia parintilor, care am folosit-o in ultima saptamana pana la intrarea Opelului in serviciu. PVC-ul de pe pavilion si stalpul lateral spate e copt, ingalbenit si rupt. This post has been edited by BAC: 23 May 2005, 09:29 |
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
raptordivx |
![]()
|
Tocmai mi-am luat acum vreo 10 m de PEE din aceea de 4 mm cum o descris in topicul lui paulp parca cu a lui dacia nova. Masina va fi desfacuta complet in sensul ca va ramane numai tabla din ea. Am inteles ca daca voi lucra cu vaselina in momentul cand va fi foarte cald va incepe sa curga si pateaza tot. Mai bine umplu pe unde pot cu grund si antifon. Zic si eu .. poate nu zic bine.
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
raptordivx |
![]()
|
Alta dandana ...
![]() ![]() ![]() Trebuie sa le dau jos si nu stiu de unde sa iau o presa din aceea speciala de arcuri. Poate fi cumparata? Facuta ? se pot schimba si fara presa de arcuri ? Plss help. |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
B31AYZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 647 Joined: 1 April 04 ![]() |
QUOTE(raptordivx @ 25 May 2005, 13:30) Alta dandana ... ![]() ![]() ![]() Trebuie sa le dau jos si nu stiu de unde sa iau o presa din aceea speciala de arcuri. Poate fi cumparata? Facuta ? se pot schimba si fara presa de arcuri ? Plss help. Pe spate nu-ti trebuie presa .Trebuie sa mai ai un cric in plus , care sa comprime suspensia spate .Mie mi-a sarit amortizorul pe spate si asa l-am rezolvat . |
--------------------
DACIA
1300 din 1980
- B31AYZ
|
|
raptordivx |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
B31AYZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 647 Joined: 1 April 04 ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300 din 1980
- B31AYZ
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
presa de arcuri se gaseste in magazin, dar e destul de scumpa, asa ca recomandarea e sa mergi in service
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
raptordivx |
![]()
|
Paul bine ca te-am gasit ..
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Eu am pus grund, 2 straturi de antifon, 2 straturi de PEE de 2 mm, mocheta si covorase de cauciuc, si mai e loc
![]() Dacia are suficent loc ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
raptordivx |
![]()
|
Mocheta pe care ai pus-o era de la masina nu ? Ca eu mi-am cumparat mocheta la metru dar nu prea se potriveste cu curburile, am luat-o pe cea mai moale sa se muleze cat mai bine, insa nu cade chiar perfect, si nu stiu cum sa o ajustez ca nu as vrea sa ma apuc sa o ciopartesc. Iar din asta gata facuta nu gasesc deloc. Tu ai lipit mocheta de PEE sau ai lasat-o asa ? Ma gandesc sa ii pun putin pernandez sa nu alunece, sa nu se adune ... sau sa faca cute.. ce spui ?
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 21:10 |