Montarea unui electroventilator, cum se monteaza?
![]() ![]() ![]() |
Montarea unui electroventilator, cum se monteaza?
AlinREHAU |
![]()
|
||
![]() membru incepator Group: Members Posts: 718 Joined: 21 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
break
96
|
|||
cristigeo69 |
![]()
|
![]() 1.6i m40 Group: Members Posts: 755 Joined: 20 September 05 From: Bucuresti ![]() |
pe unde gasim o asemenea solutie???
pe unde sa intrebam...? ![]() This post has been edited by cristigeo69: 22 Jun 2006, 00:13 |
--------------------
ex Dacia
1310
1980 LS
- B 70 W R C MASINA SI FEMEIA NU SE IMPRUMUTA,mai ales masina...ca femeia se imprumuta singura :D
|
|
AlinREHAU |
![]()
|
Pai aproape la toate magazinele care au chimicale ,detergenti etc , altceva decat nufar nu recomand ca nu e la fel de "tare". Daca umezesti o carpa in nufar si stergi cu carpa aia o bucata de cupru in urma carpei se cunoaste diferenta ... Pote si mai putin de 10 min sa lasi la dizolvat calcarul din radiator . Ar fi bine sa si incalziti radiatorul cu ceva ca are efect mai mare , dar nu incalzit excesiv si nu intr-o incapere neaerisita ca nu cred ca aburul de acid e chiar sanatos ... poate cu un ciocanel de cauciuc sa "vibrezi" radiatorul dar fara sa il deformezi sau mai rau sa il mai si spargi .
inca o chestie , pe toate canalele radiatorului ( in interior la un radiator de plastic cu aluminiu )am gasit niste chestii ondulate din plastic pe toata lungimea tevii care , cred eu , ca au rolul de a "agita " agentul de racire in radiator . deci trebuie clatit si rasclatit dupa curatire chiar scuturat energic sa se elimine toate impuritatile ca daca raman intra si infunda altceva ... This post has been edited by AlinREHAU: 22 Jun 2006, 00:32 |
--------------------
Dacia
break
96
|
|
cristigeo69 |
![]()
|
![]() 1.6i m40 Group: Members Posts: 755 Joined: 20 September 05 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() This post has been edited by cristigeo69: 22 Jun 2006, 01:06 |
--------------------
ex Dacia
1310
1980 LS
- B 70 W R C MASINA SI FEMEIA NU SE IMPRUMUTA,mai ales masina...ca femeia se imprumuta singura :D
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Hai sa intreb si eu ceva...
Cat de curand imi voi inlocui vechiul radiator. E destul de chinuit saracu'. E aceeasi poveste ca la calorifere? Sunt si de aluminiu si de cupru? Exista mai multi producatori? Daca aveti idee, ce-mi recomandati? |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
Ia de cupru daca poti.
Nu plezneste in timp, nu se corodeaza, poti sa il cositoresti in caz ca il pleznesti. Am avut 2 radiatoare de aluminiu si am ajuns la cupru pe Nova si 1310. In schimb o sa stea motorul un pic mai cald ca are o transmisivitate termica mai slaba. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu cumva cuprul are conductivitate termica mai buna? eu asa stiu..si cooler-ele de calculatot mai rasarite au pastila de cupru unde vine in contact cu procesorul..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(dizzy @ 22 Jun 2006, 09:07) dizzy, chiar in ideea c-ar avea loc un transfer de caldura mai greoi, nu-i musai sa mearga motorul mai cald... Deci sa caut de cupru? Am nevoie sa aiba si filete pt carcasa electroventilatorului original si locas pt termocupla. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Am vazut in Carrefour o solutie de curatat sistemul de racire 2+2. A incercat-o cineva?
De obicei calcar si rugina se depune cand se merge doar cu apa, fara antigel. Radiatoarele de aluminiu se etanseaza cu cauciuc. Nu stiu cat de bine fac solutiile de curatare la cauciucul ala. This post has been edited by cristidb: 22 Jun 2006, 09:43 |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
AlinREHAU |
![]()
|
Eu am obsaevat urmatoarea chestie : radiatoarele din aluminiu sunt mai puternice in disiparea caldurii pentru ca au tablitele alea foarte subtiri si fff multe la numar dar sunt foarte fragile , trebuie pus pe niste "perne" pentru drumurile de la noi din Romania . Eu am avut pe masina de plastic cu aluminiu si a inceput sa curga pe la imbinari , am incercat si l-am desfacut tot adica am separat plasticul de al , am lipit cu silicon rosu dar degeaba nu l-am putut strange la fel cum era strans din fabrica . Radiatoarele din cupru au o putere mai slaba din cauza ca suprafata radianta e mult mai mica dar au avantajul de a fi mult mai robuste si reparabile prin cositorire
|
--------------------
Dacia
break
96
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Sau pentru ca Al, ca si material, schimba mai usor caldura cu mediul extern..
![]() |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
nici acuma nu am montat elv,de toata ziua cu scteru care e air-cooled.e buna solutia 2+2 mai sunt o groaza ca ea.dar acuma caut o termocupla de 82-92.sau care e cea mai buna?aia care o am e made in gernamy:)))
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Am luat eu saptamana trecuta una "made in Germany" 82/68 care nu mergea de loc, de noua.
Am 3 bucati, 96/92, 92/87, 89/82, si toate tin motorul la 95 de grade. Am impresia ca nu prea conteaza ce scrie pe ele. 82/68 ar trebui sa tina temperatura motorului pe la 87 de grade, dar dezavantajul e ca merge mai mult ventilatorul dupa ce opresti motorul. Asta ar fi cea mai buna. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.123 Joined: 17 January 06 ![]() |
cupru are conductibilitate termica mai buna pentru cine nu stie
|
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
AlinREHAU |
![]()
|
Da asa este , dar mai este cunoscut ca si un foarte bun capacitor de caldura
![]() |
--------------------
Dacia
break
96
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(Giurisici Fabian @ 22 Jun 2006, 22:33) Daca INCA mai crezi prostia spusa de tine, incearca sa iti raspunzi la urmtoarea intrebare. De ce o gramada de radiatoare (si nu numai cele auto) sunt facute din aluminiu? Da'ia ca e tare ieftin aluminiul? @AlinREHAU Off-topic. Mi-ai furat placa de presiune...... ![]() This post has been edited by driverx: 22 Jun 2006, 22:06 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
prostia spusa de mine este adevarata cauta in carti citeste si te vei convinge oi fii eu prost dar iti spun ca mai trbuie sa mai citesti. de ce sunt mai bune cablurile de cupru de ce sondele de temperatura din centrale termice sunt din cupru si de ce pana si termostatul de la frigider are un fir gros de cupru care preia temperatura catre bimetalul din el.du-te la magazin si cumpara un radiator din cupru la procesorul din computer si dupa aia mai vorbim si sa imi spui ce temperatura are ca eu am de cupru si nu l-as mai da pe altul din aluminiu
|
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
AlinREHAU |
![]()
|
Prin conductibilitate termica se intelege faptul ca daca incalzesti o teava la un capat temperatura avanseaza prin material pana inspre capatul tevii . La cupru aceasta conductibilitate termica este mai mare fata de la aluminiu .Deci are putina dreptate...
|
--------------------
Dacia
break
96
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
ce zici u cristi?toate tin la 95 gr?pai cat ai dat pe termocupla aia?a mea e made in gernamy,daca nu ai inteles:))
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
cristidb |
![]()
|
Am crezut ca ai scris gresit
![]() Nu mai stiu cat am dat pe ele...130-200k. As da si 500k numai sa am convingerea ca e buna. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
ydaniel |
![]()
|
pai si de unde le-ai luat>?am gasit unele mai bune la 25 de ron,si nu scrie pe ele la cat "deschide".vanzatorul zice:la cat trebuie.acuma am doar una 68-82 da inca nu m-am apucat de montat elv.am dat pe ea 7 lei si la alte mag am vazut-o la 14 ron:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
cristigeo69 |
![]()
|
eu mi-am luat o banala termocupla de la magazin de piese auto am dat 12roni pe ea,deschide la 92 si inchide la 84 sau 86 doar cand forjez ajunge apa la 95 cand merg normal nu ajunge...sta pana in 95
This post has been edited by cristigeo69: 23 Jun 2006, 12:08 |
--------------------
ex Dacia
1310
1980 LS
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
E MULT 95! Regimul termic de functionare al motorului e undeva la 85 de grade celsius. Ca sa nu mai vorbim ca in unele situatii poate fi prea tarziu sa deschida la 95. Foarte cald afara, urcarea pantelor abrupte si lungi... iti fierbi motorul cu aia de 95.
Bafta! |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
cristigeo69 |
![]()
|
QUOTE(Steffyx @ 23 Jun 2006, 08:08) E MULT 95! Regimul termic de functionare al motorului e undeva la 85 de grade celsius. Ca sa nu mai vorbim ca in unele situatii poate fi prea tarziu sa deschida la 95. Foarte cald afara, urcarea pantelor abrupte si lungi... iti fierbi motorul cu aia de 95. Bafta! nu te cred ![]() daca exista antigel in motor de concentratie ok iar capac-ul de la vas-ul expansiune este strans bine(adica sistemul presurizat)fierbe pe undeva pe la 100-105 chiar mai sus ![]() |
--------------------
ex Dacia
1310
1980 LS
|
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
daca ai presiune de ulei buna nu e nici o problema sa mergi cu motorul la 95, daca nu...e problema.
|
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cristigeo69 @ 23 Jun 2006, 21:27) capac-ul de la vas-ul expansiune este strans bine(adica sistemul presurizat)fierbe pe undeva pe la 100-105 chiar mai sus ![]() Ce treaba are daca e strans sau nu bine, ca ala oricum are 2 gauri. Acel capac nu trebuie sa fie etans, faci o confuzie. Din cauza dilatarii si contractiei metalului nivelul lichiduluii de racire scade si creste in borcanul de exapansiune. Am zis eu ca fierbe la 95 si nu la 100? M-ai inteles gresit. |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
cristigeo69 |
![]()
|
toata lumea sta cu capacu' ala de la vas desfacut un pic..
E O MARE PROSTIE!!! intrebati MECANICI...nu pe nea vali de la service-ul din cartier(asta e ex.meu)chiar exista nea vali ![]() |
--------------------
ex Dacia
1310
1980 LS
|
|
Fiorossu |
![]()
|
![]() Membru iritant Group: Members Posts: 97 Joined: 19 August 05 From: Bucuresti-Berceni ![]() |
Capacul se strange bine. Cele 2 gauri din el sunt de fapt supape de siguranta.
|
--------------------
Peugeot
406
2000 Hdi full options Dacia 1310 TLS ... de maritat
Peugeot 406 din 2000 Hdi 138CP (Obdtuning) ... masina de zi cu zi |
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Si ce are conductibilitatea termica cu schimbul de caldura dintre aer si apa din radiator? Ca daca pui in frigider partea din dreapta a radiatorului se raceste putin si partea cealalta..Asa si ?
This post has been edited by eXtenSion: 23 Jun 2006, 21:58 |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
si parerea mea este ca nu prea va da-ti seama de ce se intampla acolo.
![]() inseamna ca , caldura preluata de aripioarele de cupru ale radiatorului este mai bine si eficient shimbata de aerul care trece prin radiator.te-ai intrebat de ce un radiator de aluminiu are atit de dese aripioarele fata de unul de cupru de aceeasi marime. |
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th May 2025 - 23:16 |