Statii CB, NO POLICE-Roman
![]() ![]() ![]() |
Statii CB, NO POLICE-Roman
KAROLOKW |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 19 July 09 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
LOGAN
2008 LAUREAT MCV 1.6 16V
|
|||
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.253 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
C@talin am inteles ca esti din Braila. Spune- mi te rog daca este cumva deschis vreun patinoar artificial la Braila la Carrefour ?
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
- GL06cxx President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
da pe centura brailei
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.253 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
inseamna ca nu se poate face o fugareala calumea ca pe gheata.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
233 SP 94 |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
sincer nu stiu, ca nu am incercat,sa vad cum aluneca
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
adister |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 371 Joined: 2 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Total off topic, pt buzasparta si C@talin, ia vedeti aici
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2 1.5 dCi 80cp
2006
- B56... Prostii par conceputi pe cale artificiala, ca sunt multi ai dracu` si n-au nicio boala - Parazitii |
|
buzasparta |
![]()
|
Scuze sefu dar colegul C@talin e din Braila si am intrebat casa nu mai fac un alt topic. Nu e capat de tara nu? Abia astept sa vina iarna. Carve the ice!
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
233 SP 94 |
|
amortizor |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 22 January 09 ![]() |
Salut useri CB,
sunt relativ newbie in domeniul cb, dar am citit cu atentie toate cele 11 pagini de posturi, si sincer nu m-am descurcat sa imi setez statia ( Tti 550 cu micro 33) problema e ca nu stiu in ce mod sa o folosesc AM au FM si doi aseara cand am facut primul test auzeam pe canalul 19 doi tipi cu emisie extraordinara si in rest numai fasait pe celelalte canale. Am prins ceva cuvinte neinteligibile pe cateva canale dar eu de cate ori am inceracat sa fac proba nu ma auzit nimeni. Va rog ajutor ca imi vine sa o sparg. 24 Jul 2009, 16:03: Apropo am cumparat totul de la artero, super profesionisti si foarte promti recomand This post has been edited by amortizor: 24 Jul 2009, 16:03 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004/1,4MPI It's not over until is over!
|
|
C@talin |
![]()
|
sa nu te astepti la emisie prea buna la antenutza aia
![]() Deci deobice camioanele stau pe canalul 22 Fm . Squelsch poti sa-l tii pe manual sau pe auto,pe manual rotesti de el pana nu mai fasaie,cateodata e mai bine pe manual decat pe auto. Trebuie o antena mai mare atat pot sa-ti spun,ca din cauza ei se comporta statia asa ![]() Stiu, ca si io am un micro si vreau sa-l schimb. |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
amortizor |
![]()
|
ok multumesc frumos dar mai am o nelamurire, m-am jucat putin prin setarile statiei si nu reusesc sa gasesc pe nicieri pe net in ce mod sa o tin EU, E, UK, ssmd. La tine cum e setata?
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
|
|
C@talin |
![]()
|
Las-o pe F france
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
buzasparta |
![]()
|
si eu am o antena mica de 60 cm si as vrea sa o schimb dar imi pastrez bani de concediu. asa ca mai am rabdare.inca nu am gasit un loc bun de montat asa ca mai aman cu pozele iar statia o tin pe can 22eu. am un intek m490 - ala de la alexx. si bine ai venit.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
233 SP 94 |
|
C@talin |
![]()
|
deci io ma salivez inca la astea doua
![]() Prima Specificatii Antena Sunker CB 115 cu Talpa Magnetica 140mm • Impedanta: 50 Ω • Reglabila pentru frecvente de: 26.00 MHz - 28.00 MHz • Polarizare: Verticala • SWR: 1.0 / 1.1 • Gain: +3.6 dBi • Putere maxima: 250W Continua, 500W Perioada Scurta • Latime de Banda: 1300 kHz (130 cx) • Greutate (approx.): 700 g • Inaltime (approx.): 1500mm • Spic: Otel Inoxidabil • Protectie impotriva descarcarilor electrice (impamantare) • Radiatie (Orizontala) 360° omnidirectionala • Lungime cablu: 4m Doi Specificatii Antena Sunker CB 106 ML 145 cu Talpa Magnetica 140mm • Impedanta: 50 Ω • Reglabila pentru frecvente de: 26.00 MHz - 28.00 MHz • Polarizare: Verticala • SWR: 1.0 / 1.2 • Gain: +4.3 dBi • Putere maxima: 500W Continua, 800W Perioada Scurta • Latime de Banda: 1600 kHz (160 cx) • Greutate (approx.): 1450 g • Inaltime (approx.): 1530mm • Spic: Otel Inoxidabil • Protectie impotriva descarcarilor electrice (impamantare) • Radiatie (Orizontala) 360° omnidirectionala • Lungime cablu: 4m Voi ce ziceti ? ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
12volti |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 19 May 09 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic sa nu arunci banii pe antene care suporta puteri pe care tu nu le vei avea niciodata. La o antena, cel mai important lucru e cistigul in dB. Si -evident- sa suporte puterea statiei tale.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
buzasparta |
![]()
|
ce e rau in a avea o antena care suporta puteri mai mari? poate vei ajunge sa montezi un amplificator si atunci iti va parea rau ca ai optat pentru o antena mai putin suportabila ca putere.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
233 SP 94 |
|
12volti |
![]()
|
Trecind peste faptul ca puterile mai mari de 4w sunt ilegale in Romania, cistigul adevarat in comunicarile radio se obtin pe alte cai. De ex. daca in loc de 4w montezi si vei folosi un amplificator de 100w, in loc de 10-15 km ( sa zicem ) vei ajunge poate la 15-20 in cel mai fericit caz. Dar poti avea surpriza sa-l auzi pe altul mai bine decit te aude el pe tine, chiar daca el are doar 4w, dar are o antena buna si un aparat de calitate care moduleaza foarte bine
![]() l.e. Majoritatea antenelor suporta minim 100w This post has been edited by 12volti: 24 Jul 2009, 22:03 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
banutu |
![]()
|
![]() membru cu bani Group: Members Posts: 494 Joined: 12 October 06 ![]() |
Dar cu o statie Motorola GM360 se poate face ceva?
|
--------------------
DACIA
LOGAN /Megane 3
2006/2011
- AG-00-!!! Membru
|
|
amortizor |
![]()
|
am pus-o pe EU si e ok aud multe dar tot mu ma poate auzii nimeni, sper sa nu fie microfonul
![]() ![]() |
--------------------
DACIA
SOLENZA
|
|
C@talin |
![]()
|
deci idea e ca io caut sa fie lunga restu sunt bull shit
![]() <span class='edit'>25 Jul 2009, 03:10:</span> ca in CB lungimea fata jocu ![]() ![]() ![]() CB Sunker CB 115 - Magenetica.jpg asta zic eu ca arata bine ![]() Specificatii Antena Sunker CB 115 cu Talpa Magnetica 140mm • Impedanta: 50 Ω • Reglabila pentru frecvente de: 26.00 MHz - 28.00 MHz • Polarizare: Verticala • SWR: 1.0 / 1.1 • Gain: +3.6 dBi • Putere maxima: 250W Continua, 500W Perioada Scurta • Latime de Banda: 1300 kHz (130 cx) • Greutate (approx.): 700 g • Inaltime (approx.): 1500mm • Spic: Otel Inoxidabil • Protectie impotriva descarcarilor electrice (impamantare) • Radiatie (Orizontala) 360° omnidirectionala • Lungime cablu: 4m This post has been edited by C@talin: 25 Jul 2009, 02:12 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
amortizor |
![]()
|
As incerca sa ma duc sa o calibrez dar n stiu cum sa zic imi e cam rusine ca e prea mica
![]() Specificatii Antena Sirio ML 145 cu Talpa Magnetica 125mm • Impedanta: 50 Ω • Reglabila pentru frecvente de: 26.00 MHz - 28.00 MHz • Polarizare: Verticala • SWR: 1.3 / 1.0 • Gain: +4 dBi • Putere maxima: 600W Continua, 900W Perioada Scurta • Latime de Banda: 1340 kHz (130 cx) • Greutate (approx.): 450 g • Inaltime (approx.): 1450mm • Spic: Otel Inoxidabil • Protectie impotriva descarcarilor electrice (impamantare) • Radiatie (Orizontala) 360° omnidirectionala • Lungime cablu: 4m 25 Jul 2009, 18:55: ma gandesc ca gain-u face diferenta, din experienta mea cu echipamente wireless, si atunci cred ca ar trebuii sa ne orientem la antene care aduc gain mare, gasisem la un momentdat o antena cu gain de +6db la un pret rezonabil dar nu imi mai aduc aminte o sa mai caut si o sa ma mai interesez. This post has been edited by amortizor: 25 Jul 2009, 18:55 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
|
|
-Scorpio- |
![]()
|
![]() membru jucator Group: Members Posts: 531 Joined: 8 September 05 From: SV ![]() |
pe softpedia baietii se dau in vant dupa ML145 produs de Alan, cica ar avea un raport pret / calitate bun. de restul producatorilor nu stiu ce sa va zic, dar cu asta mergeti la sigur. sunt pe acolo baieti care au verificat mai multe tipuri de antene si asta e ok. alte antene cu talpa magnetica bune sunt Sirio-urile Turbo. astea sunt si mai lungi.
This post has been edited by -Scorpio-: 25 Jul 2009, 20:25 |
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
- SV-XX-XXX Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
|
|
romeo3108ro |
![]()
|
![]() Conducator de Twingo Group: Members Posts: 1.218 Joined: 4 March 06 From: Dirty Bucharest ![]() |
poate sunt off topic dar cand ma intorc din concediu adica pe 6 august vreau sa imi iau o statie portanila cb nu neaparat .care are cunostinte de asa ceva il rog sa nu ezite sa ma contacteze pe mess romeo3108ro
|
--------------------
i help
if
i can Ex Dacia Berlina 1310
Opel Zafira Y20DTH Twingo 1.2 16 ventricole ex angajat renou :)) Alan 42 Multi + Ml 145 / MIO Moov 500 cu Igo 8.3 si Ioana |
|
-Scorpio- |
![]()
|
![]() membru jucator Group: Members Posts: 531 Joined: 8 September 05 From: SV ![]() |
cu portabila in masina n-ai sa faci nici un fas. poti sa iei un Alan 42 care sa o conectezi la o antena exterioara, ML145 de exemplu care are talpa magnetica.
|
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
- SV-XX-XXX Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
|
|
12volti |
![]()
|
QUOTE(-Scorpio- @ 26 Jul 2009, 10:38) .... poti sa iei un Alan 42 care sa o conectezi la o antena exterioara, ML145 de exemplu care are talpa magnetica. Am luat eu una joi ( cu imprumut ) de la un prieten sa ma joc putin pe drumul catre mare. Ca si emisie/receptie e ok, chiar daca antena pe care am folosit-o e foarte mica. Insa e foarte nasol difuzorul care fiind mic nu suna nemaipomenit. In legatura cu antenele, o antena cu cistig mare e foarte buna, dar are si parti negative. In primul rind e foarte mare, dupa care apare receptia emitatoarelor indepartate pe care le auzi. La prima vedere pare bine, dar in practica poate e mai bine sa auzi doar masinile care sunt la 10-15 km distanta. Daca mai vine si propagarea, o antena cu cistig mare poate face statia inutilizabila. Azi dimineata m-am intors de la mare si mi-am dat seama ca daca nu-s camionarii pe sosea, un CB nu face 2 bani, ca n-ai pe cine sa intrebi cum e traficul ..... ![]() Eu imi voi lua totusi o statie mica si ieftina, un Maxon CM10. Consider ca mai mult nu merita sa cheltui pentru asa ceva. Pentru iesiri in week-end sau cind mergem in caravana, etc.. am 3 PMR-uri care sunt excelente pentru asa ceva. This post has been edited by 12volti: 26 Jul 2009, 19:06 Attached thumbnail(s) IMG_5862.JPG ( Size: 305.19k ) Number of downloads: 566 IMG_5864.JPG ( Size: 464.25k ) Number of downloads: 641 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
buzasparta |
![]()
|
ai foarte mare dreptate. daca nu e trafic nu ai de la cine obtine informatii, la fel si in perioadele cind tirurile au interdictie de circulatie. singura sansa ramane maxi taxi ca unii au statie. sau alti colegi cu turisme.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
233 SP 94 |
|
12volti |
![]()
|
Alti "colegi" nu au raspuns.... Cu toate ca am intilnit citeva masini cu antene CB
![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
buzasparta |
![]()
|
neamuri proaste - primul impuls- sau poate ca erau pe alt canal sau aveau statia inchisa.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
233 SP 94 |
|
-Scorpio- |
![]()
|
QUOTE(12volti @ 26 Jul 2009, 19:04) Am luat eu una joi ( cu imprumut ) de la un prieten sa ma joc putin pe drumul catre mare. Ca si emisie/receptie e ok, chiar daca antena pe care am folosit-o e foarte mica. Insa e foarte nasol difuzorul care fiind mic nu suna nemaipomenit. pai omul a zis ca vrea portabila si in cazul asta nu se prea poate sa aiba si difuzor mare. QUOTE(12volti @ 26 Jul 2009, 19:04) am mai zis pe aici ca acel castig e trecut de producatorii antenelor cam din burta, neexistand o metoda standard de mesurare. QUOTE(12volti @ 26 Jul 2009, 19:04) In legatura cu antenele, o antena cu cistig mare e foarte buna, dar are si parti negative. In primul rind e foarte mare, dupa care apare receptia emitatoarelor indepartate pe care le auzi. La prima vedere pare bine, dar in practica poate e mai bine sa auzi doar masinile care sunt la 10-15 km distanta. Daca mai vine si propagarea, o antena cu cistig mare poate face statia inutilizabila. 10-15km receptionezi si bati cu antena de 1,6m intr-un caz bun, in mod normal bati cam 5-10km. cu statiile celor de la distanta n-ai de ce sa-ti faci probleme, chiar cu antena stationara de 6m amplasata bine nu bati mai mult de 30km ca ai o problema cu curbura terestra. cand vine propagarea e cam egal cu antena lunga sau scurta, eventual la antena lunga urci squelch si esti cam tot pe acolo. daca era asa avantajos cu antene scurte atunci de ce crezi ca toti camionagii care au experienta de ani buni in statii au antene serioase? QUOTE(12volti @ 26 Jul 2009, 19:04) Azi dimineata m-am intors de la mare si mi-am dat seama ca daca nu-s camionarii pe sosea, un CB nu face 2 bani, ca n-ai pe cine sa intrebi cum e traficul ..... ![]() nici un sistem nu-i infailibil. eu de exemplu am statie, dar pt cazurile cand circul in weekend sau inafara rutelor camionagiilor si nu gasesc pe nimeni sa ma informeze am si un detector bun si a treia "linie de aparare" e ca in general ma limitez sub 100 in localitati din doua motive: 1 - si asa e o viteza mare pt localitate, 2 - daca ma veiozeaza sau reusesc cumva sa ma rada, sa fie de puncte, sa nu raman pieton pe loc. This post has been edited by -Scorpio-: 26 Jul 2009, 23:41 |
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
|
|
C@talin |
![]()
|
sa vezi ce se lauda uni useri dupa gemeteclub ca ei cu antena president florida bat 30 km
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
12volti |
![]()
|
Lasa-i mah sa se bucure si ei ca au antena "tare"
![]() La aia cu cistigul, eu stiu ca masuratoarea se face experimental, comparativ cu o antena lambda/4, considerata ca fiind cu cistig zero. Oricum calitatea receptiei e direct proportionala cu lungimea antenei. Acordarea ei electrica servind intr-adevar si la receptie insa fiind foarte importanta la emisie dpdv unda reflectata. Pe de alta parte, in frecventa asta, lungimea de unda fiind destul de mare ( 11 metri ), legaturile in local se fac exclusiv prin unda directa si reflexii. Numai ca tot datorita acestei lungimi de unda, dupa citeva reflexii unda se cam pierde. In schimb, prin reflexia in ionosfera putem discuta la mii de km distanta, motiv pentru care in perioadele de propagare buna navalesc o gramada de emisii peste noi, care vin de foarte departe. In perioadele alea e aproape imposibil sa mai folosesti CB-ul, mai ales in masina. Din cauza asta vreau sa incerc o antena foarte slaba la receptie, sa vad exact daca mai pot "filtra" oarecum semnalele slabe, adica cele care practic nu ma intereseaza. DX-uri am facut la un moment dat aproape zilnic cu un prieten care e la aprox 13.000 km distanta cu numai 4W-FM si 21W SSB, dar cu antena foarte buna pusa pe bloc. Chiar sunt curios ce iese cu antena asta mica dpdv filtrare a emitatoarelor departate. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 20:28 |