DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

85 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Statii CB, NO POLICE-Roman

-Scorpio-
post 2 Jul 2009, 09:56
Post #241

membru jucator

Group: Members
From: SV

banuiesti gresit, cateodata trebuie scurtata mai mult decat merge culisat radiantul. eu am fost nevoit sa tai din antena niste vreo 7-8cm. in general la cele magnetice, daca sunt pozitionate pe centrul cupolei n-ai probleme cu reglajul, dar la cele fixe, montate pe aripa dreapta spate (cum e cazul la mine) mai apar si probleme. atunci trebuie sa iei o decizie: o acordezi doar cat iti permite culisarea radiantului si pe viitor ai sa poti muta antena pe alta masina, sau tai din radiant.

--------------------
Honda Civic 140HP 2010 - SV-XX-XXX
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
JohnnieK
post 2 Jul 2009, 11:10
Post #242

Do you copy me?

From: Bucuresti

banuiam eu ca vorbeam de 2 chestii diferite: eu ma refeream la cele mobile, pe talpa magnetica... biggrin.gif

off topic pentru bucuresteni: ati vazut ce e afara? intuneric de zici ca e seara si ploaie! cred ca e una din ultimele averse de calibru' asta de pe lunile iulie-august 2009. sa vedeti voi ce vara torida vom avea de acu' incolo... sad.gif sad.gif

--------------------
Dacia Logan Preference 1.5 DCI 2006 - B-XXX-VSP
TTi TCB-550 Sunker 106 ML 160

http://ROradioCB.blogspot.com
+
rokos
post 2 Jul 2009, 13:03
Post #243

Membru autentic

From: IASI

QUOTE(JohnnieK @ 2 Jul 2009, 00:25)

rokos: bine ai venit pe topic, mane! ce statie si antena ai? vrem detalii, vrem detalii... biggrin.gif biggrin.gif
*

va salut.
eu am o statie portabila , un ALAN42multi cu o antena ML145 de 1,60 metri pe o talpa magnetica.
sunt multumit de ea, mai ales ca pot sa o iau in casa smile.gif

--------------------
VW // DACIA Golf IV 1.9 TDI // LOGAN 1.5 DCI 2000 // 2008 - is-%%-###
+
-Scorpio-
post 2 Jul 2009, 13:07
Post #244

membru jucator

ne bucuram sincer ca esti multumit si mai ales de faptul ca poti sa o iei in casa. smile.gif

This post has been edited by -Scorpio-: 2 Jul 2009, 13:10

--------------------
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
+
buzasparta
post 2 Jul 2009, 18:40
Post #245

Membru autentic

From: Judetul Romanica

e un lucru bun pentru ca nu risti sa ti-o fure

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp 2007 expression - GL06cxx
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
JohnnieK
post 2 Jul 2009, 23:41
Post #246

Do you copy me?

zilnic o decuplezi de la statie? ai incercat o asigurare? biggrin.gif

eu am un Sunker 106 cu o talpa de 160 mm. si o las in masina (nu pe...). da-o in ma-sa! o fura, asta e... si asa, mai am talpa aia originala de 145, la care trebuie sa schimb o mufa si e ca noua!

in alta ordine de idei, e super Alan 42 multi-u' ala. stie multe. pacat ca nu are roger beep! unde ai montat-o in masina?

--------------------

+
rokos
post 3 Jul 2009, 22:06
Post #247

Membru autentic

From: IASI

in casa iau doar statia, antena plus talpa stau in portbagaj. oricum nu o folosesc zilnic, doar cand ies in afara orasului, 1-2 ori pe saptamana.
statia o tin pe cotiera, inca nu am reusit sa o agat nicaieri pe bord.
tu unde o tii? ce antena ai?

--------------------
VW // DACIA Golf IV 1.9 TDI // LOGAN 1.5 DCI 2000 // 2008 - is-%%-###
+
logan1.5dci
post 3 Jul 2009, 22:13
Post #248

Nu Există Informații

From: Dobrogea

Cu putina grija o poti agata de grila de la aeratoarele din mijloc. In timpul mersului o poti scoate pentru a vorbi, dar de pus la loc nu ai sanse. Trebuie facut ceva.

This post has been edited by logan1.5dci: 3 Jul 2009, 22:16

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
+
TAW
post 4 Jul 2009, 08:07
Post #249

membru asociatiarenault

From: Bacau

@ rokos: Pentru Alan 42 poti folosi foarte bine un microfon cu difuzor incorporat de genul lui Midland MA 26 ori o casca dotata cu microfon (de exemplu Midland MA 21-D sau MA 31). In acest mod nu mai trebuie sa scoti statia de la cotiera, fiind mai usor de utilizat, iar in plus in cazul in care folosesti o casca, vei auzi si mai bine decat in difuzorul incorporat.

Bafta multa!

--------------------
Renault Scenic 1.6 16v Dynamique D11 2008
Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
+
JohnnieK
post 4 Jul 2009, 10:17
Post #250

Do you copy me?

rokos: mergi la primele pagini ale topicului. am pus poze cu pozitionarea antenei si a statiei mele in masina. intamplator, tot cotiera sustine statia mea.

TAW: mane, crezi ca pentru TTi-u' meu TCB-550 ar putea exista / adapta un astfel de microfon cu difuzor incorporat?

pentru toti: ia fiti atenti aici, o metoda originala de a-ti prinde statia de bord, fara sa dai nici o gaura, fara s-o lipesti! si dupa ce iesi din masina, o iei cu tine. am pus-o si pe blog biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

da, stiu, filmuletu' e in poloneza, insa e foarte interesant "mileul" ala care-l pui pe bord...

are idee cineva, daca exista asa ceva de vanzare in Romaniaca noastra?

4 Jul 2009, 11:30:
si n-ar fi scump "mileul". in Polonia costa ~ 43 RON. uitati pagina de comanda aici

cui nu functioneaza link-u' de mai sus, poate sa intre direct pe http://www.cb-radio.info.pl/sklep/uchwyty/...ne/rid,519.html.

vaz ca sunt disponibile 3 culori...

This post has been edited by JohnnieK: 4 Jul 2009, 10:30

--------------------

+
buzasparta
post 4 Jul 2009, 12:59
Post #251

Membru autentic

From: Judetul Romanica

mama ce bine ar fi daca as gasi un mileu adeziv. eu ma gandeam sa o prind cu niste scai cum au unele detectoare de radar.

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp 2007 expression - GL06cxx
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
JohnnieK
post 4 Jul 2009, 13:36
Post #252

Do you copy me?

sa vedem poate a auzit cineva de pe topicu' asta de "mileu". si eu as dori unul, ca sa-mi tin celularu' pe bord...

4 Jul 2009, 18:49:
intrebare de baraj: care din noi ajunge in Polonia, in urmatoarea perioada? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ii dau banii pe 2 "mileuri"...

4 Jul 2009, 19:40:
ia fiti atenti si la urmatoarea chestie, care pur si simplu m-a imbolnavit:

75WXST.jpg ( Size: 10.25k ) Number of downloads: 793

se numeste Cobra 75 WXST si costa intre 89 si 109 USD! si evident wink.gif , NU SE GASESTE IN ROMANIA! sad.gif sad.gif sad.gif

in cazul in care nu se observa bine din poza, toate comenzile de pe statie se muta pe microfon. inclusiv difuzorul. ar fi ideal in cazul meu, mai ales ca am pozitionata statia oarecum in spate...

4 Jul 2009, 20:08:
ce jigodii, frateee! am intrat pe un site din State, Overstock.Com. Am gasit acolo microfonu' ala de care v-am spus mai devreme. mi-l aduc daca doresc pentru doar... 95 de euroi! + vama + transport, cred ca as ajunge pe la un 150 euroi.

pai, in banii astia, imi cumpar un President Harry 2 de la Artero si am si garantie daca se intampla ceva... wink.gif

This post has been edited by JohnnieK: 4 Jul 2009, 19:08

--------------------

+
-Scorpio-
post 4 Jul 2009, 19:29
Post #253

membru jucator

vezi ca in state nu se lucreaza in CB, ei folosesc alte standarde. si ultracompactele astea nu stiu daca-s de dorit, se infierbanta tare daca emiti mai mult si mai ales daca ai antena prost reglata.

--------------------
+
JohnnieK
post 4 Jul 2009, 19:47
Post #254

Do you copy me?

mercic de pont... biggrin.gif

doar pentru cultura mea generala: esti cumva useru' Fane, de pe Softpedia? unsure.gif

--------------------

+
TAW
post 4 Jul 2009, 22:46
Post #255

membru asociatiarenault

@ -Scorpio- In state se lucreaza in CB 27 MHz, ba mai mult ei au inventat conceptul in anii de dupa razboi...Plaja de frecvente este in State impartita tot in 40 de canale care au in FM frecvente cuprinse intre 26.965 MHz (CH1) si 27.405 MHz(CH40), Aceste canale sunt identice cu cele care se folosesc in Europa (fiind adoptate practic de la americani) ceea ce face posibila utilizarea statiilor aduse din America fara modificari prealabile...
Exceptii de la acest sistem (North American/CEPT) fac unele tari din Europa, cum ar fi Marea Britanie (unde mai exista inca 40 de canale undeva peste cele mentionate mai sus), Polonia sau Germania, dar si aceste tari au canale comune cu cele CEPT...
In ce priveste ultra compactele, asa este, se incalzesc mult in emisie si au o sensibilitate mai mica, dar au avantajul dimensiunilor si a faptului ca sunt usor de luat din masina, ceea ce e fff important in Republica Bananiera Romania... biggrin.gif

--------------------
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
+
JohnnieK
post 4 Jul 2009, 23:47
Post #256

Do you copy me?

mercic si tie, TAW! biggrin.gif

5 Jul 2009, 13:01:
cine doreste sa stie mai mult despre istoria CB Radio, poate sa intre aici. (http://en.wikipedia.org/wiki/Citizens%27_band_radio)

This post has been edited by JohnnieK: 5 Jul 2009, 12:01

--------------------

+
TAW
post 6 Jul 2009, 16:23
Post #257

membru asociatiarenault

Am si eu o intrebare pentru colegii din Bucuresti: la Mondoplast nu se pot face si comenzi prin posta? Vreau sa iau ceva de la ei si cam greu sa ajung in Capitala in perioada imediat urmatoare...Mi-am facut cont pe site-ul lor, dar nu vad niciunde ca as putea comanda on-line, cu livrare prin colet...

Mersi! smile.gif

--------------------
+
JohnnieK
post 6 Jul 2009, 18:10
Post #258

Do you copy me?

TAW, nu cred ca poti sa comanzi prin posta de la Mondoplast.

cel mai bine ar fi sa suni la ei, la sediul din Bucuresti, la unul din telefoanele: 021.420.30.06, 021.420.30.07, 021.420.26.50 de luni pana vineri intre orele 09.00-17.00. sunam la ei astazi si te lamuream eu, daca vedeam mai devreme post-ul tau... smile.gif

--------------------

+
-Scorpio-
post 6 Jul 2009, 18:17
Post #259

membru jucator

QUOTE(JohnnieK @ 4 Jul 2009, 19:47)
esti cumva useru' Fane, de pe Softpedia? unsure.gif
*

dap, eu am initiat topicul de CB de pe softpedia si ai vazut la cate sute de posturi a ajuns si cate "victime" a facut. smile.gif

QUOTE(TAW @ 4 Jul 2009, 22:46)
@ -Scorpio- In state se lucreaza in CB 27 MHz, ba mai mult ei au inventat conceptul in anii de dupa razboi...Plaja de frecvente este in State impartita tot in 40 de canale care au in FM frecvente cuprinse intre 26.965 MHz (CH1) si 27.405 MHz(CH40), Aceste canale sunt identice cu cele care se folosesc in Europa (fiind adoptate practic de la americani) ceea ce face posibila utilizarea statiilor aduse din America fara modificari prealabile...
Exceptii de la acest sistem (North American/CEPT) fac unele tari din Europa, cum ar fi Marea Britanie (unde mai exista inca 40 de canale undeva peste cele mentionate mai sus), Polonia sau Germania, dar si aceste tari au canale comune cu cele CEPT...
In ce priveste ultra compactele, asa este, se incalzesc mult in emisie si au o sensibilitate mai mica, dar au avantajul dimensiunilor si a faptului ca sunt usor de luat din masina, ceea ce e fff important in Republica Bananiera Romania... biggrin.gif
*

se discutase ceva pe softpedia de problema asta si de acolo stiam ca sua folosesc alte standarde. oricum recomand sa caste bine ochii la ce banda de frecvente lucreaza inainte de a comanda din sua.

QUOTE(TAW @ 6 Jul 2009, 16:23)
Am si eu o intrebare pentru colegii din Bucuresti: la Mondoplast nu se pot face si comenzi prin posta? Vreau sa iau ceva de la ei si cam greu sa ajung in Capitala in perioada imediat urmatoare...Mi-am facut cont pe site-ul lor, dar nu vad niciunde ca as putea comanda on-line, cu livrare prin colet...

Mersi! smile.gif
*

eu am comandat de la ei prin posta. nu mai tin minte daca am dat comanda telefonic sau de pe site, dar sigur mi s-a livrat prin curierate.

This post has been edited by -Scorpio-: 6 Jul 2009, 19:39

--------------------
+
mihai_dorin
post 6 Jul 2009, 20:06
Post #260

Membru autentic

Pentru doritori, posed schemele la majoritatea statilor CB de pe piata. Cine doreste sa ma contacteze pe PM. Le ofer gratis si sunt libere de drepturile de autor.

--------------------
Renault Megane Sedan 1.6 16v 2007 Privilege + Mio C720b
“Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
+
SANDRINO
post 7 Jul 2009, 09:54
Post #261

Membru autentic

QUOTE(mihai_dorin @ 6 Jul 2009, 21:06)
Pentru doritori, posed schemele la majoritatea statilor CB de pe piata. Cine doreste sa ma contacteze pe PM. Le ofer gratis si sunt libere de drepturile de autor.
*

ai cumva pentru danita 440 ???

7 Jul 2009, 14:29:
ionut, pe la 5 si un pic esti in masina ? azi ma duc dupa un amplif si ma gandeam sa te sun inainte ca sa ma ajuti la o proba de distanta

This post has been edited by SANDRINO: 7 Jul 2009, 13:29

--------------------
RENAULT Kadjar Intens 1.3 140 EDC GPF - 2019 - B
+
JohnnieK
post 7 Jul 2009, 19:06
Post #262

Do you copy me?

Scorpio: si inca "mai face" victime pe Softpedia, mane. nu cred ca o sa ajungem vreodata aici la numarul ala de nivelu' sutelor de acolo... biggrin.gif

Sandrino: imi pare rau, insa abia acu' am intrat pe topicu. da-ne mai multe detalii despre ce ai cumparat etc. NU FII SECRETOS!!! tongue.gif

si pe mine ma bate gandul sa-mi iau un amplif de 25-35 W, ca acu' nu emit departe, decat in anumite locuri mai "deschise".

voi ce parere aveti? sa-mi iau un amplif de 100 W sau unu' de 30 W? sincer, am impresia ca ala de 100 e prea puternic pentru Loganu' meu...

in alta ordine de idei, pentru ca am reinoit polita CASCO, mi-am bagat statia CB, GPS-u' si detectoru' de radar pe asigurare, ca sa nu mai greturi... wink.gif

--------------------

+
mihai_dorin
post 7 Jul 2009, 19:26
Post #263

Membru autentic

doar marcile:Alan,Albrecht,Midland,TTI,Intek si President.

--------------------
Renault Megane Sedan 1.6 16v 2007 Privilege + Mio C720b
“Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
+
skandal
post 7 Jul 2009, 19:33
Post #264

skandal

posesor de danita 440 parca biggrin.gif o modalitate ieftina de a avea o statie CB pe masina , acum cu bunavointa voastra cineva din bucuresti care este dispus sa faca o calibrare sau unde pot sa ajung sa fac una.. id mess : skandalagiul

pot sa zic ca ma auzeam si vb cu cineva care se afla la Podul IOR iar eu la gara de nord fara calibrare .. doar ce am montat statia si am pus la munca investitia

--------------------
Dacia Logan 2006 - n/a
+
richie
post 7 Jul 2009, 19:51
Post #265

The Right Member

QUOTE(TAW @ 6 Jul 2009, 16:23)

Mersi! smile.gif
*

Deoarece, cei care trebuie sa ne livreze un proogram nou de gestiune (asta actual are 14 ani si e in foxpro) intarzie s-o faca de aproape un an, nu avem momentan posibilitatea montarii unui magazin online, pentru ca nu putem lista stocurile de marfa. In concluzie, facem livrari prin curier rapid (in principiu Fan Courier) dar comenzile va trebui sa le plasati telefonic sau prin e-mail. Contul de pe site te ajuta sa vezi preturile si momentan doar atat din pacate sad.gif
L.E. Si o mica precizare la ce-a zis -corect de altfel- JonnieK: programul de lucru este luni-vineri 9:00-17:30 smile.gif. Pe mine ma mai prindeti si dupa ora asta, dar din pacate, in domeniul CB nu va pot oferi foarte multe informatii, nu l-am aprofundat. Colegul meu Mihai Florin, va poate oferi informatiile cele mai pertinente in domeniu.

This post has been edited by richie: 7 Jul 2009, 19:55

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
+
-Scorpio-
post 7 Jul 2009, 20:06
Post #266

membru jucator

QUOTE(JohnnieK @ 7 Jul 2009, 19:06)
si pe mine ma bate gandul sa-mi iau un amplif de 25-35 W, ca acu' nu emit departe, decat in anumite locuri mai "deschise".

voi ce parere aveti? sa-mi iau un amplif de 100 W  sau unu' de 30 W? sincer, am impresia ca ala de 100 e prea puternic pentru Loganu' meu...

*

distanta de propagare se dubleaza cu patratul puterii.

--------------------
+
SANDRINO
post 8 Jul 2009, 07:32
Post #267

Membru autentic

QUOTE(JohnnieK @ 7 Jul 2009, 20:06)
Scorpio: si inca "mai face" victime pe Softpedia, mane. nu cred ca o sa ajungem vreodata aici la numarul ala de nivelu' sutelor de acolo... biggrin.gif

Sandrino: imi pare rau, insa abia acu' am intrat pe topicu. da-ne mai multe detalii despre ce ai cumparat etc. NU FII SECRETOS!!! tongue.gif

voi ce parere aveti? sa-mi iau un amplif de 100 W  sau unu' de 30 W? sincer, am impresia ca ala de 100 e prea puternic pentru Loganu' meu...

in alta ordine de idei, pentru ca am reinoit polita CASCO, mi-am bagat statia CB, GPS-u' si detectoru' de radar pe asigurare, ca sa nu mai greturi... wink.gif
*

Avand in vedere ca tu ai dci , mai mult ca sigur ca ai o baterie mai buternica decat benzinarele. sfatul meu ar fi sa iei 100, ca sa nu iti para rau mai tarziu. cel de 35 va fi si mai greu de vandut. diferenta de pret dintre cele 2 e de cateva zeci de lei, deci............tu decizi.

PS: am primit un mail gol in ceea ce priveste manualul SWR-ului

--------------------
+
TAW
post 8 Jul 2009, 08:31
Post #268

membru asociatiarenault

QUOTE(richie @ 7 Jul 2009, 20:51)
Deoarece, cei care...
*

Mersi mult. Daca voi face o comanda, voi trimite un mail si sper sa se rezolve.
Si inca ceva: plata se poate face si ramburs?

Mersi mult pentru precizari.

--------------------
+
richie
post 8 Jul 2009, 10:02
Post #269

The Right Member

Da, se poate ramburs.

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
+
SANDRINO
post 8 Jul 2009, 12:49
Post #270

Membru autentic

calibrare antena. un pic mai explicit............

Attached File(s)
Attached File  srw_setup.doc ( 90.5k ) Number of downloads: 123

--------------------
+
85 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 09:06
Forum Renault