Statii CB, NO POLICE-Roman
![]() ![]() ![]() |
Statii CB, NO POLICE-Roman
C@talin |
![]()
|
||
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
|
||
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|||
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.254 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
antena trebuie reglata dar de cineva care se pricepe din motivele explicate de colegii de mai sus.
@kalorokw: din cite stiu eu SK- era folosit in razboi- insemna ca statia respectiva si-a incetat emisia operatorul fiind capturat sau mort.daca ma insel imi cer scuze. |
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
- GL06cxx President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
lucifer |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 711 Joined: 9 April 05 From: Bucharest Dr. Taberei ![]() |
Multumesc Karolokw
![]() |
--------------------
dacia
1410
1997
- B xx GEC
|
|
bozzo |
![]()
|
![]() Membru amarat...cu statie CB Group: Members Posts: 554 Joined: 17 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Si eu ma gandeam sa imi cumpar ceva mai bun in UHF pentru a le folsi pe PMR.
Acum mai am o mica nedumerire, daca imi iau VHF in banda de 2m stiu ca trb sa imi iau licenta de la ANRCTI pentru a le putea folosi. Daca nu imi iau licenta sau le mai folosesc sa vb cu altcineva din afara frecventei mele imi iau amenda? Eu merg des la munte si nu ar strica sa pot vb cu salvamontul dupa statia mea, si stiu ca ei sunt cam intre 130-170mhz (parca aici se incadreaza VHF) SI ce parere aveti sa caut un SH ca e mai ieftin sau sa strnag bani si sa cumpar statie noua? Acum cu PMR-urile mele am reusit sa vb in weekend cu cineva, eu eram prin Bucegi pe lanaga Malaiesti si am vb cu cineva care era in Codlea. Pana acum doar am receptionat o gramada insa nu am putut sa vb cu ei. 12 Nov 2009, 10:50: Mai m-am gandit la o idee. Nu mai bine imi cumpar eu staitie dual band ![]() Ma gandesc sa o folosesc in PMR cu ceilalti si daca am nevoie sa intru in VHF sa scanez si sa vb cu salvamontul. This post has been edited by bozzo: 12 Nov 2009, 10:50 |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
- B-XX-HAM Intek M-760 + Sirio ML 145 Wouxun KG-UVD1P
Dacia - aventura continua...in fiecare zi!!! [B]YO3IIX 233-SP-45[/B] |
|
catalin_leauta |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 16 August 09 ![]() |
Vreau sa vand si eu o statie cb + antena . Pot sa postez aici anuntul sau exista alt topic Scuze si multumesc
|
--------------------
skoda
octavia
2008 tour
- b13dnf
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Pune anuntul la Bursa
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
bozzo |
![]()
|
![]() Membru amarat...cu statie CB Group: Members Posts: 554 Joined: 17 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Colegii cam multa liniste aici pe forum.
Jhonniek cum ramane cu intalnirile, nu si-a mai cumparat nimeni nici o scula, nici o impresie nimic? |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.254 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
se pare ca nu. a fost o euforie de moment.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
233 SP 94 |
|
bozzo |
![]()
|
Dca nu mai zice nimeni nimic aici, poate ne auzim pe softpedia.
![]() |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
|
buzasparta |
![]()
|
acolo da ca sunt si mai multi. odata cautam ceva de statii si am vazut ca si pe forum la opel este un topic pentru statii cu destule informatii.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
233 SP 94 |
|
buzasparta |
![]()
|
cica politia sau mai exact firma uti a omologat niste detectoare noi. circula vorba ca sunt modelul pentru instant on. daca e asa vom asista la cresterea numarului de statii la turisme.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
233 SP 94 |
|
lowdriver |
![]()
|
![]() greasechimp Group: Members Posts: 39 Joined: 4 November 09 ![]() |
M-am dotat cu statie portabila, antena cu talpa magnetica si swr metru.
N-am putut sa ma abtin si am emis de curiozitate de sub bolta de vita de vie, ca sa observ un SWR urias, de vreo 5:1. `Don't try this at home`. |
--------------------
Lada
1200s
1982 S
|
|
buzasparta |
![]()
|
Sa le folosesti cu placere.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
233 SP 94 |
|
buster1 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 19 November 09 ![]() |
Salut tuturor
Vreau si eu sa-mi dotez masina cu o statie si vreau sa va intreb daca cineva dintre voi cunoaste modelul Kenwood TM-71E sau Icom IC-E 208. Daca stiti mai multe despre ele si sau cat de buna este emisia receptie la ele va rog mult sa-mi inpatrasiti parerile voastre inainte sa arunc o caruta de bani pe una din ele. Multumesc |
--------------------
reno
megane
2008
|
|
buzasparta |
![]()
|
nu ai ce face cu ele pentru ca sunt frecvente mari peste 27mhz cat se foloseste in cb.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
233 SP 94 |
|
buster1 |
![]()
|
buzasparta merci dar pe mine termenii tehnici ma depasesc. Am nevoie de o statie care o pot folosii pe soselele Romaniei si outdor cat si in afara tarii. Nu vreau sa iau ceva buget , care cu timpul sa o schimb cu una mai buna si tot asa. Prefer sa dau mai mult si sa o pot folosii cativa ani. Si am nevoie si de ceva cere e varf de gama ( putere mare, doua canale samd). Daca imi puteti recomanda ceva performant sunt deschis la orice. Merci
|
--------------------
reno
megane
2008
|
|
bozzo |
![]()
|
|
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
|
buster1 |
![]()
|
bozzo multumesc de ajutor. La ce trebuie sa ma uit la o statie? frecventa intre cat si cat? Putere? sa zic pentru o emisie receptie intre 20- 60 km la ce tre sa ma uit? mai bine zis de ce putere as avea nevoie? Voi ce recomandati? Bugetul este de 1000 euro. Asta pentru statie si antena( cat mai compacta) si eventual amplificator
|
--------------------
reno
megane
2008
|
|
MAIOR-77 |
![]()
|
![]() LOGAN CLUB IASI -FRT- Group: Members Posts: 44 Joined: 14 September 09 ![]() |
Sau mai degraba cu o parte mult mai mica incearca un Midland Alan 220 si amplificator kl 500 si ai 450watt asigurati. Poti intreba oricand si indiferent de conditii ( vreme, trafic radio ) si vei fi auzit de toata lumea din jurul tau.
Eu folosesc de ceva vreme si sunt mai mult decat multumit. Am avut zeci de legaturi in alte tari din Europa, in tara in marea majoritate a oraselor mari, iar zi de zi o folosesc la servici cate 12-16 ore pe zi. This post has been edited by MAIOR-77: 7 Dec 2009, 20:53 |
--------------------
DACIA
LOGAN 1,5 DCI 185N/m 76 Hp
2006 Laureate
- VN- 11- BIT MIDLAND 220 + 747B + K40PLUS =100W
MOTOROLA CP040 VHF MOTOROLA GP680 UHF MICROFON CU ECOU FD 1818 FT 7800E MIDLAND NW2000 DUAL BAND |
|
buster1 |
![]()
|
nu stiu sincer din ce sa aleg. Cautand pe net am mai dat si de Icom si anume modelul asta. Daca imi puteti spune daca este compatibil cu Romania va rog. http://www.rigpix.com/icom/ice2820.htm
Ca sa nu mai supar pe nimeni cu prostiile mele va rog sa-mi spuneti daca stiti intre cat si cat trebuie sa ma uit la frecventa, nestiind care e frecventa plaja de produse e prea mare. care e diferenta intre ce se foloseste in Romania 25- 28 Mhz si canalele UHF, VHF sau cum le zice, pentru ca sunt foarte confuz in momentul de fata.Care e ste distanta unui wat putere in camp deschis?Si daca as aveu un amplificator care sa ridice puterea la 500 W din Brasov cam la ce distanta maxima as putea transmite?Care ar fi de exemplu cel mai indepartat oras care as putea sa il prind?Scuzati povestile mele lungi dar nestiind prea multe despre statii as vrea sa stiu cate ceva inainte sa cumpar una. Va multumesc pentru intelegere si timpul acordat 8 Dec 2009, 08:38: http://www.icom-france.com/files/7000-voiture.jpg asta as vrea sa o pun daca e compatibila cu frecventele din Romania si Europa.Astept pareri.Specificatii despre produs le puteti gasii aici. Sper sa imi dati vesti bune, ca sa fie compatibila cu frecventele folosite in Europa. http://www.icom-france.com/produit-ic-7000.php This post has been edited by buster1: 8 Dec 2009, 08:38 |
--------------------
reno
megane
2008
|
|
bozzo |
![]()
|
buster1, nu superi pe nimeni, doar te informezi si tu.
In primul rand in ce frecventa vrei sa folosesti tu statia, si cu cine vrei sa comunici? Daca vrei sa vb cu colegii din trafic iti trebuie o statie CB, care lucreaza in 27mhz, si in cazul asta ti-a raspuns MAIOR-77 la intrebarea cu ce sa-ti cumperi. In al doilea rand unde vrei sa folosesti statia? Daca o pui pe masina iti trb o antena de CB performanta, daca vrei sa folosesti toti 450W, iar acasa pe langa o alta antena buna iti trb si o sursa care sa poata tine statia si amplificatorul. Pentru legaturi din Brasov cu CB poti sa vb departe (in functie de propagare) cu cei din toata tara, sau din Europa, asta cu conditia sa aiba si ei scule performante. http://www.rigpix.com/icom/ice2820.htm lucreaza in VHF si UHF, pentru a o folosi iti trb sa ai indicativ si sa dai examen de radioamator. In VHF sunt multe repetoare si o frecventa foarte curata, asa ca poti vb pe ea in toata tara foarte bine. http://www.icom-france.com/files/7000-voiture.jpg e multi band si merge si in Cb si VHF si UHF. O sa fie cam scump modelul asta. Nu crezi ca ar fi mai ok sa incepi cu ceva mai ieftin si pe parcurs sa iti cumperi scule mai bune? Eu ti-as recomanda sa incepi cu un CB. CB e o frecventa libera deci nu-ti trb licenta. Totusi statia trb sa fie limitata la 4W, desi se pare ca nimeni nu prea verifica frecventa asta asa ca poti sa folosesti si 500W, ca nu prea deranjezi pe nimeni. (doar sa nu acoperi pe cineva, atunci o sa deranjezi) Frecventele din romania le gasesti pe site la Ancom http://www.anrcti.ro/DesktopDefault.aspx?tabid=2899 Cumpara-ti un Midland 220 cu o antena Sirio Turbo 5000 vezi cum merge si apoi cand mai ai bani iti iei si amplificator kl 500. Statia si antena te duc cam la 950-1000 de lei. Cu antena e posibil sa ai probleme ca are 2m si nu stiu unde naiba o sa o bagi la tine in renault, asta e o antena de camion pt autoturism ar fi bine sa iei una de 1.5m. Oricum tu decizi. Cand cauti o antena ea trb sa aiba Gain cat mai mare. Pt autoturism ar merge si un Sirio Turbo 3000 care are 1.7m. Dupa ce-ti cumperi statia si antena sa mergi cu antena la acordat, ele nu vin acordate din fabrica, si daca nu o acordezi risti sa arzi statia. |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
|
buster1 |
![]()
|
bozzo multumesc inca o data pentru ajutor. Statia vreau sa o folosesc atat in trafic cat si in outdor. Deci din start trebuie sa fie ceva performant. Nu vreau sa tot upgrade statiile de la o luna la alta.Daca iau ceva bun iau de la inceput.M-am hoatarat in urma raspunsului dat de tine( ca pot sa o folosesc si ca CB in romania) ramane modelul de la Icom si anume IC- 7000. Este in tradevar scump ,e 1299 euro cu TVA inclus dar stiu ca 5 -6 ani nu-mi mai trebuie altceva. Acum ramane de vazut daca o pot cumpara direct sau prin cineva care are licenta dupa cum spuneai si tu (bozzo).Pana una alta daca aveti si alte pareri nu ezitati sa le inpartasiti. Multumesc
|
--------------------
reno
megane
2008
|
|
-Scorpio- |
![]()
|
![]() membru jucator Group: Members Posts: 531 Joined: 8 September 05 From: SV ![]() |
vezi ca daca emiti inafara benzii CB e problema. in benzile de radioamatori sunt pasionatii care au licenta si nu prea sunt tolerati cei care nu vor sa se prezinte la examenul pt obtinerea licentei. iti fac reclamatie imediat si te localizeaza cu radiogoniometria. in plus daca vrei sa iesi din tara cu statia aia e problema. in austria de exemplu sunt filtre ce verifica camionagii daca au putere standard la statii, in cazul in care au statie mai musculoasa au bormasina si le-o gauresc pe loc. iti dai seama ca daca te prinde cu statie care emite in benzi in care n-ai licenta or sa fie ingaduitori. plus ca sunt multe frecvente cum sunt cele ale taximetristilor unde licenta se ia pe bani si iti dai seama ca dupa ce au platit sunt foarte incantati sa-i bruieze cineva. eu sunt de parere ca o statie CB pe masina si niste PMR-uri pt joaca sunt suficiente.
This post has been edited by -Scorpio-: 8 Dec 2009, 12:17 |
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
- SV-XX-XXX Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
|
|
buster1 |
![]()
|
scorpio iti dau perfecta dreptate si nici eu nu sunt adeptul si nu sustin actele de huliganism. Deci nu o sa bruiez pe nimeni ca e radioamator sau pe frecventa CB oricat as fi de tentat. Si din moment ce statia are si CB si celelalte benzi nu vad de ce mi-ar gaurio din moment ce eu raman pe frecventa CB. Nu ma intelegeti gresit nu fac pe desteptul dar eu vad asta , ceva cum a fost si cu antiradarele " sunt legale sa le cumperi dar nu sa le folosesti". Dar daca as avea o licenta de radioamator as mai avea probleme de genul " la austrieci"? Si cat e de complicat si cat ar costa o licenta de radioamator daca stie cineva. Si unde se fac sau elibereaza ele?
|
--------------------
reno
megane
2008
|
|
bozzo |
![]()
|
http://www.yo6kxp.org/index.html
Intra si ai toata documentatia pentru examenul de radioamator+regulament etc. Sesiunile de examen sunt in Aprilie si Octombrie, dar mai verifica pe Ancom ca se fac si sesiuni extraordinare. Si eu ma pregatesc sa dau in primavara. Daca austriecii te prind cu statie care emite in afara benzii de CB ti-au gaurit-o, daca are mai mult de 4W la fel. E ca si cum ai avea arma fara permis de portarma. Daca te-a prins te-a ars, nu poti sa-i spui, o am dar nu o folosesc. Fiecare tara are reglementarile ei privind radiocomunicatiile. E posibil ca daca ai la tine licenta de radioamator sa fie ok, insa nu stiu sigur. Si trebuie sa ai mare grija sa nu intrii pe frecventa cuiva, in special pe cele guvernamentale unde este interzis. De asta ti-am zis sa consulti tabelul frecventelor care e postat la Ancom. Acolo ai frecventele de radioamatori+restul frecventelor. |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
|
buster1 |
![]()
|
bozzo multumesc inca o data. Poi la fel de bine gaureste si una ieftina care are amlificator. Deci tot un fel de soarecele si pisica e. Mai bine dau examen si sunt legal pana in dinti. De intrat pe frecvente la guvern nu am de gand, nu sunt nebun.La austrieci daca nici cu licenta nu merge pasenta voi folosii prm urile.Am Icom de 6 W putere si cat stau pe drum sau pe partia de schi vor fi ok.
|
--------------------
reno
megane
2008
|
|
buzasparta |
![]()
|
@buster1: spor la zapada. eu trag speranta sa ninga si pe la noi sa trag si eu o tura ca imi ruginesc skiurile.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
233 SP 94 |
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
in curind , icepind de saptamina viitoare , va incepe de de vineri - sambata o racire destul de pronuntata si de durata , poate chiar dincolo de craciun , poate vedem si fulgii de zapada
![]() This post has been edited by bygy007: 9 Dec 2009, 01:06 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
lowdriver |
![]()
|
![]() greasechimp Group: Members Posts: 39 Joined: 4 November 09 ![]() |
Multumesc pentru urare, buzasparta.
Vad ca unii sunt de parere ca o antena lunga nu incape intr-o masina mica. Eu mi-am luat o antena de 203cm, pe care o pastrez sub forma de colac peste roata de rezerva. Este din otel foarte flexibil si isi revine singura la forma perfect dreapta. |
--------------------
Lada
1200s
1982 S
|
|
danutzug |
![]()
|
Junior cu barba Group: Members Posts: 8 Joined: 3 December 08 From: Bucuresti ![]() |
@lowdriver
Ce model de antena ai, cu tija asa de subtire? M-ar interesa si pe mine acest mod de impachetare si atunci o sa trec de la ML145 la ceva mai lung, dar sa fie la fel de flexibil. |
--------------------
Ford
Focus
2008 President Jackson 2
Sirio ML145 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 15:01 |