Retinere permis conducere, ... cu lag
![]() ![]() ![]() |
Retinere permis conducere, ... cu lag
ady77 |
![]()
|
||
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
||
--------------------
|||
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
OCEBE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
De rau:
1. Dac-ai semnat de primire a procesului verbal tu personal sau cineva care locuieste la aceeasi adresa cu tine (in speta mama ta) in fata legii proceul verbal e valabil si corect. 2. Daca nu predai permisul in cele 5 zile - in afara de cazuri de forta majora dovedite de acte - ti se prelungeste perioada de suspendare cu 30 de zile; totodata, daca politia are evidentele clare, daca esti surprins conducand dupa astea 5 zile risti mult. Oricum, pe perioada suspendarii trebuie sa dai testare; altminteri alte 30 de zile; testarea nu costa nimic si e relativ usoara. 3. Daca trimiti permisul prin posta pe adresa politiei, cele 5 zile se socotesc la data postei (n-am fost atent daca te mai inscrii in acest termen). 4. Trebuie sa-ti angajezi un avocat care sa te reprezinte mai departe in justitie (parerea mea) De bine: 5. Faptul ca ai platit amenda nu inseamna recunoasterea vinii!!!!!!! 6. Avocatul va intocmi si depune in numele tau plangere impotriva procesului verbal la judecatoria aferenta zonei in care ai comis-o. Atentie!!! plangerea trebuie depusa in cel mult 15 zile de la data primirii procesului verbal. 7. Cu hartia de la judecatorie cum c-ai depus plangere, avocatul iti ia de la politie permisul si ti-l trimite inapoi. 8. Avocatul te va reprezenta la proces; nu e nevoie ca si tu sa fii prezent; stiu avocatii sa intoarca in favoarea ta toate hartiile si literele legii asa ca 99% ca vei castiga procesul. - Nu inteleg insa ce valoare are raspunsul mamei tale (cine a condus?)atata timp cat tu esti proprietarul masinii? Dupa parerea mea, intocmirea procesului verbal pe baza raspunsului mamei tale e o tampenie dar si un motiv suficient in justitie de a se anula procesul-verbal ; - Chestia cu audientele si iertarea de la sefii politiei nu tine atata timp cat exista acel proces verbal asa ca n-are rost sa o iei pe calea asta. |
--------------------
dacia
1300 Am avut o DACIA 1300
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
2. au trecut mai bine de 2 saptamani de la primirea PV.
3. nu trimit nimic prin posta, astept ca aceasta varianta sa mi-o propuna ei. Le-am scris, au receptionat, astept raspunsul lor. 4. nu angajez niciun avocat, nu dau pe nimeni in judecata. Nu ma pricep si nici nu am timp de asa ceva. 6, 7, 8 - nu e cazul, vezi 4. - nu-s proprietarul masinii. Tata era proprietarul, prin mostenire a ajuns mama proprietarul, iar s-o trec pe numele meu n-am mai apucat. Mersi! |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai ce te mai agiti ma? Maica-ta plateste amenda si ei i se ia permisul. Eu zic s-o sfatuiesti s-o lase mai moale prin localitati.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
OCEBE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
|
--------------------
dacia
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(Ghidioneanu @ 29 Apr 2009, 05:53) 1. Daca a platit amenda , se cheama ca a recunoscut implicit fapta ! Degeaba avocati si contestatie ! Amenda o platesti independent de PV, nimeni de la judecatorie sau politie nu va avea habar daca tu ai platit sau nu respectiva amenda, si nici nu ii intereseaza. De aceea e mai bine sa o platesti, atunci cand nu esti 100% sigur ca vei castiga procesul. Si eu mi-am pierdut acum un an permisul pentru ca am fost prins cu 138 km/h pe digul dintre Galati si Braila (veiozareala, normal, ca nu merg niciodata asa fara detector), am platit imediat amenda, am pus chitanta la loc sigur, am facut contestatie, apoi certificat de grefa, mi-am recuperat permisul, s-a judecat procesul, am primit acasa in posta instiintare ca am pierdut (poze masluite, aceeasi viteza pe toate cadrele, primele cadre cu viteza zero lipseau de la dosar, doar pe ultima poza se vedea numarul de inmatriculare, in care aveam de fapt vreo 60, dar tot 138 scria acolo, in fine, eterna si fascinanta...nu mai conteaza), dupa vreo luna am primit alta instiintare cum ca sunt dator la fisc cu 450 de lei (platisem 225 in 48 de ore), m-am dus cu chitanta, cei de acolo m-au sters din lista datornicilor si asta a fost tot. Pana acum nu mi-a venit nici o instiintare acasa cum ca ar trebui sa-mi predau permisul, nici macar la posta, d-apai sa ma puna cineva sa semnez. Si daca ei nu m-au instiintat, nici eu nu m-am grabit sa-l predau, avandu-l pe taica-miu drept precedent in predatul permiselor. Mi s-a mai cerut odata permisul, drum bun, o zi buna, etc. This post has been edited by Laurentziu83: 29 Apr 2009, 17:10 |
--------------------
.
.
.
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
OCEBE, ai dreptate. O fi mama proprietara, da' n-are nicio treaba cu masina asta. Oricum, greseala mea.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
OCEBE |
![]()
|
in conditiile astea, mai devreme sau mai tarziu, de suspendare nu scapi; depinde de tine daca o faci mai scurta; testul e obligatoriu
@laurentziu: tie nu ti l-au cerut dar lui muttley da This post has been edited by OCEBE: 29 Apr 2009, 17:48 |
--------------------
dacia
|
|
Muttley |
![]()
|
E prima oara cand aud de testarea asta.
In ideea ca stii ce spui, pe mine cum si cand ar trebui sa ma informeze organele de ea? |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 29 Apr 2009, 17:47) Pai ce te mai agiti ma? Maica-ta plateste amenda si ei i se ia permisul. Eu zic s-o sfatuiesti s-o lase mai moale prin localitati. N-ai cui ma. Nu ai cui sa ii dai asemenea sfaturi. E genu de ignorant care baga talpi oricand poate. Nu i-ai vazut logica expusa cu cateva posturi mai sus? Adica CUM MAMA DRACU sa mearga el cu viteza legala (sau una apropiata de cea legala) cand drumu era liber. Daca cumva nu e in BTL ci intr-o masina de la Reno.....amplifica totul cu 10x. Va stoarce orice reuseste din amaratul ala de Logan primit. Genul lui de oameni nu se lecuiesc pana nu se urca pe un om si nu infunda puscaria sau nu se inglodeaza in datorii sa mituiasca tot ce apuca ca sa nu mai infunde puscaria. Si nici dupa o asemenea experienta nu poti fi sigur ca s-a tratat. Problema e viziunea acestor oameni despre reguli si rolul unora din ele. Degeaba se da el cerebral pe unele topicuri, ca tot un inconstient e si mari sanse sa ramana asa inca vreo 10 ani. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Muttley |
![]()
|
Atac la persuanaaaa, huoooooo
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(OCEBE @ 29 Apr 2009, 17:21) 1. Dac-ai semnat de primire a procesului verbal tu personal sau cineva care locuieste la aceeasi adresa cu tine (in speta mama ta) in fata legii proceul verbal e valabil si corect. Daca ai semnat de primire ai semnat de luare la cunostinta, nu de legalitatea procesului verbal, ca altfel ar fi limitat dreptul de a apela la instanta daca semnarea procesului verbal confera acetuia legalitate si corectitudine. Mai erau un politist de scrisese pe PV ca a dat amenda ca e prost de bubuie contravenientul si alte d-astea. Sa nu se inteleaga ca de a semnat "contravenientul" un asa PV inseamna ca PV-ul e legal si corect... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Ar trebui scris mare undeva pe forum : "Semnarea procesului verbal nu este echivalenta cu recunoasterea faptei" si "Plata amenzii nu duce la pierderea dreptului de a face contestatie"
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
giany911 |
![]()
|
![]() Aproape util Group: Members Posts: 143 Joined: 7 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu am inteles ca PV-ul ala trebuie sa fie extrem de corect. Am auzit, bine acum cat de adevarat e nu stiu, era un nene care a facut contestatie la o amenda si a castigat pe motiv ca a scris politistul alea si nu aleea, deci cum e?
|
--------------------
Dacia
Berlina
2000 Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna. |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(driverx @ 29 Apr 2009, 19:30) N-ai cui ma. Nu ai cui sa ii dai asemenea sfaturi. E genu de ignorant care baga talpi oricand poate. Nu i-ai vazut logica expusa cu cateva posturi mai sus? Adica CUM MAMA DRACU sa mearga el cu viteza legala (sau una apropiata de cea legala) cand drumu era liber. Daca cumva nu e in BTL ci intr-o masina de la Reno.....amplifica totul cu 10x. Va stoarce orice reuseste din amaratul ala de Logan primit. Genul lui de oameni nu se lecuiesc pana nu se urca pe un om si nu infunda puscaria sau nu se inglodeaza in datorii sa mituiasca tot ce apuca ca sa nu mai infunde puscaria. Si nici dupa o asemenea experienta nu poti fi sigur ca s-a tratat. Problema e viziunea acestor oameni despre reguli si rolul unora din ele. Degeaba se da el cerebral pe unele topicuri, ca tot un inconstient e si mari sanse sa ramana asa inca vreo 10 ani. You made my day !!! ![]() ![]() Tine-o tot asa. This post has been edited by Laurentziu83: 29 Apr 2009, 19:59 |
--------------------
.
.
.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(driverx @ 29 Apr 2009, 19:30) N-ai cui ma. Nu ai cui sa ii dai asemenea sfaturi. E genu de ignorant care baga talpi oricand poate. Nu i-ai vazut logica expusa cu cateva posturi mai sus? Adica CUM MAMA DRACU sa mearga el cu viteza legala (sau una apropiata de cea legala) cand drumu era liber. Daca cumva nu e in BTL ci intr-o masina de la Reno.....amplifica totul cu 10x. Va stoarce orice reuseste din amaratul ala de Logan primit. Genul lui de oameni nu se lecuiesc pana nu se urca pe un om si nu infunda puscaria sau nu se inglodeaza in datorii sa mituiasca tot ce apuca ca sa nu mai infunde puscaria. Si nici dupa o asemenea experienta nu poti fi sigur ca s-a tratat. Problema e viziunea acestor oameni despre reguli si rolul unora din ele. Degeaba se da el cerebral pe unele topicuri, ca tot un inconstient e si mari sanse sa ramana asa inca vreo 10 ani. Am mers cu el in masina... e f prudent si o calca destul de rar. As fi curios de reactia ta daca ai merge cu mine... si acum sunt in perioada blazata ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ahahaaaa, Visule, zi rpd daca ai ghidon la bicla, sa stiu daca vin sau nu in Herastrau !
|
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Tu chiar crezi ca daca a bagat jde milioane in rabla aia, se simte vreo diferenta?
I-am zis sa-l fac o tura pe mobra, sa vada si el ce inseamna acceleratie, dar m-a refuzat. Am volan la bicla ![]() argoane, ma banuiesti de ceva? |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
denisCT |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 30 May 04 From: Constanta ![]() |
Ce se intampla daca intr-un caz asemanator persoana care condusese vehiculul la data aceea a decedat intre timp?
|
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(vis-a-vis @ 29 Apr 2009, 22:58) Io nu. El da. Tot rad de el ca a bagat zeci de meleoane intr-un motor sa il plimbe in portbagaj. Si asta n-ar fi cea mai mare problema. Dar nici macar nu e legat la puntea spate. This post has been edited by driverx: 29 Apr 2009, 22:12 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(denisCT @ 29 Apr 2009, 22:59) Ce se intampla daca intr-un caz asemanator persoana care condusese vehiculul la data aceea a decedat intre timp? Dupa ultimele actiuni ale Militiei Romane, e posibil sa-i deschida dosar penal, acuzandu-l ca se sustrage urmaririi. This post has been edited by Victoras2001: 30 Apr 2009, 14:56 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
OCEBE |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 29 Apr 2009, 18:47) Daca ai semnat de primire ai semnat de luare la cunostinta, nu de legalitatea procesului verbal, ca altfel ar fi limitat dreptul de a apela la instanta daca semnarea procesului verbal confera acetuia legalitate si corectitudine. .................................................................................................................. Sa nu se inteleaga ca de a semnat "contravenientul" un asa PV inseamna ca PV-ul e legal si corect... Pentru ca nu-s de specialitate, e foarte posibil sa nu ma fi exprimat prea corect. Ideea era ca, spre deosebire de penal, in civil, pana nu reusesti sa-ti demonstrezi nevinovatia sau sa demonstrezi incorectitudinea intocmirii procesului verbal in instanta, acel proces verbal este considerat corect si legal din momentul in care ai luat la cunostinta de el, indiferent daca agentul constatator a scris in el numai tampenii. Altfel spus, aici lucreaza prezumtia de vinovatie. Daca gresesc, corecteaza-ma ca sa nu ramana pe aici vreo idee eronata. @muttley: ART. 106 din Ordonanta 195/2002 (1) Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, dupa cum urmeaza: a) cand permisul de conducere i-a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; ![]() ]c) cand a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conform art. 104. (2) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeste cu 30 de zile, daca titularul permisului de conducere nu promoveaza testul de cunoastere a regulilor de circulatie, in situatiile prevazute la alin. (1) lit. a) si ![]() Art. 219. din Regulamentul de aplicare a Ordonantei (1) Restituirea permisului de conducere se dispune de către șeful serviciului poliției rutiere care îl are în evidență, la cererea titularului, în următoarele cazuri: a) la expirarea termenului de suspendare, când sancțiunea a fost aplicată pentru cumul de puncte; ![]() c) în baza certificatului medico-legal prin care se confirmă că afecțiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inaptă medical au încetat. (2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către șeful serviciului poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluției sau, după caz, a ordonanței procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală sau încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătorești rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenției a fost anulat sau ca urmare a încetării măsurii de siguranță prevăzute la art.112 lit.c) din Codul penal, republicat, cu modificările și completările ulterioare; (3) Verificarea cunoașterii regulilor de circulație de către contravenient se efectuează de către serviciul poliției rutiere care îl are în evidență, în cazul în care sancțiunea a fost aplicată ca urmare a săvârșirii unei contravenții pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz a fost majorată cu 30 de zile. (4) Verificarea cunoașterii regulilor de circulație constă în completarea unui test grilă, ce conține 15 întrebări din legislația rutieră. Este declarat „promovat” persoana care a formulat răspunsul corect la cel puțin 13 întrebări. (5) Contravenientul este obligat să susțină examenul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, în perioada executării sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, în zilele stabilite, săptămânal, la nivelul serviciului poliției rutiere. This post has been edited by OCEBE: 30 Apr 2009, 09:19 |
--------------------
dacia
|
|
Muttley |
![]()
|
Mersi
Adica la vara, fara permis fiind, ma duc la sectia de politie ce "ma are in evidenta" ca sa dau examen. Adica iau autobuzul de la Pitesti la Piatra Neamt. Si asta numai in timpul saptamanii. Fain ![]() This post has been edited by Muttley: 30 Apr 2009, 11:41 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca-ti faci mutatie temporara la pitesti, dai la pitesti...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.470 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Eh... poti sa faci si autostopul. Si cu autobuzul e fain... cunosti oameni noi
![]() Cu flotant n-ai sanse sa dai examen in judetul de resedinta? Intreb, nu dau cu paru' Nush in cazul tau cat de obligatoriu e examenul ala nenorocit. Eu am stat pe tusa pentru neacordare prioritate dreapta ( prea lunga povestea pana explic cum nu-s vinovat ![]() Avand permisul suspendat o luna inca o data pe la inceputul lui 2008 prin tara lui Argon, n-am putut beneficia de reducerea la o luna. Dupa care am primit acasa foaie ca daca dau examen si trec, suspendarea era de 2 luni, daca nu, se prelungeste cu o luna. Dupa trei luni mi-am recuperat pur si simplu carnetul. La tine, oricum te-au dat peste cap daca ti-l iau cand te intorci ... |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Muttley |
![]()
|
QUOTE(Muttley @ 29 Apr 2009, 17:55) E prima oara cand aud de testarea asta. In ideea ca stii ce spui, pe mine cum si cand ar trebui sa ma informeze organele de ea? Sa-nteleg din spusele lui bucatzel ca-mi vine acasa invitatie parfumata la examen? Bai manca-le-as caschetele, da' a-mi declara adresa de yahuu la organele de politie s-o putea? Ca m-au zapacit astia cu scrisorile... Parca-s fufe proaste de-mi scriu din parnaie. Sau invers... ![]() This post has been edited by Muttley: 30 Apr 2009, 13:36 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.470 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Mie mi-a venit cam la vreo 2-3 saptamani dupa ce a expirat dovada aia de 15 zile. Dar no, la mine procesul asta s-a desfasurat pe calea normala. Accident->Politia rutiera->"Permisul il recuperati peste trei luni" Ca m-o si naucit caschetul ala la faza asta, de am intrebat un instructor auto in ce drac de balta sunt de fapt.
La faze de genul asta sunt in aceeasi galeata cu tine. Actele mele is inca pe Sibiu, dar eu locuiesc in Timisoara. La un moment dat aveam flotant, dar cum ala trebuie refacut anual, l-am lasat in coada de peste. Eu nu m-am deranjat sa dau examenul ala de scurtare cu o luna, ca era prea mare bataia de cap de logistica la reparatul masinii in timp util. Ni' macar acu' nu-i gata ![]() Nu merge inregistrata adresa de yahoo, ca i-ar da toti report as spam ![]() ![]() Sincer, din cum vad eu problema, solutiile tale sunt fie contesti pv-ul si mergi din dovada in dovada pana poti sa renunti la permis, fie iti cauti o pila. Ca sa te astepti la intelegere de la ei, e ca si cum te-ai apuca de pescuit cu bata de baseball. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd May 2025 - 06:20 |