DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> La semafor pe linia de tramvai, Coloana

DannyY
post 8 May 2009, 13:30
Post #91

Marele plictisit

Group: Members

QUOTE(klaus @ 8 May 2009, 12:47)
blink.gif
Cred ca dexul zice altceva, dar evident, cand nu ne avantajeaza nu citam din dex...

Parerea mea: mai bine te-ai rezuma la opinii privind laminarea tevilor. La astea cu legea, in ciuda experientei extinse pe care sutii ca o ai, nu le ai.
*

Fratzioru' klaus, iar esti pe langa....subiect.
Dar e bine ca ai luat dexu' ...vad ca ai inceput sa si cauti prin el ... bravo!

Hai, uite, ca sa nu te mai agiti... si sa intelegi si tu ce am vrut sa spun, am sa explic cu mai multe cuvinte:

In contextul de fata, nu luam definitia din DEX, ci, ca sa prescurtam, consideram ca "Greseala=incalcarea fara intentie a unei prevederi legale".

Asta ca sa nu ne punem contre pe urma ca a fost, ca n-a fost, ca unu' a incalcat legea, ca celalalt nu, etc.

Parerea ta...este parerea ta si cam atat. Pentru ca:

1. Cu "laminarea tevilor" m-ai pierdut pe drum... cred ca ai vrut sa postezi pe alt forum blink.gif

2. Unde ai vazut tu ca am zis eu ca am experienta bogata cu legea...nu stiu. Si cred ca-mi va fi greu sa aflu. Sau ai confundat 14 ani de sofat cu "experienta cu legea"?

Hai drum bun pe DN1 - ai grija ca pe acolo traficu' se cam blocheaza... Pune OUG si DEX in masina sa ai pe drum wink.gif

Danny

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 8 May 2009, 17:31
Post #92

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Ai si un exemplu de incalcare fara intentie a unei prevederi de circulatie?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
DannyY
post 8 May 2009, 18:14
Post #93

Marele plictisit

faci ore suplimentare în weekend ?
Eu nu...

tocmai vreau să plec la munte, în 10 minute plec, păzea smile.gif

Danny

--------------------
+
Andy_ACS
post 8 May 2009, 18:15
Post #94

Yes, I'm not!

From: Craiova

Distractie placuta smile.gif
ai grija cu te incadrezi pe la liniile de tramvai ca e periculos wink.gif

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
andu911
post 8 May 2009, 20:53
Post #95

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

QUOTE(DannyY @ 8 May 2009, 18:14)
faci ore suplimentare în weekend ?
Eu nu...

tocmai vreau să plec la munte, în 10 minute plec,  păzea smile.gif

Danny
*

Esti offtopic, deschide alt topic pentru ce problema ai.
Multumesc.

--------------------
- - -
+
bendix
post 12 May 2009, 10:51
Post #96

Membru autentic

From: Timisoara.RO

QUOTE(klaus @ 7 May 2009, 19:25)

Obligatia mea e de asigurare fata de ce merge legal, nu si fata de ce merge ilegal.
Si deciziile politistilor nu sunt intotdeauna cele corecte si imuabile.
*

Excelenta afirmatia ! Mi-a placut foarte mult ! Daca s-ar aplica legea corect, i-as vedea eu pe cei care se baga te miri pe unde !
Si posturile de genul " la semafor pe linia de tramvai" ar merge direct la Sectiunea Asigurari: " M-a lovit tramvaiul la semafor pe linia de tramvai. Masina mea este praf, dar nu asta e problema. Trebuie sa revopsesc fata tramvaiului si sa despagubesc 12 calatori care s-au zgariat in timpul coliziunii. Ce ma fac ?! CASCO acopera astfel de cheltuieli ?"

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
DannyY
post 12 May 2009, 11:22
Post #97

Marele plictisit

QUOTE(klaus @ 7 May 2009, 19:25)
Obligatia mea e de asigurare fata de ce merge legal, nu si fata de ce merge ilegal.
Si deciziile politistilor nu sunt intotdeauna cele corecte si imuabile. Poate au si ei un interes, poate atata ii duce capul, poate le face bine sa dea mai multe amenzi etc.
*

Ar trebui sa ai dreptate. Dar e una dintre situatiile in care s-ar putea sa nu mai conteze (daca ala are ARO cu bull-bar, iar tu esti in Peugeot 206, nu mai conteaza). Dupa legea de acum, e culpa comuna, a ta e mai mare. Dar eu ti-as da dreptate tie.

QUOTE(klaus @ 8 May 2009, 17:31)
Ai si un exemplu de incalcare fara intentie a unei prevederi de circulatie?
*

Cel de mai sus, conform legii actuale: nu cred ca intentionezi sa te accidentezi. Daca incalci regula, o incalci 'din culpa', nu 'premeditat'. E o greseala.
Si al meu (din topicul celalalt): n-am dat prioritate desi nu am intentionat sa nu dau prioritate. A fost o greseala.

Mai sunt multe si stii foarte bine lucrul asta. Cine greseste, invata. Cine face chestii din astea in mod intentionat, in cel mai bun caz devine bizon. In cel mai rau...moare si-i omoara si pe altii.

As prefera sa renuntam la sofisme de genul 'esti obligat sa cunosti legea si sa o respecti, daca ai incalcat-o inseamna ca ai vrut sa o incalci, pentru ca stiai ca nu ai voie'.

QUOTE(andu911 @ 8 May 2009, 20:53)
Esti offtopic, deschide alt topic pentru ce problema ai.
Multumesc.
*

Sorry, am vrut sa-l anunt pe klaus ca nu voi continua in weekend.
Scuzele de rigoare.

Danny

This post has been edited by DannyY: 12 May 2009, 12:01

--------------------
+
bendix
post 12 May 2009, 13:54
Post #98

Membru autentic

From: Timisoara.RO

A venit weekend-ul ? biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
Duyu
post 12 May 2009, 18:54
Post #99

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

QUOTE(klaus @ 7 May 2009, 20:25)
In ce priveste lovitura lu unul care merge pe banda de autobuz, acea banda fiind INTERZISA autovehiculelor, e ca si cum il lovesti pe unul tu mergand pe sens unic si el venind pe contrasens si tot tu esti de vina ca nu te-ai dat la o parte sau mai stiu eu ce.
Eu as face contestatie la asa ceva, pentru ca m-am asigurat ca de pe banda respectiva, exclusiva pentru autobuz, nu vine nici un autobuz.
*

Ai foarte mare dreptate in cele afirmate, dar ti-ar conveni sa stai mereu cu masina in service doar ca sa "educi" cativa soferi care nu respecta lucrurile de genul acesta? sad.gif Parerea mea este ca cel mai bine eviti, ca sa nu ai mai tarziu batai de cap cu toti soferii care nu stiu sau nu vor sa respecte anumite reguli de circulatie.

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
klaus
post 12 May 2009, 20:29
Post #100

步步

As fi si eu curios cand m-am plans pe aici ca stau cu masina prin service. Sau ca as fi pieton.
Legea e bine sa o stii mai ales in caz de Doamne fereste, sa stii ce sa declari, sa stii ce atitudine sa ai sa nu te faca toti smecherii si dupa aia sa ajungi sa te plangi pe forumuri ca ce te-a abuzat politia, ca ce fraier ai fost, ca ce mila te-a palit si alalalt ti-atras o teapa de 3 metri sau ca ai luat o amenda si nu stii de ce sau alte din categorie. Si sa nu te faca toti agaricii de se dau cunoscatori si cand le arati legea incep cu circulatia dupa bunul simt si alte prostii si care nu inteleg notiunea de atribut subiectiv al omului, asa cum este bunul simt.
A sti legea nu inseamna ca sa stai ca dobitocul in calea glontului ca esti linistit ca ala o sa intre la parnaie pentru omor. Inainte de lege omul are si niste instincte de conservare si autoaparare, niste experiente anterioare ce pot indica modul optim de actiune in anumite instante (care nu inseamna neaparat urmarea stricta a legii)
E mai clar acum sau trebuie sa fac si niste desene?

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
DannyY
post 12 May 2009, 20:47
Post #101

Marele plictisit

@klaus
' nu înseamnă neapărat urmarea stricta a legilor...'

QED

Mulțam fain.

Ps. Alea dinainte de lege de le-ai enumerat tu se numesc simplu: bun simt

Deci...ce e mai înainte de lege?

Lăsând la o parte zanele și fetii frumoși...a fost o pledoarie convingătoare...

Danny

--------------------
+
klaus
post 12 May 2009, 21:02
Post #102

步步

Si râgâitul la cinematograf e bun simt pentru unii, dar nu si pentru altii.
Insa normele de comportament intern scrise pe pereti sunt pentru toti la fel.

--------------------
+
DonnieBrasco
post 26 Jun 2009, 21:55
Post #103

Membru incepator

Buna seara. Va rog mult sa ma ajutati cu o informatie: cum pot gasi in monitorul oficial modificarea la ROUG 195 Art. 103 . Solicit aceasta informatie, deoarece astazi am fost tamponat de o masina de ... culmea - politie, care venea in mare viteza pe linia de tramvai - ar fi fost banda a IV-a . Bineinteles ca mi-au luat permisul, dar contest acest lucru si vreau sa merg cat mai pregatit la proces. Va multumesc.

--------------------
Renault Twingo 2002 1.2 55 CP - B-85-EZA
+
Madriann
post 26 Jun 2009, 22:08
Post #104

Membru autentic

From: Tunisia

http://bpr.b.politiaromana.ro/Index.htm

Art. 103. – Pe drumul public cu cel mult doua benzi pe sens si cu o a treia banda pe care este amplasata linia tramvaiului lânga axul drumului, conducatorii de vehicule pot folosi aceasta banda, cu obligatia sa lase libera calea tramvaiului, la apropierea acestuia.

Nu ma prind...cu ce va ajuta articolul asta?

This post has been edited by Madriann: 26 Jun 2009, 22:09

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
klaus
post 26 Jun 2009, 22:09
Post #105

步步

Art. 103 din regulament nu a fost modificat deloc pana acum, deci nu ai ce modificari sa gasesti la el.

--------------------
+
DonnieBrasco
post 27 Jun 2009, 13:53
Post #106

Membru incepator

Super... Multumesc mult Madriann - argumentul pe care il caut este chiar in enuntul legii. Astfel dupa cum spune "cu cel mult doua benzi pe sens", iar acolo erau trei benzi si cu linia de tramvai patru ! Se pare ca ieri mi-a fost intunecata privirea de nervi, dar inca odata multumesc !

--------------------
+
DannyY
post 29 Jun 2009, 10:33
Post #107

Marele plictisit

QUOTE(DonnieBrasco @ 26 Jun 2009, 22:55)
Bineinteles ca mi-au luat permisul, dar contest acest lucru si vreau sa merg cat mai pregatit la proces.
*

Care a fost motivul scris pe PV pentru retinerea permisului?
Daca ei mergeau pe linia de tramvai si te-au tamponat, insemna ca si tu erai tot pe linia de tramvai? Sau au virat dreapta si te-au acrosat? Sau ai virat tu la stanga?

Argumentul pe care vrei sa-l folosesti tu pare sa se refere la masina politiei (ea era pe linia de tramvai), dar daca oamenii erau in misiune regulamentar - cu semnale luminoase si sonore in functiune si tu te-ai pus in fata lor, e neacordare de prioritate, accident, 60 zile suspendare permis.
Ce anume contesti?

--------------------
+
DonnieBrasco
post 29 Jun 2009, 18:07
Post #108

Membru incepator

Salut. Contest urmaotarele :

1. am fost sanctionat cnf. Art.135 litera f din OUG 195/2002 si sanctionata de art. 101/3 lit. a din OUG 195/2002 - neacordare de prioritate si suspendarea permisului pt. 90 zile si 180 Ron amenda - dar eu consider ca nu am savarsit fapta mentionata in PV, deoarece in momentul accidentului automobilul condus de mine se afla deja pe un drum public pe banda a III-a de mers, iar conducatorul autoturismului cu numar de inmatriculare ...... circula, conform Art.103 din HG 1391/2006, neregulamentar pe linia tramvaiului ( a IV -a banda de mers);
2. in Procesul Verbal de Contraventie a fost specificat faptul ca am provocat coliziunea iesind din parcare, aspect total neconform cu realitatea, deoarece in momentul accidentului autoturismul condus de mine se aflam pe banda a III-a de mers ;
3. Agentul constatator nu a luat in considerare si declaratia mea la intocmirea PV ;
4. Marturia mincinoasa a conducatorului celuilalt autovehicul (care m-a tamponat) - a declarat ca se afla pe banda a II-a de mers si ca eu ieseam de pe o strada cu "cedeaza trecerea" in declaratie. Am 2 martori care imi confirma spusele si il demonteaza pe acel "nimic" care din pacate isi i-a salariul din taxele mele si nu are bunul simt sa-si recunoasca vina ;
5. Modul in care s-a efectuat proba cu alccotest - "suflati de la un metru usor ca intr-o lumanare !!!!! " Cum plm... unde ai mai auzit asa ceva ?? Probabil ca, colegului sau i s-a parut putin suspect ca ala era rosu tot si a zis ca daca ii i-a partea sa mearga pana la capat !
6. nu a adus masina la sectia de politie pentru a se face constatarea, constatarea la masina lui a facut un coleg de la "Comunitara" pe o fita si s-a semnata Ag. fara nume ..... Astfel nu am putut cere expertiza tehnica a masinii ca sa dovedesc si ca circula cu viteza excesiv de mare ;
Si in incheiere : Consider ca nu s-ar fii ajuns la situatia mai sus prezentata daca conducatorul autovehiculului cu numar de inmatriculare .... respecta Art.103 din HG 1391/2006 si totodata daca agentul constatator lua in considerare si declaratia mea.
Bineinteles ca mai completez plangerea si cu In Drept : Art.103 din HG 1391/2006 si cu In probatiune : Martori... E cam nasola, nu ?!
Nu ma intelege gresit, dar putea sa-mi dea amenda si 1000 Ron ca o plateam si nu faceam gura, dar permisul pentru mine insemna o paine, iar nedreptatea ...... pentru multi reprezinta o sursa de paine.
Oricum astazi am depus dosarul cu toate cele mai sus mentionate si in septembrie am prima infatisare. Pana atunci .... drum intins si concedii placuta tuturor !

29 Jun 2009, 19:11:
.... scuze, "consider important de specificat faptul ca autoturismul cu numar de inmatriculare ...., fiind proprietate a Politiei Locale Bucuresti, nu avea puse in functiune semnalele luminoase si nici acustice inaintea momentului accidentului, nici in momentul accidentului si nici dupa momentul accidentului. " am dat si citatul din Declaratia de la politie si Plangerea de la Judecatorie.

This post has been edited by DonnieBrasco: 29 Jun 2009, 18:11

--------------------
+
DannyY
post 29 Jun 2009, 19:02
Post #109

Marele plictisit

Wow.
Iti doresc ca martorii tai sa se prezinte la proces si sa-ti sustina pozitia, mai ales ca ea este diametral opusa variantei politailor.

Eu unul n-am intalnit asa ceva si sper sa nici nu intalnesc de acum incolo.
Succes si poate ne spui si noua cum a decurs totul, dupa ce se termina.

Totusi...la pct. 5... din cate stiu, aparatul alcooltest trebuie supus la o anumita presiune, o perioada de cateva secunde, fara intrerupere ca sa inregistreze ceva. Stiu asta pentru ca am suflat de cateva ori (noroc ca a iesit 0.00 wink.gif ), iar daca intrerupi fluxul de aer instrumentul incepe sa dea beep-uri si repeti operatiunea.

Cum a reusit sa masoare concentratia daca ala a suflat de la 1 metru (sau 10 centimetri)??? Daca e cum spui tu, e fals in acte, dar nu stiu cum ai putea sa demonstrezi asta, cand ei au dovada scrisa.
Acum...daca or fi metode de pacalit aparatul, pe alea nu le stiu.

--------------------
+
klaus
post 29 Jun 2009, 21:59
Post #110

步步

Lasand la o parte sfatul meu sa vorbesti cu un avocat, ca treaba nu e chiar asa usoara, as intreba: poze (cu telefonul) de la locul accidentului cu masinile accidentate nu ai facut?

--------------------
+
Marian66
post 30 Jun 2009, 19:08
Post #111

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

QUOTE(klaus @ 29 Jun 2009, 22:59)
Lasand la o parte sfatul meu sa vorbesti cu un avocat, ca treaba nu e chiar asa usoara, as intreba: poze (cu telefonul) de la locul accidentului cu masinile accidentate nu ai facut?
*

TREBUIE sa faci niste stickere pe care sa si le lipeasca toti pe bord, sau chiar pe parbriz, pe la retrovizoare: "Te-ai "pupat"? FA POZE!"
deci de fiecare data cand aud pe cineva ca a facut un accident, imi vine in minte numele "klaus" smile.gif)

toate problemele cu accidentele se intampla din cauza temperamentului unora, care parca intra in fivrilatzii in situatii dinastea, in loc sa accepte situatia (de ex., masina e praf) si sa vada cum o dreg

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
Madriann
post 30 Jun 2009, 21:23
Post #112

Membru autentic

Hmmmmm...depinde intradevar, de prezenta de spirit, dar uneori o poza simpla poate fi gramul ala care inclina balanta in favoarea ta. S-ar putea sa nu fie suficient sa ai....martori wink.gif.
Plus ca as atrage un "pic" atentia asupra unui lucru marunt, dar care nesustinut de probe certe, ar putea crea ceva probleme:
"4. Marturia mincinoasa a conducatorului celuilalt autovehicul (care m-a tamponat)".
Sper ca poti dovedi asta.

--------------------
+
Avani
post 1 Jul 2009, 10:29
Post #113

Membru autentic

From: Capitala gri

@DonnieBrasco: cum s-a intamplat mai exact ?.. un desen ceva. Am inteles ca tu te aflai pe banda a III-a, iar cel cu masina de politie se deplasa pe linia de tramvai (cum spui tu, banda a IV-a). Acesta a incercat sa-ti taie fata... si te-a lovit ?!.. sau ai incercat tu sa faci stanga si a intrat ala in tine..

Incearca sa explici putin cum v-ati lovit.

Faza cu suflatul de la distanta in alcooltest, mi s-a intamplat si mie. Am suflat amandoi conducatorii de la cca 50 cm, dupa care politistul ne-a pus sa trecem in declaratii ca aveam o alcoolemie de 0.00 la mie. Adica.. suflarea aia.. e .. cat se poate de superficiala.

--------------------
. . .
Think forward !
+
Marian66
post 1 Jul 2009, 17:53
Post #114

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

mi se pare, poate gresesc, ca aparatul pe care il au politistii de la accidente usoare e altfel decat cel pe care il au echipajele de pe teren. pt ca si pe mine cand m-a oprit la filtru m-a pus sa suflu cu ala in gura aproape (max. 2 cm) , iar pe un prieten cand am fost cu el la accidente usoare l-a pus sa sufle de la distanta, si arata altfel aparatul

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
DonnieBrasco
post 3 Jul 2009, 18:55
Post #115

Membru incepator

Salutare.

DannyY - martorii sunt trecuti in dosar si vor primii citatii. Mai mult imi sustin cauza si se vor prezenta.

klaus - nu-mi trebuie, obligatoriu, un avocat. Ma pot prezenta si singur, iar pozele si inregistrariile video nu pot fii probe in nici un dosar, deoarece sunt foarte simplu de "falsificat". Din cate stiu din acest motiv nu sunt luate in considerare in nici un proces. In momentul acela nu mi-a trecut deloc prin cap sa fac si poze.... totusi, e vorba de o fractiune de secunda si pe urma am scos masinile de pe carosabil ca ne umpleam de claxoane si injuraturi - o chestie tipic bucuresteana : "De ce sa ajut cand pot sa-mi bag..." !!!

Marian66 - scuze, tu poate nu-ti castigi banii si din sofat. E usor sa te resemnezi si sa accepti situatia, dar nu si cand e vorba de masina firmei...cariera... e putin cam greu sa cedezi.

Madriann - e simplu. In instanta se vor prezenta ambele declaratii de dupa accident. Declaratia mea si a celuilalt, iar pe declaratia lui scrie clar ca circula regulamentar pe banda a II-a de mers - e scrisa si semnata cu mana lui. Iar martorii o sa spuna adevarul, iar daca se da castig de cauza apare concluzia - declaratie mincinoasa.

Avani - pe Bdv. Marasesti dinspre parcul Carol pana in intersectia cu Bdv. Cantemir. Mai exact pana in refugiul statiei de tramvai.

Un amanunt important pe care consider ca va trebuii sa il luati in seama. Eu la acest proces nu ma bazez numai pe martori, poate doar 30%, ci pe lege.... El pe ce se bazeaza ? pe un PV de contraventie pe care eu il contest ?! Ce martori au sa-i dovedeasca spusele ?! Pe PV de contraventie nu a fost trecut nici un martor si mai mult - eu nu ma judec cu celalalt conducator ci cu B.P.Rutiere. Stiu ca politia trebuie sa treaca martor doar la momentul intocmirii PV si nu dupa. Adica nu se pot folosi de aceasta arma. Mai mult, pe cine sa aduca martor ?!? pe colegii de la politie !? smile.gif) nici nu au voie sa figureze ca martori, nu ii i-a in seama.
Nu spun ca este un proces usor de castigat si nu imi pun mare baza in el. Tocmai de aceea nu ma implic in totalitate, adica sa-mi iau si avocat pentru ca nu cred ca imi permit si cu acei bani as putea face cu totul altceva, si imi va fi mai usor sa trec peste etapa in care, sa spunem, n-as castiga.
Sa vedem ce va fii... si va multumesc din suflet pentru sustinere !

PS : ajutati-ma cu un raspuns,pls. De ce nu a recunoscut ala ca mergea pe linia de tramvai ? De ce a trebuit sa se sfatuiasca 3 ore, de la momentul accidentului pana am ajuns la sectia de politie, cu colegii lui de la politie ?!

--------------------
+
caktuss
post 3 Jul 2009, 21:42
Post #116

Membru autentic

From: Iasi

ia-ti totusi un avocat, n-o sa-ti ia pielea pe pe tine, si iti maresti sansele de castig. de aia au facut o facultate si-si rup curu` prin tribunale... ca se descurca altfel pe acolo decat un cetatean care n-are treaba cu sistemul de justite de la noi wink.gif

la ps-u tau e doar un raspuns: pentru ca e un bulangiu nenorocit, un neam de traista, 4 clase coate-goale ca toti colegii lui... militian cinstit care sa-si recunoasca greseala vrei tu in rromanika...

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16v 05-2005 - numar cu gaura
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
andu911
post 10 Jul 2009, 18:50
Post #117

Membru autentic

Un prieten a ramas fara permis acum cateva zile, exact acolo pe Vacaresti, pentru "depasirea coloanei", desi nu s-a bagat in fata nimanui, ci a mers pe linia de tramvai.

Ma, sa ma ierte Dumnezeu, dar eu n-o inteleg pe-asta cu suspendarea permisului pentru ca ai mers pe linia de tramvai.
In mintea mea contraventiile sunt de la cele mai slabe, la cele mai aspre, in functie de gravitate. Gravitatea o vad in functie de punerea in pericol a participantilor la trafic.
Ce e grav ca ala a mers pe linia de tramvai, intr-o coloana de masini ?

Probabil se gandesc ca cei care "depasesc coloane" sunt in mare parte soferii indisciplinati. Si ca sa-i sanctioneze mai usor cu luarea permisului, stau la panda pe linia de tramvai.

Ca din punctul meu de vedere, depasirea coloanei la semafor pe linia de tramvai este exact ca si cand ai avea 3 benzi de mers inainte si 1 banda de stanga, iar tu te bagi pe banda stanga ca sa o iei inaintea "fraierilor" care asteapta sa se puna verde pt inainte. Doua lucruri aproape identice, dar sanctionate diferit.

This post has been edited by andu911: 10 Jul 2009, 18:51

--------------------
- - -
+
Madriann
post 10 Jul 2009, 19:47
Post #118

Membru autentic

Legat de gravitatea faptei, ar putea sa se foloseasca de prevederile OG2/2001, in incercarea de a-l convinge pe judecator ca avea o motivatie serioasa sa savarseasca acel lucru (ex. urgenta, spital, incendiu, inundatie) si ca prin fapta sa, nu a pus in pericol pe nimeni:
Art. 5. - (1) Sanctiunile contraventionale sunt principale si complementare.
(6) Sanctiunile complementare se aplica in functie de natura si de gravitatea faptei.*

De asemenea, art. 7:
Art. 7. - (1) Avertismentul consta in atentionarea verbala sau scrisa a contravenientului asupra pericolului social al faptei savarsite, insotita de recomandarea de a respecta dispozitiile legale.
(2) Avertismentul se aplica in cazul in care fapta este de gravitate redusa.
(3) Avertismentul se poate aplica si in cazul in care actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiei nu prevede aceasta sanctiune.

sau art. 21 (3):
(3) Sanctiunea se aplica in limitele prevazute de actul normativ si trebuie sa fie proportionala cu gradul de pericol social al faptei savarsite, tinandu-se seama de imprejurarile in care a fost savarsita fapta, de modul si mijloacele de savarsire a acesteia, de scopul urmarit, de urmarea produsa, precum si de circumstantele personale ale contravenientului si de celelalte date inscrise in procesul-verbal.

Ar putea incerca o plangere impotriva PV in care sa admita faptul ca a gresit, fortat de anumite impresurari si sa ceara instantei, in dreptul art. de mai sus anularea sanctiunii complementare.
Doar o idee smile.gif.
Legea e destul de clara totusi huh.gif :
Art. 100
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:

a) depășirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferată;

This post has been edited by Madriann: 10 Jul 2009, 19:48

--------------------
+
andu911
post 10 Jul 2009, 23:00
Post #119

Membru autentic

a lasat-o asa, ca stie ca a gresit...
dar vorbeam asa, de legea in sine care e un pic aiurea

sa iei permisul pentru ca s-a pus pe linia de tramvai, desi nu reprezinta un pericol pt nimeni...

This post has been edited by andu911: 10 Jul 2009, 23:02

--------------------
- - -
+
klaus
post 11 Jul 2009, 18:03
Post #120

步步

Situatiile in care este interzisa depasirea sunt reglementate prin Regulament (art. 46 di OUG spune asta), iar in regulament, la art. 120 avem textul:
QUOTE(ROUG)
Art. 120. - (1) Se interzice depasirea vehiculelor:
:
k) pe sectorul de drum unde s-a format o coloana de vehicule in asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie

Deci depasirea coloanei este daca se intra pe sensul opus de circulatie. Ori linia de tramvai nu era sensul opus.

--------------------
+
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 04:01
Forum Renault