Ce sa fac?, Sa-mi iau DSN ?
![]() ![]() ![]() |
Ce sa fac?, Sa-mi iau DSN ?
djasu82 |
![]()
|
||
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|||
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
si eu am prins 180 si am mers 5-6 km. dar nu tre sa ma laud, nu am film si gata. cine crede bine cine nu, nu.
ideea e sa nu iei dsn. poti gasi la 2000e si alta masina chiar daca are 20.000km(de preferat nemteasca) goolf 3 etc. fugi de masini romanesti si de ce nu si de cele frantuzesti, cauta una germana si nu te uita la km , important e sa mearga bine sa aiba servodirectie si cat mai multe optiuni. ca vrei sa sti ceva? si pe asta care o so iei tot vro 2 ani o so ti , te plictisesti repede de ea(cel putin eu asa sunt) e doar o parere. sa nu se supere impatimiti e frantuzesti po mine |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
si daca pica ceva si nu ai bani ? te uti lung si te intrebi cine m-a pus sa iau masina la mana a doua cu mii de km . Barim daca o iei cu 120 de mii de km arfi bine sa sti daca a fost sau nu forjata dar totul e o loterie indiferent de masina.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
perfect normal..lasal sa ia una nemteasca si daca are vreun eveniment rutier cu ea din vina lui sau are vreo problema tehnica..stai sa vezi atunci "ochio shouo"...nu doresc raul nimanui de aceea nu il sfatuiesc sa ia decizii pripite referitoare la masini nemtesti sh. toti cei care dispun de o anumita suma de bani si intreaba da imi iau dsn/slz/lgn/golf/astre...cred ca ar trebui sa specifice si un venit lunar mediu...sau daca nu specifica sa se gandeasca si el ca masina nu ar trebui sa ii manance mai mult de un sfert de salariu. eu cred ca asa e mai normal..specifica omul si cati bani are...nu ca mair interesa in vreun fel..dar sigur va primi sfaturi mult mai concludente. chiar la sectiunea statistici ar trebui facut un poll..ceva de genul asta..nu stiu..mai veniti si voi cu idei..
|
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
djasu82 |
![]()
|
si daca te loveste unu precum a fost colegul nostru koffy lovit ... ce dracu se mai alege din super nova ? Totul e o loterie
![]() Toate motoarele montate pe dsn solenza logan 1.5-1.4-1.6-16V au motoare turnate la turci cu fiabilitate slaba de aceea se duc dracu daca am schimba si noi vitezele la 5200 de ture . Un motor bun trebuie sa reziste mult timp daca se schimba la puterea maxima ... avand si o marje exclus la noi. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
corect..dar e si reversul scris mai sus de mine...nu denigrez masinile nemtesti dar sunt oameni care au salarii mici..medii..pana in 1200-1500 lei si isi doresc o masina alta decat dacia berlina...si se gandesc foarte multi la sh..care la prima vedere par bune..dar dupa 1 luna..2..ai toate sansele sa iti pice ceva si din acel salariu nu isi permit sa o repare..pt ca mai si mananci..mai si platesti..repet..vad foarte multe persoane cu afise in geam..si majoritatea au preturi mici..de 1000-2000 de euro..dar daca te intepi nu stii ce bube are si cand se vor ivi. eu unul prefer o ramoanca la care ii stiu bubele si pe care le pot remedia sau preveni cu costuri cat de cat omenesti..plus anii de fabricatie care le dau avantaj si la majoritatea km reali. dar asta e parerea mea...
|
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
djasu82 |
![]()
|
romanca cu motor turcesc... pana cand vor face ai nostri fabrica de motoare mai dureaza.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Hacker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 880 Joined: 12 October 06 ![]() |
Hehe, am Sn de 2 ani, dar nu am avut probleme cu ea. O sa incerc sa ocolesc Forumul SN, ca deja am inceput sa descopar probleme la masina, deh nu imi place.. Era mai bine cand stiam ca nu are nici o buba si merge bine..
La viteza pot spune ca am atins pe A2 viteza maxima 180km/h, dar de mers constant merg cu 160km/h, si masina se tine bine.. Daca iau in calcul diferenta intre Clasic si SN, SN e un vis frumos pot spune. Daca incep sa ma rup in figuri, O masina foarte buna este Opel-ul. Dar acum sa revenim la oile noastre ca deh " Eu Gigi Becali " ma multumesc cu ce pot intretine. Oricum nu puteti compara SN cu WV, pentru ca noi nu au fost la acelasi buget, pt ca de noi nu s0au adresat aceeasi clasa de oameni, pt ca in .... e exact cum ai compara SPARK cu A8, diferente prea mari.. App sal djasu, Sunt cu ochii pe tine ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 / Super Nova
1985 / 2001
- B-21-VZK / B-85-LTJ Dacia 1310 85'
Dacia SN 01 Peugeot 206 HDI |
|
djasu82 |
![]()
|
Hacker tot 1310 ramane prima dragoste
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Hacker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 880 Joined: 12 October 06 ![]() |
Clar nu.
|
--------------------
Dacia
1310 / Super Nova
1985 / 2001
- B-21-VZK / B-85-LTJ Dacia 1310 85'
Dacia SN 01 Peugeot 206 HDI |
|
CrysMM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 11 March 09 From: Braila - Ulmu ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 13 May 2009, 21:04) Hacker tot 1310 ramane prima dragoste ![]() La nr. de km ce ii are sigur nu se merita. O sa fie un aspirator de bani. Decat daca are schimbate majoritatea componentelor (telescoape, arcuri, bucsi, pivoti, rulmenti, elemente directie, tot ce tine de partea electrica: senzori, bobina, bujii, fise, motoras pas cu pas, faruri ... . Mai depinde si de starea motorului. Daca a fost schimata distributia si pompa de apa de curand. Pompa benzina. Anul trecut la un loc de munca au cumparat o Solenza cu 150.000 km. In vreo 15.000 au schimbat aproape toate cele de mai sus. Picau una dupa alta. Intr-un final s-a rupt cureaua de distributie. Banuiesc ca nu a fost montata corect s-au a avut vreu defect. A fost schimbata "pe sant" si nu a avut garantie. Intr-un final au renuntat la ea. Dupa ruperea curelei se facuse motorul "muci". Acum umblu dupa ea poate o dau la un pret mic, ca sta abandonata intr-un garaj si are o gramada de piese noi pe ea. |
--------------------
Dacia
1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b
1999 / 2001 / 2010
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 12 May 2009, 22:04) si daca te loveste unu precum a fost colegul nostru koffy lovit ... ce dracu se mai alege din super nova ? Totul e o loterie ![]() Toate motoarele montate pe dsn solenza logan 1.5-1.4-1.6-16V au motoare turnate la turci cu fiabilitate slaba de aceea se duc dracu daca am schimba si noi vitezele la 5200 de ture . Un motor bun trebuie sa reziste mult timp daca se schimba la puterea maxima ... avand si o marje exclus la noi. Ma asule unde gasesti tu 2 golfuri 4 cu 7000€? Nu de alta dar vreau si eu vreo 5 bucati daca costa atat de putin.La 3500€ gasesti golf 4 vopsit cu bidineaua si cu motorul legat cu sarma. Eu nu am vazut golf 4 bun mai ieftin de 5500€. Am gasit recent golf 4 din 2000 cu 98.000 km si vroia pe el 5500€.Interiorul masinii arata ce fel de proprietar a avut(un vacar). Daca gasesti pe net trimite-mi si mie link-ul ca tare sunt curios ce golf 4 este ala la banii aia. This post has been edited by iulian sn2001: 14 May 2009, 12:53 |
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|
ti3sto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti-Berceni ![]() |
Ca discutia sa continuie ontopic vreau sa ne lamuresti si pe noi Hacker
ce asteptari ai de la o masina??????? cred ca discutia o sa continue mult daca nu aflam ce vrea omu de la o masina ![]() |
--------------------
Dsn
SuperNova
2000 1.4 -----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei Tel :0769797963 |
|
djasu82 |
![]()
|
QUOTE(CrysMM @ 14 May 2009, 08:23) La nr. de km ce ii are sigur nu se merita. O sa fie un aspirator de bani. Decat daca are schimbate majoritatea componentelor (telescoape, arcuri, bucsi, pivoti, rulmenti, elemente directie, tot ce tine de partea electrica: senzori, bobina, bujii, fise, motoras pas cu pas, faruri ... . Mai depinde si de starea motorului. Daca a fost schimata distributia si pompa de apa de curand. Pompa benzina. Anul trecut la un loc de munca au cumparat o Solenza cu 150.000 km. In vreo 15.000 au schimbat aproape toate cele de mai sus. Picau una dupa alta. Intr-un final s-a rupt cureaua de distributie. Banuiesc ca nu a fost montata corect s-au a avut vreu defect. A fost schimbata "pe sant" si nu a avut garantie. Intr-un final au renuntat la ea. Dupa ruperea curelei se facuse motorul "muci". Acum umblu dupa ea poate o dau la un pret mic, ca sta abandonata intr-un garaj si are o gramada de piese noi pe ea. Pai de ce nu ai pus tu la punct distributia .... cureaua nu se rupe asa de usor doar daca e imbatranita excesiv si nu a fost schimbat deloc in cei 150 de mii de km ... ca tine 120-130 de mii de km si cea originala dar decat sa risti mai bine o schimbi tu personal. Eu asa voi face fiindca am vazut si in serviceuri ca aia la fel fac ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
CrysMM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 11 March 09 From: Braila - Ulmu ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 14 May 2009, 19:41) Pai de ce nu ai pus tu la punct distributia .... cureaua nu se rupe asa de usor doar daca e imbatranita excesiv si nu a fost schimbat deloc in cei 150 de mii de km ... ca tine 120-130 de mii de km si cea originala dar decat sa risti mai bine o schimbi tu personal. Eu asa voi face fiindca am vazut si in serviceuri ca aia la fel fac ![]() Am cerut intr-o sambata o masina sa ajung in Braila, era ceva urgent. Raspuns: nu se folosesc masinile de serviciu in interes personal. Asa ca si eu mi-am bagat picioru in masinile lor. Ii mai ajutam la reparatii. Aveau o berlina injectata si una carburata, Solnita si un Cielo (care m-a si mirat ca in 65.000 km nu s-a schimbat absolut nimic la el decat consumabile). Chiar m-am bucurat ca au facut-o muci. Asa merita, marii artisti care desfac bujia cu patentu'. Ce m-a amuzat cel mai tare: la schimbul de ulei (1310) dupa 6 l de ulei turnat in motor nu ajunsese uleiul la joja. Explicatia lor, scapa uleiul in cutia de viteze. Explicatia nostra este .....? |
--------------------
Dacia
1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b
1999 / 2001 / 2010
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
In caz ca nimeni nu a observat, initiatorul nu a mai postat de pe data d e 7 mai, adica aceeasi data in care a inceput topicul...
This post has been edited by Maskatu: 15 May 2009, 11:00 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
dadu221 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 726 Joined: 11 March 04 From: Ploiesti ![]() |
maskatu te pierzi in detalii
![]() |
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
- ph-22-unu Ie doar o amarata de dacie
|
|
bdp007ro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 11 April 07 ![]() |
hai sa ne intoarcem totusi la subiect...
treaba sta in felul urmator: momentan am de 3 ani o dacie din 89...schimbate o gramada de piese pe la ea...si totusi NU DESTULE ![]() Mai nou am primit o oferta de la un bun prieten-isi vinde supernova (rapsodie 2001, 90 000km din care el a facut 60 000 deoarece a luat-o de la altcineva acum cativa ani). eu stiu cum a intretinut el masina, la itp acum 2 ani i-a spus ala ca nu are decat un capat de bara de schimbat, in rest e ok. a bagat in ea numai ulei elf nush de care, tot ce a pus pe ea a pus nou. nu stiu cum sta pe dedesubt cu rugina, dar pe afara are un inceput (probabil sa fie mai rau sub?) Treaba e ca mi-o da in 70 mil MAXIM, a zis sa se uite si el la preturi si din pretul estimat mai scade un 10 mil...poate o scot in 60 sa zicem. masina dpdv mecanic e buna, motorul trage bine, nu scoate fum. plus de asta urmeaza sa o mai puna la punct pana o da (pune planetare noi, bucsaraie, furtune frana...ce o mai trebui si ii face si itp) ce ziceti, merita? |
--------------------
Dacia
1310
1989
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
Treaba sta in felul urmator....fata de berlina ta,supernova e avion(fara suparare pt posesorii de berline).
Dar......cele mai ieftine planetare noi sunt cam 600 ron(nu de origine ca alea sunt 1.000) Bucsaraia,pivotaraia,furtunele si alte nimicuri din astea......plus manopera daca nu le schimba singur+geometria facuta....costa si astea cel putin 5-600 ron. ITP-UL,stie cam toata lumea cum se poate lua in Romania....... Tu stii cat de bun prieten iti este,dar ai grija.....cel mai bun prieten iti e buzunarul propriu. Sunt foarte rari oamenii care pun masina la punct inainte de vanzare...... Sincer,parerea mea daca avea a\c,era bun pretul. Bafta! |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
bdp007ro |
![]()
|
stiu ca e avion
![]() deci un pret in medie pt ea cam cat ar fi? are sanse sa ia 70 mil? ca eu nu stiu nici preturile pe la astea This post has been edited by bdp007ro: 17 May 2009, 15:14 |
--------------------
Dacia
1310
1989
|
|
djasu82 |
![]()
|
Daca ai schimba si distributia da-i bani si gata oricum peste un an cam asa o sa valoreze un logan 1.4 sau 1.5 dci
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
bdp007ro |
![]()
|
sa zicem ca asa o sa fie dar nu stiu de unde mai gasesc eu loganul ala sa cunosc proprietarul bine si sa stiu cum l-a intretinut, ce bube are exact etc... sunt sigur ca multi din cei care cumpara sh-uri poate au avut ceva surprize sa descopere vrute si nevrute...sa nu mai zic de dacia mea la care chiar si dupa 3 ani descopar chestii noi
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989
|
|
djasu82 |
![]()
|
eh motorul il faci in 10 mil totul sanu ai probleme la planetare suspensi articulati rugina la oalele de pe spate mai ales ... cam asta are bube dsn-ul. In rest in mare parte pompa de benzina si injectoarele te pot lasa in timp daca pentru pompa ai mai putin de10 litri in rezervor iar pentru injectoare daca nu schimbi filteu de benzina. Injectoarele se pot totusi curata la fecl precum carburatorul in mare parte
![]() Deci dsn ramane ? |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
bdp007ro |
![]()
|
motorul nu am de ce sa-l fac, chiar e bun. masina nu e alergata, e tinuta numai pe top99 si daca te uiti la toba zici ca e noua...cu restul bubelor vedem, rezolva el, daca mai ramane ceva fac si eu nu e problema. eu zic ca ramane, el nu o da chiar acum ci peste vreo luna-doua...nu e graba, nu stau in drum de ea. doar ca as vrea sa stiu cam la ce bani se invarte o astfel de masina ca sa stiu de cat sa ma pregatesc. el inca nu mi-a dat niciun pret exact. multumesc de sfaturi, chiar nu stiam ca e relativ simpla treaba cu injectoarele
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
N-o cumpara!!!! In 7000 RON iti iei nemteasca, sau avion.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
djasu82 |
![]()
|
Se invart de la 80 la 60 . Pentru oras si concediu e ok , eu unu de aceea merg cu super nova plus daca ma atinge unu in oras nu fac crize asa de mari precum as face daca m-ar parli la opel. Una peste alta mi se pare o masina care se intretine cel mai usor nu cere mult si te simti bine.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
bdp007ro |
![]()
|
zici tu ceva bine p-acolo dar ma repet...iau de la nemti si nu stiu ce e sub ea...stiu cateva persoane care aduc masini din afara de mult timp si au recunoscut si ei ca nu stii niciodata ce iei...poate sa pice dupa ce o aduci sau cine stie ce sa te mai coste o atentie pe la rar alea alea...si na, piesele pt masini straine costa ceva, nu poti sa le compari cu astea RO. tu ai dreptate, dar daca as dispune de mai multi bani e clar ca nu as lua masina romaneasca...sau hai sa zic POATE as merge pe varianta logan.
masina asta o iau sa imi fac cat de cat treaba cu ea, un concediu in 4...cum bine zice si djasu82 |
--------------------
Dacia
1310
1989
|
|
djasu82 |
![]()
|
Un opel si un vw golf 3 nu prea gasesti sa aiba belele mai ales cele pe motorina ... Pe benzina au aceleasi belele perecum o super nova sau un logan... injectoare pompa de benzina. De obicei daca te duci sa cumperi din germania te duci cu scule dupa tine care scaneaza masina si vezi de ce e in stare si cum se prezinta... neamtu te lasa sa o verifici ca e neam ci nu roman-samsar!
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
vyalli |
![]()
|
![]() Pe zona Group: Members Posts: 809 Joined: 16 March 06 ![]() |
Tot se discute aici de masinute oare NICK ce s-a hotarat
![]() |
--------------------
logan negru
Laureat
2009
- B-xx-JPA Dacia Papuc 1.9D 2005 - B-xx-ABX
ex...Oltcit Club '86 - B-xx-ZNU,Dacia Supernova 2001 |
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
Nick e deja in de. si cauta masina.
A, nu, scuze, a fost vazut navigand pe autovit in cautare de matiz. ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 11:03 |