Aerul conditionat, verificări instalație, Completare freon+ulei, recomandări service, etc
![]() ![]() ![]() |
Aerul conditionat, verificări instalație, Completare freon+ulei, recomandări service, etc
and_rei |
![]()
|
||
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|||
miaghy |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 308 Joined: 16 January 10 From: bucuresti ![]() |
la intrebare tot nu mi ai rasp maskatu
|
--------------------
dacia
super nova
2001
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Ai raspunsul pe pagina anterioara, postul 147.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
anecula_08 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.871 Joined: 3 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Am intrebat eu la Meridian - 180 lei
![]() |
--------------------
Dacia Solenza
Europa cu AC - 1.4 MPI / Renault Laguna 2
Facelift - 1.6 16v / Dacia Logan Stepway - 1.0 TCE
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Pai cam atat costa...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
ionut81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.031 Joined: 18 February 09 From: Bucuresti ![]() |
100lei anul trecut la un service agreat dacia. Baga cum baga si inainte de schimbare.
|
--------------------
Nu am
SSSjep
1900 toamna ................................................................................
|
|
djtirzi |
![]()
|
![]() Renault Megane Group: Members Posts: 262 Joined: 20 August 10 From: Sibiu ![]() |
Astazi am fost si eu de mi-am verificat instalatia de ac, mi-au bagat substanta florescenta in cazul in care am scapari sa se vada, mi-au bagat freon(freon nu mai aveam deloc ca am schimbat radiatorul) si ulei!Toata manopera am facuto la SCHUNN SERVICE - BOSCH CAR SERVICE in Sibiu si a costat 135 de lei!
Am fost si la Emilian concesionar dacia dar nu mai aveau freon si au zis ei ca ar costa cam 150 de lei! |
--------------------
Renault
Grand Scenic 2.2
Expression
- SB 17 AID Renault Megane Classic Expression 2002 SB-13-TDF
Complicat de simplu! |
|
Andrei_pack |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 18 May 09 ![]() |
Am o intrebare stupida poate. Daca am vaporizatorul spart , nu degeaba verifica tevile cu substanta fluorescenta ? Banuiesc ca nu sta sa-ti desfaca juma' de bord pentru a vedea daca vaporizatorul e ok.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- provizoriu
|
|
Maskatu |
![]()
|
Corect, insa or sa vada ca exista totusi pierderi pe undeva, si cum in partea vizibila a instalatiei nu ar fi, ar trebui sa isi dea seama ca scurgerea este undeva prin carcasa aerotermei.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
--------------------
...
...
...
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Pe componetele de la AC scrie Made in USA. Nu scrie niciunde ca se face preventiv incarcarea, ci cand nu mai raceste, aia cu la 2 sau x ani e o gogoasa ce v-o baga pe gat afaceristii autohtoni ce si-au luat un aparat de incarcat aere si vor sa se realizeze in viata.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Andrei_pack |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 18 May 09 ![]() |
Am gasit un service in Bucuresti care , dupa spuse lor fac urmatoarele:
Cum lucram noi 1. Testarea initiala a sistemului. Sunt componente in instalatia de A/C care functioneaza eficient numai daca bateria este in parametrii optimi de functionare. Se verifica daca temperatura si presiunea sunt la nivelul recomandat. In aceasta etapa se verifica cantitatea si calitatea refrigerantului aflat in sistem. Daca nu exista refrigerant, in instalatie exista o scurgere si se verifica etanseitatea sistemului. 2. Recuperarea freonului din sistem. Freonul este recuperat si cantarit. 3. Verificarea sistemului si a componentelor. Si anume:curelele de transmisie, furtunele si tevile, evaporatorul, filtru de polen, tubul de drenaj, condensatorul, sistemul electric. 4. Verificarea caloriferului si buna functionare a clapetelor. 5. Verificarea uleiului din compresor si inlocuirea filtrului dehidrator. In functie de ce se constata se recomanda clientului verificarea uleiului din instalatie si spalarea instalatiei, sau schimbarea filtrului dehidrator. 6. Sistemul de evacuare. Instalatia de A/C trebuie vacuumata pentru a se elimina umezeala si aerul care poate avaria sistemul. 7. Incarcarea sistemului de A/C. Sistemul se incarca cu refrigerant si uleiul cu vascozitatea recomandata de producator. Din pacate nu scrie cat costa manopera , dar din cate am citit pe forum sa stai sa scoti cutia aerotermei dureaza juma' de zi. Ma indoniesc ca o sa stea cei din server sa verifice chiar tot. Se poate ca din cauza ca este o fisura foarte mica in vaporizator sa nu fi curs tot refrigerantul si astfel cei de la service sa nu isi dea seama ca instalatia nu este etansa ? Eu am umplu instalatia acum 2 veri si vara trecuta deja baga aer cald in loc de calai cum baga cu instalatia umpluta. |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- provizoriu
|
|
RomeoNica71 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 7 December 08 From: suceava ![]() |
Am auzit ca exista niste spray antimicrobian pentru instalatia de aer conditionat.O denumire ceva si cum sa-l folosesc mi-ar fi de ajutor .Multumesc!
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- Sv-93-CRM
|
|
cristi87 |
![]()
|
![]() fa-te viteaz knd esti singur in masina...nu chinui si p altii Group: Members Posts: 507 Joined: 2 May 08 ![]() |
a mea pierde freon...dar km in decursul a 6 luni se duce tot...cred k am vreun por p undeva....pt k data trecuta knd am verificat,mentinea presiunea in instalatie....dar se pierde incet de tot...dar sigur:((
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.2 1.6 16v 82Kw
2007
- Unknown..yet [COLOR=blue][SIZE=7]omul este dator sa sculte, nu sa si creada....
|
|
Maskatu |
![]()
|
Pai mergi la un service mai de doamne ajuta si roaga-i sa iti verifice instalatia de pierderi. Se baga o substanta de contrast pe instalatie si se verifica imediat "porul". Decat sa bagi iar freon si sa il pierzi peste 6 luni...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
cristi87 |
![]()
|
![]() fa-te viteaz knd esti singur in masina...nu chinui si p altii Group: Members Posts: 507 Joined: 2 May 08 ![]() |
stiu,dar aia p bachus cer cam mult.cer 150 sa incarce,50 diagnoza si plus reparatia (aia si sudeaza tevile).sa vad,,,,
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.2 1.6 16v 82Kw
2007
- Unknown..yet [COLOR=blue][SIZE=7]omul este dator sa sculte, nu sa si creada....
|
|
Str82Hell |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 112 Joined: 17 March 08 From: Bucuresti ![]() |
lamuriti ma si pe mine...voi ziceti ca trebuie bagat freon si ulei...
uleiul nu se baga in acelasi timp cu freonul? pe aceleasi conducte? asa mi au zis vara trecuta cei de la meridian pierderile le puteti verifica si cu DDT2000...indica presiunea si pe compresor de afla un surub mare...ce face acel surub ? |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- B - x x - S P V
|
|
djtirzi |
![]()
|
![]() Renault Megane Group: Members Posts: 262 Joined: 20 August 10 From: Sibiu ![]() |
Mie cand mi-a bagat ulei a bagat int-o chestie ca o seringa!
Cu DDT2000 vezi presiunea dar daca nu ai substanta cu contrast nu poti sa vezi eventualii pori! |
--------------------
Renault
Grand Scenic 2.2
Expression
Complicat de simplu! |
|
Str82Hell |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 112 Joined: 17 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Pe unde anume ti a bagat ulei?
De cand am masina am bagat decat freon, banuiesc ca se baga pe acolo pe la compresor pe undeva? |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- B - x x - S P V
|
|
djtirzi |
![]()
|
MIe mi-a bagat pe la un ventil parca, nu mai tin minte sigur!
|
--------------------
Renault
Grand Scenic 2.2
Expression
Complicat de simplu! |
|
cristi87 |
![]()
|
am gasit in vitan p un baiat kre baga freon cu 100 lei.era p acolo printre masini cu butelia in brate si geanta cu furtune si un cantar. cn vrea nr lui, sa imi dea un PM si i-l dau.avea si pasta d-aia de contrast,pt verificarea sistemului .o sa merg si eu,dar dupa data de 15,dupa c iau salariul,k orice bugetar de rand..
![]() |
--------------------
RENAULT
Megane 2.2 1.6 16v 82Kw
2007
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Pai la service costa 120 de lei... si nu e un "nene cu o butelie in brate", ci se foloseste un aparat special....
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
100 cu aparat pe giurgiului.
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Maskatu |
![]()
|
Hai mai cristi. Cum poti recomanda pe unu care umbla cu butelia in ghiozdan? Nu ai nici o certitudine ca are freon in ea, plus de asta nu are cum sa masoare exact cat baga. Vorbim de sute de grame, nu zeci de kilograme. Plus de asta acum la mai toate service-urile, au aparat.
This post has been edited by Maskatu: 11 Jun 2011, 21:10 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
melomanuu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 600 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
M-am gandit eu ca radiatorul de clima, cel interior cum tot transpira el si cum dacia nu are filtru de polen si cum la noi in romania e plin de praf, ar trebui teoretic sa se faca pe el noroi. Am bagat mana prin gaura aia, am simtit ceva mizerie pe el, asa ca azi m-am pus sa-l desfac. Dupa ce am desfacut la propriu jumate de masina am reusit sa dau de el. Era exact asa cum mi-am imaginat. Partea exterioara a lui, cea dinspre gaura era foarte plina de praf, aproape ca nu i se mai vedeau aripioarele, iar mai in capat era tot ce vroiai. Incepand de la frunze, pamant, gongi si asa mai departe.
Pun niste poze facute cu telefonul si asta dupa ce am mai curatat radiatorul cat am putut cu mana. Momentan nu l-am spalat ca nu am mai avut timp dar va urma. O sa trebuiasca sa rezolv si ceva rugina pe acolo Attached thumbnail(s) Imagine0178.jpg ( Size: 286.36k ) Number of downloads: 1349 Imagine0179.jpg ( Size: 267.51k ) Number of downloads: 1467 Imagine0180.jpg ( Size: 274.57k ) Number of downloads: 1450 |
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
Maskatu |
![]()
|
Ala-i vaporizatorul, nu radiatorul de clima. Radiatorul aerului conditionat este cel dintre radiatorul "cu lichid de racire" si spoiler.
Cat ti-a luat sa "ajungi" la vaporizator? Poze cu lacasul vaporizatorului nu ai? Sunt curios cum arata zona aia.... Din cate am vazut in scheme, vaporizatorul se aseaza fix deasupra motoventilatorului din habitaclu, care sufla aerul in aeratoarele bordului. Si sunt curios daca ai "dat" de clapeta care inchide/deschide pe rece/frig, despre care nu am habar unde se afla pozitionata, dar sunt curios cum arata si daca se poate imbunatati astfel incat sa inchida perfect etans sa nu mai ai probleme vara cand dai drumu la ac sa treaca caldura pe acolo. This post has been edited by Maskatu: 29 Jun 2011, 21:38 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
melomanuu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 600 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
poi asta este marea prostie la SN, de unde se si vede ca este conceptie romaneasca cu clima. La toate masiniile vaporizatorul este dupa suflanta, astfel suflanta sufla aerul prin el si astfel ajunge rece in habitaclu. La noi vaporizatorul este in continuarea suflantei, ea trebuind sa traga aerul rece, nu sa-l sufle, pierzandu-se mult astfel.
Clapeta de inchidere rece/cald o vezi, este sub suflanta. Eu mai in iarna am desfacut doar suflanta ca mi se oxidase un papucel si nu mai mergea. Se poate scoate pe la motor, nu trebuie dat jos tot bordu. Ca sa-i poti face ceva la clapete trebe sa dai jos toata carcasa suflantei si chiar nu-i placut. Am dat-o jos o data si pe aia. O sa-ti fac poze la clapeta aia |
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
melomanuu |
![]()
|
Astazi am montat la loc totul. Cam toata lucrarea cu spalat cu tot ca 4,5 ore. Am avut ceva rugina pe acolo, am curatat-o si pe aia si am dat-o cu Kelfos.
Maskatule ti-am facut o poza si ti-am desenat pe ea sa vezi cam care-i treaba Attached thumbnail(s) Imagine0181.jpg ( Size: 160.59k ) Number of downloads: 1421 Imagine0184.jpg ( Size: 161.91k ) Number of downloads: 1346 Imagine0183.jpg ( Size: 374.9k ) Number of downloads: 339 |
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
cristi87 |
![]()
|
si acum tre sa incarci iar instalatia,nu?? se simte cv diferenta la racire???
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.2 1.6 16v 82Kw
2007
|
|
boditza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 8 September 09 ![]() |
mie imi intra apa la pasager cand dau drumu la ac... in afara de scurgerea care se vede in poza mai este vreuna??
imagine0179.th.jpg |
--------------------
Renault
Megane
Sedane 2.2 1,6 16v 82kw
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 06:44 |