DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Megane III, 1.6 Expression, Motanul Negru, mai 2009

dansora
post 20 Jun 2009, 16:08
Post #31

CISA

Group: Members
From: Orasu'lu'Bucur/Curtea de la AG

special pentru dansora: displayul. poate îmi explici și mie care era marea curiozitate smile.gif

In toate review-urile de pe net, in poze, display-ul este matricial (sau matriceal, cum o fi corect) adica e format din puncte...cum de altfel este (cred) si la megane 2.2 ce sunt echipate cu mp3 player.

Insa, intamplator am dat peste o poza cu un display ca al tau. Si am ramas putin dezamagit, pentru ca ma asteptam sa fie disponibil (cel matricial) pentru toate variantele din gama fiindca mi se pare mult mai "de efect" display-ul in puncte (care la deschiderea usii afiseaza "RENAULT" mare).
Saptamana trecuta am facut o vizita la AMG in Pantelimon, si am cerut sa vad un Expression (sunt si eu in cautarea unei masini noi rolleyes.gif ), dar nu aveau decat Dinamique si Privilege. Am intrebat un reprezentant de acest detaliu, dar m-a asigurat tare si raspicat ca "toate-s la fel". Ei bine...vad ca nu.
Era o pasarica de a mea si am vrut sa vad cum stau lucrurile de fapt. Multumesc mult pentru poza, cat despre masina iti doresc numai drumuri "drepte" si sa te duca la toate destinatiile pe care ti le doresti. In rest...sa mentii jurnalul in primele 5 wink.gif

Remarca mea legat de masina ta ar fi (pe langa cele ale colegilor) legat de covorasele interioare. Modelul pe care il ai nu pare a fi original pentru ca se vede ca nu se muleaza dupa locul de odihna pentru piciorul stang. Am inteles ca au fost gratis...atunci parca nu mai conteaza. Dar sa stii totusi ca niste covorase originale schimba mult aspectul interior tongue.gif ...in rest... wub.gif

Uite o poza cu display-ul de care vorbeam eu:

This post has been edited by dansora: 20 Jun 2009, 16:15

Attached thumbnail(s)
renault_megane_3_lansare_hatchback_19_dci_5.jpg ( Size: 52.9k ) Number of downloads: 1830

--------------------
Kia Proceed GT 2020
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Manuel
post 20 Jun 2009, 16:53
Post #32

Membru autentic

From: VASLUI

Displayul ala e doar la Arkamis.

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
soferix
post 20 Jun 2009, 17:10
Post #33

Membru

salut,

pt dansora: probabil că la versiunile superioare ai display... superior, ca și mânere la uși wink.gif

covorașele: am într-adevăr covorașe originale, care se potrivesc la fix pe "anatomia" podelei. Cele din poză sunt provizorii, când am luat mașina, dealerul nu avea covorașele originale, mi le-a împrumutat pe acestea, apoi, când mi-a dat talonul și numerele definitive, mi-a înlocuit și covorașele. sunt unele gri, tare faine.

capacele: 4 capace nou-nouțe de renault stau frumos în boxă, din mai multe motive: nu servesc decât de decor, se pierd prea ușor, dacă nu ți le fură înainte vreun nenorocit. nu am mai vrut jante de aliaj pentru că am avut așa ceva la Solenza, înainte, și mă costa triplu echilibrarea, plus că le-am julit în cinci ani și am pierdut bani la vânzare. Deci, fără capace, fără complexe. jantele de aliaj mai asteaptă.

legat de busolă: mda, m-ați prins (felicitări dantes, ai recunoscut produsul smile.gif), nu prea își are locul acolo, însă pe vremea Solenzei, când am tras niște drumuri mai pe pietriș și noroaie, m-a ajutat foarte mult! a fost odată ca niciodată când nu aveam nici GPS și nici bani de așa ceva, așa că harta și busola au fost sfinte vreo 3-4 ani la rând. Și acum mă mai ajută, mai ales când e vorba de vreo "țintă" mai departe de șoselele asfaltate, unde GPS-ul nu bate. încă îi caut un alt loc, probabil că va "pleca" de acolo.

husa de pe volan: previne transpirația mâinilor, e mai odihnitor decât volanul simplu, care este foarte subțire, și previne alunecarea mâinilor pe volan. Acolo rămâne. Poate s-o înlocuiesc mai încolo cu altceva, dar acum nu am bani de așa ceva, am de plătit taxa forfetară a lui Pogea.

Sorine, eu sunt un sătean obișnuit, dar care devine isteric dacă i se bălăngăne prostii prin fața ochilor, mai ales dacă atârnă de tavan. Busola și husa sunt niște elemente practice. Și cum la carfur nu erau decât cu roșu și cu galben... am luat husă cu roșu.

vă mulțumesc pentre urări și impresii și recomandări. toate sunt pertinente și utile și vă mai aștept pe aici.

voi reveni cu alte povești, că doar d-aia i-am făcut Motanului jurnal de bord.

--------------------
Renault Megane 3 2009, Expression 1.6 - B-NN-XXX
+
dansora
post 20 Jun 2009, 17:35
Post #34

CISA

From: Orasu'lu'Bucur/Curtea de la AG

QUOTE(Manuel @ 20 Jun 2009, 17:53)
Displayul ala e doar la Arkamis.
*

Habar n-aveam huh.gif
@soferix: inca o data: "SA O STAPANESTI SANATOS"

--------------------
Kia Proceed GT 2020
+
ciprians
post 21 Jun 2009, 00:08
Post #35

Membru autentic

Felicitari pentru masina! Sa nu ai probleme si vreau sa iti spun ca arata bine! Oricand e ceva nou de spus, pe masura ce creste kilometrajul, da un semn pe aici smile.gif

--------------------
. . . - .
Megane III Rouge Dyna /Dynamique/2009/1.6/16V/110CP
+
sorin_f39
post 21 Jun 2009, 19:22
Post #36

Ferrari fan

From: Galați

QUOTE(soferix @ 20 Jun 2009, 17:10)
husa de pe volan: previne transpirația mâinilor, e mai odihnitor decât volanul simplu, care este foarte subțire, și previne alunecarea mâinilor pe volan. Acolo rămâne. Poate s-o înlocuiesc mai încolo cu altceva, dar acum nu am bani de așa ceva, am de plătit taxa forfetară a lui Pogea.

Sorine, eu sunt un sătean obișnuit, dar care devine isteric dacă i se bălăngăne prostii prin fața ochilor, mai ales dacă atârnă de tavan. Busola și husa sunt niște elemente practice. Și cum la carfur nu erau decât cu roșu și cu galben... am luat husă cu roșu.

vă mulțumesc pentre urări și impresii și recomandări. toate sunt pertinente și utile și vă mai aștept pe aici.

voi reveni cu alte povești, că doar d-aia i-am făcut Motanului jurnal de bord.
*

Eu mentin parerea ca nu are ce sa caute acea husa si busola pe masina ta. Pe caldura mare, atunci cand sunt cu sotia in masina si nu pot tine AC -ul la 15 grade sau ambele geamuri fata deschise, folosesc manusi. Si astfel pielea de pe volan este protejata.
Tu acum faci cum crezi si cum iti place mai mult.

Iar parerile, atat pozitive cat si negative trebuie scrise, ca de aceea ai jurnal de bord. biggrin.gif up.gif

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp Dynamique 1.6 16V (2007) - GL
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
+
gruita2005
post 21 Jun 2009, 19:49
Post #37

Membru de la Baia Mare

From: Baia Mare

Sa conduci masina sanatos si fara incidente! dar parerea mea e ca nu degeaba au pus piele pe volan, daca ai avea logan sigur e buna husa, eu am condus o saptamana un logan si am facut bataturi in palme de la volan biggrin.gif dar asa te rog frumos sa renunti la husa rugaciune.gif ca arata naspa si eu nu-i vad nici o utilitate.

--------------------
Ford Mondeo II 1997, 1.6 16V, 90CP - MM 05 PMD
+
IAIA
post 21 Jun 2009, 20:46
Post #38

Membru autentic

From: Mangalia

bataturi in palme...manusi...covorase "orijinale"...ce sa mai zic?! soferi "adevarati" laugh.gif ... soferix sa o conduci sanatos si fara evenimente ... atita timp cat e a ta ti-o faci cum vrei tu nu cum vor altii ... tu ai grija de motor ca ala e baza ...

This post has been edited by IAIA: 21 Jun 2009, 20:47

--------------------
renault megane 2.1 2005 1.5 dci
+
sorin_f39
post 22 Jun 2009, 05:24
Post #39

Ferrari fan

From: Galați

Tu ai inteles vreun pic care este ideea "jurnalului de bord"?

Daca initiatorul acestui jurnal va dori sa i se spuna doar de bine despre masina lui, atunci cu siguranta va scrie acest lucru aici. Si atunci ne vom conforma. Pana atunci insa, fiecare dintre noi isi va da cu parerea atat despre ceea ce e bine, cat si despre ceea ce e rau. E clar?
Iar daca spunem ca nu e OK una sau alta, nu inseamna ca proprietarul trebuie sa si asculte. El va face tot cum va dori, deoarece este masina lui si el decide pana la urma ceea ce este bine sau rau pentru el.

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp Dynamique 1.6 16V (2007) - GL
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
+
soferix
post 22 Jun 2009, 07:35
Post #40

Membru

buna dimineata

sorin: stai calm, nu sunt deloc suparat, numai ca am si eu dreptul sa fac bancuri, ce zici?

precizare: Motanul NU are volan imbracat in piele! este doar Expression, versiune la care nu am piele si nici macar manerele alea ergonomice la usi - chestie descoperita ulterior. mdeh, nu poti sa le ai pe toate.

ca atare, un "ceva" pe volan este absolut necesar, plasticul acela subtire este neplacut: luneca mainile si transpira. am incercat si cu manusile - inainte de "colanul" de pe volan, acu mai multi ani. mda, e practic, dar numai daca mergi la drum lung. altfel, scoate/pune... asa ca mizeria aia ramane acolo, dragilor, din motive cat se poate de practice si pragmatice.

multumesc pentru urari.

am ajuns pe la 2700 km. ieri am tras o fuguta - in viteza maxima legala - pe A1. daca si asfaltul/betonul ar fi cum trebuie, atunci chiar ar fi placere circulatia. dar oricum, masina pluteste perfect si parca a inceput sa isi dea drumul.

si apropos de incidente: nu inteleg oamenii care vin cu masina in fundul masinii mele, cand merg cu 140-150 kmh pe banda 2, am semnal dat pe stanga si tocmai dublez vreun camion sau o alta masina! este evident ca DEPASESC, am oricum peste viteza maxima legala... oamenii astia nu pastreaza o distanta prudenta (bine, la flashuri, am un leac amar). subliniez ca imi iau marja de depasire, dar sunt cretinei care alearga cu 180-200 kmh. Un asemenea tembel nu realizeaza ca as putea fi nevoit sa franez?... din cauza ca vreun alt bolovan tocmai a decis sa treaca pe banda 2 fara sa se asigure? si d-astia e plina strada! si politia ii numara punctele lui copos la A2!

o zi buna tuturor!

--------------------
+
IAIA
post 22 Jun 2009, 16:48
Post #41

Membru autentic

From: Mangalia

clar shefu'(sorin_f39) ... clar ... smile.gif

--------------------
renault megane 2.1 2005 1.5 dci
+
danyhhh
post 22 Jun 2009, 21:47
Post #42

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Off-Topic: Nu te supara dar faza cu pierdutu\furatu capacelor e chiar aiurea. Asa poate sa iti fure masina. Ce faci ? Nu iti mai cumperi masina ca ti-o fura ?

On: Sa o stapanesti sanatos ! Foarte faina ! Pune inapoi capacele ia busola si husa jos si va arata excelent wink.gif

--------------------
Renault / Megane / 2004
+
BAC
post 23 Jun 2009, 10:40
Post #43

Membru autentic

From: Reghin

Si eu am husa la volan din aceleasi motive, dar, am cautat sa fie in ton cu culoarea caroseriei si a interiorului. Din pacate nu mai gasesc huse cu invelis textil, le-am vandut odata cu masinile ce le-am detinut si acum imi pare rau.
Probabil daca masina era rosie sau avea insertii rosii la interior se potrivea husa, cauta una cu negru si gri. Asa am eu la masina, care e tot neagra si am exact acelasi tip de husa.

--------------------
ex. Opel ex.Vectra C 2007 OPC line - MS
+
C@talin
post 23 Jun 2009, 11:16
Post #44

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

punei capace,dao incolo de treaba ,ce faci tii capacele in tipla ptr vanzare ? ,pungile dupa bancheta le mai ai ?

In rest arata bine masina ,vad ca reno a facut viata grea ptr cei care vor dori un sistem audio mai puternic wink.gif ,cassu are forma unica cea ce face greu montarea unui alt cass mai performant.

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
IRONICK
post 23 Jun 2009, 11:36
Post #45

-

From: Romania

Nu credeam ca o sa mai vad asa ceva pe o masina! Husa de volan, busola, covorase de origine, capace date jos. Mai lipseste pachetul de servetele. Nici macar pe berlina nu se mai poarta asa ceva.

This post has been edited by IRONICK: 23 Jun 2009, 11:36

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
C@talin
post 23 Jun 2009, 11:50
Post #46

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

pacat de masina sad.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
Marty
post 23 Jun 2009, 12:02
Post #47

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(IRONICK @ 23 Jun 2009, 12:36)
Nu credeam ca o sa mai vad asa ceva pe o masina! Husa de volan, busola, covorase de origine, capace date jos. Mai lipseste pachetul de servetele. Nici macar pe berlina nu se mai poarta asa ceva.
*

Ai pierdut din vedere cruceanu' de la bricheta. wink.gif

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
User is online!Galerie FotoPM
+
Avani
post 23 Jun 2009, 12:15
Post #48

Membru autentic

From: Capitala gri

@soferix: masina pe care o ai tu e frumoasa. Este intradevar a ta si poti decide ce pui in ea (husa volan, busola), ce dai jos de pe ea (capacele) dat tine cont de postarile anterioare.

Pune-i capacele si incearca sa nu mai fi asa de conservator. Ai facut o schimbare in viata ta, ti-ai luat o masina noua, ultimul model din gama megane pe care eu il consider cel putin la design exterior, un pic banal. Schimba-ti putin stilul, lasa de aceasta data ca masina sa te completeze si sa te schimbe si nu invers.

Sa o stapanesti sanatos si la multi km !

--------------------
. . .
Think forward !
+
mihaimmm
post 23 Jun 2009, 13:35
Post #49

Member

frumoasa culoarea smile.gif O prinde bine.

--------------------
Renault Megane 3 2011 1.5 dCi 110hp - *
+
soferix
post 23 Jun 2009, 13:57
Post #50

Membru

fraților, mulțumesc că mi-ați deschis ochii!

acum știu ce-i lipsește: niște mileuri d-alea albe, făcute din igliță, puse fain pe bordu' ăla lung, să dea bine alb supra negru, ș-o pălărie de paie pe tăvița din spate, de impresie artistică, ce ziceți?

mulțumesc de sfaturi. studiez coerent problema și revin cu poze... mai încolo.

urmează concediul.

--------------------
+
argon
post 23 Jun 2009, 13:58
Post #51

Mesaj semiautomat

in spate neaparat caine d'ala ce misca capul..

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
soferix
post 23 Jun 2009, 14:06
Post #52

Membru

@argon: mulțumesc de sugestie, dar am deja un motan negru, din pluș. Mascota mașinii.

acum, pauză, că am și eu slujbă smile.gif

--------------------
+
lionel
post 23 Jun 2009, 14:49
Post #53

Membru incepator

luneta este mica.... daca ai mai pus si motanul..... mai vezi in spate?

--------------------
renault megane 3 2009 1.5 dci fap 110cv prestige - DV568RE
+
ciprians
post 23 Jun 2009, 16:36
Post #54

Membru autentic

Imi place soferix. E ceva mai conservator, dar omu are simtul umorului, asa ca e de bine smile.gif

--------------------
. . . - .
Megane III Rouge Dyna /Dynamique/2009/1.6/16V/110CP
+
sorin1983
post 24 Jun 2009, 00:40
Post #55

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

QUOTE(argon @ 23 Jun 2009, 14:58)
in spate neaparat caine d'ala ce misca capul..
*

Mai bine un peste d-ala verde(vaza de sticla mai exact).

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
soferix
post 24 Jun 2009, 07:34
Post #56

Membru

buna dimineața

interesantă ideea cu peștele, deși mi-e frică să nu-mi sară în ceafă la o frână la bruscă. totuși, dacă știți unde aș putea găsi așa ceva ... biggrin.gif

Motanul de pluș... ei, e mic, stă pitit lângă o tetieră și este complet în afara câmpului vizual al oglinzii centrale. bancuri-bancuri, dar siguranța e mult mai importantă decât orice.

la cererea publicului, busola a fost trimisă în cutia aia mare din dreapta, de sub airbag. Șopârla cu roșu rămâne pe volan.

Avani, mi-a plăcut cum ai pus problema. marketing 110%, ai talent (serios), lucrezi în domeniu?

hai mai bine să vă povestesc fază de fază.
La Merțu meu de Mioveni (Solenza Scala, bolidul de dinainte), capacul de la rezervorul de lichid de parbriz era destul de greu de scos, ca să completezi cu lichid. Hardware, nu alta.
La Megane, căpăcelul ăla se deschide și cu privirea. Ei, și la prima completare, pune Șofericsu lichidul, completează conștiincios și închide căpăcelul. Părându-i-se că e prea lejereanu, rotește ușor, pe axă orizontală, întreg ansamblul, să se asigure că e bine fixat. închide capota, urcă familia în mașinoi și la drum.
500 km mai încolo, hai să completăm lichid. Deschide Șofericsu capota și începe să caute gaura de zeamă de parbriz. Bă, unde-au pus franțujii mufa de șampon? mă întreb privind trifazic compartimentul motor. îmi ia un minut să localizez conducta de zeamă de parbriz, căreia însă îi lipsea capacul. Băi, unde e capacul?
Pe scurt, am făcut un drum la Autocobălcescu, de unde am luat mașina, i-am explicat - pe tonul ăla de client nemulțumit - omului de vânzări problema, cum că a dispărut inexplicabil căpăcelul după ce aia și ailalta, care consilier de vânzări mi-a zâmbit dulce și, dându-mi un capac nou, mi-a explicat:
Domnu' Cutare, vedeți profilele ăstea micile (ca niște gheare)? ele țin capacul cu sita. Dumneatale numai tragi în sus de căpăcel, torni zeama, și apeși căpăcelul la loc. atât.

morala: eu am de descoperit chestii grele la mașina asta și voi mă bateți la cap cu pești verzi și capace argintii biggrin.gif

să vedem la asta ce mai aveți de scris.

acum, gata, că șade producția. Zi bună și ne mai recitim pe seară.

--------------------
+
MMVI
post 24 Jun 2009, 08:14
Post #57

Membru autentic

From: Ilfov

eu am avut solenza si nu-mi aduc aminte sa ma fi chinuit sa-i pun lichid de parbriz laugh.gif

acuma serios, sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri ea smile.gif

--------------------
renault clio III 2007 1.6 16V dynamique - B-xx-ELF
+
BZN
post 24 Jun 2009, 08:51
Post #58

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

La culoarea asta , parerea mea mai bine fara capace (poate niste jante de aliaj negre)...? Aspectul il stabilesti tu, multi km fara probleme!

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
BAC
post 25 Jun 2009, 21:35
Post #59

Membru autentic

From: Reghin

Tot n-am inteles cum e cu capacul la lichidul de parbriz, cum il dai jos? Poza!

--------------------
ex. Opel ex.Vectra C 2007 OPC line - MS
+
soferix
post 16 Jul 2009, 15:56
Post #60

Membru

Motanul Negru a trecut de 3.500 km și pare a fi din ce în ce mai dinamic.

O chestie surprinzătoare: are o capacitate de îngurgitare de bagaje fantastică (evident, orice break îl bate) pentru un hatchback.

am mers prin foarte cald și apoi prin îngrozitor de cald, dar instalația a funcționat fără reproș. evident, răcește mai bine cu recircularea. De răcit, răcește de la temperatura de parcat la soare până la 22 de grade în mai puțin de trei minute.

în rest, nimic aparte de remarcat. mi se pare foarte confortabilă la drum lung. încă odată, manevrabilitatea este extraordinară, iar eu mai am de repetat figura cu viteza a 6-a biggrin.gif.

am testat și încălzirea, duminică, 12 iulie, dimineața, când a fost foarte frig (pentru perioada asta) în București: am pus pe 25 de grade și s-a făcut foarte plăcut.

mai descoperim și mai povestim

--------------------
+
5 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 06:56
Forum Renault