Megane III, 1.6 Expression, Motanul Negru, mai 2009
![]() ![]() |
Megane III, 1.6 Expression, Motanul Negru, mai 2009
soferix |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 30 April 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|||
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
fain. ceva poze noi?
![]() ![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
soferix |
![]()
|
aphophis, ai dreptate.
dar, ca sa nu muncim degeaba si nici sa nu existe nemultumiti, hai s-o facem cu cap: de acum si pana vineri seara, sa scrie fiecare ce ar vrea sa vada pozat la masinuta mea: taboul de bord, roti, julituri, orice. rugamintea este sa cititi cu atentie, sa evitam sa existe trei prieteni care cer acelasi lucru. deci, va astept solicitarile. pozele le fac peste wichend si le postez duminica seara. ... ma rog, asta e planul acum ![]() multumesc |
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|
aphophis |
![]()
|
poze generale cu masina inclusiv pe timp de noapte si eventual niste poze cu spatiul la picioare si la cap in spate
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Eu vreau sa vad poze cu ceasurile si bordul noaptea dar fara blitz.
![]() ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
soferix |
![]()
|
sumar provizoriu:
- poze pe timp de noapte si cu bordul noaptea (vor fi din parcare, ca inca nu am mers noaptea). - poze spatiu cap / picioare in spate. altceva? |
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|
eduardsebe |
![]()
|
![]() Membru Expressionist Group: Members Posts: 2.151 Joined: 19 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Altceva...suportul lateral si lombar al scaunelor
![]() desigur daca nu te superi |
--------------------
BMW
330e
2021
|
|
soferix |
![]()
|
salutare, dragilor
pe principiul 'cere si ti se va da', iata pozele solicitate. evident, am uitat de fotografiat spatiiul pt picioare in spate. dar, daca ai peste 1.75, nu prea ai ce cauta in masina asta. in fata e boierie, dar in spate, eu am stat comod rezonabil, avand 1.7 m. spatiul pentru cap este la limita, atat pe axa verticala, cat si in lateral. spatiul pentru genunchi este suficient. noi avem un copil, caruia ii este suficienta bancheta spate. deci, daca ai de transportat permanent persoane inalte in spate, cauta alta masina. daca mai aveti curiozitati, postati si vedem Attached thumbnail(s) Megane3_bord_noaptea.JPG ( Size: 65.58k ) Number of downloads: 1715 Megane_3_consola_centrala.JPG ( Size: 75.68k ) Number of downloads: 1872 Megane3_spatar_scaun_sofer_drpt.JPG ( Size: 107.01k ) Number of downloads: 1866 Megane3_spatar_scaun_sofer_stng.JPG ( Size: 97.18k ) Number of downloads: 1818 Megane3_spatiu_cap_spate.JPG ( Size: 117.38k ) Number of downloads: 1815 |
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|
laur_vd |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 11 April 09 ![]() |
salut soferix! astept si eu breakul...spune-mi cum e cu vizibilitatea prin luneta e ok? am citit in diverse teste ca masina nu ar fi foarte bine antifonata...este silentioasa? 3000-3500 rot...cum e? in carnetul de intretinere ce scrie la cat timp se schimba distributia (km sau ani ma intereseaza mai mult)? multumesc...
|
--------------------
dacia
logan 1.6 ambition
2006, 1.6 ambition
|
|
soferix |
![]()
|
salutare
vizibilitatea spate, prin lunetă, este destul de bună în timpul mersului, rezonabilă la limită în trafic urban și inutilă la parcarea cu spatele sau lateral-spate. Eu am senzori de parcare... în schimb, oglinzile laterale sunt aproape ca de baie - mari mari... Și eu am citit jdemii de teste... după 5.000+ de km, zic așa: mașina este foarte bine insonorizată în habitaclu se aude rezonabil motorul, mai ales la accelerări, fără însă să acopere radioul (la un volum rezonabil, evident), cred, după zuruitul metalic, că ar fi vorba mai degrabă de o "acordare" specială a evacuării... asta ca să fie o mașină cu "valențe" sportive, nu o gâlmă aseptică ![]() Un zgomot enervant este cel provocat de anvelope pe diferitele suprafețe de deplasare. Pe o pârtie cu asfalt de bună calitate, gen bvd. Kiseleff, nu se aude mai nimic, însă pe porțiunea aia de pe A2, imediat cum ieși din București, care este cu beton ordinar, parcă mergeam cu șenile... sigur că și caucioacele au o contribuție la tărăboiul ăsta, dar cât plătești, de atâta primești. la 3.500 rpm ai vreo 130-și-ceva kmh și la viteza asta încă singurele zgomote care îți tulbură liniștea sunt șuierul aerului și huruitul caucioacelor pe pârloagă, ca să scriu așa ![]() distribuția se schimbă la 60.000 km sau 4 ani, care vine prima dată. |
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|
laur_vd |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 11 April 09 ![]() |
te intrebam de silentiozitate deoarece drivetestele facute pana acum reclamau ca dupa 3000-3500 ar fi zgomotos motorul dar daca asa e ... este perfect. la 3500 de ture ai 130 km/h in treapta a 5-a sau a 6-a?
|
--------------------
dacia
logan 1.6 ambition
2006, 1.6 ambition
|
|
soferix |
![]()
|
salut, la 3500 de ture esti demult in a 6-a. in a 5-a ar fi probabil pe rosu
![]() computerul e bord semnalizeaza cam pe la 80 kmh necesitatea schimbarii in treapta 6. adica fix la 2.000 rpm. asta e mersul hypereconomicos. dar, acuma, nu se strica motorul daca schimbi la 2500, la 3000, daca trecti de un TIR cu 100 kmh in a 3-a ![]() cutia de viteze este foarte "marunt" setata... cam mestec din batul ala, dar avantajul vine la depasiri si la consum. This post has been edited by soferix: 10 Aug 2009, 10:46 |
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Foarte frumoasa poza cu ceasurile noaptea. Dar nu te deranjeaza in mers noaptea cercul ala mare si alb?
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
soferix |
![]()
|
salut, gruita,
1. nu am apucat inca sa merg noaptea, cel mult mai pe apus de soare, dar atat, deci nu stiu cum ar fi 2. are un boton in stanga volanului, langa ala de sus-jos farurile, de unde pot regla luminozitatea. ce vezi e la maxim, dar aproape ca se poate stinge "farul" ala alb. cand voi merge noaptea, la drum ceva mai lung, voi scrie cum este. deocamdata, am evitat si reusit sa nu circul noaptea (nici n-a fost greu, vara) |
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|
soferix |
![]()
|
trekking cu Motanu'
am sărit de 5500 km, am băgat Motanu' și prin coclauri - am luat-o la stânga din DN 74 Targoviste Sinaia (din comuna Moroieni lateral stanga drum asfaltat 7 km spre hidrocentrala Doicesti). drumul asfaltat contine urme de asfalt, printre care se strecoara jdemii de gropi. jale. dar Megănelul s-a descurcat. greierii au rămas pe munte... am ajuns la intrarea în cariera Lespezi, trecând de taberele școlare de pe acolo, și apoi am mai urcat prin tunelul și cheile Brateiului, continuând pe un macadam mult superior mizeriei de piatră cubică de pe bulevardul Prezan, din Bucale, până am ajuns la nu știu ce cabană privată - cabana Bratei, de unde începea un drum forestier superb. de acolo am luat la bocanc, lalala, să ne mai relaxăm. Cand am ajuns Nicaieri, am luat o pauză și apoi ne-am întors pe unde am venit. meganul a mers bine mersi și pe piatră de râu și pe șoseaua dreapta cu 110 kmh, am și depășit - o ce sunet superb scoate motorul la 5000 rpm, în treapta a treia! poze!!!!!!!!!!!!! nu am uitat când mă mai apropii de fotoman, să apuc să descarc, revin cu imagini. |
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|
aphophis |
![]()
|
mi se pare mie sau suportul lateral la m3 parca e mai bun ca la m2?
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
soferix |
![]()
|
daca ti se pare, asa o fi.
![]() daca asa o fi, asta nu am de unde sa stiu. ![]() ce stiu sigur este ca suportul lateral la M3 e mult mai bun ca in Solenza ![]() nu am rulat M2 inainte, deci nu pot emite nicio parere. ![]() |
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|
soferix |
![]()
|
6.200 km și mergem și noaptea - un pic, așa de la berou acasă.
vitezometrul digital e minunat, se poate regla luminozitatea și afișând cifrele mari, e perfect mai ales după o zi de chiorenie în computador. o altă chestie mișto este că farurile mari albe din spate dau o vizibilitate perfectă pentru parcarea cu spatele, pe întuneric. cam atât deocamdată, mai șoferim și mai scriem |
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|
aphophis |
![]()
|
hai cu 10.000-ul
![]() ![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
soferix |
![]()
|
Salutare,
A trecut aproape o lună de la ultima postare, acum am undeva la 6,700 km (parcă...) și astăzi, pentru că de trei zile e iarnă la televizor (nu și în București), i-am cumpărat Motanului papuci de iarnă. java script:emoticon(':wub:') Azi am luat, deci, 4 (patru) gume Goodyear Ice Navi Zea, despre care Tirestest zice că ar fi cât se poate de bune - detalii aici: http://www.tirestest.com/pkw_winterreifen/..._zea/index.html. Cele 4 gume au costat 903 lei cu totul și au fost cumpărate de la Metro Berceni, București. Sâmbătă i-am luat și lanțuri, din acele fagure, tot de la Metro. De acum, aștept să se mai răcească să trec pe anvelopele de iarnă, de data asta fără disperarea din 2007, când am oprit la o vulcanizare și am cumpărat ce am găsit. Drept că am avut noroc cu niște Kumho, dar nici Solenza nu punea cine știe ce probleme. Pe de altă parte, cu o săptămână în urmă am ajuns cu Motanul la Hotel Peștera, pe faimosul drum forestier dinspre Moroieni spre Peștera. A fost o excursie superbă, cu drum uscat, trafic rezonabil și o multașteptată destindere. Și acum, pozele cu papucii de iarnă ai Motanului. S-auzim de bine Attached thumbnail(s) Goodyear_Ice_Navi_Zea_model.JPG ( Size: 99.24k ) Number of downloads: 586 Goodyear_Ice_Navi_Zea_marca.JPG ( Size: 90.74k ) Number of downloads: 427 Goodyear_Ice_Navi_Zea_model_profil.JPG ( Size: 92.7k ) Number of downloads: 389 Goodyear_Ice_Navi_Zea_fabricatie.JPG ( Size: 64.42k ) Number of downloads: 396 Goodyear__Ice_Navi_Zea_eticheta.JPG ( Size: 67.99k ) Number of downloads: 391 |
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
QUOTE(soferix @ 10 Aug 2009, 10:45) salut, la 3500 de ture esti demult in a 6-a. in a 5-a ar fi probabil pe rosu ![]() computerul e bord semnalizeaza cam pe la 80 kmh necesitatea schimbarii in treapta 6. adica fix la 2.000 rpm. asta e mersul hypereconomicos. serios?? mi se pare aberant chestia asta. daca chiar e asa inseamna ca e trecut la consumabile si catalizatorul... nu cred ca la 130km/h esti pe rosu intr-a 5a, chiar daca ai 6 trepte limitarea e pe la 6500rpm, si nu cred ca la schimbarea intr-o treapta superioara duce la o scaderea a turatiei cu 3000rpm. eu unul in locul tau i-as da mai multe ture, cel putin 2500 in oras si 3000 pe afara, iar depasiri treapta inferioara garantat. This post has been edited by slider2: 18 Oct 2009, 14:44 |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
soferix |
![]()
|
Slider, te înțeleg: nici mie nu mi-a venit să cred, dar in treapta a 6-a, la 130kmh am 3500-3600 rpm, iar cu a 5-a ajung undeva la 5000 rpm. Da, nu e chiar la maxim, dar se numește forțare. Probabil că nu ai remarcat zâmbărețul
![]() Eu în locul meu aș continua să schimb vitezele cam cum îmi indică mașina. Sigur că schimb viteze și după cum mă taie capul și îi mai dau talpă, dar singurul rezultat a fost creșterea consumului mediu de la 8.4 la 8.6. Eu în locul tău m-aș gândi că de la modelul I la modelul III, francii de la Renault probabil că au mai umblat pe la software, pe la metale și alte alea-alea. Mulțumesc pentru sugestii. |
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
am mai spus eu pe aici pe forum, intr-adevar detin un megane 1.2 1.6 16v, iar in familie a intrat de vreo 2 luni un megane 2.2 1.6 16v. l-am condus si pe acesta destul de mult, peste 800km, din care vreo 100 urban. am observat si simtit sa zicem actualizarile la capitolul motor, si tind sa cred ca rata modificarilor aduse lui megane 2 fata de prima generatie se mentine si intre a 3a si a 2a generatie.
totusi nu e un alt motor ci doar o evolutie a clasicului 1.6 16v, chiar daca e cuplat la o cutie cu 6 trepte. desi din ceea ce spui tu (3500rpm la 130km/h) aceasta treapta in plus mi se pare inutila avand in vedere ca motorul se comporta exact la fel cuplat la o cutie in 5 trepte (3700rpm la 130km/h). ce am putut eu remarca ca diferente intre megane 2 si masina mea, a fost cresterea consumului o data cu "ingrasarea" masinii (1335kg fata de 1182kg, si a mea totusi e break deci cea mai grea din familie) si cu incetinirea raspunsului acceleratiei datorat normei de poluare. nu am condus cea de a 3a generatie, dar nu cred ca aceasta a slabit substantial si norma de poluare oricum este euro5, deci acceleratia probabil este si mai gatuita. deci cred ca aceasta indicatie a celor de la renault pentru schimbat viteza este de fapt o masura pentru a nu speria utilizatorii de consumul ridicat. ca exemplu la acelasi stil de condus masina din semnatura are consum 6.9% la o viteza medie de 28km/h, iar meganeul 2 afisa 7.5% la o viteza medie de 44km/h; acesta fiind de fapt si minimul atins pana acum. tu faci ce vrei cu masina ta, dar mie unul nu mi se pare sanatoasa pentru motor aceasta indicatie. sa dea Dzeu sa nu fie ca mine si sa nu ai probleme cu masina din acest punct de vedere, dar.... This post has been edited by slider2: 18 Oct 2009, 15:39 |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
soferix |
![]()
|
mulțumesc, Slider
tichirizi, oricum schimb vitezele "la ureche", mai degrabă, că doar n-o să stau mereu cu ochii-n turometru, ci pe strada din 'nainte. dar e distractiv să îți "semnaleze" mașina când să îi schimbi viteza... ![]() deci pe la 2500 rpm, sau dacă mă grăbesc, spre 3000. nu o pot compara cu nicio altă mașină Megane, ci numai cu "fosta", Solenza... în comparație, Megane parcă e un tanc, senzația de siguranță este fantastică - repet, după expereința Solenza, care este o mașină bezmetică: ușoară, cu o cutie etajată scurt (pe cât se poate de sport la marca Dacia), motor nervos etc. mai vedem ce și cum |
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
masina e superba..imi cam fug ochii dupa modelul asta cand il vad pe strazi.
cutia cred ca e etajata foarte scurt. tu ai cu a 5 a la 130 5000rpm in timp ce cu fosta slz aveai poate cu a 4 a 4500-5000 rpm. in orice caz..masina e super...imi place bordul la nebunie. multi km iti doresc fara probleme! |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
pit-bull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.182 Joined: 9 October 05 From: Banat ![]() |
Ai grija la viteza mare cu anvelopele de iarna, din ce stiu indicele Q = 160 km/h max.
This post has been edited by pit-bull: 19 Oct 2009, 07:20 |
--------------------
DACIA
Solenza
2004 Confort Renault Megane Sedan Facelift-2007/Lux P/1,5dci/106CP/6+1/MP3/Beige Poivre+Bandouri
Renault Clio 3 Facelift-2009/1.2 16v Dynamique/AC-Auto/Bleu Gris |
|
soferix |
![]()
|
@titiDSN: multumesc.
@pit-bull: da, stiu, multumesc, e compromisul ala... oricum, viteza maxima atinsa pana acum a fost 150. si numai odata, sa vad ce si cum... deci Q nu ma deranjeaza, foarte rar trec de 130. problema mea, de fapt, este ca merg mai peste tot cu 130 ![]() |
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
soferix
sa stapanesti sanatos masina ma introduc si eu aici ca musca in lapte si vreau sa spun ca indicatorul schimbarii treptelor de viteza cred ca tine seama si de cuplu motor corelat cu necesitatile impuse de drumul parcurs. Spun acest lucru pentru ca pe undrum drept unde motorul nu este fortat cel putin la mine sageata in sus se aprinde cam pe la 2500 de ture, schimbarea intr-o treapta superioara duce turometrul undeva in zona 2000, de multe ori imi sugera sa schimb trapta a 6-a in jur de 60km/h, dar in situatia in care drumul impune motorului un cuplu mai mare sta sageata stinsa si la 3000-3500 de ture in treapta a 3 sau a 4. Oricum imi place sa o duc, si o duc si la 5000 de ture cu a 4 viteza situandu-se undeva la 115-120km/h. Mai mult nu am dus-o caci nu era nevoie sa consum benzinica aiurea. Consumul meu mediu la un drum intins si schimbat cum zice dansa ajunge cam la 6,4-6,5%, iar la stilul meu de condus ajunge la 7,3-7,4-7,5%, iar dupa 20-25km in oras, deplasat maxim 3-4 km si oprit motorul ajung si ma mentin cam pe la 8,3-8,4%. |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
soferix |
![]()
|
tatimeu, multumesc
bagă-te, că e forum, nu televizor ![]() Observațiile tale sunt corecte - mașinăria își calculează cuplul necesar ți suficient, de fapt. cum scriam mai sus, în patru cazuri din cinci schimb vitezele "la ureche", când cere motorul și contextul rutier. Cât despre ce se întâmplă pe turometru dincolo de 2500... nu știu, că sunt cu ochii pe drum ![]() Mai țin minte că o singură dată am făcut țâști pe lângă un aftzobuz, de pe loc, cu I-a, de am ajuns la limită... a făcut ca o mașină de curse!!! |
--------------------
Renault
Megane 3
2009, Expression 1.6
- B-NN-XXX
|
|
ciprians |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 12 September 08 ![]() |
Din ce am vazut pana acum, daca vrei sa depasesti cat mai repede un tir, recomand viteza a patra (considerand viteza tirului pe la 80-90km/h pe drum normal). Da, se ajunge pa la 5000-5500 si ceva de ture (poate aproape de 6000), dar masina reactioneaza repede. Motorul mai trebuie si turat din cand in cand, nu doar tinut in turatiile de pana in 4000.
A mea a ajuns la 5600km si deocamdata totul e ok. Acusi o sa aiba si incaltari de iarna. |
--------------------
.
.
.
- . Megane III Rouge Dyna /Dynamique/2009/1.6/16V/110CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 06:18 |