DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

21 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ce mașină ați cumpăra cu 30-35.000 euro?, sunt curios :)

aphophis
post 19 Jul 2009, 09:16
Post #241

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(mirceateodorescu683 @ 19 Jul 2009, 04:38)
Ba deloc. Imi voi pastra Dacia si voi apela la ea ori de cate ori va fi necesar. Nu am casa la tara si nici cotet, deci Loganul va ramane tot un automobil cu destinatie normala, caruia ii port un mare respect: m-a ajutat cu brio in viata de zi cu zi, fara cheltuieli mari si fara probleme majore. Este timpul, insa, sa trec la o noua masina, conforma cu posibilitatile mele si cu statutul meu.
Consider, de asemenea ca, cu unele putine exceptii, forumul Dacia - Renault este cel mai complet si inteligent dintre forumurile auto. Chiar mi s-a parut insipid vwForum.ro. Si asta datorita profilului userului DaciaClub, care este departe de cel al consumatorului de sorici.
*

eu nu ma refeream la masina ci la perceptia pe care ai ajuns-o sa o ai despre aia cu logan. Nu zic, sunt multi care cara, insa nu vad ce e rau sa iei carne de la tara , sau sa cari ceva cu masina. Ca doar de asta are portbagaj..

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mirceateodorescu683
post 19 Jul 2009, 11:30
Post #242

MD

From: Tulcea

QUOTE(sorin1983 @ 19 Jul 2009, 09:01)
O sa pastrezi un kkt...cand o sa te fatai in passt o vreme, la coborare o sa ii tragi primul sut loganului cu replica: mars javra!
*

Domnule, uiti, sau nu ai observat, ca stau in Tulcea. Tu crezi ca la balta, la padure, etc. voi merge cu o masina pe care o platesc in mai multi ani, si care costa destul de mult, inclusiv pentru bugetul meu? Sau crezi ca atunci cand e ghetusul mai mare sau mazga peste tot voi risca sa-mi petrec mai multe ore/zile si sa cheltui sume mari pentru reparatia masinii in frumoasele noastre reprezentante VW?
Asta nu inseamna ca mi-am luat bibelou. De abia o astept, si de-abia astept sa iasa din rodaj!

This post has been edited by mirceateodorescu683: 19 Jul 2009, 11:30

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
Da dom'le, am Passat cu motor TDI!
+
Laurentziu83
post 19 Jul 2009, 12:33
Post #243

Membru autentic

QUOTE(sorin1983 @ 19 Jul 2009, 09:01)
O sa pastrezi un kkt...cand o sa te fatai in passat o vreme, la coborare o sa ii tragi primul sut loganului cu replica: mars javra!
*

Depinde de om. Si eu am la dispozitie mare parte din timp un E-Classe de 28000 de euro, dar cel mai bine ma simt tot in Matizul tatalui meu din 2002, care a fost al meu inainte. De ce? Pentru ca e cea mai ieftin de intretinut masina, foarte fiabila si la care nu-mi ies peri albi daca o gasesc zgariata, si, mica si usoara fiind, ar fi cea mai potrivita masina pentru mine in 90% din timp.
Si, de cand am avut destule masini scumpe pe mana, am invatat sa apreciez si Loganul la care, daca treci cu vederea plasticele nu de cea mai buna calitate (low cost), stabilitatea (e o masina facuta si pentru aratura, totusi), designul (vezi si punctul anterior) si alte mici imperfectiuni, e o masina excelenta, la fiabilitate cel putin sta mai bine decat majoritatea Reno-urilor.
Ca unii isi inchipuie loganul ca ar fi frumos, limuzina, race-car si alte basini, sa fie sanatosi.

"Mars javra" am zis la vechea dacie berlina din 98, pe care am maritat-o pe 16 bastoane acum o luna (GPL included), si care m-a lasat in drum la o saptamana dupa ce am adus-o de la Pitesti, a plouat in ea de cand avea numere rosii, i-a cazut un geam in prima jumatate de an, i-a iesit rugina dupa un an, i-am schimbat ambreiajul si a crapat dupa 5000 de km, la fel amortizoarele spate si rulmentii spate au crapat in cateva mii de km, asta intr-adevar a fost o mumie vie ce merita intr-adevar sa iau 5 litri de benzina si o naveta de bere si sa stau cu baietii la o bere in parcare si sa o privesc cum arde.
Loganul insa e altceva. O fi tot dacie, dar e masina la care e suficient sa-i faci reviziile la timp si sa-i pui benzina.

This post has been edited by Laurentziu83: 19 Jul 2009, 12:58

--------------------
. . .
+
marksman
post 19 Jul 2009, 22:32
Post #244

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(Laurentziu83 @ 19 Jul 2009, 12:33)
[...]un E-Classe de 28000 de euro[...]
*

SH, nu? Noul C-Klasse e vreo 40k (pretul de reprezentanta).

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
Cocojambo
post 19 Jul 2009, 22:50
Post #245

Membru autentic

From: Bucuresti

La banii aia parca m-as uita si la un Chevrolet Camaro SS 2010 wub.gif

chevrolet_camaro.JPG ( Size: 50.83k ) Number of downloads: 431

Asta e modelul actual. Cica ar costa in jur de 22.000 euro.

This post has been edited by Cocojambo: 19 Jul 2009, 22:51

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.5dci 2006 - B-86-...
-
+
aphophis
post 19 Jul 2009, 23:06
Post #246

Membru autentic

mda si in europa o sa fie minim 50.000 de euro laugh.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
dr_mKe
post 19 Jul 2009, 23:43
Post #247

Membru cu stetoscop

From: Deva

Fiat Panda Cross 4x4 si restul de cheltuit pe bike si excursii tongue.gif Daca nu-i voie cu restul sumei, o dam naibii si tot Panda luam tongue.gif

This post has been edited by dr_mKe: 19 Jul 2009, 23:45

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
+
IRONICK
post 20 Jul 2009, 09:49
Post #248

-

From: Romania

QUOTE(Diana @ 17 Jul 2009, 14:50)
Poate imi spui tu care este varianta corecta
Nu fac consiliere unei persoane care citeste pe net ... si ii reproseaza alteia ca are informatii dupa ureche.

This post has been edited by IRONICK: 20 Jul 2009, 15:41

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
Laurentziu83
post 20 Jul 2009, 15:20
Post #249

Membru autentic

QUOTE(Illusi0n @ 19 Jul 2009, 23:32)
SH, nu? Noul C-Klasse e vreo 40k (pretul de reprezentanta).
*

Nu, nou, luat acum o jumatate de an, cand incepuse criza si ni s-a oferit un discount destul de maricel la el. Recunosc, nu mi l-am permis eu personal. Masina are acum vreo 8 mii de km.

--------------------
. . .
+
pitbulu
post 20 Jul 2009, 20:19
Post #250

Membru incepator

de la audi :

A6 business edition : 29.000 + taxe
A5 coupe : 28.000 + taxe
A3 cabriolet : 23.000 + taxe

rolleyes.gif

--------------------
bmw X6 2009 - B 84 ...
Sa traiesti cand viata iti scoate in cale durerea si mahnirea!!
+
just4tuning
post 23 Jul 2009, 08:19
Post #251

Parerea mea HONDA CIVIC R type

--------------------
Dacia Dacia 1978
+
Marty
post 24 Jul 2009, 07:10
Post #252

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(mirceateodorescu683 @ 19 Jul 2009, 05:38)
Imi voi pastra Dacia si voi apela la ea ori de cate ori va fi necesar. Nu am casa la tara si nici cotet, deci Loganul va ramane tot un automobil cu destinatie normala, caruia ii port un mare respect: m-a ajutat cu brio in viata de zi cu zi, fara cheltuieli mari si fara probleme majore. Este timpul, insa, sa trec la o noua masina, conforma cu posibilitatile mele si cu statutul meu.
Si, zi asa, din 17 milioane pe luna ti-ai permis Passat !? Esti cul, ursule!
Apropos de statutul si posibilitatile matale (radmasa.gif), po' sa te ating?

Consider, de asemenea ca, cu unele putine exceptii, forumul Dacia - Renault este cel mai complet si inteligent dintre forumurile auto.
Daca nu s-a ocupat inca, as vrea eu sa fiu exceptia de care se vorbeste. Multumesc anticipat!

24 Jul 2009, 08:29:
Dragii mei, aveti in fata dvs. specimenu' predominant intre posesorii de masini de pe plaiuri mioritice! Se sparge-n figuri cu masina lui super accesorizata, de jde mii de cai putere, pe care a dat jde mii de euro fara numar, da' a luat-o dizal ca... n-are bani, e sarac.

QUOTE(mirceateodorescu683 @ 19 Jul 2009, 12:30)
Domnule, uiti, sau nu ai observat, ca stau in Tulcea.
Da cind ai dat banii pe Pissat, nu te-ai gindit ca stai in Tulcea?

Tu crezi ca la balta, la padure, etc. voi merge cu o masina pe care o platesc in mai multi ani, si care costa destul de mult, inclusiv pentru bugetul meu? Sau crezi ca atunci cand e ghetusul mai mare sau mazga peste tot voi risca sa-mi petrec mai multe ore/zile si sa cheltui sume mari pentru reparatia masinii in frumoasele noastre reprezentante VW?
*

Sa-nteleg ca la balta, la padure, pe ghetus sau mizga, statutul si posibilitatile matale nu se manifesta? Ca parca pe considerentele astea-ti luasei masina. Acu', brusc, costa destul de mult pentru bugetu' tau. Ia spune, pina la urma de ce ti-ai luat masina asta, nu cumva ca s-o tii in fata cabinetului, sa vada lumea ca te-ai ajuns? Da' vezi ca ai inceput sa te spargi aiurea-n ancheta ca n-ai bani de motorina, ce sa mai vorbim de CASCO.

Dupa cum ziceam si mai demult: cind natia asta n-o sa mai considere VANITATEA ca unic criteriu in alegerea unei masini, momentul ala se va numi EVOLUTIE!

This post has been edited by Marty: 24 Jul 2009, 07:29

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
C a t a l i n
post 24 Jul 2009, 07:55
Post #253

Mă bucur că s-a ajuns cu discuția aici. biggrin.gif Aviz amatorilor de SH cu sume mari de bani, care apoi nu își permit să schimbe un cauciuc...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Garett
post 24 Jul 2009, 08:19
Post #254

Membru autentic

From: Galati

Eu pana la urma n-am inteles ce fel de Passat este 32k. Nu-i cam mult pentru "people's car"? E Passat standard sau CC?

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
C a t a l i n
post 24 Jul 2009, 08:21
Post #255

Defapt cică fu 37 k, dar au redus 5 bătrâne...

--------------------
- - -
+
Andy_ACS
post 24 Jul 2009, 08:26
Post #256

Yes, I'm not!

From: Craiova

QUOTE(Marty @ 24 Jul 2009, 08:10)
Dragii mei, aveti in fata dvs. specimenu' predominant intre posesorii de masini de pe plaiuri mioritice! Se sparge-n figuri cu masina lui super accesorizata, de jde mii de cai putere, pe care a dat jde mii de euro fara numar, da' a luat-o dizal ca... n-are bani, e sarac.
*

Desi nu sunt un fan diesel nu iti dau catusi de putin dreptate. Motoarele diesel au evoluat in ultimii ani mult mai mult decat cele pe benzina, iar la momentul actual sunt masini diesel foarte placute la condus. Iar partea cu consumul e o latura destul de importanta, dar poti sa te gandesti la ea doar ca la un bonus.
Daca pot merge cu o masina diesel in conditii asemanatoare cu una pe benzina (uneori chiar mai bune), ca si cumparator de diesel nu ma poti numi 'sarac', ca nu am bani de combustibil, poate ce eu cu dieselul merg mult mai mult decat tine cu benzina, iar per total bag chiar mai multi bani in rezervor.

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
Marty
post 24 Jul 2009, 08:42
Post #257

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Andi, foarte de acord cu tine! D-aia am si zis de vanitate. Ai idee cam ce are Pissatu' ala la 37k euro? In momentu' in care te gindesti la consum, pentru ca mergi mult, iti iei un SH decent, nu te spargi in figuri cu masina ta noua de miliarde de euro. In momentul in care te gindesti la consum, iti iei un motor mai mic, nu iti iei 4.2 TDI. In momentul in care-ti iei MASINA NOUA SI TE BATI CU CARAMIDA-N PIEPT CE MASINA CIUMEACA E SI CITI BANI AI DAT PE EA, ma gindesc eu ca ar fi cazul sa-ti permiti efortul financiar sa-i faci macar un CASCO, nu s-o cumperi si sa dormi in ea, facind crize de nervi de cite ori se kk o vabrie pe ea.
In plus de asta, vezi ca proaspatul posesor de Pissat tedei spune ca nu va prea merge cu el, mai mult cu Loganu' din dotare, ca, deh, pentru a fi doctor la Tulcea tre' sa fii miez, tre' sa ai statut si posibilitati, adica tre' sa te vada plebea la gratar si padure, doar n-o sa te duci cu masina noua, fara casco, te duci cu frigideru'!

Andy, inca ceva, vezi ca ce am zis eu acolo e citat dintr-un posesor de Pissat TDI de 131 CP, nu-s vorbele mele. Asadar, nu am facut sarac pe nimeni! Si, in plus de asta, nu vad de ce te-ai intepat asa tare, ca doar nu ma refeream la tine.

Inca ceva, ia spune-mi mie una dintre masinile alea diesel care rup fîșu' la benzinare.

This post has been edited by Marty: 24 Jul 2009, 08:47

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Ov
post 24 Jul 2009, 08:52
Post #258

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
Andy_ACS
post 24 Jul 2009, 09:01
Post #259

Yes, I'm not!

@Marty - nu m-am intepat, am vrut doar sa scot in evidenta si reversul medaliei. Nu toti cu diesel il cumpara pentru ca nu isi permit o masina pe benzina unii (cunosc persoane) prefera sa conduca diesel, lasand la o parte consumul mai mic, pur si simplu le place.
Iar daca iei o masina diesel cu consum mai mic decat una pe benzina cu performante echivalente nu inseamna ca o faci din zgarcenie sau saracie, poti sa o faci pentru placerea de a consuce un diesel sau de ce nu pentru ca gandesti rational si vrei sa arzi multa benzina degeaba (daca mergi mult).

Bafta!

--------------------
- - -
+
C a t a l i n
post 24 Jul 2009, 09:07
Post #260

După umila mea părere, ”plăcerea de a conduce diesel” e defapt comoditatea oferită de faptul că nu e neapărat nevoie să schimbi la fel de des treptele de viteză. Și atunci, cred că alegerea mai înțeleaptă e de a cumpăra o transmisie automată. Ce nu pricep eu e cum se poate asocia ”plăcerea de a conduce un diesel” cu zgomotul deranjant de peste 3000 rpm...

--------------------
- - -
+
Andy_ACS
post 24 Jul 2009, 09:22
Post #261

Yes, I'm not!

Nu ma intreba pe mine, in principiu mie imi plac masinile pe benzina in general, dar daca as avea ceva mai multi bani si timp de plimbare as fi dispus sa incerc un diesel bun.
Insonorizarea e destul de buna la modelele mai noi. De asemenea cuplul mare si comportamentul mai brutal da o senzatie placuta (chiar daca per ansamblu sa zicem ca performantele ar fi mai slabe decat la un model pe benzina).
Legat de cutia automata - unii o iubesc, altii o urasc. Personal nu am mers prea mult cu automate, doar de cateva ori si cu masini din clase mai mici. Ca masina de serviciu pentru o saptamane e ok, caci la una manuala dura pana ma adaptam, dar ca masina personala eu nu as fi dispus sa platesc mai mult, sa am performante mai slabe, sa am consum mai mare doar de lene. In plus imi place sa am controlul masinii, ma face sa ma simt bine. Cred ca cel mai mult mi-ar pacea un triptronic/steptronic, dar pana atunci e cale lunga smile.gif

Bafta!

--------------------
- - -
+
b34uen
post 24 Jul 2009, 09:29
Post #262

Membru autentic

eu as cumpara un subaru boxer (diesel - absolut nici un zgomot in interior)
@ maersk - referitor la zgomot la peste 3000 de ture nu e deranjant, cel putin la mine e acelasi zgomot ca la 2000 de ture. oricum la peste 3000 de true as avea o viteze la care m-ar cicali nevasta. Intradevar e mai usor de condus o masina diesel decat una pe benzina.

--------------------
dacia logan 2008 ambition 1,5dci - B 92 ELL
1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura
4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3
5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu
6) Zambesti.
+
IRONICK
post 24 Jul 2009, 09:30
Post #263

-

QUOTE(Andy_ACS @ 24 Jul 2009, 10:22)
De asemenea cuplul mare si comportamentul mai brutal da o senzatie placuta
Asta doar la capacitati mai mari.

--------------------
+
C a t a l i n
post 24 Jul 2009, 09:31
Post #264

Mitul cu leneșă, lipsa controlului și consum mai mare este argumentul suprem al celor ce nu au condus sau nu s-au informat despre cutiile automate de ultimă generație.

O cutie cu dublu ambreiaj controlat automat (ex. DSG) este MAI RAPIDĂ și MAI ECONOMICĂ decât una manuală. În plus, MAJORITATEA cutiilor automate de azi oferă posibilitatea de a schimba manual treptele. Prin urmare singurul lucru care lispește este pedala de ambreiaj, ce ar trebui apăsată de sute de ori pe drumurile din ce în ce mai aglomerate...

Prin urmare, la o cutie semi- automată controlezi exact treapta în care vrei să mergi, controlezi exact momentul când vrei să schimbi, iar cuplarea ambreiajului se face automat, cu o precizie comparabilă cu cea a unui pilot de curse...

De ce zici că nu ai control asupra mașinii?

Edit: Da, cutiile mai vechi erau leneșe și gurmande, dar cu un motor puternic treaba se schimbă. Cutia de pe Accord de exemplu, în modul D (automat) nu se compară cu un DSG, însă ajutată de un motor mare, și modul S, plus schimbarea manuală a treptelor, nu e deloc leneșă. Ok, e mai lentă decât o manuală, dar asta ar fi un dezavantaj dacă m-ar interesa cursele de mașini... În utilizarea de zi cu zi, e mai mult decât rapidă...

This post has been edited by MAERSK: 24 Jul 2009, 09:40

--------------------
- - -
+
Andy_ACS
post 24 Jul 2009, 09:37
Post #265

Yes, I'm not!

Poate e doar la nivel psihic, asa imi place mie cu manuala.
Legat de ce spui tu - DSG, Triptronic, Steptronic si variatiunile, nu sunt chiar automate clasice... La alea intr-adevar am vazut cateva filmulete in care s-a demonstrat ca un dsg de ex e mai rapid decat o manuala.

Legat de faptul ca o masina cu cutie automata e mai scumpa, mai lenta si mai gurmanda eu nu pot decat sa ma uit pe specificatii, sa luam de exemplu masina ta, daca ai specificatiile de la acelasi motor in ambele variante sa le pui aici si sa discutam pe tema asta (diferenta de pret, de consum, de performante -> 0-100 si top speed <- desi nu numai astea sunt relevante).

Bafta!

--------------------
- - -
+
ssilviu
post 24 Jul 2009, 09:41
Post #266

F1 Man

From: Nicaieri

Pentru că nu te lasă să retrogradezi așa cum ai face la o manuală. Pentru că nu te lasă să o turezi și să o ții acolo. Modul manual nu este manual 100%. Acțiunile tale tot sunt analizate mai intâi de un computer și pe urmă dacă vrea el, puse în practică.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
C a t a l i n
post 24 Jul 2009, 09:43
Post #267

Cutia de pe Accord e de concepție mai veche, de asta e mai lentă decât o manuală. Consumul nu cred că ar trebui să intereseze pe cineva care alege un motor de peste 2000 cmc.

Da, la 0-100 km/h e mai lentă decât o manuală cu mult, dar nu mă duc la liniuțe... Pentru orice depășire în condiții de deplină siguranță e perfectă.

DSG este o cutie manuală robotizată.

24 Jul 2009, 10:45:
Acțiunile alea pe care nu te lasă să le faci ar dăuna și unei cutii manuale sau motorului...

This post has been edited by MAERSK: 24 Jul 2009, 09:45

--------------------
- - -
+
dr_mKe
post 24 Jul 2009, 09:48
Post #268

Membru cu stetoscop

From: Deva

Si musai sa fie dizel de fauveu' pentru brutalitate tongue.gif

Vis a vis de cutiile automate. Ultima pe care am pus eu mana a fost o cutie Proactive in 5 trepte pe un Peugeot, astazi nu-i cea mai actuala dar tot nu schimba corect treptele in diverse situatii.
Restul, vazute pe la diverse emisiuni auto, cu exceptia DSG de la VAG, automata in 6 trepte de la Jag, BMW, lasa de dorit cand incepi sa conduci rapid. Retrogradeaza tarziu, nu te lasa sa schimbi in jos uneori, schimba raportul in sus desi tu vrei sa mentii un raport mai jos pentru virajul X si asa mai departe.
In afara de comoditatea in utilizare si finetea cu care schimba rapoartele, cutiile automate "clasice" cu convertizor hidraulic de cuplu raman cutii automate . . .
Singurul veritabil pas inainte este cutia cu dublu ambreiaj, care are avantaje pe toate planurile.
La motoarele de cilindree mica, destinate mediului urban, mi s-ar parea mai potrivita o cutie cu variatie continua, in locul clasicei manuale. Este mai mica, mai usoara si are mai putine piese in miscare.

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
+
IRONICK
post 24 Jul 2009, 09:48
Post #269

-

Va contrati degeaba. Avantajele cutiei automate sunt evidente pentru confort.

--------------------
+
Andy_ACS
post 24 Jul 2009, 09:49
Post #270

Yes, I'm not!

De acord, nu contest sub nicio forma avantajul automatelor (comoditate), uneori cand sunt obosit si am multe pe cap mi-as dori si eu automata, insa in general mie imi plac manualele si pentru asta le aleg. faptul ca (poate) masina consuma mai putin si e mai sprintena, costa si mai putin ar fi un bonus. De aemenea (probabil tot factorul financiar) la o cutie automata imi e teama de o posibila defectiune in afara garantiei la care reparatia ar costa mult mai mult.

Edit:
@IRONICK - tocmai ca nu ne contrazicem smile.gif fiecare are o preferinta si aduce argumentele lui in alegerea sa, dar cred ca toti care am discutat suntem constienti de plusuri si minusuri la ambele variante.

Bafta!

This post has been edited by Andy_ACS: 24 Jul 2009, 09:51

--------------------
- - -
+
21 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th July 2025 - 10:15
Forum Renault